Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

3MAJCIE SIĘ Z DALA OD WORKSERVICE!!!

20.12.04, 12:48
    Witam,
    chcialam uprzedzic wszystkich, którzy chcieli by sobie dorobic za
    pośrednictwem workservice.. niby taka dobra firma.. ale to tylko pozory.. do
    dziś dnia (20 czerwca 2004 minoł termin, w którym powinnam otrzymać pieniądze)
    nie mogę wyegzekwować należnej kwoty za wykonana dla nich umowę zlecenie.. z
    ich strony żadnego odezwu, żadnych odpowiedzi.. w przypadku kontaktu
    telefonicznego nikt nie z kim należy rozmawiać.. z tego co zdążyłam się o
    nich dowiedzieć, nie jest to sytuacja odosobniona..
    polecam jedynie osobą, które lubią pracować w wolontariacie..
    Obserwuj wątek
      • Gość: wer Re: 3MAJCIE SIĘ Z DALA OD WORKSERVICE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 13:45
        Jak tylko zobaczyłem zdjęcie ich prezesa w każdym dodatku do Wybiurczej to mi
        śmierdziało! Typowy cwaniak !
      • Gość: doradca Re: 3MAJCIE SIĘ Z DALA OD WORKSERVICE!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.04, 14:28
        No dobrze. Świat i naród z miast i wsi już wie, że należy unikać jordolonych
        oszustów. Nie tylko oni są znani z okradania i oszukiwania. Czy już
        zawiadomiłaś odpowiedni urząd skarbowy i prokuraturę??? Jesli nie to może
        pospieszysz się, żeby nie okazało się, że taka firma nigdy nie istaniała....
        ps. Ciekawe jak długo jeszcze dodatek Praca będzie dodatkiem reklamowym dla
        wszelkiej maści złodziejaszków i oszustów???
      • Gość: student Potwierdzam IP: *.altec.pl 20.12.04, 20:43
        Firma WS wykorzystuje tragiczną sytuację na rynku pracy traktując ludzi jak
        tanią i ciemną siłę roboczą.Zarobki ocierają się o najniższą krajową a agencja
        zręcznie omija znowelizowane prawo o pracy tymczasowej dając umowe zlecenie
        zamiast umowy o pracę tymczasową.

Wieczne kłopoty z pieniędzmi, ja czekałem na moje ponad dwa miesiące, umowy
        dostawałem z prawie miesięcznym opóźnieniem. Wytrzymałem cztery miesiace i
        powiedziałem "stop"! Nie polecam nikomu. Osób pokrzywdzonych przez WS jest
        wielu, przydałby sie na ten temat artykuł w GW, jednak ta pseudospółka wykupuje
        co tydzien całą strone na ogłoszenia wieć Gazeta nie bedzie bruzdzic swojemu
        zleceniodawcy; a szkoda!
        • Gość: saad Re: Potwierdzam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 10:37
          dlatego mówi się o "GAZECIE WYBIÓRCZEJ"
      • zamkrebudo Re: 3MAJCIE SIĘ Z DALA OD WORKSERVICE!!! 22.12.04, 14:15
        niestety zalozenie sprawy w prokuraturze kosztuje..
        w tej chwili dorwalam nowa prace.. jak tylko uzbiera mi sie kwota
        niezbedna do zlozenia pozwu.. nie odpuszcze tego tak latwo..
        • Gość: doradca Re: 3MAJCIE SIĘ Z DALA OD WORKSERVICE!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.12.04, 19:05
          Nie bardzo rozumiem. Jak to jest, że założenie sprawy w prokuraturze
          kosztuje....Nie wiem jak mam to rozumieć.
        • Gość: akwem Re: 3MAJCIE SIĘ Z DALA OD WORKSERVICE!!! IP: *.net / *.pl 06.04.05, 18:36
          Pozwy składa sie do sądu, w Twoim wypadku do wydziału cywilnego. Po co Ci
          prokuratura i za co chcesz jej płacić?
      • Gość: Shaki Re: 3MAJCIE SIĘ Z DALA OD WORKSERVICE!!! IP: *.piotrkow.net.pl 23.12.04, 12:11
        Nie rozumiem skad takie obiekcje wobec firmy, pracuje w niej od raku i nie
        mialem jeszcze problemow z wyplata, wiem tylko zenalezy zawsze oddac tej firmie
        kompletne umowe czyli ksero legitymacji, moze nie dalaś tego,a teraz masz
        pretensje. Poza tym sady pracy są bezpłatne więc doradzam tam sie zgłosić. Może
        ty coś kręcisz?
        • Gość: akwem ke? IP: *.net / *.pl 06.04.05, 18:37
          Hello! To była umowa zlecenie, nie o pracę. I tu już nie obędzie się bez kosztów
      • Gość: kra WS IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 23.12.04, 15:12
        Witam.Ja pracuję w tej firmie od ponad 2 lat i złego słowa na jej temat nie dam
        powiedzieć!Przez te kilkanaście miesięcy miałam problem tylko raz z kasą , bo
        dałam kserówkę nie podbitej legitymacji.Wszędzie są pewne wymogi, których
        należy przestrzegać jeśli nie chce się mieć potem jakiś kłopotów.Dzięki WS
        mogłam się spokojnie uczyć a jednocześnie rozwijać zawodowo.Początki wiadomo
        były trudne , obecnie sama mam doczynienia z innymi zleceniobiorcami i wiem
        jacy ludzie potrafią być.Wielokrotnie dzwoni się do pana X , prosi o kontakt bo
        np.podpis jest w nieodpowiednim miejscu albo coś jest pokreślone.Nie wierzę w
        to,że wszystko z twojej strony było Ok i ktoś cię zignorował.
        • Gość: student Re: WS IP: *.altec.pl 24.12.04, 10:20
          No to zapraszam do oddziału katowickiego i porozmawiania z ludźmi, którzy przez
          WS pracują lub pracowali. Próbujesz wybielić firmę, która jak napisałem
          wcześniej,wykorzystuje lukę w ustawie o pracy tymczasowej na niekorzyść
          pracownika więc nie wmawiaj mi, że firma jest OK i ja czegoś nie dopilnowałem.
          Już sam fakt, że firma WS nie jest członkiem ZAPT (związek agencji pracy
          tymczasowej) jak np. Tempservice, Active plus, Adecco, Manpower itd...jest
          dowodem,że nie na ręke jej są pewne standarty etyczne i przestrzeganie norm
          które obowiązują w tym związku.

"...Nie wierzę w
          to,że wszystko z twojej strony było Ok i ktoś cię zignorował..." Więc zostałem
          na wakacje bez pieniędzy na własne życzenie? Bzdura wszystko miałem
          załatwione:podpisy,ksera, numer konta itd...szanowny przedstawiciel z firmy WS
          oraz pani z katowickiego biura przez dwa miesiące zapewniały mnie,że nastąpił
          drobny błąd w systemie i sprawa będzie wyjaśniona w 48 godzin. Po czym czekałem
          tydzień i dzwoniłem do przedstawiciela (któy po 3 tygodniach i tak przestał
          odbierać moje telefony) i znowu chodziłem do biura i tak w kółko...

"Dzięki WS mogłam się spokojnie uczyć a jednocześnie rozwijać zawodowo." Po tym
          zdaniu mam poważne wątpliwośći czy nie jesteś pracownicą tej firmy(brzmi
          dokładnie jak zdanie z ich cotygodniowych reklam w GW). Praca za 3,50 na reke
          nie pozwala na spokojną naukę tym bardziej,że przeciętny okres pracy przez tą
          agencje trwa 5-6 miesiecy (własnie z powodu zarobków i warunków przcy). Nie
          wiem co masz na myśli przez rozwój zawodowy w okręgu katowickim 95% prac
          oferowanych przez WS to hipermarkety i telemarketing w TP; jesli myślisz,żę te
          prace rozwijają zawodową to powinnaś sobie przypomnieć znaczenie słowa rozwój.

• polio1 Re: WS 05.01.05, 10:42
            Zgadzam się z autorem poprzedniej odpowiedzi na post. Sam pracuję w Workservice
            na śląsku w TP. Stawki godzinowe są żałosne, a wymagania rosną z miesiąca na
            miesiąc. W razie jakiś problemów, z pracownikami katowickiego oddziału
            kompletnie nie da się nic załatwić (tak w ogóle to ciężko jest się tam
            dodzwonić, bo wiecznie nikt nie odbiera), w momencie gdy chce się rozmawiać ze
            swoim "opiekunem" to zawsze albo ma rozmowę, albo jest w terenie, komórka
            oczywiście wita pięknym powitaniem na poczcie głosowej. Na szczęście tylko raz
            miałem problem z pieniędzmi. Zapłacili mi za mało, interweniowałem cały czas -
            w końcu po 6 miesiącach zapłacili wyrównanie. Firma jest kompletnie nie
            zorganizowana, a umowy zawsze są pod koniec miesiąca.
            Umowy zlecenie, które wykonywałem to zupełna klapa, stawka jest śmieszna - a do
            tej pory nie otrzymałem podpisanych przez WS umów. Totalne dno.
            POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW WORKSERVICE
        • Gość: zlosliwiec Re: WS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 12:13
          Ladnie napisane
          A kto dyktowal?
          no pewnie jakas asystentka bo szefa nie podejrzewam o taka inteligencje :P
      • polio1 Re: WS to kompletna klapa 05.01.05, 10:44
        Zgadzam się z autorem w 100%. Sam pracuję w Workservice
        na śląsku w TP. Stawki godzinowe są żałosne, a wymagania rosną z miesiąca na
        miesiąc. W razie jakiś problemów, z pracownikami katowickiego oddziału
        kompletnie nie da się nic załatwić (tak w ogóle to ciężko jest się tam
        dodzwonić, bo wiecznie nikt nie odbiera), w momencie gdy chce się rozmawiać ze
        swoim "opiekunem" to zawsze albo ma rozmowę, albo jest w terenie, komórka
        oczywiście wita pięknym powitaniem na poczcie głosowej. Na szczęście tylko raz
        miałem problem z pieniędzmi. Zapłacili mi za mało, interweniowałem cały czas -
        w końcu po 6 miesiącach zapłacili wyrównanie. Firma jest kompletnie nie
        zorganizowana, a umowy zawsze są pod koniec miesiąca.
        Umowy zlecenie, które wykonywałem to zupełna klapa, stawka jest śmieszna - a do
        tej pory nie otrzymałem podpisanych przez WS umów. Totalne dno.
        POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW WORKSERVICE
        • cytrusowa Re: WS to kompletna klapa 05.01.05, 11:26
          A czy wiecie, że należy też unikać firmy Yellow Promotion?
          Właścicielem czy szefem jest żona pana właściciela Work Service.

Miałam doczynienia z YP (jako koordynator) i powiem tylko tyle, że też
          ściemniają ile wlezie.

Work Sercice miałam okazję poobserwować, jak mieli jeszcze wyłączność na
          obsługę w Tesco Gdynia.
          Po krótkim czasie wylecieli z hukiem. A ja się temu wcale nie dziwilam, wręcz
          zastanawiałam się, czemu to tak długo trwało, zanim ich wyrzucili
      • safiro Re: 3MAJCIE SIĘ Z DALA OD WORKSERVICE!!! 06.04.05, 11:19
        Zgadzam się z autorką postu. Zarobki śmieszne i nic nie da się załatwić.
        Totalne dno, nie wiem jak wytrzymuję 11 miesięcy w tej firmie.
      • Gość: student1985 Re: 3MAJCIE SIĘ Z DALA OD WORKSERVICE!!!nieprawda IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 07.04.05, 12:31
        spokojnie tez tam przcowalem pieniądze dostałem z niwewilekim opóznieniem wiec
        i ty dostaniesz.Jak pracujesz 2 czy 3 raz to przysylają szybciej
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka