Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

absolwenci kier. informatycznych

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:06
    absolwenci studiow informatycznych mam do was pytanie:) jak byla wasza
    pierwsza praca , wasze zarobki i jak to wyglada treaz:)?

tak z ciekwosci pytam:)
    dzieki za odp.
    Obserwuj wątek
      • losiu4 Re: absolwenci kier. informatycznych 25.07.05, 14:05
        co prawda nie do mnie bom nie informatyk, ale znam parę osób po studiach
        informatycznych. I... nie ma reguły... zarobki kształtują sie od najniższej
        krajowej (lub dorywczych zleceń) do ładnych kilkunastu tysiecy. Zależy co kto
        umiał, ew. szczęście miał. Z czasem jednak ludzie ci zarabiali coraz lepiej...
        albo w zawodzie, albo poza nim.

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: Dilbert Re: absolwenci kier. informatycznych IP: *.chello.pl 26.07.05, 09:24
        1 informatyk nr 1: pecetologia , sprzedaż itp
        2. informatyk nr 2 (koder) znajomość www, ASP, grafiki liżnięte, itp .NET
        3. informatyk nr 3 duze systemy produkcyjne typu MVS, s/390, RACF, CICS, Zorba
        DB2 itp - administracja, wdrożenia,
        4. informatyk nr 4 architekt aplikacji, kierownik projektu (w mln), znajomość
        przy tym innej branzy (np rozliczeń międzyoperatorskich, biegły rewident,itp)
        5. Bill Gates osobiście (też świetny informatyk wbrew pozorom)

i jeszcze:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=21323239&a=21327725
        Rozpiętość zarobków 1 do 1000000 razy :-))))))))

• Gość: tez student_it Re: absolwenci kier. informatycznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:03
          :)

jeszcze takie rzeczy jak audyt informatyczny , konsulting , zarządzanie
          ryzykiem , analitycy biznesowi . To jest mozna powiedziec połaczenie It
          ekonomii finansow, i to by mnie wlasnie interesowalo:P
          a studiuje teleinformatyke , i ekonomie:P
          • Gość: Dilbert Re: absolwenci kier. informatycznych IP: 213.76.140.* 26.07.05, 15:10
            A z jakiego miasta jeteś ?
            • Gość: student_it Re: absolwenci kier. informatycznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:20
              niestety nie z warszawy:P a to glownie w stolicy kreci sie taki biznes:)
      • Gość: Kip Thorne Re: absolwenci kier. informatycznych IP: *.zuk-sa.com.pl 26.07.05, 11:31
        a ja wylądowałem jako specjalista ds. marketingu,
        praca ciekawa, tylko, że czuję się coraz słabszy
        z branzy informatycznej, bo nie mam czasu
        na biezące śledzenie tego rynku.
      • Gość: gosc Re: absolwenci kier. informatycznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:46
        up :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka