Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zostać klientem testującym...

IP: *.wpisz.com / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 16:46
    Czy wie ktos z was moze cos na temat pracy w charakterze klienta testujacego?
    Jest taka firma: International Service Check, dajaca zlecenia pracy wlasnie
    takiego typu. Ktos cos o niej slyszal? Z gory wilekie dzieki za inf.
    Obserwuj wątek
      • Gość: figazla Re: Zostać klientem testującym... IP: *.wpisz.com / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 23:34
        Nikt nic nie wie...No cóż trudno. Przyjmę zlecenie i się sama przekonam kto
        zacz. :-)
        • Gość: asasyn Re: Zostać klientem testującym... IP: 81.219.88.* 04.04.05, 10:52
          Witaj .Sam również szukałem cos o tej firmie lecz nic nie
          znalazłem.Zarejestrowałem się i ..czekam co z tego wyniknie.Nie chciałbym tylko
          zostać ofiarą.Jeśli masz jakies wieści to pisz.Pozdrawiam
      • kohol Re: Zostać klientem testującym... 04.04.05, 12:05
        Czy chodzi o "mystery shopper"?
        • Gość: figazla Re: Zostać klientem testującym... IP: *.wpisz.com / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:25
          Tak, tak - wlasnie o to chodzi. Zarejestrowalam sie na stronce, dostalam od
          nich wczoraj drogą mailową propozycję - zlecenie przetestowania wlasnie, sklepu
          z biżuterią. Wlasnie odeslalam im wiadomość zwrotną. Mają oddzwonić. Trochę
          nieufnie do tego podchodzę, ale co tam - najwyzej strace godzinke czasu:-) Jak
          juz bede cos wiedziec wiecej to napisze. Pozdrawiam
          • Gość: Ann Re: Zostać klientem testującym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:45
            Dostalam to samo zlecenie, jestem juz po... zobaczymy co bedzie dalej...
      • Gość: mcsb Re: Zostać klientem testującym... IP: 80.54.200.* 06.04.05, 20:11
        praca w sumie chyba nie za trudna. W MOJEJ FIRMIE SIE TEZ TACY POJAWIAJA i jest
        z nimi jeden zasadniczy problem: poniewaz oni musza jak najlepiej wypasc to
        czepiaja sie jak najwiecej. czesto wyciagaja takie bzdury ze az żal czytac ich
        opisy wizyt.
      • Gość: marsylia Re: Zostać klientem testującym... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 20:42
        i co??? jak było, co z tą firmą?
      • kinga_anna Re: Zostać klientem testującym... 09.04.05, 00:31
        a powiedzcie prosze jak dostac sie do tej firmy by zaczac testować( byc
        kliwentem testujacym) duzo o tym słyszałam ale sama chciałabym spróbować czy to
        tak naprawde jest prosze o e-mail kinga_anna@gazeta.pl
        napiszcie mi adres tej strony skąd wy to wzieliście PROSZE
        • Gość: figazla Re: Zostać klientem testującym... IP: *.wpisz.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 15:40
          Niie ma sprawy, podaje linka:
          www.internationalservicecheck.com/sitehtml/index.html
          Mi ze wzgledu na niespodziewane inne sprawy w tym tygodniu nie udalo sie
          przyjac tego zlecenia, ale moze jeszce kiedys cos zaproponuja;-)
          Ann, Ty przyjelas to zlecenie, powiedz jakie wrazenia, czy firma wywiazala sie
          ze swoich powinnosci (czyt: pieniazki), no i czy mozna liczyc na wiecej zlecen?
          Straszniem ciekawa:)
          Pozdrawiam
          • Gość: ... Re: Zostać klientem testującym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 22:45
            No i ja juz po ;)
            Odpowiedali na wszytskie moje pytania... I na prawde byli baaardzo pomocni.
            DOstalam ewaluacje swojej opinii (str techniczna) i teraz czekam na wplate
            (ponoc ok 5 tyg :/)
      • joe_joe Re: Zostać klientem testującym... 06.05.05, 21:37
        nie wiem, czy ktoś to jeszcze czyta...ale jakby ktoś dostał już kaskę z tej
        firmy albo mógł opisać,jak wyglądała ta praca,to niech napisze, będę bardzo
        wdzięczna.... Zastanawiam sie nad wyslaniem swojej oferty do tej firmy, ale
        pare rzeczy wydaje sie podejrzanych: nie mają na stronie adresu w Polsce, nikt
        o nich nie słyszał, kaskę płacą w jakimś kosmicznym terminie, no i podobno
        czasem trzeba coś kupić za własną gotówkę...A ile właściwie chcą płacić? 8 czy
        40 pln-jak piszą na stronie? Pozdrawiam i mam nadzieję,że ktoś tu jeszcze
        zagląda....
        • Gość: figazla Re: Zostać klientem testującym... IP: 217.153.6.* 06.05.05, 23:27
          mi oferowali 12 zł za jedno zlecenie - przetestwanie sklepu jubilerskiego. Nie
          moglam skorzystac z oferty wiec nie wiem czy te pieniazki faktycznie docieraja..
        • Gość: figazla Re: Zostać klientem testującym... IP: 217.153.6.* 06.05.05, 23:28
          No i mnie tez zaniepokoila ta wzmianka o kupowaniu produktu w testowanej
          placówce...
          • wroclawek Re: Zostać klientem testującym... 10.05.05, 23:39
            nie wiem czy ktokolwiek zdaje sobie sprawę,że osoba testowana może i często tak
            bywa-wylecieć z roboty bo testujący chcąc się wykazać pisze bzdury?pracuje w
            firmie handlowej,gdzie co najmniej raz w miesiącu pojawiają sie testerzy i
            niestety piszą takie bzdury że głowa boli.A ludzie przez nich tracą pracę.
            • Gość: Burek Re: Zostać klientem testującym... IP: *.dint.wroc.pl 11.05.05, 12:55
              kiedyś pracowałem w firmie ,która korzystała z testujących... prawdziwa porażka!

wymyślali w tych ankietach, byle znaleźć jakiś błąd, ale :)
              nie wiedzieli, że w naszych salonach są kamery, hehehe...
              jeśli testujący napisał, że sprzedawca np. nie wstał przy powitaniu, natychmiast
              sprawdzaliśmy... okazywało się, że to bzdury...

testujący, uważajcie na to, co piszecie! to że w salonie, czy sklepie jest
              wszystko ok, nie znaczy, że się nie sprawdziliście!!!
              nie zakrztuście się przypadkiem tą swoją wyimaginowaną władzą :)
              piszę ku przestrodze...
          • Gość: zytka Re: Zostać klientem testującym... IP: 194.246.107.* 11.05.05, 15:01
            ja właśnie dostałam pierwsze zlecenie, ale go nie przyjęłam, bo marniutko
            płacą - 10 zł, jakiś sklep jubilerski...
            jak chodziłam na na badania rynku, to płacili solidniej..
            • wredna.suka Re: Zostać klientem testującym... 11.05.05, 17:09
              ja bym sie zgłosiła...
              ale 3eba kupować za własną kase??
              jak oni daja kase na zakupy?
              chyba nie daja coo?
              We wszystkich mistch to jest?
            • joe_joe Re: Zostać klientem testującym... 12.06.05, 17:53
              byłam zainteresowana taką pracą, ale 12 zł... malutko
      • Gość: xsysiu Re: Zostać klientem testującym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:03
        Zrobiłem dla nich 3 zlecenia sprawdzania jakości usług w McDnaldzie. Wydałem na
        każde zlecenie po ok 10zł, które mają mi zwrócić i dodatkowo zapłącić 10zł za
        każde zlecenie. Tydzień temu minął termin wypłaty kasy za pierwsze badanie ...
        a kasy nie dostałem. Na moje maile póki co nie odpowiadają... No cóż, kto nei
        ryzykuje ten nie ma - może jeszcze się odezwą.
        • Gość: Spielerfilip Re: Zostać klientem testującym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 13:17
          Napisz xsysiu koniecznie, jak dostaniesz tą wypłatę (albo nie:). Ja czekam już na jakieś zlecenie, ale Twoje doświadczenie będzie bardzo pomocne nie tylko dla mnie, a dla wszystkich z tego forum. Odezwij się na GG jak bedziesz miał wolną chwilę: 1474802
          • Gość: gość Re: Zostać klientem testującym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 12:28
            a ja wypełniłam test kwalifikujący do przeprowadzenia badania w McDonalds i w
            ogóle się nie odezwali, szkoda czasu,
            • vertico1 Re: Zostać klientem testującym... 18.11.05, 12:23
              Ja zrobiłem dla nich już ponad 5 wizyt od Sierpnia i dostałem pieniądze za
              wszystkie. Nie płacą tylko wtedy jak się nie doczyta instrukcji badania i źle
              się je wykona. Kontaktują telefonicznie przez Koordynatorów, więc jak już się
              zna Koordynatora, jest łatwiej dostać badanie. Bo z tego co słyszałem podczas
              jednaj z rozmów klientów testowych jest ok 20 tys.
              Jakby ktoś chciał, to podaję namiar na swoją koordynatorkę :)
              R.Drozd@internationalservicecheck.com

A badania są różne, ja robiłem Mc Donald's i C&A
          • Gość: Waldek Re: Zostać klientem testującym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 17:00
            Wykonałem jedno badanie testowe w McDonaldzie. Kasa przyszła bardzo szybko, po
            miesiącu, czas zapłaty jest do 3 miesięcy. Pieniądz może nie jest rewelacyjny -
            10,00 zł za badanie ale zawsze coś człowiek robi nowego.
            • Gość: Inka Re: Zostać klientem testującym... IP: 62.233.195.* 20.11.05, 17:16
              Też dostałam ta ankietę ale nie rozumiem jednego - mam iść do MC Donalda i
              kupić coś? I za to dostanę te 10 zł? Ale mi interes! Jakiś bezsens! Może to Mc
              Donald zleca im te testowania, żeby tylko iść i kupić. Wyjaśnijcie mi bo nie
              wiem czy warto się w to bawić.
              • Gość: Waldek Re: Zostać klientem testującym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 22:11
                Witam.
                Dostajesz 10 zł zapłaty + zwrot kosztów za zakupione w McDonaldzie rzeczy do
                kwoty 10.50 zł. Idziesz kupujesz jakiegoś Mcaca, fryki i Colę za 10,50. Należy
                sprawdzić czas obsługi, uprzejmość pracowników, czystość itp. Po czym piszesz
                raport, wsyłasz go Internetem i po zawodach.
                Pozdrawiam
                • Gość: Inka Re: Zostać klientem testującym... IP: 62.233.195.* 20.11.05, 23:23
                  To mam im wysłać rachunek z MC Donalda?
      • monikinda Re: Zostać klientem testującym... 19.11.05, 22:15
        Ja słyszałam przysłali mi maila ze szkoleniem do mac donalda, nie wypełniłam do
        tej pory. Od kwietnia pracuje jako "tajniak" w PBS- robię audyty w sklepach z
        ciuchami.
        • Gość: jaro Re: Zostać klientem testującym... IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 20.11.05, 05:02
          Czy praca jest na umowe zlecenie
          • monikinda Re: Zostać klientem testującym... 20.11.05, 13:21
            umowa o dzieło
        • kaaarolinkaa Re: Zostać klientem testującym... 21.11.05, 10:19
          a ile tak srednio dostajesz za to? czy to mzoe byc praca dodatkowa czy zajmuje
          tak duzo czasu ze nie da rady nic wiecej robic? np normalnie pracowac?
          • Gość: gość Re: Zostać klientem testującym... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:55
            a mi dali zlecenie, ale nie podali nazwiska koordynatora ani telefonu do firmy
            co to jest? takie bez nazwiska korespondowanie nie wiadomo z kim,
            • monikinda Re: Zostać klientem testującym... 21.11.05, 19:17
              ja w pbs mam 25 zl za ankiete i 20 zł zwracane za zakup! czyli wychodzi 45 od
              wiztyty - vat;-)
            • Gość: zuzka TESTOWY a nie testujący hehe IP: *.softpro2.pl 21.11.05, 23:17
              To jest klient TESTOWY a nie testujący :] Dużo teraz tego jest ja np. miałam
              zlecenie do mcdonala czyli idziesz obżerasz się tego świństwa za darmo i
              opisujesz wszystko:jakośc obsługi,czystość lokalu i miejsca przed lokalem itp.
              jest tego w cyc hehe i oczywiście nie mozesz mieć uprzedzeń co do mcdonalna aby
              zostac klientem testowym .Stawka 10 złoty za wykonanie zlecenia i zwrot za
              produkty czyli mała porcja frytek,hamburger i cola hehe...
              • osamotniony Re: TESTOWY a nie testujący hehe 30.01.06, 14:18
                witam na dniach mam przeprowadzic zakup testowy, dostaliscie juz swoje
                pieniazki?
                • vertico1 Re: TESTOWY a nie testujący hehe 15.02.06, 13:33
                  ja dostałem :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka