Gość: pavel IP: *.abhsia.telus.net 22.12.04, 20:34 Co to za informacja? Nie ma nic o tym co? gdzie? kiedy? i tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TURBO Re: Podwójna ofiara Biedronki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:00 To przykre co spotkało panią kierowniczkę "Biedronki". Prawdą jest ,że wygraliśmy drugą wojnę światową ale Polski już nie ma . Teraz jest Unia Europejska i tak właśnie polscy pracownicy będą traktowani przez pracodawców bo wykorzystuja Oni idealnie bezrobocie. Nie oszukujmy się teraz instnieje jedyna recepta na szczescie MILCZEC-SŁUCHAĆ-PRACOWAĆ. Jednak z drugiej strony jestem przekonany , że nie jednego pracownika wywaliła pani kierowniczka z pracy więc już mi tej pani nie żal .Tacy właśnie są Polacy. Dobrzy Polacy już dawno odeszli. Mądry Polak nie kupuje w Marketach bo tam nie ma jakosci-cena o tym mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Objector Czyżby próba zakneblowania ust wyzyskanym pracowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 13:24 Przecież to wygląda na próbę kneblowania ust wyzyskanym pracownikom. Zamiast skupić się na tych co zmuszali do fałszerstwa to szuka się winy u tych co byli zmuszani. Przez co knebluje się im usta i watpię czy nastepni będą na tyle odważn, żeby zgłaszać te praktyki i dochodzić odszkodowań w sądach od nieuczciwych pracodawców. mam nadzieję, że są okaże się na tyle rozsądny, że pokaże prokuraturze, czym powinna się zajmować, a czym nie powinna zawracać mu głowy i marnować czasu oraz pieniędzy podatników. Kolejny Polski absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrinzapartizanu Re: Podwójna ofiara Biedronki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:59 prokuratura postawiła jej zarzut za powiedzenie jaka jest prawda... cóż ja na to: - pare dni temu dziennikarz (bodajże TVN ?)który chciał udowodnić jak łatwo nabyć fałszywe dokumenty też dostał zarzuty, ale ponoć osoby które sfałszowały nie są ścigane... - ktoś znajomy nagrał na dyktafon obiecanki zapłaty ze strony szefa (chodzi o sąd pracy i niewypłacone pieniądze) a sąd i adwokat szefa-oszusta zarzucił mu naruszenie godnośći osobistej szefa poprzez nagrywanie bez zezwolenia... - ktoś z mojej rodziny wykrył fałszerstwa na wysokim szczeblu w pewnych organach państwowych, jaki efekt ? osoba która wzięła sfałszowany dokument, aby oddać go prokuraturze sama dostała zarzut posiadania sfałszowanego dokumentu, nikogo nie obchodziło kto go uprzednio sfałszował... na tym się sprawa skończyła, fałszerz jest ważnym urzędnikiem w centralnych organach państwa... żyjemy w jakichś chorych czasach, gdzie same organy ścigania utrudniają życie ludziom pokazującym przestępstwa... organy które powinny ścigać, karać i piętnować ludzi łamiących prawo, wspomagają ich a zwykli szarzy mali ludzie mają siedzieć cicho i dawać się okradać z uśmiechem, a potem jeszcze podziękować... Odpowiedz Link Zgłoś
veritas1 Re: Podwójna ofiara Biedronki 23.12.04, 10:28 Grunt to miec dobra posadke przez znajomosci i wtedy mozna siedziec spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereza Re: Podwójna ofiara Biedronki IP: 82.177.79.* 22.12.04, 21:49 jest to prawda,co p[iszą o Biedronce.Mój siostrzeniec tam pracował.Miało być 6godz pracy,było dużo więcej,oczywiście nie zapłacone.Pomiatanie pracownikiem itp.Myślę jednak ,że to zależy w dużej mierze od kierownika konkretnego punktu.Czasami kierownik ma niższe wykształcenie niz pracownik i to też się mści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Podwójna ofiara Biedronki IP: 217.153.221.* 22.12.04, 22:03 To nie tylko w Biedronce tak jest ale i w innych Hipermarketach też tak jest np CERFUR w Gdńsku a o Biedronce to wogle jest tragedia nawet nieświerze sery czy inne produkty dlaczego niema częściej kontroli Sanepidu. Kupiłam w Biedronce flaki podobno były świeże a jednak nie i laczego jest kilka razy zmieniana data ważności produktu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahalu Re: Podwójna ofiara Biedronki IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 23.12.04, 15:28 Pierwsze słyszę o zarzutach prokuratury,ale jeśli to prawda to jestem w szoku. Panowie prokuratorzy z okazji nadchodzących świąt życzę Wam odrobiny rozsądku i sukcesów w ściganiu prawdziwych przestępstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator ....myślałeś o podrobionych zwolnieniach i ... IP: *.crowley.pl 23.12.04, 15:30 ...legitymacjach. Przynaj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z członków Ile i za ile pracują PIPmeny? IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 04.01.05, 16:48 Czy nie należałoby rozgonić tej firmy, która czasem czegoś dowie się z gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Podwójna ofiara Biedronki IP: 212.160.172.* 26.01.05, 08:50 Niech redaktorzy przyglądną się kto jest audytorem spółki i co pisał na ten temat w swoich raportach / opiniach Odpowiedz Link Zgłoś