mariotykondonie Igma grudziądz 23.07.11, 14:22 IGMA GRUDZIADZ !! Firma IGMA w grudziadzu to 1000% akwizycjii !! Dzwoniac tam w sprawie pracy mowia ze szukaja pracownikow do trzech dzialow (monter, specjalista lub pracownik biurowy) prawda jest taka ze tylko i wylacznie potrzebuja ludzi ktorzy beda chodzili po domach i naciagali ludzi na niekorzystne umowy. Chodzisz po domach sprzedaja "tanszy prad" prawda jednak jest taka ze ludzie beda placili duzo duzo wiecej za energie eletryczna (oczywiscie pracownicy o tym nie wiedza bo "menager" wmawia wszystkim ze bedzie taniej o 40%). Dodatkowo wszystko dziala na zasadzie sekty. robia ci pranie mozgu, wmawiaja rozne dziwne rzyczy (nie wierzysz to idz i sie przekonaj) wmawiaja Ci ze jestes nosorozcem i co najlepsze maja jakies dziwne piosenki ktore kazdy musi spiewac przed wyjsciem w teren. Witajac sie w biurze nie mowisz czesc tylko JUICE i przybijasz wszystkim piątki :/ Bez przerwy slyszysz jak menager pan Harat drze sie na wszystkich ze brak w nich entuzjazmu! Pracujesz po 12-14 godzin a wyplata nie przekracza 1200 zl (oczywiscie zalezne jest to od tego ile ludzi naciagniesz bo pracujesz na prowizji) dostajesz 15 zl o ile sie nie myle od klienta a menager dostaje za klienta grubo ponad 100 zl nie wychodzac z biura, malo tego wmawiaja pracownika ze polowa ludzi rezygnuje z zawartej umowy i nie wyplacaja Ci pieniedzy (co jest oczywiscie nie prawda) . Co lepsze kaza jezdzic wlasnymi samochodami (nie ma zadnych sluzbowych) i w dodatku za wlasne pieniadze (nikt nie da ci zlotowki na paliwo. Bez przerwy slyszysz o awansie. Mowia ze mozesz zostac menagerem i zarabiac tyyyyyyyyle pieniedzy, ze warto jest sie pomeczyc te pol roku za marne grosze pracujac po 12-14 godzin zeby pozniej miec pieniadze na to co sie tylko zamarzy i tak w kolko. Ludzie w to wierza i zyja nadzieja ze tak sie stanie. Niestety gdy juz dochodzi do momentu ze masz otworzyc swoje wlasne biuro, okazuje sie ze nie spelniasz jeszcze wszystkich wymogow i musisz aczac od nowa. (PRANIE MOZGU!!!!) Ktos powinien sie tym zajac. UWAGA NA TĄ SEKTE !!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam Pana Harata ktory prowadzi te nienormalne biure. JUICE MARIO !! aha o i oczywiscie praca na czarno a mowia ze masz umowe zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gerwaz A Może Czarna Lista Pracowników Oszustów Leni i..? 27.07.11, 11:51 A Może Czarna Lista Pracowników Oszustów Leni Wyłudzaczy i Złodziei? na pewno będzie dłuższa i rzetelniejsza Gość portalu: ania napisał(a): > Proponuję stworzyć czarną listę pracodawców, hochsztaplerów wszelkiej maści, > którzy oszukując i wykorzystując ludzi tłumaczą się, że "taki jest dzisiaj > rynek pracy, takie zasady", zapominając, że to oni tworzą takie zasady. > Wpisujcie na listę firmy, z podaniem miejscowości i z jakiego powodu > zasługują na miejsce na tej liście. > Rozliczmy w końcu ich z pracy za darmo, z niepłacenia pensji, z zaleganiem z > ZUS itp. Dosyć tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisielinka candel hurtownia IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.11, 15:06 firma Candel z Krakowa nie płaci- do tego zbzikowana właścicielka - uważajcie nie warto się zatrudniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antonina CANDEL IP: *.pl 22.08.11, 16:25 Ja także miałam wątpliwą przyjemność pracować w CANDEL-u. Ze strony pożal się boże właścicieli tylko pogróżki, wyzwiska i wyzysk. NIE POLECAM. Na początku cacy, ale już coś śmierdzi bo pieniążki pod stołem, potem czekaj na swoją wypłatę do grudnia. No ale to już problem akademicki, bo CANDEL padł a to co po nim zostało mieści się na giełdzie w Krakowie w schowku na miotłę pod schodami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: CANDEL IP: *.49.classcom.pl 21.11.11, 17:48 Co za bzdury!!!!!!!!!!Candel zawsze płacil bardzo dobrze.Tobie chyba się niechciało pracować.Ja zawsze za nadgodziny dostawałam pieniące.Zawsze na czas tak jak należy.Właścicielka super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tina Re: CANDEL IP: *.49.classcom.pl 21.11.11, 17:54 Hej Antonina chyba z tobą coś nie tak.Masz nieświeże informacje.CANDEL istnieje i ma się dobrze.A co nie chciało się pracować?Ja szczerze POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: ITUM-OWOCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 23:42 Dziękuję za ostrzeżenie. Wiele już nie brakowało abym zgodziła sie Tam na pracę. To wszystko prawda co piszecie na temat tej Firm. Super że są takie portale jak ten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: ITUM-OWOCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 20:36 Ludzie nie przyjmujcie się tam!!!! Firma porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Massiv Re: ITUM-OWOCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 20:40 Adam usuwamy koment:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Pentra vel Patio Łódź IP: *.156.163.2.ip.dev.euron.pl 21.08.11, 09:47 A jak pewnie wiekszosc wie, Ja przyplacilam porzadna depresja prace w firmie.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kelner Norette IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 10:45 Uwaga na klub Norette Żurawia 22. Włascicielka straszna oszustka. Cała kadra miała wielkie problemy z wypłaceniem pensji. I do dnia dzisiejszego pensji majowej nikt nie widział. Powody niewypłacenia były różne. Jeden chłopak był straszony posądzeniem o molestowanie by tylko zrzekł się pensji. Zastraszana cała kadra wszelakimi zmyślonymi powodami. A właścicielka jest poprostu chyba psychicznie chora. Odebrano jej nawet prawa rodzicielskie. PROSZĘ LINK. www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20081123%2FPOWIAT04%2F838509694 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela czarna lista pracodawców IP: *.40.14.130.netask.pl 25.08.11, 12:14 Zdecydowanie odradzam firmę amlux z Wrocławia!! traktowanie pracowników jest przez tą firmę karygodny!! umowa o dzieło bądź na zlecenie!! pensja bardzo niska, a oczekują i stawiają warunki nie wiadomo jakie!! jeśli chodzi o wzięcie dla siebie dnia wolnego to pierw robią jakieś uwagi i z niechęcia się zgadzają. jestem zniesmaczona zachowaniem tej firmy i zdecydowanie wszystkim ją odradzam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna1 Re: Sławomi Łuniewski - Oszust budowlany i wyłudz IP: *.warszawa.sko.gov.pl 26.08.11, 09:16 Jesteśmy w analogicznej sytuacji. Zachowanie tego człowieka było łudząco podobne. Prosze o pilny kontakt fny@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
blue_d_ream Starbucks 01.09.11, 14:34 Starbucks Galeria Krakowska - na początku, gdy nowa kawiarnia wchodziła do galerii mieliśmy szkolenia, wtedy było jeszcze całkiem przyjemnie..niestety bardzo ciężko pracowało się ze względu na managerów, karierowiczów..ciągłe zmiany grafików (czasem dzwonienie do Ciebie o g. 22.00 ze zmianami w godzinach!!), obiecywanie podniesienia etatu z pół na cały i odwrotnie zmienianie umów z pełnej na niższe etaty bo firma zaczyna mniej zarabiać..ceny napojów podnieśli dla klientów a my mieliśmy to tłumaczyć wyższymi cenami kawy na świecie..hmm poza tym chaos, zła organizacja pracy, poniżanie, skłócenie ludzi, lizusostwo, to chyba jak w większości tego typu pracach w sieciówkach..no i nie dawanie urlopów w terminach, porażka dla mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypm Re: CZARNA LISTA 12.09.11, 23:36 nie narzekajmy, zacznijmy walczyć o swoje prawa, o godność, równe traktowanie, przyłącz się już dziś , www.niemazmiluj.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olutek Szkoła Linuxa IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.11, 13:01 Wprawdzie akcja działa się przed 5 laty, ale ciekawi mnie, czy oni nabór na stanowisko sekretarki/recepcjonistki, czy jak to się u nich zwie, a konkretnie chodzi o panią przyjmującą telefonicznie zapisy na kursy, witającą klientów i udzielającą im informacji na miejscu etc., za każdym razem prowadzą w ten sam sposób, że dają ogłoszenie, robią spęd kilkudziesięciu osób, potem wybierają sobie z tego trochę mniejszą grupę i każda osoba przepracowuje cały dzień za darmochę, bo oni niby muszą się zorientować, czy się nadaje, czy nie, w ten sposób mają darmową siłę roboczą, jak sądzę na długo. "Za moich czasów" mieścili się w obskurnej piwnicy jakiejś podstawówki przy Metrze Wilanowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX HERBA STUDIO IP: *.ip.cybergrota.com.pl 27.09.11, 08:47 Nie próbujcie nigdy startować do tej firmy...poznańskie sknery, wszędzie węszą zdrdę,złodziejstwo i przekręty, co oznacza że sami kręcą, nie mająwyrażnej strategii rynkowej, brak profesjnalizmu, dyrektorem jest mały wredny kurdupel, źle mu z oczu patrzy i od samej rekrutacji Cię będzie oszukiwał, oszukuje szefostwo(4 starych dziadków)...mała kasa robota do bani...a rezte nie starjcie się poznać chyba, że jesteście masochistami i lunicie częste zmiany firm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość . IP: *.204.12.202.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.09.11, 19:47 JF CONCEPT sp. z o.o. Gniezno - nie wypłacają pensji na czas oraz zalegają z płatnościami składek do ZUS Odpowiedz Link Zgłoś
bez-szans-na-prace Wszyscy pracodawcy powinni być na czarnej liście 27.09.11, 19:37 Moim zdaniem domyslnie wszyscy pracodawcy powinni być na czarnej liście, a dopiero jak się który sprawdzi, to mozna go wykreslic. Rozsądna zasada ograniczonego zaufania. Poza tym panowie pracodawcy też lubią dawać pracownikom okresy próbne, staże, sprawdzać w te i we w te, a potem ewentualnie zatrudnic jesli sie sprawdzi. Skoro kazdy pracownik jest na dzien dobry podjerzany i musi sie wykazywac, udowadniac ze nie jest zodziejem itd. to z panami pracodawcami powinno byc tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtus Re: Wszyscy pracodawcy powinni być na czarnej liś IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.12, 22:38 moim zdaniem wszyscy pracownicy powinny byc na czarnej liscie i dopiero jak sie sprawdza dostawac jakas szanse, a nie wymagac mimo swojego równego 0 doświadczenia wynagrodzenia min. 3 tys i umowę o pracę :D to jest komedia Odpowiedz Link Zgłoś
sbek Re: Wszyscy pracodawcy powinni być na czarnej liś 06.12.12, 23:05 Oferuję Wam drodzy pracodawcy pracę na tych samych warunkach na których zatrudniacie ludzi, a później zasypujecie internet ogłoszeniami o pracę, która nie ma znamion uczciwej pracy. Oferuję Wam - najniższe, możliwe wynagrodzenie, oczywiście z podstawą w wysokości 4,30 zł/h -pracę w niepełnym wymiarze godzin - plany sprzedażowe, których realizacja graniczy z cudem, - wysokie prowizje (jedynie w treści ogłoszenia) - pracę w dynamicznym zespole (który nie ma szans stać się zespołem bo nikt w tak krótkim czasie zespołu jeszcze nie stworzył) - możliwość awansu ( ze stanowiska nr 1 na stanowisko nr 2) - bonusy w postaci biletów do kina w cenie 6 zł za seans. Po pracy u mnie po pierwsze przestaniecie się ośmieszać, po drugie zaczniecie szanować ludzi dzięki którym macie co do gara włożyć po trzecie szkołę życia dzięki której docenicie co to jest praca! Wszystkich chętnych zapraszam do składania swojego CV poprzez formularz gumtree. gwarantuję wam ,że po tej pracy zaczniecie szanowac pracowników, przestańcie prowadzic durnych , oszukańczych rekrutacji, oby wam bieda zaglądnęła do każdego z was, abyś jeden z drugim miał dylemat kupic chcleb czy bilet na autobus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pentra vel Patio Łódź IP: *.uniqa.pl 28.09.11, 08:16 Cóz tam robić , pracować nikomu z biura szczególnie się nie chce lub się nie umie ( co predzej ) więc lepiej spędzać czas na lepieniu sie do facetów , jeśli jeszcze jakiś chętny zdesperowany na pasztety sie znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
radomianin79 Ochrona Ekotrade 07.10.11, 14:53 Czujesz się pokrzywdzony, oszukany, Dodaj opinie o firmie ochrony Ekotrade - Warszawa. Twoja ocena może okazać się bezcenna dla innych przy procesie rekrutacyjnym, w podjęciu decyzji, czy pracy. I ty możesz pomóc opinią innym, by inni nie zostali oszukani tak jak ja. Ta firma (Ekotrade) chroni obiekt w centrum nauki kopernik. Jest bodajze od lipca 2011. Stawkę zaproponowano mi za 4 zł, ale w trakcie dalszych negocjacji po kilku dniach obiecali 5 zł na godzinę. Podjąłem decyzję by pracować, bo traciłem płynność finansową, raty kredytu. W miedzy czasie szukałem innej pracy. Problem polegał na tym, że nie dostałem umowy, nawet cywilnoprawnej, tzw zlecenie, nie otrzymałem zusowskich r-muek, czy tzw rachunków rozliczenia za kazdy miesiąc pracy. Pracowałem 1 dobę (24 godziny) w lipcu, następnie w sierpniu i połowę wrzesnia. We wrzesniu 25 go, mnie wyrzucili, po tym, jak zacząłem upominać za wynagrodzenie za lipiec i sierpien. Nie chcieli wypłacic, a pan koordynator obiektu powiedział mi wprost, ze nie przychodziłem do pracy, byly spoznienia. Zdziwilo mnie to, bo bylem na kazdej zmianie, o czasie, a nawet pol godziny przed czasem zmiany. Wolne miałem w terminiu pogrzebu i podczas choroby zapalenia płuc. Byli o tym wczesniej informowani ze mam pogrzeb a we wrzesniu ze mam zapalenie pluc. Za odziez pracowniczą, zabrali mi z pensji pieniądze, nie oddali stawki wypracowanej, bo uzytkowalem im odziez, odziez jest ich wlasnością, ale oni lamiąc prawo nie wydali mi umowy, a zgodnie z kodeksem pracy (zródło PIP) praca bez umowy i rachunków rozliczen jest pracą nielegalną, i jest karaną. Okazuje się ze placą 4 zl za godzine na obiekcie Centrum Kopernika, ktore nie do konca zostaly uregulowane, wielokrotnie pan A ... Czy Pani D. Czy inni mobbingowali, czeste kontrole, zlosliwosci, drwiny, wielokrotnie mnie zwalniali, a zarzadzali dla mnie najciezsze stanowiska zmiany, zewnetrzne bardzo czesto, przez co zachowowałem na zapalenie pluc, ublizają, wiec ostrzegam. Ta firma jest nie uczciwa, za mundury pieniadze odlicza z wynagrodzenia, placi za minimalne stawki, pomimo ze obiecują wiecej, a tam ludzie co miesiac sie zmieniali, taka olbrzymia rotacja! Sprawę kieruję nawet do ministertwa pracy i polityki spolecznej, przeciw tej firmie, tak zostałem pokierowany przez PIP Ochrona Ekotrade oszukuje pracowników! Uwaga na tą firmę krzak! Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Ochrona Ekotrade 02.01.12, 11:53 Centrum Nauki Kopernik to zdaje się obiekt państwowy. Kolejny przykład sankcjonowania przez państwo oszustw i wykorzystywania pracowników. Przetargi gdzie najważniejsza jest cena, a potem pracownicy firmy, która wygrywa taki przetarg dostają grosze albo wcale za śmieciowe umowy lub nawet bez umów. A kontrakty podpisywane na kilka lat, czyli jest pewność dla firmy ochroniarskiej czy sprzątającej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasik Re: Ochrona Ekotrade IP: *.toya.net.pl 02.04.12, 18:48 ja pracuje w tym balaganie w lodz na ptaku to dopiero jes oboz pracy my nie mamy nic do powiedzenia bo rzadzi ochrona ptakoska amy chlopcy do bicia a koordynator siedzi w cieplym pokoju ibroni swojej dupy za 3tys tylko lodzi szlaja to naprawde firma krzak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi bi Re: Ochrona Ekotrade IP: *.180.175.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.06.12, 18:13 tak to czysta prawda siedzą kawkę piją i kombinują jak tu jeszcze coś zajebać pracownikowi bo za dużo zarabia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Ochrona Ekotrade IP: 217.153.220.* 31.05.13, 19:31 Firma Ekotrade z Wrocławia a zwłaszcza dyrektor Pan Roman to oszust . Oszukał mnie na około 700 zł netto . Złożyłem zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez tą firmę lecz prokurator je umorzył twierdząc że nie ma w tym czynu zabronionego co est totalnym absurdem . Widocznie jeżeli w firmie pracują byli POLICJANCI wysoko kiedyś postawieni w policji to tym firmą można robić co się chce lecz ja składam zażalenie na postanowienie prokuratora i będę walczył z nimi w sądzie . Ludzie nie bójcie się zgłaszajcie takie sprawy na Policji trzeba z tymi firmami co oszukują ludzie zrobić porządek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: Ochrona Ekotrade IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 19:02 Zgadzam się, że to sami oszuści, złodzieje, wyzyskiwacze. Dyrektorzy (byłe gliny i wojskowi) dbają o swoją dupę, reszta się nie liczy, pozostali to śmieci, którymi można pomiatać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Ochrona Ekotrade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 16:57 Dzień dobry. Pracuje w Ekotrade na obiekcie w małej miejscowość ludzie dobrzy, koordynator runiesz tylko ze ktoś kręci w Wrocławiu gdzie na Czele stoi Dyrektor Pan Roman i już nie pierwszy raz brakuje mi pieniędzy przy wypłacie im więcej zarobie , mięcej ty więcej zostaje okradany. Gdyby nie to ze praca na miejscu a za kilka groszy czasem więcej do innej firmy do Wrocławia się nie opłaca bo i tak wszystko się wyda na bilet i na jedno a czas stracony . Odpowiedz Link Zgłoś
no-d Re: Ochrona Ekotrade 27.11.15, 10:54 EKOTRADE nie płaci pracownikom ! Lub płaci z dużymi opóźnieniami. Jak się upomnisz, to wylatujesz Odpowiedz Link Zgłoś
ipnn Re: Ochrona Ekotrade 11.12.15, 21:37 Do tego wydziergane dziecko szefostwa używa świadomie nielegalnych programów i mają to w dużym poważaniu, od tego ja pomogę im zaświecić w oczy, ślepe, bo Ludzie na nich robią, to powinni Ludzi szanować, ale to buraki emeryci-milicjanty, a podam dla osłony humoru. Najmniejsza jednostka inteligencji to jest CJANT, a jeszcze mniejsza? To milicjant. oni czują się bezkarni, chłopcy radarowcy pociotki od SB-eków Swołocz, co Ludzi porządnych tylko gnoi Chamidła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka. Re: Ochrona Ekotrade IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.13, 12:11 W Lublinie w Ekotrade pracuje pan Marek K , koordynator, który na komisariacie IV policji wydmuchał w alkomat przed południem ponad 2 promile i pan ten pracuje dalej a pracownik z licencją 1 st, dyspozycyjny bez nałogów został zwolniony. Ja jestm pracownikiem sądu który jest ochraniany przez tą firmę. Dziwna to firma ochroniarska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ochrona Ekotrade IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.14, 13:23 Pan marek juz nie pracuje został zwolniony po 1 szansie której nie wykorzystał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeryf Re: Ochrona Ekotrade IP: 91.212.223.* 22.09.13, 21:47 tak masz rację firma oszukuje kiedy tylko się da. Pracuję u nich ale tylko z sentymentu do obiektu na którym jestem już 12 lat a ekotrade przyszło 4 lata temu. Braki w wypłacie to norma wyrównują co prawda pużniej ale tylko jak się upominasz wszelkie kary nałożone przez zus czy urząd skarbowy odbijają sobie cięciem stawek umowy i rachunki otrzymujemy z miesięcznym opużnieniem dwie umowy zlecenia zus z jednej 50 zł co jest niezgodne z prawem ponieważ obydwie umowy są na świadczenie ochrony nz jednym obiekcie man tylko nadzieje że firma ekotrade niedługo nas opuści i na obiekt przyjdzie jakaś lepsza firma pozdrowienia dla dyr. ŻELAZKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziś 03.03.2014 Re: Ochrona Ekotrade IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.14, 23:09 Przed niespełna 3 godzinami zostałem zwolniony z obiektu na polecenie Dyr. P. Barana. W lutym przeszedłem na obiekt na którym zrobiłem porządek jako licencjonowany prac. ochrony II stopnia. Jednak po 4 tygodniach pracy nadal nie posiadałem umowy. Przypomniałem się wreszcie koordynatorowi w Opolu i Dyrektorowi P. Baran we Wrocławiu. Jakie moje zdziwienie miało minę jak dziś na mój dyżur przyszedł koordynator z innym pracownikiem na moje miejsce a mnie kazał się rozliczyć i iść do domu. To cała prawda o firmie w której zarządzają ....? jutro idę do PIP i ZUS po informacje , czy moje składki w ZUS są opłacone a do PIP co dalej z taka firmą można zrobić? A szczególnie z jej niekompetentnym Dyrektorem z Wrocławia- Panem Pawłem Baran. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: Ochrona Ekotrade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.14, 14:15 WITAM Porób sobie kolego zdjęcia,,pogadaj z kumplami jako świadkowie , dodaj grafiki i zasuwaj do Sądu Pracy sprawy z brakiem umowy , czy o dzieło czy zlecenie celem zmiany przez Sąd na umowę o prace ja tak walczę z firmą Askar z Sopotu pan prezes nie stawia się na rozprawy i prawdopodobnie zostanie ogłoszony wyrok bez jego stawiennictwa.Te sprawy w Sądzie są darmowe.Warto walczyć z gnojami. Pozdrawiam Tomek z Wałbrzycha Odpowiedz Link Zgłoś
pogodna2011 Re: Pentra vel Patio Łódź 13.10.11, 21:00 Kto jest ciekawy niech wsadzi nos do gorącej kawy:) Jestem byłym pracownikiem i wiem że została garstka ludzi którzy nie mają lekko, ciężko pracują bo pracy wiele i nie jest im łatwo. Wiem to bo mam nadal kontakt z jedną z osób. Firma miała kłopoty i dlatego niezbędne były cięcia personalne często bardzo bolesne dla byłych i obecnych pracowników, bo nawiązało się tam wiele sympatycznych znajomości. Zastanawia mnie kto wypisuje te bzdety o tych co zostali i jaki ma w tym cel bo to naprawdę porządni ludzie, znam ich osobiście. Na pewno nie boją się pracy skoro nadal tam są i właściciel zdecydował o ich pozostawieniu (przecież mogli zatrudnić nowych) Ja naprawdę miło wspominam pracę i życzliwość wielu osób i dlatego pozdrawiam i proponuję zakończyć już debatę Patio Pentra i przede wszystkim dać spokój ludziom pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pentra vel Patio Łódź IP: *.uniqa.pl 14.10.11, 07:36 Co za bzdety , firma ogłosiła upadłość , bo nie każdemu zależało tam tylko na pracy , ale jak powyżej na rozwijaniu sympatycznych przyjażni a nie robieniu tego co się powinno , a potem płacz , że "tyle pracy " No sorry ale w ciągu pół godziny jakie zostawały po poplotkowaniu i poflirtowaniu to troche mało na obowiązki. Nowa firma przejęła wszystkich , którzy tego chcieli a nie których wybrali, więc to żaden awans , wręcz przeciwnie pozostali ci o nie mają z soba zrobić. Teraz to dopiero nie ma pracy , a to co zostało i tak nie ma kto wykonać , bo wszystkie panienki biurowe mają głęboko w nosie nowe obowiązki , bo żadna nie umiała i nie umie prawidłowo tego wykonać , stąd stale błędy we wszystkim co się wystawia . Tylko spychologia biurowa i wbijanie sobie noża w plecy przez tzw.przyjacióki , co obgadują się wzajemnie za plecami i dołki kopią pod sobą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracodawca Re: Pentra vel Patio Łódź IP: *.toya.net.pl 14.10.11, 22:46 Dobry wieczór Szanownej Pani z firmy Uniqua. Dziękuję uprzejmie za uświadomienie mi braku kompetencji u moich pracowników. Na pewno wyciągnę wnioski i poczynię odpowiednie kroki w celu poprawy wizerunku mojej firmy. A Pani dziękuję /mimo ogromnej ilości Pani obowiązków zawodowych/ za pomoc i zaangażowanie w moje sprawy. Ponadto niezmiernie cieszy mnie to, że nawet ludzie spoza mojej firmy dbają o jej interesy. Bardzo proszę o pilne skontaktowanie się ze mną, ponieważ widzę możliwość dogadania się co do naszej ewentualnej współpracy. Na ten moment potrzebuję zaufanych, szczerych, lojalnych ludzi. Pozdrawiam Panią i naprawdę liczę na szybki kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
micka5 Wydawnictwo Muzyczne Warszawa 18.10.11, 13:53 Polskie Wydawnictwo Muzyczne S.A w Warszawie. Zatrudnianie znajomych, przeprowadzanie "rekrutacji" po to aby zwolnić wedle prawa bez podania przyczyny na okresie próbnym, po to aby zatrudnić kogoś powiązanego. Klimat okropny, dyrektorka z problemami emocjonalnymi, fałszywa atmosfera niby przyjaźni, szczerze odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Wydawnictwo Muzyczne Warszawa 19.10.11, 01:30 micka5 napisała: > ... przeprowadzanie "rekrutacji" po to aby zwolnić wedle prawa bez podania przyczyny na > okresie próbnym Co ty za brednie wypisujesz? W czasie okresu próbnego nigdy nie trzeba podawać przyczyny rozwiązania umowy za wypowiedzeniem. Nie trzeba żadnej rekrutacji przeprowadzać. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fac factory outlet - futura park - darmowe dni próbne IP: 212.120.136.* 18.10.11, 14:20 niby organizowali rekrutację tuz przed otwarciem sklepu, ale po to pewnie by któs im towar wyłożył na półki. dziewczyny pracowały po parę godzin w niedzielę i poniedziałek, niby 'szkolenie' a faktycznie przygotowywały towar na półki. a potem szefowa mówi, że jakby co to się do wybranych odezwie. oczywiście o zapłacie za te przepracowane godziny na korzyść firmy nie ma mowy draństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fac factory outlet - shoes store IP: 212.120.136.* 18.10.11, 14:26 chodzi o sklep obuwniczy shoes store Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: factory outlet - shoes store IP: *.am.osi.pl 18.10.11, 16:12 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annonimowy Re: Czarna lista pracodawców IP: *.echostar.pl 29.11.11, 14:04 Dyalcom.pl - oszuści i krętacze, nie polecam - zwłaszcza pracy w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwaczka Energen w Lublnie ul 1 maja 20 strzeżcie się IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 17:14 ENERGEN a dokładnie akwizytor cyfry plus. Zrobili ze mnie idiotkę . . . Poszłam na rozmowę w sprawie pracy jako no właśnie treść ogłoszenia wyglądała tak Wymiar zatrudnienia: Pełny etat Forma zatrudnienia: Umowa o pracę Spółka Energen ogłasza nabór nowych pracowników na stanowisko mobilny doradca klienta. Praca na tym stawisku polega obsłudze klientów - odbiorców energii elektrycznej. - analiza dotychczasowych kosztów zużywanej energii - podpisanie umowy obniżającej rachunki - informowanie użytkowników o możliwościach zmiany operatora Zapewaniamy pakiet szkoleń w przygotowaniu do zawodu Stałą pracę. Wynagrodzenie na poziomie 2000zł -3000 zł netto miesięcznie Możliwość awansu na stanowisko kierownicze po miesięcznym okresie próbym. Delelegacje. Spotkania integracyjne Co się okazało zaproszono mnie do pracy na 9 rano w poniedziałek jak spytałam jak to ma wyglądać to pani odpowiedziała ,że wszystkiego dowiem się na miejscu. Wsadzili mnie w samochód z paroma innymi i wywieźli 100 km za lublin na jakaś wichurę i okazało się że sprzedajemy cyfrę + . Mało tego abonamenty które nie istnieją czyli najniższe. Reszta była ponoć ok. Nikt nie uprzedził mnie że cały dzień będę w terenie, żebym sie ubrała bądź zabrała coś do jedzenia. Byłam tak zła. Nie wiedziałam gdzie jestem, bez możliwości dotarcia na jakąś główną drogę skąd mogłabym wrócić do domu. Powróciłam ok 23. Głodna zziębnięta i tak zła, że miałam ochotę rozszarpać całe to śmieszne kierownictwo. Co więcej dowiedziałam się że jeśli nie chcesz z nimi dalej pracować to wysadzają cię w środku nocy gdzieś pod firmą i sobie radź. Żadnej stałej stawki tylko od podpisanej umowy jakieś prowizje.Chłopak z którym chodziłam nie miał szczęścia tego dnia i nie podpisał nic, więc presje wywierane przez co 5 min dzwoniącym telefonem czy coś ma były nieustanne. Jednym słowem dramat. Oszukują ludzi, szukam teraz sposobu aby im podziękować tak jak na to zasłużyli ale potrzebuję wiecej oszukanych ludzi. jeśli ktoś miał podobną sytuację, piszcie. Pozdrawiam i jeszcze raz uprzedzam strzeżcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adanelli Re: Energen w Lublnie ul 1 maja 20 strzeżcie się IP: *.nfb.pl 07.12.11, 13:17 typowe...dzisiaj to norma,praktycznie innej dostepnej pracy nie ma ale powinnaś od razu po ogłoszeniu wywnioskować,że to zwykła ściema- te tysiące zarobku, ten awans po miesiącu pracy...przecież to smierdzi na kilometr. Cudów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac7619 Re: Czarna lista pracodawców IP: *.devs.futuro.pl 05.12.11, 17:20 Firma "K&S" Sławek Łukaszewski ( poznaniak36 , slawek36 ) jest jedna z firm w "pseudo-spółce" o nazwie "Spokojna Budowa" nigdzie nie zarejestrowanej i bedącej "spółka" trzech osób : Sławka Łukaszewskiego , Piotra Stefaniaka i Jakuba ( nie pamiętam nazwiska ) wszyscy ci panowie pod szyldam "Spokojna Budowa" naciągają inwestorow obiecując tanie budowanie i błyskawiczne terminy , w rzeczywistosci zatrudniają pracowników "na czarno" i to ludzi nie mających pojęcia o budownictwie , wyciągają od inwestora ile sie da pieniędzy , nie płaca pracownikom , których po jakimś czasie zwalniają ,( o pracownikach zatrudnianych "na czarno" i zwalnianych bez wypłaty wiem od samych byłych i obecnych pracownilów ) , budowa przedłuża sie a w końcu wycofują sie z budowy , naprawde proszę inwestorów o niekorzystanie z usług firm(y) wyżej wymienionych panów ponieważ nie będzie to wcale "Spokojna Budowa" ! P.S. Poza tym Sławek Łukaszewski ma już kilka wyroków sądowych ( dotyczących opisanych powyżej spraw ) , komornika ( lub nawet kilku ) oraz ścigają go firmy windykacyjne . _ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac7619 Oszust Sławek Łukaszewski firma K&S IP: *.devs.futuro.pl 05.12.11, 17:23 Firma "K&S" Sławek Łukaszewski ( poznaniak36 , slawek36 ) jest jedna z firm w "pseudo-spółce" o nazwie "Spokojna Budowa" nigdzie nie zarejestrowanej i bedącej "spółka" trzech osób : Sławka Łukaszewskiego , Piotra Stefaniaka i Jakuba ( nie pamiętam nazwiska ) wszyscy ci panowie pod szyldam "Spokojna Budowa" naciągają inwestorow obiecując tanie budowanie i błyskawiczne terminy , w rzeczywistosci zatrudniają pracowników "na czarno" i to ludzi nie mających pojęcia o budownictwie , wyciągają od inwestora ile sie da pieniędzy , nie płaca pracownikom , których po jakimś czasie zwalniają ,( o pracownikach zatrudnianych "na czarno" i zwalnianych bez wypłaty wiem od samych byłych i obecnych pracownilów ) , budowa przedłuża sie a w końcu wycofują sie z budowy , naprawde proszę inwestorów o niekorzystanie z usług firm(y) wyżej wymienionych panów ponieważ nie będzie to wcale "Spokojna Budowa" ! P.S. Poza tym Sławek Łukaszewski ma już kilka wyroków sądowych ( dotyczących opisanych powyżej spraw ) , komornika ( lub nawet kilku ) oraz ścigają go firmy windykacyjne . _ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Re: Oszust Sławek Łukaszewski firma K&S IP: *.play-internet.pl 27.01.12, 10:48 oszust i to straszny nie współpracujcie z ta firma, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Oszust Sławek Łukaszewski firma K&S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.12, 14:20 a czy posiada pan jego nip żebym mogła to sprawdzic ten pan otworzył teraz firme na żone i dalej naciąga ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Oszust Sławek Łukaszewski firma K&S IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.11.12, 00:27 Przestrzegam wszystkich przed tym Panem. Brak kultury, wulgarny, brak dotrzymywania terminów realizacji, oszust, uwaga przez duże U. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Oszust Sławek Łukaszewski firma K&S IP: *.play-internet.pl 19.01.13, 16:21 łukaszewski sławek i jego żona to nowa firma która nadal naciąga ludzi. działają teraz w wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fa."besser leben" Re: Oszust Sławek Łukaszewski firma K&S IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.05.14, 00:23 Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych aktualnym miejscem pobytu tego oszusta jak to wielu tu nazywa Slawka Lukaszewskiego. Posiadam na niego pelne namiary, nasze biuro z siedziba w Berlinie posiada jego dane adresowe, numer telefonu oraz miejsce zatrudnienia. Zainteresowanych wierzycieli zapraszam do kontaktu na poczte mailowa klaudiusz1970@googlemail.com lub pod numerem telefonu +493065778686. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Oszust Sławek Łukaszewski firma K&S IP: 46.227.246.* 06.03.13, 12:57 Zgadzam sie z Panem. Też miałem wątpliwą przyjemność mieć z nimi do czynienia. Wzieli zaliczki i znikneli z budowy. Telefon milczy, na maile nikt nie odpowiada. Pod adresem Kościelna 24b/36, 60-538 Poznań Pan Sławek nie prowadzi działalności juz od co najmniej 6 lat (pofatygowałem się tam osobiście aby odzyskać moje pieniądze, ale obecni lokatorzy twierdzą ze co chwilę ktoś do nich puka, a to komornik, a to urząd skarbowy a to oszukani ludzie). Zdecydowanie nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fa"besser leben" Re: Oszust Sławek Łukaszewski firma K&S IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.05.14, 00:30 Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych aktualnym miejscem pobytu tego oszusta jak to wielu tu nazywa Slawka Lukaszewskiego. Posiadam na niego pelne namiary, nasze biuro z siedziba w Berlinie posiada jego dane adresowe, numer telefonu oraz miejsce zatrudnienia. Zainteresowanych wierzycieli zapraszam do kontaktu na poczte mailowa klaudiusz1970@googlemail.com lub pod berlińskim numerem telefonu +493065778686. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fa."besser leben" Re: Oszust Sławek Łukaszewski firma K&S IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.05.14, 00:27 Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych aktualnym miejscem pobytu tego oszusta jak to wielu tu nazywa Slawka Lukaszewskiego. Posiadam na niego pelne namiary, nasze biuro z siedziba w Berlinie posiada jego dane adresowe, numer telefonu oraz miejsce zatrudnienia. Zainteresowanych wierzycieli zapraszam do kontaktu na poczte mailowa klaudiusz1970@googlemail.com lub pod numerem telefonu +493065778686. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiookradziony Re: Oszust Sławek Łukaszewski firma K&S 21.05.14, 04:42 Poczytajcie forum.gazeta.pl/forum/w,249884,151049657,151049657,Slawek_Lukaszewski.html Odpowiedz Link Zgłoś
papfol Re: Oszust Sławek Łukaszewski firma K&S 05.01.16, 21:31 Silesian Pharma sp.z o.o - Dlugi.info - odzyskaj swoje pieniądze www.dlugi.info/wierzytelnosc/283822/Silesian-Pharma-sp.z-o.o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Agi Media Warszawa IP: 178.32.237.* 07.12.11, 00:25 w tej firmie pracownicy są inwigilowani, podpisuje się jakieś dokumenty wstecz, zarządzani są przez strach i upokorzenie... dyrektor zarządzający podsłuchuje, daje bezsensowne zadania, dzwoni w nocy, niedziele, święta praca po godzinach za darmo to norma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Agi Media Warszawa IP: *.cust-83.exponential-e.net 31.01.12, 15:51 To jest mało powiedziane! Chcesz skończyć w psychiatryku? Zapraszam do AGI. Pracownicy są terroryzowani, mobbing chyba nie wyraża całkowicie panującej sytuacji. Jeśli masz rodzinę, to się z nią pożegnaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Agi Media Warszawa IP: *.centertel.pl 17.02.12, 22:24 Potwierdzam pracowałem tam i faktycznie nie polecam nikomu istny obóz pracy wymagania z kosmosu, a zarobki conajmniej nieodpowiednie. Kadra zarządzająca wywodzi się z pracowników : drukarzy i introligatorów - którym prezes "wyprał mózgi" i non stop ich ciśnie, a to przekłada się na bardzo kiepską atmosferę w firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syfon Re: Agi Media Warszawa IP: 194.165.48.* 04.09.12, 08:55 Potwierdzam. AGI Media to najgorsza firma, w jakiej pracowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabella Szukam osób do pracy w całym kraju !!! IP: 83.2.128.* 08.12.11, 12:53 Sprzedaż produktów finansowych Zarejestruj się i pobierz umowę na www.comperialead.pl/?p=peWl Odpowiedz Link Zgłoś