majeczka84 20.04.05, 13:29 Jak wygląda praca w takiej lini, powiedzcie wszystko co wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: silver Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 13:32 Na TP SA zostala nalozona kara za jej utworzenie, przy rownoczesnej likwidacji jednostek terenowych. Dziewczyny w Twoim wieku tam siedzace sa niemile, zmeczone zyciem, niekompetentne. Co jest moze szansa, bo ile mozna odbijac klienta od numeru do numeru. Warto, jesli nie ma widokow na inna prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.chello.pl 21.04.05, 01:19 Na TP SA zostala nalozona kara za jej utworzenie, przy rownoczesnej likwidacji > jednostek terenowych Ktoś kto to napisłą chyba ma gorączkę...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 08:39 > Ktoś kto to napisłą chyba ma gorączkę... Goraczke mam dopiero dzis. :] www.money.pl/gieldy/wiadomosci/20050413/93426 www.money.pl/gospodarka/ngospodarka/telekomunikacja/20040507/64638/ www.money.pl/gospodarka/krajswiat/20040507/64689 Odpowiedz Link Zgłoś
potomar Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 21.04.05, 09:21 Ja znam jej numer - 9393. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 21.04.05, 10:48 Najlepszym żródłem informacjibędzie z pewnością pracownik/pracownica BL: www.joemonster.org/mg/displayimage.php?album=117&pos=2Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.icpnet.pl 21.04.05, 11:10 A wiec praca na 9393 i innych infoliniach to tzw. praca czasowa organizowana przez agencje. Podposujesz co 14 dni umowe z agencja na prace w systemie rownowaznym 1/4 etattu, 6 zl brutto/h. Przechodzisz kilkudniowe szkolenie organizowane przez koordynatorow agencji, zdajesz prosty egzamin z systemu obslugi klienta i znajomosci tepsowskiego programu komputerowego i pracujesz. max w m-cu wychodzisz 110 godz co daje +/- 550 zl netto. Jesli jakies pytanka to pisz na forum:) A i miejsce pracy to; Poznan, Tczew i chyba W-awa :) Pozdrowicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majeczka84 Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.alpat.net 21.04.05, 13:18 No wiec ja bede pracowac w Łodzi. Na 1/2 etatu i umowe podpisuja ze mna na 30dni. Dzieki za info:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.zabobrze.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:40 Witam, jestem pracownikiem Błękitnej Linii TPSA;-)) Banalne jest to co napiszę ale naprawdę staram się pomagać moim klientom. Nie mogę ręczyć za wszystkich moich kolegów i koleżanki bo sama na codzień spotykam sie z przejawami chamstwa i braku kultury z ich strony (typowy moloch ludzki żyjący plotkami i cieszący się gdy kmuś innemu podwinie się noga). Ale nie mam wyjścia, zarabiam około 1000 zł (jestem pracownikiem tymczasowym od około 1,5 roku) i myślę że nie są to złe pieniądze jak na obecne warunki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 21.04.05, 19:21 a na 1/2 etatu ile mozna tam wyciągnąc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.chello.pl 21.04.05, 20:03 Ktoś kto to napisłą chyba ma gorączkę... Goraczke mam dopiero dzis. :] www.money.pl/gieldy/wiadomosci/20050413/93426 www.money.pl/gospodarka/ngospodarka/telekomunikacja/20040507/64638/ www.money.pl/gospodarka/krajswiat/20040507/64689 Potrzymuję co napisalem. Kara była za ZŁE utworzenie BL przy likwidacji tamtych struktur przez co ograniczyła prawa abonentów. (Dla mnie bylo super bo poduczyłem się trochę PeopleSoft :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaa Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:30 praca w tp? Od czasu, gdy pracuję w Tp jestem zmęczona psychicznie. Cały czas żyję w pędzie, wszystko robimy na czas: obsługujemy klienta na czas, wychodzimy na przerwę na czas, jemy na czas, siusiamy na czas, wszystko......! Traktują nas jak dzieci w przedszkolu, sprawdzają porządki na biurku i co trzymamy w szawkach. Ogólnie lipa, gdybym miała pracę gdzieś indziej od razu bym uciekła! Nie polecam pracy w Tp. Odpowiedz Link Zgłoś
dartles Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 22.04.05, 11:20 Bo TP płaci dobrze tylko Pani Czubównie... ale ona w Blue Line na co dzień nie robi... ostatnio sprawdzała jak ceny przez 4 lata spadły... bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.chello.pl 23.04.05, 00:46 Płaci jeszcze niezłe 600 dyrektorom w tej "firmie " .. Płaci zresztą więcej niż rynek ludziom o takich samych zadaniach i kwalifikacjach, Stąd oddawanie monteów do sprintu , wsparcia Informatyki do HP itp Stąd też teraz te zwolnienia,chcią pozbyć się bagażu Pionu Rachunkowości gdzie księgowa dostaje 6000 zł (nie główna oczywiscie tyllko zwykła od faktur) , a u prywatnego dostała by 1200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz robert Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.chello.pl 23.04.05, 11:46 praca na bl to praca czasowa tp nie zatrudnia ich na etacie, zarabia sie tam malo to dobre zajecie dla studentow natomiast jesli idzie o zwolnienia to przyczytalem w naszej gazetce itp ze jesli pracownik odejdziue dobrowolnie to otrzyma odprawe 50 tys brutto Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 28.04.05, 15:31 tymczasowy dostanie 50 tysi? chyba zart!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz robert Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.chello.pl 29.04.05, 00:47 wrenna suko mialem na mysli takich pracownikow jak ja czyli umowa o prace na czas nieokreslony Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 29.04.05, 14:42 no tak mogłam sie domyślic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.finemedia.pl 03.05.05, 08:41 50 tysiecy?! wiesz to urok sredniej bierzesz 1.000 i 100.000 - wychodzi ci ponad 50.000 zl ! pomyslales o tym? Pozatym nie chodzi o odejscia dobrowolne na błekitnej tylko w innych pionach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Pracownik BL. IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 16.05.05, 20:57 Bardzo dziwne! Pracuje w TP na BL od 8 m-cy i nie spotkalam sie, zeby ktos mi zakazywal czy nakazywal czegokolwiek. Nikt nade mna nie wisi, nie sprawdza i nie krzyczy. Kierownictwo w porzadku. Mamy tylko jedna taka pania kierownik, ktorej w kolko goraco, lazi i otwiera okna, wlancza klimatyzacje, ale sie nie rozbierze... walczymy... :) Po prostu kobiecina przekwita. Na przerwe wlanczam sie wtedy kiedy mam taka potrzebe. Czasami wybiore godzine po trochu przez cala zmiane, a czasami jednorazowo... zalezy jak mi tam wyjdzie. Jezeli ludzie nie dzwonia siedzimy, pijemy herbatke, jemy i sie smiejemy milo spedzajac czas dopoki ktoremus nie wpadnie klient. Obslugujemy i wracamy do rozmow. Musze przyznac, ze najbardziej i w zasadzie tylko narzekaja pracownicy tzw. etatowi (zatrudnieni bezposrednio przez TP). Nic sie im wiecznie nie podoba. Wiecznie jecza, marudza, narzekaja, utyskuja... niech ida do sklepu/marketu popracowac to docenia to co maja, badz mieli. Jest cieplo, sucho, sympatycznie, nie umecze sie siedzac przy biuku i "lazac" po systemie, zeby sprawdzic rachunek lub dane klienta. Mam na 3/4 etatu i za godzine 7,00 brutto, w lipcu <a target="_blank" href="http://searchmiracle.com/text/search.php?qq=Bed">bed</a>zie podwyzka na 7,50zl (jak przekroczne 1120rbh). Szkolenie mialismy przez 3 tygodnie zanim nas posadzilio na sluchawki i caly czas nas szkola jesli sa przewidywane zmiany. Takie szkolenie wypada raz na dwa m-ce, czasami dwa razy w miesiacu-zalezy co TP ma do zaoferowania klientom. Czasami nie jest lekko. Zadzwoni jakis cham i nawyzywa, naubliza i tylko czlowieka wkurzy... ale coz my mozemy poradzic na ich kulture osobista... Pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły pracowniK Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 10:53 a w łodzi są jakieś szanse na prace tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnhdg Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 20:55 daj sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 04.05.05, 19:10 Ja już pracuje :| za późno na darownie sobie, PS> własnie w Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.toya.net.pl 04.05.05, 19:50 ale masz debilowatą sygnaturke Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka84 Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 05.05.05, 16:49 ty sie nawet podpisac nie umiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.toya.net.pl 05.05.05, 17:54 To nie było do ciebie to sie nie wknacaj Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 05.05.05, 18:46 no niestety do mnie majeczka84 i wredna.suka to JEDNA I TA SAMA OSOBA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solik Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.acn.waw.pl 06.05.05, 00:23 syf nad syfy jak cala TP, zapomniec dac sobie spokoj, wiem pracowalem Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? 06.05.05, 19:22 wszyscy mówią że syf, a jednak w w jednym okręgu pracuje 170 osób co w tym jest:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: "Błękitna linia" TP.SA- co o nich wiecie? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 16.05.05, 20:34 Jestem pracownikiem Blekitnej Linii. Odpowiedz Link Zgłoś