Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wyszywanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:27
    pięknie wyszywam - szukam zbyty
    Obserwuj wątek
      • Gość: zdzichu Re: wyszywanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:41
        pięknie haftuję - szukam czegoś do picia i zagrychy
      • Gość: Beata Re: wyszywanie IP: 62.244.148.* 23.02.05, 09:29
        Krysiu słodka,ja mam ten sam problem.Od dawna wyszywam krzyżykiem,nie tylko
        małe obrazeczki, ale duże, piękne obrazy.Ostatnio wyszywałam obraz "Majowe
        słońce"na podstawie obrazu Józefa Mehoffera.Kandinsky wisi u mnie na ścianie,
        Monet leży w szlufladzie,jego los dzieli "Krzyk" na podst. Muncha, "Irysy" van
        Gogha, krajobrazy Wierusza-Kowalskiego i jeszcze sporo innych, nie mówiąc o
        różnych małych obrazkach okolicznościowych,których mam pełno w każdej
        szufladzie. Moja rodzina i wszyscy znajomi zgodnie twierdzą, że powinnam coś z
        tym zrobić, zacząć gdzieś sprzedawać. Ba! Tylko gdzie? Byłam nawet w jakimś
        sklepie z pamiątkami, popatrzono na mnie jak na zjawisko i to wszystko.Teraz
        jest moda na tandetne ryciny stylizowane na stare, a nie haft ręczny. Widziałam
        kiedyś takie wyszywane prace - półkrzyżykiem i z podzielonej muliny (ja
        wyszywam całym krzyżykiem i wolę gdy mulina dokładnie pokrywa kanwę), które
        wystawiały Warsztaty Terapii Zajęciowej, ceny były bardzo wysokie.Aż takich
        chyba nie chcę.
        Kto da za wyszywany obraz 30x40cm. 2500zł? A tak je sobie cenili.
        Długo szukałam kogoś do pogadania.Może napiszesz do mnie-gg 7278595.
        A jesli ktoś z forumowiczów wie gdzie można znaleźć zbyt na tego typu prace,
        niech się podzieli.:)
        • evamarija Re: wyszywanie 23.02.05, 16:59
          Ja wyszywam na wlasne potrzeby. Mysle ze zle do tego podchodzicie. To kwestia
          gustu ale nie powiesilabym sobie na sciane wyszywanego obrazu, a napewno juz
          bym nie kupila: wiem ile kosztuja materialy i robocizna ale z punktu widzenia
          klienta to drogi biznes. Moze warto zainwestowac w odrobine kreatywnosci: ja
          mam w kuchni wyszyte male obrazki przedstawiajace kwiaty polne, poduszki z
          ptakami (poduszki z krzyzykami potrafia byc przepiekne) - wzory znalazlam w
          gazetach ale niekoniecznie mialy takie zastosowanie. Na Boze Narodzenie
          wyszywalam obrazki ok. 10*10cm z motywem gwiazdkowo-zimowym, szylam worki z
          czerwonego materialu na wierzch obrazek zwiazane sznurkiem i pod choinke,
          oczywiscie w srodek prezenty.
          • Gość: Beata Re: wyszywanie IP: 62.244.148.* 23.02.05, 20:13
            A ja wieszam.Tyle że nie jeden, ale całą kolekcję, wtedy ma to odpowiedni
            wygląd. W pięknych, stylowych ramach,które były droższe od materiałów, jakie
            włożyłam w swoje prace.W kuchni wiszą piękne kwiaty, w przedpokoju w zależności
            od pory roku, ale nie standartowe 4 pory roku, lecz śliczne stylowe obrazki,
            dopasowane tematyką do pór roku. W dużym pokoju kolekcja malarstwa, w sypialni
            Kandinsky - kompozycja i kompozycja X, dopasowane stylem do stylu naszej
            sypialni.W obu pokojach naszych dzieci też są obrazki,te które chciały, abym im
            wyszyła. Rodzina już dawno została obdarowana, oczywiście tylko ci, którym się
            to podoba.
            Ale mam całe szuflady gotowych prac, a w każdej jest cząstka mnie. Wcale nie
            zabiegam, by je sprzedawać, ale gdyby była sposobność, to czemu nie?
            Zarobiłabym na nici na kilka następnych.:)
            • evamarija Re: wyszywanie 24.02.05, 22:34
              Allegro ok. A moze zajrzysz do sklepow w stylu szkielko/krysztalek i inne
              galeryjki. Przejdz sie - zorientujesz sie chociaz co ci zaproponuja, czy sie
              oplaca
        • Gość: esme Re: wyszywanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 17:33
          A może zacznij sprzedawać na allegro? Chociaż tam wątpię czy uzyskasz
          satysfakcjonującą cenę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka