Gość: Szary czlowiek IP: *.b.pppool.de 16.03.05, 10:28 No,no,niby to "Biedronka" a to "Madra Bestia" ,no coz,pomilka sie zdaza... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ek1111 Re: Z Biedronką można wygrać 16.03.05, 17:40 Wyroki sądów są odzwierciedleniem przekonania, że mobbingu, dyskryminacji i wyzysku pracowników w Polsce nie ma. Wszystko to wymyślił dziki zachód, a w naszym przykładnym kapitaliźmie wszystko jest ok. Temida całkiem oślepła ? W każdym razie żądanie wbrew kodeksowi pracy, aby to pracownik udowadniał, że pracodawca łamał jego prawa wydaje się conajmniej nieporozumieniem. Niechby pracodawca udowadniał swe krystaliczne postępowanie. Niech pokaże listy obecności itp. A wogóle najwyższy czas zejść z biedronki i popatrzeć na wszystkie firmy z obcym kapitałem - miałby PIP roboty na kilka lat. Jest co robić. Tylko trzeba przetrzeć oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Z Biedronką można wygrać IP: 195.136.246.* 16.03.05, 20:53 685/*/95// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wadera2 Re: Z Biedronką można wygrać IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.03.05, 22:32 Oczywiście, trzeba patrzeć tylko i wyłącznie na firmy z obcym kapitałem , absolutnie - wyłączniena nie! Niech nikt , broń Boże nie spojrzy np. na moją firmę, bo PIP nie wyszedł by z niej za 20 lat. Ale to polska w 100% firma, w dodatku "państwowa" czyli szary pracownik nic nie znaczy, zarabia najniższą krajową i zapier...po 12 godzin, ale jak się nie podoba to..."na twoje miejsce czekają za rogiem inni, kotku". Kierownictwo jest absolutnie nie do ruszenia i jak dostanie nawet karę za łamanie praw pracowiczych, to firma bez mrugnięcia powieką zapłaci (w końcu to siostrzenica prezesa została tak niesprawiedliwe potraktowana, trzeba dziewczynie pokazać, że firma jest za nią)i po sprawie. Nie wiem czy wszystkich oślepiła ta sprawa pani kierownik z Biedronki, co sama fałszowała ewidencję podwładnych, ale jak jej kierownictwo podskoczyło to postanowiła zaistnieć medialnie i procesuje się na oczach całej Polski. Na prawdę myślicie, że tylko w marketach tak jest??? W Polsce jest bezrobocie i korupcja i to są przyczyny, a nie obcy kapitał, to tylko zmyłka żeby gawiedź miała winnych i nie trzeba była walczyć z prawdziwym problemem. Ciekawe , nawiasem mówiąc, czy wiecie jak są traktowani pracownicy stacji TVN, która rozdmuchuje problem Biedronki? Coś o tym wiem, znam kilka osób z tego środowiska...I nie zazdroszczę, choć i u mnie jest ciężko. Ale mam przynajmniej umowę o pracę. Nawiasem mówiąc - ek1111- gdzie w Kodeksie pracy jest napisane, że to pracodawca ma udowadniać swoją niewinność???? Owszem, prawo pracy stoi po stronie pracownika, chroni go jako stronę słabszą (np. nie ponosi kosztów sądowych), ale bez przsady.Bądźmy rozsądni! Chcecie zeby pracownik przychodził do sądu i mowił" pracowałem po 18 godzin dziennie", a pracodawca miał obowiązek udowadniać w sądzie,że to oszczerstwo, mimo braku dowodów swej winy? Odpowiedz Link Zgłoś