Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CZARNA LISTA PRACODAWCÓW

• Gość: qwerty Czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 11:48
        Toruń-Pacific. Pracowałam ponad rok.
        Ludzie do szczebla zarządzającego w centrali są w porządku.
        Tylko te zakute łby w centrali- karierowicze, kolesie itp. Zero wyrozumiałości,
        rozsądku i jakiejkolwiek ogłady.
        Płacić płacą ale przy tym takie ceremonie odstawiają że głowa boli.
        Nie polecam- praca dla lizajdupców i ludzi o zerowym poczuciu własnej wartości.
        • Gość: eddy Arcana sp. zoo Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 12:16
          Praca w dziale administracji (asystent, prawnik, ksiegowy itp.) to katorga.
          Ogólnie w firmie jest chaos ksiegowo-kadrowy. PIP byłby w siódmym niebie. A i US
          i ZUS miałyby coś dla siebie.

Ekipa w administracji zmienia się w zależności do wytrzymałości pracowników - co
          1 do 4 miesięcy (co również potęguje chaos).
          A to wszystko zasługa niezrównoważnego psychicznie prezesa.

Ekipa 3osobowa ma tyle obowiązków że i dla 5 osób byłoby dość...

Ja zrezygnowałem po tym jak na mnie prezes nawrzeszczał (nie przesadzam, darł
          się po prostu na całe piętro) przy 3 innych pracownikach, że nie umiem czytać w
          myślach wiceprezesa...

Stałym numerem jest załatwianie spraw zaczętych przez poprzednią ekipę i
          zbieranie opieprzu za jakieś stare sprawy, o których nie ma się pojęcia... albo
          za niezałatwienie sprawy niemożliwej (np. załatwienie wizy do USA przez telefon
          albo załatwienie czegoś w urzędzie po godzinach jego otwarcia)

Brzmi absurdalnie, ale tak to wyglądało...

Stres jest okropny... jeszcze jakiś czas po odejściu (wytrzymałem 3 miesiące)
          śniło mi się że prezes każe mi kogoś zabić, a ja idę i to robię i się martwię
          czy wykonałem to zadanie wystarczająco szybko...

Ostrzegam, bo Arcana ciągle prowadzi rekrutacje - w zasadzie cały czas są jakieś
          ich ogłoszenia w necie i gazecie.
          Ta firma robi z człowieka wrak - w sensie psychicznym.
          • Gość: eddy Re: Arcana sp. zoo Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 12:22
            Zapomniałem dodać że pensja wypłacona w terminie to w zasadzie niemożliwe.

Co więcej, dziewczyna z ekipy tuż przede mną, do końca mojej "zmiany" upominała
            się o wypłacenie jej ostatniej wypłaty... a ja swoją ostatnią dostałem po
            miesiącu od odejścia.
            • hranolka Eddy,PILNE!!!!!!!!! 14.02.08, 10:57
              Eddy,
              jesli masz chwilke prosze odezwij sie do mnie na priva (na
              gazeta.pl) - chcialam jeszcze o cos zapytac ...
              dzieki
              Aga
        • tenia42 Re: Czarna lista pracodawców 17.05.09, 16:14
          Inspekcja Pracy po co wogole istnieje,skoro nie broni oszukanych ludzi.
          Firmy zarabiaja krocie na mlodych ludziach
          1.DOMAX-KOSCIUSZKI 38(naprawa sprzetu gosp.dom.. zatrudnia niby na probe.Po
          trzech miesiacach nie daje umowy,a po pol roku zwalnia. netto zarobki 1000 ile w
          takim razie zarobila firma nie odprowadzajac obowiazkowych skladek.
          2. BIT-COMPUTER UL>Krzyza i Conrada Krakow zatrudnia na 1/2 etatu a pracuje sie
          po 10h i soboty pensja na papierze to 500 zl,regulamin odziez ochronna,na
          papierze praca w skandalicznych warunkach,zimno,mokro,brudno.zima trzeba bylo
          siedziec w kurtkach.
          wystrzegajacie sie tych firm,bo wiele mlodych ludzi sie zwolnilo. Pani Basia na
          Conrada-oszustka i Pan Juliusz Jaworski z Krzyza drugi oszust.
        • Gość: ONA3333 Re: Czarna lista pracodawców IP: 195.164.255.* 18.06.09, 09:46
          Biuro rachunkowe Andrzej Dębek Warszawa
          • Gość: Ona3337 Re: Czarna lista pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 14:31
            Praca w biurze pana Andrzeja Dębka jest ok, polecam, pełen profesjonalizm
          • kk25 Re: Czarna lista pracodawców 09.04.15, 17:16
            cos więcej o tym biurze komuś wiadomo???
      • Gość: Ja_ LUMPEX _ Wadowice, Bielsko, Żywiec, Kęty, itp.... IP: 83.2.174.* 05.02.08, 15:57
        Firma "odzieżowa" LUMPEX z Gorlic... Maja jakies 50 sklepów w
        małopolsce... Ich motto: kazdy klient ma byc obsłużony... KAŻDY. A
        co jak klientów 5 a my DWIE??? Oczywiście opieprz, bo tak sie
        zlozyło ze jednym z "nieobsluzonych" był podstawiony gość... Co 2-3
        miesiące wymiana ciuchów. W ponad 10 osób (ciotki, znajome, mezowie)
        siedzimy 2 dni po około 20h... A co jakbysmy nie miały pomocy osob
        trzecich??? Zapłata? 50zł... Do niedawna 34!! Smieci sklepowe
        bierzemy do domu bo nie mamy smietnika....
      • Gość: Solid Security Solid Security IP: *.metrolink.pl 06.02.08, 14:34
        Nie sa tacy solidni, nie wyplacaja pensji pracownikom!!!!!!
        • Gość: sylkah Re: Solid Security IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.02.08, 10:41
          firma lux wrocław
          ich zdaniem przedstawiciel handlowy sprzedaje odkurzacze po domach.
          mydla oczy i bezczelnie szukaja ofiar do pracy
      • Gość: Grażyna W. [...] IP: *.chello.pl 13.02.08, 16:50
        Treść postu jest niedostępna.
      • koma777 Re: 14.02.08, 17:36
        POLBANK -wcale nie po ludzku
      • Gość: oszukany Re: Czarna lista pracodawców IP: *.ds13.agh.edu.pl 23.02.08, 19:45
        GEOKART INTERNATIONAL RZESZÓW. Praca jako inspektor terenowy dla tej firmy
        okazała sie być niewolnictwem z bardzo opóźnioną i mocno obciętą wypłatą!
        Polecam dla osób głodnych bardzo mocnych wrażeń i nie oczekujących
        wynagrodzenia! OSZUSCI I ZłODZIEJE!
      • Gość: monika Re: CZARNA LISTA IP: *.btk.net.pl 25.02.08, 19:26
        witam mam pytanie czy jest ktos kto pracował firmie RG CONCEPT zajmujaca sie
        roznoszeniem ulotek na terenie kopenchagi i dani jak u nich z rozliczaniem sie
        za prace prosze o odpowiedz na mejla artur0620wp.pl

dzieki artur bujek
      • Gość: Detektyw aaaaRe: Intemporis IP: 212.106.19.* 03.03.08, 22:42
        NIEWYPŁACONE WYNAGRODZENIE i zaczyna się walka w sądzie.
        In Temporis sp. zo.o. Lublin 20-076, Krakowskie Przedmieście 68
        telefon: 081 5322432 (Lublin, województwo lubelskie)
        Branża: Budownictwo.
        Firma zatrudnia pracowników na lewe umowy za granicę szczególnie do
        francji. Jeśli jedziesz to oryginału umowy nie dostaniesz i fikcyjna
        umowa bedzie trwać tylko miesiąc później już jej nie ma. Nie
        odprowadzają składek za pracowników. Firma współpracowała jeszcze z
        firmą Joren Sp. z o.o. a w sumie to ta sama firma bo wszystkie są
        pod tym samym adresem. Wiem że jeszcze są dwie firmy i mieszczą się
        w Lublinie przy Krakowskie Przedmieście 68. Ja pracowałem w tej
        firmie nie całe trzy miesiące i nie dostałem pełnego wynagrodzenia a
        na rozliczeniu wypisali więcej niż dostałem. Teraz zakładam im
        sprawę w sądzie pracy. Obiecywali mi że wypłacą od sierpnia
        2007roku. Do dzisiaj wynagrodzenia nie otrzymałem. Słyszałem od
        innych o podobnych przypadkach. Jest pewnie jeszcze więcej osób co
        tak zostali załatwieni więc proszę o kontakt te osoby ze mną. Jak
        ktoś chce się naciąć na nich to jego sprawa ja już to przeszedłem.
        Wypłaty nigdy na czas a za granicą to jest nie dopuszczalne. Firma
        jest dosyć duża i dlatego myślą że mogą oszukiwać ludzi. Podam nawet
        stronę tej firmy: www.intemporis.pl/373-372-6/Kontakt.html
      • Gość: zbulwersowany Scala Plastics we Wrześni k/Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 17:57
        Duża rotacja pracowników mówi sama za siebie, (wniosek - prowadzą
        sprzedaż art sezonowych - kończy sie sezon to wypieprzają
        najmłodszych stażem pracowników)
        • Gość: wax Re: Scala Plastics we Wrześni k/Poznania IP: *.centertel.pl 18.02.09, 00:16
          Jak ktoś się nie nadaje to czasem trzeba tak zrobić.Ale to wina
          firmy że zatrudnia takie osoby.W Scali jest ok ,kasa mogłgłaby być
          wieksza.Atosfera naprawdę dobra
      • Gość: xxx Re: dolce vita, kraków IP: *.bojko.krakow.pl 18.03.08, 13:41

Dolce Vita Kraków - ponizanie i kary cielesne - omijajcie z daleka
      • Gość: skok arka SKOK ARKA IP: *.xdsl.centertel.pl 18.03.08, 14:02
        Mają człowieka za g...o, z zarobków nie da się przeżyć! Wielkie
        szczęście że dla mnie już sie to skończyło, bo to była masakra :/
        Ostrzegam!
        • Gość: mp Re: SKOK ARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 09:40
          Mam nadzieję, że zanim ktoś zdecyduje się podjąć tę pracę przeczyta tę opinię, odsyłam również do forum na "bankier.pl" TAM TEż JEST O NICH CAłA PRAWDA. Kupa złodziei , jednym słowem lichwa i wyzyskiwacze ,za 1200 zł.masz poprostu wciskać ludziom kredyty , których koszt jest porównywalny chyba tylko z Providentem, a w statucie piszą że firma nie jest nastawiona na zysk...dobre sobie. Również bardzo ostrzegam
      • Gość: zizo Peek&cloppenburg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 17:23
        1.Wybijanie się kartą przed "grafikowym i płatnym" koncem czasu
        pracy ,a nastepnie wracanie na stanowisko pracy
        2.Brak ustawowej przerwy po 12h czasie pracy
        3.przymusowy urlop zamiast wypłaty nadgodzin
        4.i wiele innych
        Nie pracujcie tam!
      • Gość: gość czarna lista pracodawców IP: *.centertel.pl 27.03.08, 21:40
        Mleko sp.zoo Lipsko
        wyzysk pracowników i zusu
      • Gość: bambi7 to też jest niezłe IP: *.csk.pl 03.04.08, 18:25
        "AZBUD" Białystok - właściciel na pełnym etacie płaci kosztorysantom
        27zł/dzień brutto! dobrze, że szybko się o tym dowiedziałem, bo
        szkoda czasu na tą firmę
      • troll76 Reczarna lista pracodawców 05.04.08, 23:39
        wincanton polska ,nepotyzm ,awans dostaje koleś z 6miesiecznym stażem ,ale
        wykonał remont samochodu przełożonego,pominięto doświadczonych
        pracowników,przyjęto ma kierownika zmiany kolegę kolegi - efekt? 50% zmiany
        odeszło z pracy wnioski ?kierownik jest dobry pracownicy są bani,dobierzemy mu
        ludzi z innych zmian/braki w obsadzie ,a pracy coraz wiecej,7-8 letnie wózki
        widłowe sypia się na potęge ,wniosek ? źle je eksploatujecie itp itd straszliwa
        niekompetencja i oderwanie od rzeczywistości zarządu a tfu nie polecam ,chyba że
        masz znajomości wtedy RAJ zero odpowiedzialności.
        • Gość: kosynier Re: Reczarna lista pracodawców IP: 62.148.95.* 14.04.08, 09:18
          A ja mam całkiem inne doświadczenia, bardzo dobra firma dająca
          szanse rozwoju dla wszystkich tych, którzy chcą coś osiągnąć. Dobre
          wsparcie szkoleniowe i całkiem niezłą kasa do zarobienia.
          • czwdowa Re: Reczarna lista pracodawców 25.09.14, 09:56
            Jak masz własną rodzinę i dzieci to już jest nie fajnie. Idziesz na odstrzał jak prezes ma taki nastrój a firmowe wigilie itp. to tylko jedna wielka szopka. Atmosfera w pracy jest taka, że jak się nie spodobasz panu od handlowców to Cię zniszczy.
          • czwdowa Re: Reczarna lista pracodawców 25.09.14, 09:57
            i nie bujaj mi tu o fajnej atmosferze zobaczysz za parę lat
      • Gość: auroris Incom Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 12:55
        Incom Wrocław to firma nieprzyjazna ludziom. Zdecydowanie odradzam
        myślenie nawet o pracy tam!!! Jeżeli chcecie być poniżani,źle
        wynagradzani i niedoceniani to zapraszam. Ludzie uciekają gdzie
        pieprz rośnie - w firmie pracują ludzie po podstawówce bo nikt
        wykształcony nie ma chęci nawet na nich spojrzeć - banda i tyle
      • brysio76 Kasztelan w Krakowie 14.04.08, 10:35
        Mają sklepy monopolowe przy Westerplatte, Krakowskiej i
        Stradomskiej. Fajne metody cyckania pracowników np. odbierają pół
        pensji za rzekome braki na remanentach.
        • Gość: xxxxx Re: Kasztelan w Krakowie IP: *.dsV.agh.edu.pl 03.06.10, 21:38
          nigdy nie idzcie tam do pracy! oszukaja, zabiora i tak psie pieniadze, nie wazne
          jak bedziecie sie starac i tak was oskubia. w tej firmie dobrze sie pracuje
          tylko synom szefa. za braki w sklepach beda was obciazac i zabiora polowe
          pensji. dlaczego anglicy, francuzi, hiszpanie, czy amerykanie potrafia szanowac
          polakow, a jeden polak nie bedzie szanowal drugiego?? wlasciciel - Piotr L. to
          najgorsza menda jaka w zyciu spotkalam! ja jakbym miala takiego ojca to sama bym
          sie wydziedziczyla
          • Gość: 666 Re: Kasztelan w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 11:01
            witam..rowniez zostalem oszukany bardzo prosze o pomoc :( prosze o kontakt w tej sprawie 500 403 933
      • Gość: Mario123 Re: candellux lighting opinie IP: 80.54.175.* 16.04.08, 21:45
        No własnie zaproponowano mi stanowisko Kierownika Magazynu - jakieś sugestie?
        Warto czy nie ma sensu ?
        • Gość: candell Re: candellux lighting opinie IP: *.aster.pl 19.04.08, 16:57
          No i co odmówiłeś ? Pytam bo wczoraj byłem w tej firmie na rozmowie w sprawie
          pracy no tym samym stanowisku .Jeśli się zdecydowałeś to po co innym zwracają
          głowę ?
          • Gość: Mario123 Re: c lighting opinie IP: 80.54.175.* 22.04.08, 14:20
            Ja zrezygnowałem - jest wiele firm pewniejszych i z lepszą reputacją...
            • Gość: tomtom Re: c lighting opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 17:15
              naprawde jest tak fatalnie?właśnie mnie zaprosili na drugą rozmowe(kierownik
              magazynu),ale po co tu przeczytałem mam pewne obiekcje
              • Gość: YYY Re: candellux IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 18:24
                Przykro mi to mówić, a tym bardziej pisać. Niestety podzielam zdanie moich
                poprzedników. Pracowałem długo, a może nawet za długo żeby poznać wszystko i
                wszystkich w tej firmie. Zostałem zwolniony za dobrą i ciężką pracę. Przykro.

• Gość: gość miętowy Re: candellux lighting opinie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 21:24
            Ludzie unikajcie tej firmy!
            Klienci też :)
            • fokus1963 Re: candellux lighting opinie 28.05.09, 09:13
              Napisz o co chodzi bo jestem zainteresowany pracą w tej firmie.
          • Gość: zz Re: candellux lighting opinie IP: *.chello.pl 20.10.10, 13:01
        • Gość: abc [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 19:10
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Michał - PH Re: candellux lighting opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 22:09
          Witam, byłem na rozmowie o pracę na stanowisko Przedstawiciela,
          napisze ktoś jak to mniej więcej wygląda od wewnątrz
      • Gość: Fryck Agencja pracy tymczasowej POSNET Warszawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 22:08
        Nie placa godzin nadliczbowych pracownikom za granica, lub zanizaja wyplate. Straszni sciemniacze. Unikac.
        • Gość: ADAM Re: Agencja pracy tymczasowej POSNET Warszawa IP: 193.253.141.* 04.06.08, 19:48
          BZDURA PRACOWALEM WE FRANCJI PRAWIE 6 MIESIECY I WSZYSTKIE NADGODZINY ORAZ PESJA
          WPLYWALY W TERMINIE JAK TYLKO UPORAM SIE Z PROBLEMAMI W POLSCE TO NAPEWNO WROCE.
          A SWOJA DROGA WYPISUJESZ GLUPOTY NA FORACH BO PEWNIE WYLECIALES ZA PICIE WODY
          ...... JEZELI O TO CHODZI TO TAKICH TAM NA PRAWDE NIETOLEROWANI

JEZELI TAK JAK JA NIE MACIE PROBLEMOW Z ALKOHOLEM I CHCECIE POMIESZKAC W
          NAPRAWDE W DOBRYCH WARUNKACH TO ZAPRASZAM.
      • epis Re: czarna lista pracodawców - Eko Medic / Powerm 19.04.08, 18:16
        Drodzy zainteresowani firmą EKO MEDIK , czy nie dziwi Was zaistniały fakt iż , wszystkie posty dotyczące tej firmy , jak również samego produktu POWERMED , oczywiście te negatywne - zostały usunięte lub zablokowane ?Jest to conajmniej zastanawiające.. Mnie na całe szczęście bardzo trudno zniechęcić do zamknięcia tego tematu..Informuję zatem wszem i wobec że , dołożę wszelkich starań aby prawda o tej firmie , sposobie jej funkcjonowania i chaniebnym żerowaniu na pracownikach dostała się do jak największej ilości odbiorców .. Ponadto zainteresuje funkcjonowaniem tej firmy - dziennikarzy.
        Można zamknąć dany post , wątek , temat firmy na forum - ale nie usta pokrzywdzonych pracowników i klientów.
        • Gość: Irena Re: czarna lista pracodawców - Eko Medic / Powerm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 19:59
          Witam.Szkoda że tak późno znalazłam ten wpis.W tej chwili firma ta nazywa się LION POLSKA,ALE SIEDZIBĘ NADAL MA NA UL.sTAROŁĘCKIEJ 129 W pOZNANIU.Poszłam tam niedawno na rozmowę z córką i ...miałyśmy popatrzeć jak dzwonią pracownice,ale pech chciał,że po 45 minutach...nagle wpada jedna z pracownic i kazała wszystkim się pakować i ubierać ,po czym zamknięto szybko drzwi z pokoju na klucz i kazano siedzieć cicho.Zrobiło się nieprzyjemnie...nie zastanawiając się,wyszłam z córką,ale inna pracownica zakazała Nam wyjść z willi,oczywiście nie pozwoliłam,aby Nas ktoś siłą przetrzymywał.Myślę że tam pracuje się a czarno i albo przyjechał ktoś z Inspekcji Pracy,albo właścicielka przyjechała i kierowniczka bała się,że się wyda że ktoś nielegalnie na Nią pracuje a nie dla właścicielki.Byłam zaźenowana taką sytuacją .Powiadomiłam o całym zajściu Pana który robił w innej siedzibie rekrutację na te stanowiska i oczywiście podziękowałam za taką pracę.Nawet Nas nie przeprosił.Może ktoś w końcu coś zrobi z takimi pracodawcami.Pozdrawiam.
      • Gość: szukacz opek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 09:43

OPEK. zatrudniają na czarno, brud, brak toalet(!!!), mobbing. po
        prostu syf.bhp to dla nich pojęcie całkiem kosmiczne. z dala od opek.
        • Gość: szejś Re: opek IP: *.ibs.net.pl 21.02.14, 09:50
          OPEK (obecnie FedEX - magazyn centralny) - TEŻ NIE POLECAM. Temperatura w hali magazynu w Sadowej taka, jak na zewnątrz: latem leje się z ciebie, w zimę dzwonisz zębami. Sorter: który miał być taki nowoczesny jak go chwalą na YouTube, psuje się co chwila. Przy każdej zrzutce powinien być człowiek, a tutaj jedna osoba odbiera paczki z 2, 3 zrzutek. Luzy: brygadzista G. z przypadku chyba - nie potrafi zareagować w momencie największego natężenia pracy, oddaje ludzi do pomocy na rampach i przy rozładunku TIRów, do dźwigania luzów zostaje tylko garstka, która od 24 do 2 musi wykonać pracę kilkunastu osób. Wózkowi: powinni mieć płacone od szybkości na liczniku i rozwalonych paczek, a nie na godzinę. Wejdzie taki na "betkę" albo na "widlaka" i na nic nie patrzy, przypadki rozjechania komuś stopy to rzecz normalna - rozjechany koleś pokuśtyka do domu, ale na drugi dzień już jest w firmie. Kierownik magazynu (S.) przechadza się po hali z rękami w kieszeniach i wypatruje ludzi, którzy się obijają, ale co się dziwić za 9 PLN. Dziwne, że wywala tylko Polaków, a na ich miejsce zatrudniana jest ukraińskich kolegów. Brygadziści: bez pojęcia o logistyce - czasem robotę można by było zrobić szybciej i sprawniej, gdyby nie ich decyzje. Ludzie: tu nie pogadasz z nikim, raz że nie ma czasu, dwa że cię zaraz sypną życzliwi, albo podpatrzy brygadzista. Zresztą patrząc na "inteligentne" twarze "kolegów" można odnieść wrażenie, że oprócz opowieści o flaszce, albo o robocie w opeku to nie będziesz miał wspólnego tematu. Pracowitych ludzi się zwalnia pod byle pretekstem - np. oskarżenie o fałszowanie kart z godzinami pracy - a obiboków się trzyma, w efekcie nowy przychodzi pracować "za kogoś". BHP - to chyba temat nieznany w tej firmie - nowi pracownicy nie mają nawet podstawowych szkoleń, nie pojawił się nikt, kto by chociaż pokazał ludziom, którędy uciekać w razie pożaru. W ubikacjach brud jak w PKP - stoisz po kostki w jakiejś mazi ze szczyn, papieru toaletowego i niedopałków. Ciuchów roboczych dopóki nie kupisz sobie sam to nie dostaniesz - z łaski rzucą ci rękawiczki, które i tak zniszczysz tego samego dnia - dźwigając opony, felgi, karnisze, worki ze śrubami, elementy karoserii i silników... Ludzie naprawdę dziwne rzeczy kurierami wożą... Nie polecam, trzymać się z daleka od tej firmy i od firm pośredniczących w rekrutacji (np. 4Q, Progress...)
      • Gość: luisbenuel Geokart International Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.08, 15:08
        Wystawili do podpisania nieświadmomym i zmęczonym młodym ludziom bardzo nieuczciwą umowę o dzieło. Mieli pracować jako inspektorzy terenowi dla ARiMR. Praca była niewolnicza, nie można było zrezygnować, a pieniądze były dużo później i dużo mniejsze. Obiecana premia i dopłaty tez oczywiście pominali - pełniła funkcję zachęcającą dla coraz bardziej sflustrowanych osób. A za to koszty pracy bardzo wysokie - swoim samochodem 9 tys km po dziurawych polach na własnym paliwe. Szczątkowe wypłacone pieniądze poszły w 100% na paliwo i remonty samochodu. Oszusci! Ponad 50 osób oszukanych!
      • Gość: Lila Re: czarna lista pracodawców IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.08, 00:14
        CAMPOL-agencja reklamowa!!! Jedną z takich firm jest agencja
        reklamowa Campol, właścicielem jest Jerzy Kamecki (Warszawa), także
        uwarzajcie!!! firma ma potęrzne długi a on jest niewypłacalny,
        oszukuje i klientów i pracowników. Swoją drogą ma chyba też problemy
        psychiczne. Jest duża grupa byłych pracowników pokrzywdzonych przez
        niego. Nie proponuję pracy w tej firmie, na początku wydaję się że
        oferta jest interesująca, a właściciel to bardzo miły, starszy Pan.
        Obiecuje super premie i podwyżki, a potem odkreca kota ogonem!
      • Gość: Prezes Lonza-Nata borkowo woj.pomorskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 11:46
        To są kpiny co się tam dzieje. Wykorzystywanie pracownika na porzadku
        dziennym...:/ tragedia 12 godzin pracy za 20 zł?? przepraszam ale to jest kpina.
        Słynne powiedzenie tej firmy "Pracownik jest od charowania a nie od tego by
        zadac zaplaty za wykonana prace" dobrze ze juz mam to dawno za sobą!
        • Gość: pric Casus finanse Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 08:48
          o qrna, co się tam dzieje - rotacja co 2-3 m-ce (i to w każdym
          dziale, nei tylko call center kierowanym przez "inteligentną"
          babeczkę dyr zarządzającego), każdy sobie coś tam robi, zero
          spójności... Zarząd co chwile ma nowe pomysły i pod koniec miesiąca
          tradycyjne "gorące krzesła" jak to wszyscy mówią -kto tym razem
          wyleci..
          2ch wspólników, ale kieruje wszystkim dyrektorek i jego baba...
          Jeden ze wspólników fajny, miły, drugi prowadzi z pracownikami
          rozmowy w stylu: "ja powiem, ty się nie odzywaj nic, bo tylko moje
          zdanie się liczy" (używając przy tym tysiąca zapożyczeń językowych,
          próbując błyszczeć hasłami typu "core business"..etc. (lekcje
          udzielane przez lektora w godzinach pracy nie idą na marne)..

Zarobki --ehehehheheheh - -lepiej nie mówić, jak zaczynasz zarabiać
          na prowizjach to albo trafisz na gorące krzesło wkrótce albo ci
          dopierdo... nierealny plan! a podstawa - tfuuu!!! skandalicznie
          niska, nie żądaj więcej niż 1000

Księgowa - Basia - nie do pogadania, nie ustalisz nic, bo dama jak z
          pierwszych stron gazet (przynajmniej tak się zachowuje)

Każdy z "kierowników" i "dyrektorów" by utopił każdego, aby tylko
          tyłek przylizać zarządowi, a Ci strasznie lubią lizodupstw...

no i te przypisywanie sobie zasług przez każdego - choroba
          straszna...

na rekrutacji wszystko ładnie, pięknie, a potem Cię wszyscy w dup..
          mają, pensje ci obcinają, dają obowiązków za 5 działów, oczekują że
          będziesz wychodził po 18tej bo wcześniej nie wypada(zarząd jeszcze
          siedzi przy biurku i buszuje po naszej-klasie)...

fajni są ludzie, którzy z tobą pracują na tożsamych stanowiskach -
          to fakt!

ale jeżeli masz wybór człowieku - poszukaj jeszcze alteratywy!!!

• Gość: chwalipieta Re: Casus finanse Wrocław IP: *.t2.ds.pwr.wroc.pl 15.05.12, 08:04
            Firma dno, uwazaja sie za super firme i mysla ze moga robic co chca. Prezesi maja duze znajomosci ciezko jest im udowodnic oszustwo ciezko jest im udowodnic cokolwiek. Traktuja pracownika jak golema do pracy po tygodniu rozmowy masz juz dosc a oni widziac to wymieniaja cie na nowego murzyna. Placa najnizsza na tynku o tyle dobrze ze umowa o prace i jakies tam swiadczenia sa. Praca nudna jak flaki z olejem potrafia tlumaczyc jak sie odbiera telefony przez 8 godzin a jak sie zawiesisz bo wiadomo ze sluchajac w nieskonczonosc tego samego to sie zawiesza czlowiek to wtedy dziekuja ci za wspolprace. STANOWCZO NIE POLECAM chyba ze jstes zdesperowana osoba ale i tak cie wykoluja i nabrudza ci w papierach.
          • windyckacja Re: Casus finanse Wrocław 06.11.14, 18:56
            Witajcie!

Ja natomiast mam nieco inny problem. Poszukuje Waszej pomocy, a mianowicie studiuje komunikacje wizerunkową i chciałabym napisać moją prace na temat : komunikacja zewnętrzna w branży windykacyjnej na podstawie firmy Casus Finanse i Kruk. Chciałabym poznać bliżej waszą opinię na temat współpracy z Casusem, dowiedzieć się jakie towarzyszyły Wam wrażenia przy rozmowach no i co chcielibyście zmienić.

Pomoc miałaby polegać na udzieleniu odpowiedzi na kilka rzeczowych pytań. Porozumienie za pośrednictwem maila. Rozumiem że nie każdy chce sie ujawniać więc jak najbardziej możesz napisać do mnie pod pseudonimem!
            Na Wasze wiadomości czekam pod adresem :olcia1539@onet.com.pl

Materiał będzie wykorzystany tylko i wyłącznie w celach naukowych, więc gwarantuje zaufanie.
            Dla zmotywowania dodam, że sama współpracuję z jedną z wyżej wymienionych firm i takie właśnie doświadczenie zainspirowało mnie do napisania pracy właśnie na taki temat.

Uprzejmie proszę o pomoc,
            Lilka
        • Gość: jaaaaaaaaaaaaaaaaa Re: Lonza-Nata borkowo woj.pomorskie IP: *.tvteletronik.pl 22.08.09, 13:48
          zgadzam się tez tam pracowałam i gó...ana robota także nikomu nie polecam!!!!!
          NIE płacą za nadgodziny a niby nie trzeba ich robbić ale jak nie chcesz to mogą
          cię wywaylić. Dużo przestojów i nie masz urlopu wtedy kiedy chcesz ;/ DUPA. NIE
          IDZCIE TAM!!!
          • Gość: ktoś Re: Lonza-Nata borkowo woj.pomorskie IP: *.tvteletronik.pl 04.08.14, 12:15
            Anie prawda płacą nadgodziny pracuję tam od roku i za każdym razem jak są nadgodziny to są wypłacane na początku miesiąca a potem wypłata.
      • Gość: były pracownik Ankor IP: *.nat.tvk.wroc.pl 16.06.08, 21:30
        Ankor Arkadiusz Dobrzyński,to firma której nie polecam nikomu.Gość
        na początku wydaje się całkiem do rzeczy i daje nawet nie najniższe
        płace,lecz pensje wypłaca ratami po 200,a czasem 500zł.Byli
        pracownicy mają problemy z wyegzekwowaniem należnego
        wynagrodzenia,nawet przez kilka miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka