Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w ubezpieczeniach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 16:27
    Hello, witam wszystkich
    Po kolejnej wpadce z branżą, zastanawiam się nad pracą w
    ubezpieczeniach...czy ktoś ma obraz tego co się w Polsce dzieje i do jakich
    firm najlepiej startować?
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Tadek Re: praca w ubezpieczeniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 18:03
        Nie polecam.
        Przeszedłem kilka etapów do Pramerica Financial i została mi już rozmowa z
        prezesem- zrezygnowałem!
        Podobno byle kogo nie zatrudniają. Przez 3 m-ce fajna pensyjka 4000-5000brutto,
        potem coraz mniej chyba, że co tydzień donosisz 3 wnioski po około 200zł.
        Dostaniesz zeszyt do wypełnienia (200 osób) i będzesz chodził po znajomych i
        robił im pranie mózgu. Ja niestety nie mam takich znajomych których
        naciągnąłbym na wpłatę 200zł co miesiąc.

Ale jak chcesz stracić przyjaciół to dobra droga...
        Pozdrawiam,
        Tadek
        • Gość: ajaj Re: praca w ubezpieczeniach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:57
          dlaczego zrezygnowales, moj kumpel tam pracuje od stycznia - ma niby byc
          menedzerem grupy i bardzo sobie chwali, teraz nawet w lipcu jedzie na
          miesieczne szkolenie do Wawy. Wystawia spore faktury netto na 4 v 5 tys. zl i
          tak ma miec niby przez dwa lata. A pozniej ma byc juz tylko na samej prowizji.
          • Gość: co.gdzie.kiedy Re: praca w ubezpieczeniach IP: *.autocom.pl 26.05.05, 18:57
            A co wiecie o AIG, oni byli chyba jedni z pierwszych w Polsce?
            • Gość: magda Re: praca w ubezpieczeniach IP: 157.25.31.* 27.05.05, 19:21
              W AIG trochę rozpadają się struktury..
              Ale dobrych handlowców zawsze potrzebuja wszytskie firmy ubezpieczeniowe, w
              końcu z ich pracy żyją...
              praca na pewno nie jest lekka, uganianie się za klientem, czekanie na prowizję,
              bo nie zawsze jak wpadasz z podpisaną umową masz od razu kasę - dochodzi ocena
              ryzyka ubezpieczeniowego, badania klienta, czekanie na pierwsza składkę, potem
              prze lata serwising, w funduszu emertytalnym - oczekiwanie na odpowiedź z ZUS,
              dbanie o zgodność danych, poprawnie wypełniony formularz, itp.
              kasa różna, ale przeważnie działalność gosp., nieregularne dochody i
              nienormowany czas pracy.. ale znam wielu ludzi, którzy z tego żyją i mają się
              dobrze, więc w zasadzie dużo żależy od Twojego charkteru, umiejętnośći
              przekonywania, trochę szczęścia i cierpliwości
              ja pracę handlowców obserwuję z centrali jedenego z liderów w branży
              ubezpieczeniowej
              tak, czy inaczej - życzę powodzenia ;)
        • Gość: autor Pramerica Financial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 19:36
          czy moze mi ktos podac jakis link do nich albo maila ??? bardzo prosze o jakies
          namiary na Pramerica Financial

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka