Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy kogoś przyjęli do pracy po długim bezrobociu?

23.06.05, 16:20
    Chodzi mi o to czy ktoś był dłużej bezrobotny np. 3 lata i udało się znależć
    takiej osobie pracę.Oczywiście pomijam urlopy macierzyńskie i.t.p.Czy
    spotykaliście na rozmowach kwalifikacyjnych takie pytanie: co Pan(i) robił(a)
    przez te ostatnie ... lata? I jakich wtedy udzielaliście odpowiedzi?
    Obserwuj wątek
      • Gość: kasia Re: Czy kogoś przyjęli do pracy po długim bezrobo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 17:09
        cze mam kumpele która siedziałą w domu 8 lat a teraz pracuje :)
        • bluean Re: Czy kogoś przyjęli do pracy po długim bezrobo 24.06.05, 16:55
          Dobry chociaż jeden przykład niż żaden.
          • Gość: dorota prawie 5 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:00
            po studiach nie moglam znalezc pracy prawie 5 lat,ale w koncu sie udalo:)tobie
            tez sie uda, zobaczysz:)
      • Gość: leen Re: Czy kogoś przyjęli do pracy po długim bezrobo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:34
        up też jestem ciekawa sama nie pracuję od 5 lat i teraz muszę! znaleźć szybko
        pracę i to na tyle dobrze płatną by móc utrzymać siebie i córkę, wynająć
        mieszkanie ...nie wiem jak to zrobię bo odrealniłam się zupełnie..
        • Gość: Tonny Re: Czy kogoś przyjęli do pracy po długim bezrobo IP: *.chello.pl 25.06.05, 02:05
          Kurde miałem wypadek, i teraz nie chcą mnie przyjąć do pracy.
          Mimo że jest ok.
      • Gość: magda Re: Czy kogoś przyjęli do pracy po długim bezrobo IP: *.interecho.com / *.interecho.com 26.06.05, 10:39
        zawsze mozna powiedzic ze pracowalo sie nie zarobkowo, opieka nad dzieckiem
        sasiadow, jakies prace spoleczne-tylko to musi wszytko miec "rece i nogi",
        podroze itp - po prostu dac do zrozumienia ze bylo sei zajetym - tak sie to
        praktykuje na zachodzie wiec u nas tez powinno chwycic
      • Gość: anna Re: Czy kogoś przyjęli do pracy po długim bezrobo IP: *.crowley.pl 27.06.05, 18:52
        Ja nie pracowałam prawie 6 lat. Znalazłam pracę bez znajomości z ogłoszenia w
        internecie. Pracuję 5 miesiąc. Może to nie jest praca moich marzeń, ale zawsze
        jest. Jeżeli mogę coś doradzić to na rozmowie nie można mówić, że się nic nie
        robiło przez tak długi okres czasu. Ja w swoim CV napisałam że przez te lata
        zajmowałam się handlem, sprzątaniem, opieką. Przeciez tyle osób pracuje na
        czarno.Nie mozna wpadać w panikę,czasami dla dobra sprawy trzeba troszeczkę
        skłamać, nie bać się tych rozmów.
        Dodam też że mam 39 lat i też powatpiewałam czy uda mi sie znaleźć pracę.
        Życzę powodzenia.Nie poddawajcie się, idzcie na rozmowę z podniesioną głową.

Anka
      • Gość: ayatotak Re: Czy kogoś przyjęli do pracy po długim bezrobo IP: *.chello.pl 27.06.05, 19:53
        a ja to skończyłem 4 lata temu studia i nic. i praktycznie nie wiem, do czego
        się nadaję...i co móglbym. itd. Ale oczywiscie mówię, że kiedyś jeszcze spróbuję
        poszukać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka