Gość: Matylda IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 23.03.05, 01:14 Czy wasze firmy korzystaja z tego? Jak to wyglada? Dzieki za wszelkie odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: consumer insight- pomocy!! IP: 217.153.187.* 24.03.05, 18:10 A o co pytasz konkretnie? Moja na tym pieniadze robi. M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomoretears Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:20 a co prace na Grasz o Staż piszesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 24.03.05, 21:35 Nie, no na staz to troszke za stara jestem ;) Moj szef ma zamilowanie do nowosci i gdzies zapewne ten termin uslyszal.... no i zamierza to wdrazac.. czy consumer insight to po prostu jakies badania rynku? Czy sie wczuwam w role klienta czy tez latam z ankietami i pytam jak on postrzega nasz produkt. Esz, jak widzicie jestem zupelnie nie w termacie.... dziekuje za odpowiedzi! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: consumer insight- pomocy!! 25.03.05, 11:15 Z treści Twojego postu wnioskuję, że dostałaś zadanie na temat, o którym nie masz pojęcia. Zdarza się, też kilka minut temu nie wiedziałem co to jest "consumer insight". W takiej sytuacji wypadałoby sie czegoś na ten temat dowiedzieć. Można to zrobić w sposób inteligentny, np. poprzez uruchomienie wyszukiwarki internetowej, a można też na sposób Matyldy - nie chce mi się myśleć (abo nie potrafię), zapodam pytanie na forum, niech sie inni męczą i podadzą mi gotowe rozwiazanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 25.03.05, 14:16 No bardzo Ci dziekuje :] Moze mi nie uwierzysz, ale nie tylko przetrzasnelam net- nie ma nic poza firmami ktore oferuja "consumer insight" ale nie pisza jak, ale i bylam w EMPiku i przetrzasnelam wiekszosc ksiazek z Marketingu :( Sposob MAtyldy to radzdzic sobie samemu, ale tym razem nie daje rady. Wez sam sobie wpisz consumer insight w google i zobacz ze nic ciekawego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 17:11 Matyldo, pozwól że odpowiem, chociaż nie będzie to zapewne pełna odpowiedź. Otóż słowo "insight" oznacza: 1/ wnikliwość, 2/ intuicję, 3/ wgląd w coś, 4/ zgłębiać ( coś ). Czyli "Consumer insight" oznaczałoby w wolnym tłumaczeniu "badanie ( zgłębianie ) potrzeb ( zachowań ) klienta". Z tego, co zdążyłem przejrzeć w internecie, takie badanie polega na przykład na tym, by towarzyszyć klientowi w codziennych sprawach, bo tylko wtedy można się zorientować, jakie ma naprawdę potrzeby i jak się zachowuje. Czy to wystarczy, przynajmniej na razie ? Pozdrowienia Greg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 28.03.05, 19:57 Tak, od razu lepiej! :-) Dziekuje za pomoc! Z pozdrowieniami, Matylda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 20:32 Na stronie www.pentor.pl jest artykuł "Insight jest cool". Zajrzyj także na stronę www.swiatmarketingu.pl, może tam też coś będzie. Temat, widzę modny się zrobił. Powodzenia Greg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 28.03.05, 21:46 Dzieki, dzieki , dzieki!!!! Za artykul i krzepiaca swiadomosc ze jednak sa ludzie ktorzy chca pomoc innym. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga K. Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 13:41 Ale zes przynudzil, jak jakis szczur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: consumer insight- pomocy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 14:26 ---------- Odpowiedz Link Zgłoś