Gość: Micho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:40 mam problem , moze ktos podpowie mi do kogo sie zwrocic, chodzi o zakladowa kase zapomogowo-pozyczkowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: kasa pkzp IP: *.sentel.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:26 a w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micho Re: kasa pkzp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:34 poreczalem w miejscu pracy w pkzp, koledze. Jakis czas temu (ponad 1,5r.) kolega odszedl z zakladu. podobno skladal prosbe o anulowanie zadluzenia. odp. nie otrzymal, karte obiegowa podpisano mu i spokojnie odszedl. obecnie do mnie jako porezyciela zwrocono sie o splate jego zadluzenia. nie podpisywalem, ani tez nie skladalem zadnych deklaracji o ewentualnym dalszym poreczeniu koledze mimo, ze nie bedzie juz pracownikiem naszej firmy. jak ta sprawa wyglada, czy mam jakies szanse na nie obarczanie mnie splata zadluzenia kolegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: kasa pkzp IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 17.07.05, 13:27 u nas niestety jest tak, że poręczycielem jest się wobec pracownika i również wtedy, kiedy odejdzie on z pracy - do momentu spłaty pożyczki przez bioracego Odpowiedz Link Zgłoś