Gość: stibibombom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 14:24 witam, mam pytanie - czy ktos z Was zetknal sie lub pracuje w cap gemini ito w krakowie? jaka jest atmosfera pracy? plusy? minusy? z gory dzieki za odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abc Re: cap gemini / krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 15:11 Capgemini ITO hmmmmmmm, atmosfera ok, chociaz to zalezy od ludzi w twoim teamie bo niektorzy potrafia lekko ja popsuc... Dla niektorych plus dla innych minus : godziny pracy, jezeli obslugujesz usa to jak mozna sie domyslec pracujesz wg tamtejszej strefy czasowej... Cos konkretniej chcesz wiedziec, to pytaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Z nocek to podobno.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 16:12 .. taksówkami odwożą:) Imprezy firmowe dosyć często, basen, sauna itd. Tylko angieslki prawie obowiązkowy w biurze no i nie za dobrze płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Z nocek to podobno.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 16:49 zalezy jak rozumiesz nocke, dla mnie nocka to 21.30-6 a wtedy Cie nie odwiaza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Z nocek to podobno.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 16:54 Wieczorem chyba odwożą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbidibom Re: Z nocek to podobno.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 17:40 dzieki za odpowiedzi, zatem kolejne pytania: - "nie za dobrze placa", tzn. w odniesieniu do sredniej pracy w branzy? nie za dobrze ogolnie? mozna jakos zamknac place w widelkach? - co do atmosfery to wiadomo, czasem zdarzaja sie osoby, ktore nie za dobrze na nia wplywaja, ale to zdarza sie wszedzie. - praca na zmiany - obligatoryjnie? mile panie z HR mowily, ze sie zdarza, ale rozumiem, ze to chyba jednak standard, - perspektywy na rozwoj? szkolenia? jak to wyglada? dziekuje raz jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew74 Z tego co wiem:) 13.02.05, 20:13 Gość portalu: bimbidibom napisał(a): > - "nie za dobrze placa", tzn. w odniesieniu do sredniej pracy w branzy? nie za > dobrze ogolnie? mozna jakos zamknac place w widelkach? Na początek możesz liczyć na 1500 zł netto po okresie próbnym może 2000 zł netto. Aaaa jeszcze nie wiem czy na informatyka czy ekonomiste? Ekonomów podobno podkupuje pobliski IBM:) > - praca na zmiany - obligatoryjnie? mile panie z HR mowily, ze sie zdarza, ale > rozumiem, ze to chyba jednak standard, Raczej standard niestety, zależy gdzie klient ale sporo w USA :( Więc jako helpdesk pracujesz w takich godzinach jak oni:) > - perspektywy na rozwoj? szkolenia? jak to wyglada? Awanse raczej wykluczone rządzą obcokrajowcy zazwyczaj Anglicy. Szkolenia chyba tylko angielski nonstop dokładnie nie wiem bo tam nie pracuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: cap gemini / krakow IP: 62.121.129.* 14.02.05, 21:19 pracuje od 4 tyg w ITO. ogolnie spoko, narazie szkolenia czyli duzo do roboty nie ma :) ale juz niedlugo sie zacznie bo przejmujemy amerykancow. Placa raczej sredniawa, jesli sie spodziewasz >2000 na reke to mozesz sie rozczarowac. Atmosfera narazie ok, ale jak mowie, dopiero siedze tam 4 tygodnie. Poza tym basen, sauna, opieka medyczna, taksowka (jesli konczysz po 22.30) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbomsialala Re: cap gemini / krakow IP: *.devs.futuro.pl 14.02.05, 23:09 rozumiem ze 2000 pln netto na lape na entry level to za duzo? a wie ktos jak jest wyzej? pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mum Re: cap gemini / krakow IP: 83.238.120.* 16.05.05, 21:24 co to dokladnie jest ito? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daghda Re: cap gemini / krakow IP: 217.153.132.* 15.02.05, 12:14 Company Confidential :-) But it's OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: cap gemini / krakow IP: *.ists.pl / *.ists.pl 17.02.05, 22:21 witam, odpowiem tak: pensja 2.000 - taaaa, marzy sie kolezankom i kolegom; czy ktos z was zapytal o przewidywany wzrost wynagrodzen po okresie probnym?; moje wynagrodzenie wzroslo, a i owszem, minimalnie po roku pracy; szkolenia - mile widziane, we wlasnym zakresie; awans - dobra rada, rob duzo szumu wokol siebie! dobrze na tym wyjdziesz! i uzywaj jezyka angielskiego nawet na forum polskiej Gazety Wyborczej; bo to jest trendy w tej firmie! mimo wszystko milej pracy zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela na szczycie Re: cap gemini / krakow IP: 83.238.120.* 16.05.05, 21:20 Jesli chodzi o place na stanowisku mgmt mozesz liczyc na 2-3x place podstawowa na wejsciu, ale skoro jestes na wstepie to coz Ci z tego. Do takiej placy dluga droga, a ja nie zamierzam niekomu jej ulatwiac. Do the hard work & you will get results !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patisoon Re: cap gemini / krakow IP: *.icpnet.pl 17.05.05, 16:50 Przeszlam rekrutacje w tej firmie na stanowisko koordynatora w ksiegowosci. Przeszłam wszystkie etapy aż do propozycji pracy. Zaproponowano mi stanowisko nizsze ale kusili szybkim awansem. Proponowana placa - 2000zl - brutto! Spytalam o podwyzke po okresie probnym - mila Pani z HR tlumaczyla ze na razie nie ma takiego systemu ale moze wprowadza - czyli podwyzki nie bedzie. Zaproponowalam swoja stawke symbolicznie wyzsza - 2300 brutto. Pani powiedziala ze musi skonsultowac sie z szefowa i zadzwoni do mnie. Nie zadzwonila. Zadzwonilam ja po tygodniu. Pani byla bardzo mila, bardzo mnie przepraszala, ze to tak dlugo trwa ale szefowa jest bardzo zajeta i nie moze sie z nia skontaktowac. Prosila mnie o jeszcze troche cierpliwosci. Ja jestem bardzo cierpliwa ... czekam ... od pazdziernika ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jij Re: capgemini / krakow IP: 83.238.120.* 17.05.05, 19:57 trzeba było powiedzieć jakąs przyzwoitą kwotę, a nie czekać aż zaproponują, o! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patisoon Re: capgemini / krakow IP: *.icpnet.pl 18.05.05, 14:22 Oczywiscie przed propozycja pracy na jednej z rozmow padlo pytanie o oczekiwane zarobki - powiedzialam 3000 brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lhrooh Re: cap gemini / krakow IP: 217.153.132.* 05.06.05, 22:21 "Do the hard work & you will get results !!" - it seems to me that it is not enough for You. Every one of us is waiting for some human instincts will be awaken in You. Dlaczego nie chcesz nikomu ulatwic sukcesu? Czy z powody iz Tobie nikt nie ulatwil, nie mialas dobrego szefa - sama nim badz bo dobrze wiesz jaka jest atmosfera w pracy jesli szef Cie nie docenia i nie daje Ci nadzieji na leprze jutro. Brak mozliwosci rozwoju, niedocenianie oraz wprowadzanie nie zdrowej atmosfery prowadzi do tego iz ludziki zaczna Ci uciakac. Najawazniejsze w pracy nie sa cyfry a kapital ludzki ich potencjal i zdolnosc do pracy - docen a bedzie Ci sie pracowalo lzej. Good Luck !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Despotka Pennelopa Re: cap gemini / krakow IP: 83.238.120.* 01.08.05, 20:42 lhrooh tu nie chodzi o ułatwianie/przeszkadzanie w drodze do sukcesu. Jedyne co potrafisz to mysleć o sobie, a ludzie na stanowiskach kierowniczych maja ludzi pod sobą i musze się z tym problemem codziennie mierzyć. Niestety nikt nie docenia naszej pracy, a tylko potrafi krytykowac. Musisz spojrzeć na to z innej perspektywy, to iż masz stałą prace, szanse rozwoju (a taka jest polityka firmy), i ludzi którzy pragną abyś się rozwijał dbających o to, powinno cię motywowac do wiekszej efektywności. Wtedy my możemy się pochwalić wynikami co pozwoli nam na awans, a w konsekwecji i tobie. Innej możliwości nie ma. Lżej może się tylko pracować jeśli będziecie/sz posłużnm pracownikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: cap gemini / krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:51 Piszesz : "jedyne co potrafisz to myslec o sobie", rownoczesnie sama wczesniej pisalas : "Do takiej placy dluga droga, a ja nie zamierzam niekomu jej ulatwiac." - i powiedz kto tu mysli o sobie? Jak ta wypowiedz ma sie do dbania i motywowania swoich podwladnych - nie wynika z niej bynajmniej nic pozytywnego. Z drugiej twojej wypowiedzi mozna wywnioskowac, ze wszystko jest ok jezeli sam sie tylko o to postarasz, ale jezeli uwzglednisz jeszcze 1 z przed paru tygodni to jeszcze musisz wziasc pod uwage przelozonego ktory Ci utrudnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: cap gemini / krakow IP: *.net.autocom.pl 19.08.05, 18:45 Czy ktoś byłby tak uprzejmy i zdradził, czego spodziewać się na ostatnim etapie rekrutacji? Chodzi mi o test i rozmowę merytoryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinn.fein Re: cap gemini / krakow IP: *.ipt.aol.com 20.08.05, 20:55 Jak ja nie cierpie takich sfrustrowanych businesswomen. Ela, na czego szczycie Ty jestes? W Cap Gemini? Jestes szefowa ksiegowych? Zenujace... Odpowiedz Link Zgłoś