Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ACTIVE PLUS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:51
    Czy wiecie coś o tej firmie? szukaliście tam pracy? ja sie zastanawiam
    właśnie czy wysłać cv...pomoże mi ktoś?to agencja pracy tymczasowej, wiec mam
    pytanie,czy latwo za ich posrednictwem znaleźc prace?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Stella Re: ACTIVE PLUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 23:03
        Powiem tak - zostawiałam swego czasu swoje cv w wielu agencjach pośrednictwa,
        możliwe że w Active Plus też. Nigdy żadna z tych firm nie znalazła mi pracy!!!
        Mam bardzo złe zdanie o takich firmach. Wyglada to mniej więcej tak, że po
        złożeniu cv zadzwonią 2-3 razy i nawet się pójdzie na z 1 spotkanie po czym
        odkładają człowieka do lamusa. Przestają się nim zajmować i poszukiwaniem mu
        pracy. Ja dzwoniłam po jakims czasie i się przypominałam, zawsze słyszałam "gdy
        będziemy mieli cos dla pani to się odezwiemy". I tyle ich słyszałam :) Nigdy się
        nie odzywali już. Podejrzewam że przyczyną tego stanu jest bardzo duża ilość
        zgłoszeń, oni w bazach maja jakieś niewyobrażalne ilości kandydatów i jeśli
        komus nie znajdą pracy od razu to go olewają.
        Lepiej wysyłac odpowiedzi bezpośrednio na konkretne ogłoszenia - często sa one
        poprzez firmy pośredniczace umieszczane. To skutkuje. Czyli liczyć można tylko i
        wyłącxznie na siebie i samemu przeglądać ogłoszenia. Powodzenia!
        • Gość: Asia Re: ACTIVE PLUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 08:17
          Chyba nie za bardzo wiesz na czym polega praca takich firm. Oni nie dzialają w
          Twoim imieniu tylko w imieniu firm zlecających ich znalezienie odpowiednich
          kandydatów. Czyli, firma nie będie szukała pracy dla Ciebie, tylko pracowników
          dla firmy, z którą podpisuje kontrakt. Pozdro
          • Gość: Stella Re: ACTIVE PLUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 09:13
            Chyba jednak nie, w firmach do których składałam aplikacje wyraźnie powiedziano
            mi , że będa szukać mi pracy. Bo w takim razie jaki jest sens w ogóle składania
            tam swojego cv???:D Lepiej w takim razie odpowiadac bezpośrednio na pojawiające
            sie ogłoszenia, jak napisałam te ogłoszenia przechodza również przez firmy
            pośredniczące - ale ukazują się w prasie i internecie, każdy może na nie
            odpowiedzieć więc nie potrzebna im żadna baza chętnych. Skoro przyjmują
            aplikacje na zaś - czyli składa się u nich w firmie bez żadnej konkretnej
            propozycji pracy, no to na logike nawet - tej pracy kandydatowi szukają.
            • Gość: Mikoś Re: ACTIVE PLUS IP: *.altec.pl 01.08.05, 18:31
              Oh Stella aleś ty głupia delikatnie mówiąc. Firmy doradztwa personalnego i
              agencje pracy tymczasowej SZUKAJĄ PRACOWNIKÓW DLA FIRM, A NIE PRACY DLA LUDZI !
              I jesli twierdzisz, że tak ci powiedziano w tych firmach to lepiej się udaj do
              laryngologa, albo po prostu zadaj sobie odrobinę trudu i sprawdz chocby w
              internecie jak takie firmy działają i z czego się utrzymują.

Jak sobie to wyobrażasz? Składasz zyciorys a firma natychmiast uruchamia swoich
              przedstawicieli, którzy dzwonią, jada w teren, odwiedzają firmy, reklamują twoją
              osobę przez internet ??. "Słuchajcie mamy super kandydatke, wprawdze nigdzie nie
              pracowała ale jest super, musicie ja zatrudnić, zróbcie to dla nas, ona jest
              super !!".

Życiorysy się składa jesli chcesz być w bazie danych takich firm, jak będziesz
              miała szczęście to zadzwonią, jak nie zadzwonią to miej pretensje do rządzących
              tym krajem, że co piaty Polak jest bez pracy a nie wylewaj swych żali, że
              prywatna firma ci nie załatwiła pracy. Zresztą jakie to "polskie", narzekać, że
              ktoś mi czegoś nie załatwił, najlepiej wysłać Cv do trzech firm i mysleć, że za
              dwa dni zaczną dzwonić z super ofertami a jak nie zadzwonić to napisać, że
              oszukali i dali pracę znajomym.

uprzedzam ewentualne bluzgi w moją stronę: nie jestem pracownikiem Active plusa
              ani żadnej tego typu podobnej firmy...
              • Gość: Stella Re: ACTIVE PLUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 23:14
                Oj Mikoś a jaki ty jesteś grzeczny i uprzejmy/ma (bo rodzaj trudno zgadnąć)
                Zastanów się zanim kogoś spróbujesz obrazić swoją opinią z księżyca. Mnie to
                generalnie śmieszą takie opinie ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o sobie
                nawzajem, "ty taka i owaka" :) Rozumiem że bluzgający obawia się, że inni
                potraktują go jego miarą, hihi.
                Byłam w wielu firmach pośrednictwa pracy i więcej nie mam zamiaru. Znalazłam
                pracę sama, a nawet 2 w tej chwili :))))
                Firmy pośrednictwa dopasowują kandydatów do ofert, a oferty do kandydatów, to
                działa w obie strony, chyba tak jest logicznie. Na rozmowach wielokrotnie
                wyraźnie mi to mówiono - "będziemy dla Pani szukac odpowiedniej oferty". Po to
                się składa tam aplikację. Być może poszczególne firmy różnią się od siebie w
                metodach działania, nie wiem. Mówię co mi przekazywano. Nie mam dobrej opinii o
                tych firmach i tyle.
                Powodzenia w poszukiwaniach :D
      • Gość: ala Re: ACTIVE PLUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 23:30
        a na jaką ofertę odpowiadzasz?
        • modelka4 Re: ACTIVE PLUS 01.08.05, 14:20
          ja u nich pracowalam TZN. W CENTERTELU ZA ICH POSERDNICTWEM daja umowe zlecenie
          pracujesz w innej firmie a Active Plus Ci płaci jak przejdziesz rozmowy u nich
          i u pracodawcy praca jest
          • Gość: Kapitan Re: ACTIVE PLUS IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 01.08.05, 19:30
            A ja z Active plusa pracowalem w firmie kurierskiej stolica oraz w m1 przy
            zliczaniu klientow.
            • Gość: zyzio Re: ACTIVE PLUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 20:57
              i jak? też jestem ciekaw jak tam traktuja?
      • Gość: kamilka Re: ACTIVE PLUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 20:13
        To agencja pracy tymczasowej.Ja tam pracowalam na umowe o prace w Idei. OK, nie
        bylo problemów z przelewami ,ogolnie miła współpraca. A CV zawsze możesz
        złożyć:))
        Pozdrawiam
      • tereskab Re: ACTIVE PLUS 02.09.05, 22:51
        fajnie jest.ja nie narzekam
        • Gość: kirschi Re: ACTIVE PLUS IP: *.4web.pl 28.11.05, 09:31
          no a ja od dzisiaj zaczynam robote załatwiona przez nich, wlasnie sie zastanwiam
          jak to bedzie, ponoc ma to byc pakowanie kosmetykow przy lini produkcyjnej...
          okaze sie, opinie solidna wystawie po jakims czasie pracy, bo chyba o to
          chodzilo przy zadawniu pytania o tą firme a nie o to jak ona dziala.
          • Gość: agaton Re: ACTIVE PLUS IP: 212.160.172.* 12.12.05, 21:42
            firma ok. Pracuję już 2 lata i jest ok.
      • evkaa Re: ACTIVE PLUS 12.12.05, 22:05

Pracuje od pół roku dla tej firmy jako dotadca klienta na infolini neostrady w
        tpsa. Za dużo może nie płacą..bo wiadomo 50% sobie odciągają ( na tym przecież
        zarabiają) ale wypłata zawsze w terminie i ogólnie ok :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka