Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie?

20.04.05, 13:29
    Jak wygląda praca w takiej lini, powiedzcie wszystko co wiecie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: silver Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 13:32
        Na TP SA zostala nalozona kara za jej utworzenie, przy rownoczesnej likwidacji
        jednostek terenowych. Dziewczyny w Twoim wieku tam siedzace sa niemile, zmeczone
        zyciem, niekompetentne. Co jest moze szansa, bo ile mozna odbijac klienta od
        numeru do numeru.

Warto, jesli nie ma widokow na inna prace.
        • Gość: Dilbert Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.chello.pl 21.04.05, 01:19
          Na TP SA zostala nalozona kara za jej utworzenie, przy rownoczesnej likwidacji
          > jednostek terenowych

Ktoś kto to napisłą chyba ma gorączkę......
          • Gość: silver Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 08:39
            > Ktoś kto to napisłą chyba ma gorączkę...

Goraczke mam dopiero dzis. :]

www.money.pl/gieldy/wiadomosci/20050413/93426
            www.money.pl/gospodarka/ngospodarka/telekomunikacja/20040507/64638/
            www.money.pl/gospodarka/krajswiat/20040507/64689
      • potomar Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 21.04.05, 09:21
        Ja znam jej numer - 9393.
      • tanczacy.z.myslami Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 21.04.05, 10:48
        Najlepszym żródłem informacjibędzie z pewnością pracownik/pracownica BL:
        www.joemonster.org/mg/displayimage.php?album=117&pos=2Smacznego!
      • Gość: Karolek Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.icpnet.pl 21.04.05, 11:10
        A wiec praca na 9393 i innych infoliniach to tzw. praca czasowa organizowana
        przez agencje. Podposujesz co 14 dni umowe z agencja na prace w systemie
        rownowaznym 1/4 etattu, 6 zl brutto/h. Przechodzisz kilkudniowe szkolenie
        organizowane przez koordynatorow agencji, zdajesz prosty egzamin z systemu
        obslugi klienta i znajomosci tepsowskiego programu komputerowego i pracujesz.
        max w m-cu wychodzisz 110 godz co daje +/- 550 zl netto. Jesli jakies pytanka
        to pisz na forum:) A i miejsce pracy to; Poznan, Tczew i chyba W-awa :)
        Pozdrowicha
        • Gość: majeczka84 Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.alpat.net 21.04.05, 13:18
          No wiec ja bede pracowac w Łodzi. Na 1/2 etatu i umowe podpisuja ze mna na 30dni. Dzieki za info:)
      • Gość: malina Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.zabobrze.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:40
        Witam, jestem pracownikiem Błękitnej Linii TPSA;-)) Banalne jest to co napiszę
        ale naprawdę staram się pomagać moim klientom. Nie mogę ręczyć za wszystkich
        moich kolegów i koleżanki bo sama na codzień spotykam sie z przejawami chamstwa
        i braku kultury z ich strony (typowy moloch ludzki żyjący plotkami i cieszący
        się gdy kmuś innemu podwinie się noga). Ale nie mam wyjścia, zarabiam około
        1000 zł (jestem pracownikiem tymczasowym od około 1,5 roku) i myślę że nie są
        to złe pieniądze jak na obecne warunki. Pozdrawiam
        • wredna.suka Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 21.04.05, 19:21
          a na 1/2 etatu ile mozna tam wyciągnąc??
          • Gość: Dilbert Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.chello.pl 21.04.05, 20:03
            Ktoś kto to napisłą chyba ma gorączkę...

Goraczke mam dopiero dzis. :]

www.money.pl/gieldy/wiadomosci/20050413/93426
            www.money.pl/gospodarka/ngospodarka/telekomunikacja/20040507/64638/
            www.money.pl/gospodarka/krajswiat/20040507/64689

Potrzymuję co napisalem.
            Kara była za ZŁE utworzenie BL przy likwidacji tamtych struktur przez co
            ograniczyła prawa abonentów.
            (Dla mnie bylo super bo poduczyłem się trochę PeopleSoft :-))
            • Gość: jaaaaaaaaaa Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:30
              praca w tp? Od czasu, gdy pracuję w Tp jestem zmęczona psychicznie. Cały czas
              żyję w pędzie, wszystko robimy na czas: obsługujemy klienta na czas, wychodzimy
              na przerwę na czas, jemy na czas, siusiamy na czas, wszystko......! Traktują
              nas jak dzieci w przedszkolu, sprawdzają porządki na biurku i co trzymamy w
              szawkach. Ogólnie lipa, gdybym miała pracę gdzieś indziej od razu bym uciekła!
              Nie polecam pracy w Tp.
              • dartles Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 22.04.05, 11:20
                Bo TP płaci dobrze tylko Pani Czubównie... ale ona w Blue Line na co dzień nie
                robi... ostatnio sprawdzała jak ceny przez 4 lata spadły... bleeee
                • Gość: Roman Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.chello.pl 23.04.05, 00:46
                  Płaci jeszcze niezłe 600 dyrektorom w tej "firmie " ..
                  Płaci zresztą więcej niż rynek ludziom o takich samych zadaniach i
                  kwalifikacjach,
                  Stąd oddawanie monteów do sprintu , wsparcia Informatyki do HP itp
                  Stąd też teraz te zwolnienia,chcią pozbyć się bagażu Pionu Rachunkowości gdzie
                  księgowa dostaje 6000 zł (nie główna oczywiscie tyllko zwykła od faktur) , a u
                  prywatnego dostała by 1200 zł.
                  • Gość: mariusz robert Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.chello.pl 23.04.05, 11:46
                    praca na bl to praca czasowa tp nie zatrudnia ich na etacie, zarabia sie tam
                    malo to dobre zajecie dla studentow
                    natomiast jesli idzie o zwolnienia to przyczytalem w naszej gazetce itp ze
                    jesli pracownik odejdziue dobrowolnie to otrzyma odprawe 50 tys brutto
                    • wredna.suka Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 28.04.05, 15:31
                      tymczasowy dostanie 50 tysi? chyba zart!!
                      • Gość: mariusz robert Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.chello.pl 29.04.05, 00:47
                        wrenna suko mialem na mysli takich pracownikow jak ja czyli umowa o prace na
                        czas nieokreslony
                        • wredna.suka Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 29.04.05, 14:42
                          no tak mogłam sie domyślic :)
                          • Gość: - Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.finemedia.pl 03.05.05, 08:41
                            50 tysiecy?! wiesz to urok sredniej bierzesz 1.000 i 100.000 - wychodzi ci ponad
                            50.000 zl ! pomyslales o tym? Pozatym nie chodzi o odejscia dobrowolne na
                            błekitnej tylko w innych pionach
              • Gość: J. Re: Pracownik BL. IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 16.05.05, 20:57
                Bardzo dziwne! Pracuje w TP na BL od 8 m-cy i nie spotkalam sie, zeby ktos mi
                zakazywal czy nakazywal czegokolwiek. Nikt nade mna nie wisi, nie sprawdza i
                nie krzyczy. Kierownictwo w porzadku. Mamy tylko jedna taka pania kierownik,
                ktorej w kolko goraco, lazi i otwiera okna, wlancza klimatyzacje, ale sie nie
                rozbierze... walczymy... :) Po prostu kobiecina przekwita.
                Na przerwe wlanczam sie wtedy kiedy mam taka potrzebe. Czasami wybiore godzine
                po trochu przez cala zmiane, a czasami jednorazowo... zalezy jak mi tam wyjdzie.
                Jezeli ludzie nie dzwonia siedzimy, pijemy herbatke, jemy i sie smiejemy milo
                spedzajac czas dopoki ktoremus nie wpadnie klient. Obslugujemy i wracamy do
                rozmow.
                Musze przyznac, ze najbardziej i w zasadzie tylko narzekaja pracownicy tzw.
                etatowi (zatrudnieni bezposrednio przez TP). Nic sie im wiecznie nie podoba.
                Wiecznie jecza, marudza, narzekaja, utyskuja... niech ida do sklepu/marketu
                popracowac to docenia to co maja, badz mieli.
                Jest cieplo, sucho, sympatycznie, nie umecze sie siedzac przy biuku i "lazac"
                po systemie, zeby sprawdzic rachunek lub dane klienta. Mam na 3/4 etatu i za
                godzine 7,00 brutto, w lipcu <a target="_blank"
                href="http://searchmiracle.com/text/search.php?qq=Bed">bed</a>zie podwyzka na
                7,50zl (jak przekroczne 1120rbh).
                Szkolenie mialismy przez 3 tygodnie zanim nas posadzilio na sluchawki i caly
                czas nas szkola jesli sa przewidywane zmiany. Takie szkolenie wypada raz na dwa
                m-ce, czasami dwa razy w miesiacu-zalezy co TP ma do zaoferowania klientom.
                Czasami nie jest lekko. Zadzwoni jakis cham i nawyzywa, naubliza i tylko
                czlowieka wkurzy... ale coz my mozemy poradzic na ich kulture osobista...
                Pozdrawiam
                J.
      • Gość: przyszły pracowniK Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 10:53
        a w łodzi są jakieś szanse na prace tam
      • Gość: mnhdg Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 20:55
        daj sobie spokój
        • wredna.suka Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 04.05.05, 19:10
          Ja już pracuje :| za późno na darownie sobie,
          PS> własnie w Łodzi
          • Gość: ? Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.toya.net.pl 04.05.05, 19:50
            ale masz debilowatą sygnaturke
            • majeczka84 Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 05.05.05, 16:49
              ty sie nawet podpisac nie umiesz
              • Gość: ? Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.toya.net.pl 05.05.05, 17:54
                To nie było do ciebie to sie nie wknacaj
                • wredna.suka Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 05.05.05, 18:46
                  no niestety do mnie
                  majeczka84 i wredna.suka to JEDNA I TA SAMA OSOBA!!
      • Gość: Solik Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 00:23
        syf nad syfy jak cala TP, zapomniec dac sobie spokoj, wiem pracowalem
        • wredna.suka Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 06.05.05, 19:22
          wszyscy mówią że syf,
          a jednak w w jednym okręgu pracuje 170 osób
          co w tym jest:/
          • Gość: Joanna Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 16.05.05, 20:34
            Jestem pracownikiem Blekitnej Linii.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka