Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-)

IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 21.05.05, 20:39
    witam,
    Poszukuję wszelkich prawdziwych danych na temat pracy w Capgemini w krakowie
    w dziale ITO, stanowisko Asystenta ds. wsparcia technicznego.
    Jeśli coś wiecie na temat samego procesu rekrutacji, wynagrodzenia, zakresu
    obowiązków, samej pracy, atmosfery itd itp to chętnie poczytam.
    Dzięki z góry, pozdrawiam k3 master
    Obserwuj wątek
      • Gość: aaaaa Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 19:42
        był już ten temat, poszukaj sobie w wyszukiwarce
      • Gość: xyz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.05.05, 20:41
        atmosfera pracy : ok
        sama praca : rozwiazujesz problemy z dzialu IT, ktore maja w USA
        obowiazki : trzymasz sie procedur, odbierasz telefony
        wynagrodzenie : takie sobie; poniedzialkowa wyborcza najpopularniejsza gazeta
        dzialu ITO :)
        proces rekrutacji : rozmowa wstepna z hr (z manpower), nastepna z managerem lub
        team leaderem

Pozdrawiam,
        Customer Service Advisor
        • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 23.05.05, 17:59
          hmm dzieki ale czy możesz wyjaśnic co oznacza "taka sobie" pensja? i jak jest z
          godzinami pracy? ile dni w tygodniu, w jakich godzinach itd. oraz w jaki sposób
          są sprawdzane kwalifikacje. :-) oraz jaki rodzaj umowy, jakis pakiet socjalny
          itd? :-)
          • Gość: xyz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.05.05, 09:06
            pensja : powiedz czego oczekujesz, odpisze czy wiecej/mniej

godziny : jezeli usa to praca (zmianowa) 14.00-6.00 w 7 dni tygodnia (swietami
            oni sie nie przejmuja, no chyba ze swoimi ;), UK godziny normalne + swieta
            wolne :)

kwalifikacje : najwazniejszy jest jezyk oraz jako takie rozeznanie w kompie,
            potem i tak bedziesz mial 3 tygodniowe szkolenie, jak czegos nie wiesz zawsze
            mozesz sie kolegi zapytac ;)

umowa : okres probny, potem na czas nieokreslony

pakiet : prywatni lekarze, basen, silownia, aqua park, kregle, taksowki po 22
            • Gość: ciekawska Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.its.it 24.05.05, 09:31
              a możecie coś powiedzieć na temat działu BPO? rozwojowy? jakieś perspektywy?
            • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 24.05.05, 11:47
              do xyz. Dzieki za odpowiedzi (wszystko wygląda fajnie oprócz 7 dniowego
              tygodnia pracy eh) :-) a co do Twojego pytania to:
              chciałbym zarabiać mniej wiecej 1700 zł. netto. Chociaż nie wiem czy to nie za
              mało skoro właśnie pracuje się 7 dni w tygodniu i to o raczej niekorzystnych
              porach. Nie wiem jak długo tak można pociągnąć bez odpoczynku typowo
              weekendowego :-). Z UK jest sprawa duzo lepsza ale jakie jest
              prawdopodobieństwo że akurat na takiego klienta trafię?
              A możesz coś powiedziec wiecej na temat samego szkolenia? Czy podpisuje sie juz
              jakąś umowę w czasie jego trwania, ile trwa? (słyszałem ze 3-4 tygodnie) ile
              dni w tygodniu, w jakich godzinach, no i jak to wygląda w praktyce.
              a tak na marginesie to widze ze wiesz o nich sporo, a mi ta wiedza by sie
              bardzo przydała, co powiesz na kontakt mailowy czy gg? daj znac jakby co.
              pozdrawiam k3 master
              • Gość: xyz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.05.05, 10:00
                Co do weekendow - srednio 2 w miesiacu masz wolne, zalezy od helpdesku ktory
                obsluguje stany (sa 2 jak narazie); 1700netto, jak Ci sie uda to bedziesz tyle
                mial - srednio placa lekko mniej... Co do UK wbrew pozorom jest tak calkiem
                sporo niezadowolonych ludzi - kwestia zeby sie ktos zwolnil i juz jest
                miejce ;). Umowe podpisujesz na 3 miesieczny okres probny w tym pierwsze
                tygodnie to szkolenie, ktore wyglada, tak ze dostajesz materialy szkoleniowe do
                przeczytania, omawiane sa one z ludzmi odpowiadajacymi za trening - pokazuja
                wszystko na kompie, podsluchujesz pare rozmow prowadzonych przez innych
                agentow, masz tzw. roleplaye czyli jestes agentem a trener dzwoni do ciebie z
                pewnym problemem, potem zaczynasz oddzwaniac do klientow z prostymi sprawami, i
                tak powoli zaczynasz sie wdrazac - po 3 lub 4 tygodniach normalnie pracujesz -
                na poczatku dominuja zmiany nocne poniewaz wtedy jest mniej telefonow, wiec
                masz wiecej czasu na rozwiazanie problemu ;).

Masz dodatkowe pytania ;) to pisz smialo.
                • Gość: k3 maste Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 25.05.05, 13:52
                • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 25.05.05, 13:59
                  czesc, w takim razie pytam dalej :-)
                  Nie wiem czy dobrze zrozumiałem... okres szkoleń jest juz wliczony w 3-
                  miesięczną umowę? czy podpisuje się ją dopiero po ukończeniu tego szkolenia?
                  Czy przez okres trwania szkoleń wypłacane jest wynagrodzenie?
                  czy po zakończeniu 3-miesięcznej umowy próbnej i w przypadku chęci z obu stron
                  jej przedłużenia, istnieje możliwość starania się o podwyżkę czy raczej kwota
                  wynagrodzenia zostaje ta sama?
                  i pytanie wybiegające w przyszłość? zdarzyło się ze z tego stanowiska ktoś
                  awansował wyżej? jeśli tak to po jakim czasie, na jakie stanowisko i za jakie
                  pieniążki :-) dzieki z góry za odpowiedzi, jak coś wiecej przyjdzie mi do głowy
                  to pozwolę sobie napisać kolejnego posta:-) pozdrawiam k3 master

• Gość: xyz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.05.05, 15:11
                    Hello!

Poniewaz teraz w pracy jestem wiec bedzie krotko; szkolisz sie w trakcie 3
                    miesiecznej umowy - oczywiscie ze ci placa. Przy podpisaniu nastepnej umowy nie
                    masz zadnych negocjacji, dostajesz papier do podpisania z ta sama kwota. Ja
                    niedawno sam podpisalem 2 umowe... co do awansu, z tego co wiem service center
                    dziala od pol roku wiec duzej "historii" tu nie ma co do awansow itp, kwestia
                    zdobycia nowych klientow przez management... z tego co wiem w 1 z helpdeskow z
                    usa szukaja team leadera, wiec ew. awans dla ludzi z teamu....
                    • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 25.05.05, 15:50
                      Hi again!
                      Dzieki jeszcze raz, Twoje odpowiedzi bardzo rozjaśniły mi sytuację.
                      Jak mógłbyś mi jeszcze tak mniej wiecej streścić pojedynczy dzien (noc) w pracy
                      na stanowisku wsparcia technicznego. Siedzisz sobie po prostu ze słuchaweczkami
                      na uszach, przed kompem i jeśli ktoś zadzwoni odbierasz i rozwiązujesz jego
                      problem? czy coś w tym stylu? ile czasu jest na reakcję (bezpośrednio czy
                      kwestia konsultacji z innymi działami, osobami).Co sie dzieje w międzyczasie?
                      gdy cisza w eterze? pozdr. k3 master :-)
                      • Gość: xyz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.05.05, 16:02
                        Hello!

Tak jak pisales, siedzisz sobie z headsetem na glowie i jak telefon dzwoni
                        odbierasz i zbierasz wszystkie info, rozwiazujesz problem. Czas w jakim musisz
                        poradzic sobie z problemem zalezy od tego w ktorym teamie bys pracowal, ja np.
                        odpowiadam na maile i nie narzekam ;) Jezeli czegos nie mozesz rozwiazac to
                        przypisujesz do innego teamu... W miedzy czasie jak nic sie nie dzieje, to juz
                        twoja wola :) i team leadera... net masz zawsze...

Pozdrawiam..
                        • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 25.05.05, 17:32
                          :-) thanks mate,
                          a mógłbyś podać jakiś przykład problemu z jakim dzwonią klienci?
                          i jeszcze chciałbym Cie zapytać, wracając do samego etapu rekrutacji, jak
                          wygląda drugie spotkanie (rozmowa) z managerem czy team leaderem, czego można
                          się spodziewać (bo to że w całości po angielsku to raczej oczywiste). I jak to
                          wygląda później, załóżmy że przejdę i tą rozmowę, dalsze kwestie idą już pewnie
                          szybko, spotkanie w firmie, umowa, szkolenie itd...
                          • Gość: xyz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.05.05, 21:10
                            Hello!

Problemy sa rozne, zalezy od helpdesku : od resetow hasel po rozne
                            softwareowe / hardwareowe "usterki".

Rozmowa nr 2 tak jak sie domysliles jest w calosci w angielskim, omowienie
                            twojego cv i opis firmy / pracy w call center - to na wstepie, potem masz czas
                            na pytania, i generalnie taka ogolna pogaducha - w calosci moze z 45 minut
                            trwa... To juz zalezy od rozmowcow ;) Mozesz dostac pytanie np. jak cos tam
                            konkretnego zrobic w Wordzie jezeli sobie wpisales w cv znajomosc office, itp.

Dalsze kwestie, generalnie do tygodnia , dwoch powinienes miec odpowiedz -
                            wczesniej niz pozniej..., umowa idzie z wawy wiec mozesz popracowac i z 2 tyg
                            zanim ja podpiszesz (z data wsteczna oczywiscie), szkolenie poczawszy od 3 dnia
                            zatrudnienia (wczesniej wprowadzenie, bhp, itp) - to juz zalezy od teamu do
                            ktorego trafisz, inaczej to w UK, inaczej w USA wyglada....

Powodzenia
                            • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 27.05.05, 15:40
                              Hello again xyz!
                              Dzieki za wszystkie Twoje rady :-). Jestem właśnie po drugiej rozmowie, było
                              dokładnie tak jak napisałeś. NO i wszystko chyba poszło OK, oprócz tego, że
                              wyszły moje raczej słabe umiejętności w kwestiach sieci, konkretnych programów
                              (oprócz MS Office :-) i szczegółowe sprawy z hardwarem. Jak sądzisz, czy to że
                              raczej znam te kwestie ogólnie a nie szczegółowo jakoś mnie dyskredytuje? Jak
                              to było w Twoim przypadku jeśli możesz napisać. dzieki, pozdr k3 master
                              • Gość: xyz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.foredu.com.cn / 218.24.4.* 28.05.05, 12:16
                                Hi!

To, ze znasz kwestie ogolne nie powinno byc problemem, od tego masz szkolenie
                                zebys poznal szczegoly :). Jezeli generalnie po rozmowie masz pozytywne
                                wrazenia, to dobrze ;). Nie wiem czy miales rozmowe z maangerem (z Anglii) czy
                                team leaderem; anglicy po rozmowie daja wstepnego feedbacka jak cie oceniaja :)

PS.
                                Do jakiego teamu bys trafil : UK czy US ?

Pozdrawiam,
                                xyz.
                                • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 28.05.05, 15:56
                                  Hello!
                                  Rozmowe miałem mieć z managerem z Anglii, ale nie wiedzieć czemu na
                                  miejscu "przesłuchiwał" mnie raczej team leader (mówił po polsku - ale rozmowa
                                  oczywiście w całości po angielsku). Poza tym nie dostałem nic w rodzaju
                                  wspomnianego przez Ciebie feedbacka.
                                  Co do teamu do którego ewentualnie bym trafił to wydaje mi się ze raczej US.
                                  Ten team leader kilkukrotnie pytał, oznajmiał i mówił o tym żebym był świadomy
                                  tego iż praca może być w godzinach nocnych ze względu na różnice czasową. Z
                                  drugiej jednak strony nic konkretnego co do wyboru teamu nie powiedział wiec
                                  myśle że to sprawa otwarta i jeśli mnie wybiorą to wtedy sie naprawde okaże.
                                  Piszesz ze kwestie ogólne związane z kompem nie są problemem, ale czy na
                                  szkoleniu naprawdę wszystkiego się dowiem? każdego szczegółu dotyczącego
                                  oferowanych aplikacji, czy sprzętu? Ten team leader powiedział mi że to że nie
                                  znam dokładnie i szczegółowo tych kwestii jest moim minusem ale też mnie do
                                  konca nie dyskwalifikuje, a po pytaniu czy nie naucze się tego przecież na
                                  szkoleniu powiedział że szkolenie pomaga w wielu rzeczach ale jednak nie we
                                  wszystkim, że trzeba mieć też juz jakąś wiedzę na ten temat. wiec chyba
                                  pozostaje mi czekać na wieści od nich, nie ma co się stresować :-) choc po tych
                                  dwóch rozmowach, pomimo niekorzystnych godzin pracy) chciałbym tam pracować.
                                  Wszystko jak do tej pory wywarło na mnie dobre wrażenie. a mam pytanie
                                  jeszcze - po jakim czasie od drugiej rozmowy do Ciebie zadzwonili? i co było
                                  poźniej? kolejne spotkanie czy juz na konkretną datę na zajęcia wprowadzające w
                                  firmę (BHP itd) i kolejno szkolenie?...
                                  • Gość: xyz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 30.05.05, 13:23
                                    Sorki, ze z opoznieniem ale "dlugi weekend" (w UK bank holiday).

Pewnie rozmawiales z ktoryms z nowych (polskich) managerow, lub tak jak piszesz
                                    z team leaderem ;). Na szkoleniu dowiesz sie jak rozwiazywac problemy krote
                                    najczesciej pojawiaja sie w danym helpdesku (wiekszosc problemow jest
                                    powtazalna), jezeli trafi ci sie cos "unikalnego" zawsze mozesz zapytac sie
                                    kogos ze swojego teamu co z tym zrobic ;).

Zadzwonic do mnie zadzwonili po jakims tygodniu (no moze z kawalkiem), dostalem
                                    info o ktorej i gdzie powinienem sie pojawic w firmie na wstepie/wprowadzeniu
                                    (ogolnym dot. firmy + bhp) i jaka kwote mi proponuja.
                                    • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 30.05.05, 14:59
                                      Hi! Nie ma problemu, mam nadzieję ze jesteś zadowolony z dłuuugiego weekendu. :-
                                      ) W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać na telefon od
                                      nich. A poźniej to juz się potoczy albo i nie :-). Dzięki jeszcze raz za
                                      wszystkie informacje, fajnie że jest ktoś kto bezinteresownie pomaga innym. Jak
                                      już bede coś konkretnego wiedział co z moją kandydaturą to napiszę kolejnego
                                      posta. 3maj się i życzę wszystkiego najlepszego. K3 master
                                      P.S. Ewentualnie jak wpadnie mi do głowy jakieś inne pytanko to pozwolę sobie
                                      napisać wczesniej :-)
                                • Gość: abc Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: 151.92.176.* 30.05.05, 09:18
                                  A ja mam pokrewne pytanie - czy w związku z tym, że firma oferuje szkolenie
                                  zaraz na początku, każą podpisywać jakąś lojalkę? Że np. przez rok się nie
                                  zwolnisz, albo oddajesz kasę?
      • Gość: pracownik CG odpowiem wierszem IP: 217.153.132.* 01.06.05, 11:07
        tu w Kapdzeminaju, czas plynie powoli

zle zrozumiesz klienta, to cie opie..

za malo eFTeeFow - wrzeszcza timliderzy

zjadlem dzisiaj paczka - byl, kurna, nieswiezy

wracajac do roboty - dzwonia typy z Indii

probuja po angielsku - wychodzi im hindi

od krzesla d... boli - robia sie odciski

jak chcesz w kuchni zjesc zupe - to brakuje miski

nawet Stefan gdzies zniknal - juz nad nami nie stoi

podwyzek tez nie bedzie... lecz mnie to pier...
        • Gość: k3 master Re: odpowiem wierszem IP: *.ghnet.pl 01.06.05, 12:28
          Cześć,
          Bardzo fajny wierszyk :-) Zawsze miałem problemy z interpretacją poezji, ale w
          tym przypadku chyba wszystko jasne. I mimo wszystko życze podwyżek :-)
          Pozdrawiam k3 master
      • Gość: k3 master Oczekiwanie... :-) IP: *.ghnet.pl 02.06.05, 15:04
        Najgorsze jest oczekiwanie....zadzwonią czy nie....jaka będzie decyzja. Rozmowa
        była juz tydzień temu (maksymalnie mam czekać 2 tygodnie). Oczywiście nie
        obijam się :-) w międzyczasie wysłałem kilka innych ofert do innych firm.
        Poczekamy zobaczymy.
        Pozdrawiam wszystkich oczekujących na decyzje w sprawie zatrudnienia.
        k3 master
        • qlaszpiegula Re: Oczekiwanie... :-) 02.06.05, 18:51
          powodzenia :)
      • eme123 Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) 02.06.05, 18:52
        www.targisko.pl/?rid=91
      • Gość: k3 master ciepło, ciepło, cieplej..:-) IP: *.ghnet.pl 13.06.05, 00:19
        Witam,
        Po długim oczekiwaniu w końcu dostałem odpowiedź. Chcą mnie zatrudnić,
        ale ....jeszcze muszą sprawdzić referencje z poprzednich miejsc pracy. Jeśli
        tam będzie OK to w końcu zacznę prace.
        Zostaje znowu czekać na kolejny telefon. Tym razem max tydzień. uff :-)
        Pozdrawiam wszystkich
        K3 master
        P.S. xyz jak jeszcze jesteś na forum napisz słówko co u Ciebie :-)
        • Gość: xyz Re: ciepło, ciepło, cieplej..:-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.06.05, 08:30
          Hello!

No to gratuluje, chyba troche dlugo Ci odpowiadali ;) ale grunt ze w koncu
          odpowiedzieli. Jak traficz do odpowiedniej czesci budynku to pewnie sie kiedys
          w pracy spotkamy ;).

Pozdrawiam.
          • Gość: k3 master Re: ciepło, ciepło, cieplej..:-) IP: *.ghnet.pl 13.06.05, 11:55
            Siema xyz!
            Odpowiadali mi dokładnie 2 tygodnie. W ostatni dzień tego terminu, gdy juz
            traciłem nadzieję, nagle zadzwonił tel i niezłe newsy usłyszałem. Ale trzeba
            poczekać na ostateczną decyzję - ten tydzien i musi się sytuacja wyjaśnic.
            Mam pracować w teamie obsługi USA. Mam nadzieję, że się kiedyś spotkamy w
            firmie.:-) Xyz dzieki jeszcze raz za wszystkie informacje, których mi
            udzieliłeś. Pozdrawiam serdecznie. 3maj się! dam znać jak już sytuacja będzie
            jasna.
            k3 master :-)
      • bartthor ps capa to nie jedyna firma obslugujaca USA 13.06.05, 00:32
        Wiem bo sprawdzalem
        Roznica jest tylko taka ze Cape biora ,a do innych trzeba cudu.

Pozdrawiam
      • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl 16.06.05, 11:38
        HELLO!!!
      • Gość: k3 master MAM PRACE!! :-)))))) IP: *.ghnet.pl 16.06.05, 11:41
        Witam!!
        Udało się!! Dostałem prace!! Bez znajomości, bez układów. Cholera ciesze sie
        nieźle!!
        xyz jak jestes jeszcze na forum, to napisz mi czy negocjowales wynagrodzenie
        przy pierwszej propozycji? bo zaproponowali mniej niz na rozmowach zaznaczałem
        jako minimum.
        Jest sens sie stawiac o wyższą kwote? czy ten pakiet socjalny to cos fajnego
        czy raczej nie korzystasz z jego dobrodziejstw?:-) daj znac jak mozesz.
        pozdr
        k3 master
        • Gość: xyz Re: MAM PRACE!! :-)))))) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.06.05, 14:06
          Hello!

Gratuluje ;) Co do wynagrodzenia - szczerze - raczej nie uda Ci sie wiecej na
          wstepie wynegocjowac, pod koniec roku - przy ocenie pracownikow, ponoc bedzie
          na ten temat pogaducha; narazie na wiecej raczej liczyc nie mozesz (no chyba ze
          bedziesz mial mase godzin nocnych ehhehe).

Co do socjalnego pakietu, jak konczysz po 22.30 to taksoweczki masz -
          najczesciej wykorzystywany bonus; basen itp - to juz zalezy w jakich godzinach
          i kiedy pracujesz ;)

do zobaczenia w pracy
          papa
          • Gość: k3 master Re: MAM PRACE!! :-)))))) IP: *.ghnet.pl 16.06.05, 18:29
            dzieki :-)
            W koncu sie udało. mam jeszcze pytanie co do pierwszej umowy. Jaka to jest
            umowa? o prace? o dzieło czy zlecenie? bo może jesli to są umowy o dzielo lub
            zlecenie to kwota netto nie jest zaniżona jak wczesniej myslałem (inne metody
            liczenia). Pamiętasz jak to jest? i ewentualnie kolejna umowa po okresie
            próbnym, na jaki okres i jaka?
            I sprawa ubioru do pracy. Jaki strój obowiązuje na codzien w pracy? formalny
            czy dowolny?
            Jesli mozesz odpowiedz mi na powyższe pytanka i juz nie będę Cie wiecej męczył.
            A jak sie poznamy to browar (heh nie jeden) stawiam :-)
            pozdr
            k3 master
            • Gość: xyz Re: MAM PRACE!! :-)))))) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.06.05, 11:16
              Hello!

Pierwsza umowa, jest to umowa na czas okreslony 3 miesiace - okres probny. Jest
              to jak najbardziej umowa o prace. Kolejna umowa po okresie probnym, jest umowa
              na czas nieokreslony.

Sprawa ubioru jak kazda inna w tej firmie ;) jest "unormowana", czyli business
              professional i business casual - w tej chwili w ITO obowiazuje business casual,
              professional przy pojawieniu sie "gosci".

do zobaczenia,
              xyz
              • Gość: k3 master Re: MAM PRACE!! :-)))))) IP: *.ghnet.pl 17.06.05, 11:21
                OK dzieki wielkie.
                W takim razie spróbuje powalczyc o te kilka groszy. zobaczymy co to da.
                Mam nadzieje ze nie zmienią zdania co do zatrudnienia wlasnie mnie :D.
                pozdrawiam i do zobaczenia.
                k3 master
                • Gość: Recruitmaster A moze ktos z rekrutujacych czyta to form?? IP: 217.153.132.* 17.06.05, 12:22
                  Nie sadzisz, ze to nie fair upubliczniac stawki, watpliwosci etc. na forum
                  publicznym? Przeciez nie ma trudnosci zadnych, by zidentyfikowac Twoje dane!
                  • Gość: k3 master Re: A moze ktos z rekrutujacych czyta to form?? IP: *.ghnet.pl 17.06.05, 12:31
                    Zdaję sobie sprawę ze moje dane można łatwo uzyskać, ale wydaje mi się ze
                    nikomu tymi postami krzywdy nie robie. Po prostu chciałbym jak najwięcej
                    wiedziec o czyms co mnie bardzo interesuje i z czym wiążę swoją przyszłość.
                    Jeśli Ciebie w jakikolwiek sposób tym uraziłem to przepraszam. Ponadto tych
                    informacji nie traktuję jak "wyroczni", a tylko jako orientacyjne dane, które
                    mogą pomóc mi w przyszłości.
                    pozdrawiam i dzięki za słowa krytyki (bądz co bądz tak to potraktowałem):-)
                    k3 master
                    • Gość: xyz Re: A moze ktos z rekrutujacych czyta to form?? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.06.05, 18:03
                      hello ;)

i jak tam, zdecydowales sie na prace w capie ? czy jednak nie :>
                      • Gość: k3 master Re: A moze ktos z rekrutujacych czyta to form?? IP: *.ghnet.pl 23.06.05, 13:01
                        czesc,
                        Tak, zdecydowałem się. Myślę, że warto. Niedługo zaczynam. :-)
                        Do zobaczenia :-)
                        pozdrawiam
                        k3 master
      • Gość: xyz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.07.05, 21:59
        Hello!

i jakie wrazenia z pracy w capgeminaju ?

pozdrawiam , ;)
        • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl 03.07.05, 22:40
          Hi! :-)
          Jak na razie, jak najbardziej pozytywne. Jest troche rzeczy do nauki -
          aplikacje, obsługa tel. itd itp., ale mysle ze po szkoleniu bedzie wszystko OK.
          Atmosfera jest naprawde fajna (w porównaniu z innymi firmami, w których
          pracowałem). Jestem dobrej myśli, że będzie wszystko w porzadku. :-)
          Teraz pozostaje mi tylko sie spręzać z całością zagadnien wymaganych :-) a
          poźniej hehe nastąpi normalna praca przy help desk. I mam nadzieje, ze dam rade
          to pociągnąć dalej na wymaganym poziomie :-)
          POzdrawiam
          k3 master
          • Gość: pit Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: 83.238.120.* 13.07.05, 20:51
            Tragedia w CAPie. Zarobki masakryczne. 1800-2000 brutto. Po roku dadza moze 200
            zlotych podwyzki inflacyjnej. Pracuje pol roku, i na 100% drugiej polowy juz tu
            nie zakoncze :) Szczegolnie ze sie dowiedzialem ile placi COMARCH, ERICPOL,
            MOTOROLA czy inne. Krotko mowiac - nawet i 3 razy wiecej!!!!
            Capgemini to lipa...
            Jedyne co bedzie szkoda to ekipy, bo naprawde fajna atmosfera w teamie
            • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl 14.07.05, 08:58
              czesc,
              Atmosfera w pracy to ważna sprawa, no ale kasa też oczywiście. Aż tak źle jest
              z podwyżkami? Nie ma jakichś przejrzystych zasad ich przyznawania? a co do 3
              firm jakie wymieniłeś - comarch z tego co wiem, płaci dobrze ale trzeba tam
              popracować conajmniej 2 lata bo zaczyna się od 1500 brutto (um. o dzieło).Jakie
              stanowiska tam miałeś na myśli? A w Capgemini, nie ma szansy rozwoju wg Ciebie?
              w żadną strone? :-)
              pozdr k3 master
            • Gość: qwerty Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.07.05, 12:30
              true true, a od managera mozna uslyszec ze jak sie cos nie podoba to
              ekonomiczna jest blisko i zatrudnia kogos innego, nie ma jak polski - rodowity -
              management. Chyba nie zdaja sobie sprawy ze dla kogos z wyzszym wyksztalceniem
              praca na helpdesku to nie jest szczyt mazen - heh; kiedys obudza sie z reka w
              nocniku i tyle ;)
              • Gość: pit Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: 83.238.120.* 31.07.05, 17:43
                Niestety, pod przykywka fajnej firmy - Capgemini - kryje sie masowka. Jesli
                myslicie o karierze, naprawde radze szukac czegos innego. W tej chwili z
                naszego teamu odeszly 3 osoby. Kolejnych 5 czy 6 juz jest na ktoryms tam
                etapiue rekrutacji do IP Paper, czy Motoroli, tak wiec widac jak to wszystko
                wyglada. A podwyzki tak jak mowilem, raz na rok, w zaleznosci jaki bedziesz
                oceniony. Jak zapier**** ostro bedziesz mial moze 300 brutto, jak byles
                przecitniakiem to dosatniesz 100. Co do Coamrchu to zgadzam sie czesciowo z
                K3masterem. W comarchu trzeba popracowac zeby dostac podwyzke ale NA PEWNO nie
                2 lata. Moj kolega ze studiow zaczynal w styczniu (obydwoje zaczynalismy) i
                mial 1750 brutto. Teraz pod koniec lipca ma 3300....A w Capgemini??
                NIC!!!....pozostawmy bez komentarzy
                • Gość: MaX Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: 83.238.120.* 31.07.05, 17:47
                  ALe jest jeden plus pracy w Capie. :) jak masz zone i jedno dziecko na
                  utrzymaniu to z zarobkami w Capgemini idealnie wchodzisz w wymagania Opieki
                  Spolecznej do zapomogi :)) SERIO!!!! zapraszam na strone krakowskiego MOPS ;)
                • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: 217.153.132.* 01.08.05, 17:44
                  Mozesz napisac na jakie stanowiska w IP i motoroli aplikowali Twoi znajomi? czy
                  sa to podobne rzeczy jak na helpdesku w capgemini? podobny profil stanowiska
                  pracy?
                  hmm piszecie ze w capie male szanse rozwoju...ale chyba na poczatek, by zdobyc
                  doswiadczenie, jest nienajgorzej. Pozniej mozna startowac gdzies indziej, np.
                  do firm ktore wymieniles w swoim poscie. i naprawde w capie nie ma nic na plus?
                  Pozdr, k3 master
                  • Gość: pit Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: 83.238.120.* 01.08.05, 18:01
                    W comarchu znajomy pracuje przy wdrazaniu i supporcie aplikacji do faktur dla
                    jakichs Iranczykow, a w motoroil pracuja na stanowisku inzyniera oprogramowania.
                    Niby stanowiska nie podobne , ale wiekszosc ludzi w Cap to swietni informatycy
                    marnujacy sie sleczac za telefonem.
                    • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: 217.153.132.* 01.08.05, 18:26
                      ok dzieki, ale tak wlasnie myslalem, informatycy...i dla nich comarch czy
                      motorola to rzeczywiscie okazja do ciekawej pracy i niezlych zarobkow, ale w
                      capie pracuja nie tylko informatycy, spektrum wyksztalcenia jest tu naprawde
                      duze.mozliwe ze te osoby moga liczyc na awans w ramach innych struktur niz,
                      powiedzmy, informatycznych. choc juz sam nie wiem hehe....
                      Pozdr k3 master
                      • Gość: xyz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.08.05, 10:38
                        Hejka!

I jak tam nadal szkolenie czy juz normalna praca ?

Pozdrawiam,
                        xyz
                        • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl 05.08.05, 18:41
                          ani to ani to, podziękowali mi za współprace :(
                          3maj sie, pozdrawiam
                          k3 master
                          • uzo.borewicz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) 05.08.05, 20:20
                            śledzę ten wątek od początku i teraz mi uszy opadły...

co się stało?!
                            • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl 07.08.05, 12:53
                              co sie stalo...nic i wszystko. Wszystko to troche dziwne...ale efekt taki, że
                              pracy znowu nie ma. Dół, ale co poradzić, trzeba walczyć dalej, może bedzie
                              wiecej szczescia gdzies indziej.
                              pozdrawiam
                              k3 master
                              • Gość: xyz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.08.05, 13:23
                                hmmmmm no nic, trzeba wyciagnac wnioski i isc dalej... Do jakiedo teamu
                                trafiles - wiem; bo to obecnie jedyny zespol z takim brakiem ludzi i moze przez
                                to jakies maja wysokie wymagania / oczekiwania, kto wie? Jezeli jednak praca na
                                w service center jest tym co chcesz robic w krotkiej przyszlosci to na 2
                                pietrze IP szuka ludzi ;)

Pozdrawiam,
                                xyz

Zycze powodzenia
                                • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl 07.08.05, 23:21
                                  Dokładnie, trzeba iść dalej, przyjąć to na klatę i obrócić w motywację, jak to
                                  powiada mój znajomy :-) Masz jakieś bliższe namiary na stanowiska w IP, o
                                  których wspomniałeś? Nie mogę znaleźć nic na ten temat, a chętnie bym zobaczył
                                  co to takiego bo praca w capgemini mnie "zainspirowała" to tego typu zawodu.
                                  Choć mówi się też, że nie wchodzi sie 2 razy do "tej samej" wody :-) jakbyś
                                  miał jednak konkretny link albo namiar chętnie przeczytam. Dzięki za całościową
                                  pomoc, szkoda że nie dotrwałem tam do momentu gdy poznalibyśmy sie osobiście i
                                  w końcu postawiłbym Ci za wszystko browara czy kilka ;-)
                                  pozdrawiam
                                  k3 master
                                  • Gość: xyz Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.08.05, 23:54
                                    Co do International Paper-a to od paru tygodniu oglaszaja sie w Wyborczej -

www.aaaby.pl/praca/301,58781,,,,20200034,Praca_Findery,.html?k=19773457&b=Praca&lp=32

zreszta pare ludzi z capa juz bylo u nich na AC i heh pewnie odejdzie troche
                                    nas tam ;), no ale jak to mawia management "na wasze miejsce 10 jest na ulicy"
                                    wiec to dla nikogo nie problem :)

Pozdrawiam z pracy ;/
                                    xyz.
                                    • Gość: k3 master Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.ghnet.pl 08.08.05, 00:07
                                      nocka? naprawdę współczuje, ale na pewno dasz rade.
                                      Hmm czyżby ten wątek miał zmienić się na posty o IP i pracy tam? :-)
                                      Skoro ludzie z capa chcą przechodzić to pewnie warto, a wg Ciebie? jakies
                                      bliższe info na ten temat ?:D
                                      No to miłej nocki, ja sie kładę bo jestem po masakrycznym seansie kinowym - BTW
                                      filmik "Gra wstępna" - ostra jazda i niech Cie nie zmyli tytuł :-)
                                      3mka i pozdrawiam
                                      k3 master
                                      • Gość: Pri Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: mieszko.pl.u* / 162.61.79.* 08.08.05, 12:46
                                        W sumie bylem 2 razy na rozmowach :) calkiem milo wspominam CG :)
                                        mile panie - najpierw tam gdzie Ty, a pozniej pietro nizej do dzialu IT :)- tam
                                        rozmawialem z milym szefem dzialu :). Rozmawialo sie milo i przyjemnie, do
                                        momentu oczekiwan finansowych :). I tu musial niestety dosc ostro powiedziec co
                                        sadze :P o prygotowaniu sie przez mile panie do rozmowy... Pracuje w ogromnym
                                        koncernie w dziale IT - a chcialem sie przeniesc do Krakowa bo lubie to miasto -
                                        wiec spodziewalem sie jakis konkretnych sum (nie mniej niz mam teraz) a
                                        wyjezdzaja mi z jakimis 2000 brutto... Pan z IT byl duzo fajniejszy :) zapytal
                                        o kase, powiedzialem ile mam on powiedzial ze nie ma szans :D i porozmawialismy
                                        o dupie maryni :)
                                        ale i tak nikt nie przebije pewnej firmy z czestochowy :D gdzie zaproponowali
                                        mi 3 miesieczny staz za 800 netto :D
                                        • Gość: Mikson Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 12:21
                                          To masz szczęście. Mi (jako informatyka z doświadczeniem i tytułem magistra) w
                                          pewnej firmie w Warszawie zaproponowali staż 3 miesięczny za 600 netto.
                                          Powiedziałem zdecydowanie "NIE!!!!".
                          • Gość: qaza Re: Capgemini - ktoś wie, słyszał, pomoże :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:32
                            witam,

czy duzo jest studentow pracujacych w cg?

thx

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka