Gość: student IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 11:06 absolwenci studiow informatycznych mam do was pytanie:) jak byla wasza pierwsza praca , wasze zarobki i jak to wyglada treaz:)? tak z ciekwosci pytam:) dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
losiu4 Re: absolwenci kier. informatycznych 25.07.05, 14:05 co prawda nie do mnie bom nie informatyk, ale znam parę osób po studiach informatycznych. I... nie ma reguły... zarobki kształtują sie od najniższej krajowej (lub dorywczych zleceń) do ładnych kilkunastu tysiecy. Zależy co kto umiał, ew. szczęście miał. Z czasem jednak ludzie ci zarabiali coraz lepiej... albo w zawodzie, albo poza nim. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: absolwenci kier. informatycznych IP: *.chello.pl 26.07.05, 09:24 1 informatyk nr 1: pecetologia , sprzedaż itp 2. informatyk nr 2 (koder) znajomość www, ASP, grafiki liżnięte, itp .NET 3. informatyk nr 3 duze systemy produkcyjne typu MVS, s/390, RACF, CICS, Zorba DB2 itp - administracja, wdrożenia, 4. informatyk nr 4 architekt aplikacji, kierownik projektu (w mln), znajomość przy tym innej branzy (np rozliczeń międzyoperatorskich, biegły rewident,itp) 5. Bill Gates osobiście (też świetny informatyk wbrew pozorom) i jeszcze: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=21323239&a=21327725 Rozpiętość zarobków 1 do 1000000 razy :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez student_it Re: absolwenci kier. informatycznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 10:03 :) jeszcze takie rzeczy jak audyt informatyczny , konsulting , zarządzanie ryzykiem , analitycy biznesowi . To jest mozna powiedziec połaczenie It ekonomii finansow, i to by mnie wlasnie interesowalo:P a studiuje teleinformatyke , i ekonomie:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dilbert Re: absolwenci kier. informatycznych IP: 213.76.140.* 26.07.05, 15:10 A z jakiego miasta jeteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student_it Re: absolwenci kier. informatycznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:20 niestety nie z warszawy:P a to glownie w stolicy kreci sie taki biznes:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kip Thorne Re: absolwenci kier. informatycznych IP: *.zuk-sa.com.pl 26.07.05, 11:31 a ja wylądowałem jako specjalista ds. marketingu, praca ciekawa, tylko, że czuję się coraz słabszy z branzy informatycznej, bo nie mam czasu na biezące śledzenie tego rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: absolwenci kier. informatycznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:46 up :-D Odpowiedz Link Zgłoś