Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

zarobki tłumaczy

IP: *.chello.pl 06.08.05, 13:50
    Pytanie do tych, którzy pracują dlabiur tłumaczeń:
    Ile Wam płacą za stronę tłumaczenia?
    Zastanawiam się, jak kształtują się średnie stawki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: lukasz Re: zarobki tłumaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 17:56
        ja na 3 roku studiow pracujac na wlasny rachunek bez zadnych podatkow i
        rejestracji mam ok 4000-6000 miesiecznie, za strone biore 25 -28 pln, za CV-40.
      • agulha Re: zarobki tłumaczy 06.08.05, 18:06
        Bardzo różne są stawki. Najniższe - 15 zł za stronę. Wyżej 35-40, w biurach, za
        termin zwykły, to chyba rzadkość. Polecam grupy dyskusyjne na yahoo (polskie):
        płatności-problemy-tłumacze (pl-p-t) i praca dla tłumaczy (bodajże prac-tlum).
        Moderowane, trzeba poprosić o przyjęcie. Proponuję zacząć od przejrzenia
        archiwum. Takie wątki pojawiają się dosyć często.
      • Gość: beti Re: zarobki tłumaczy IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 07.08.05, 18:02
        Różnie. Mam zlecenia za 21 zł - biorę tylko dlatego że współpracuję z biurem od
        dawna i nie chcę tracić kontaktu (kto wie co w życiu może się stać...) no i
        mają ogromne ilości bardzo ciekawych zleceń, ale przede wszystkim biorę za 30-
        40 PLN za stronę. Rekord - 120 za stronę ale to pracując dla zagranicznego
        biura. Myślę że na poczatek te 15-20 pln za stronę to nie jest tak źle. Tym
        bardzoej że jest to zawsze jakaś okazja do poszerzania wiedzy

na pewno zarobki tłumaczy nie są złe, ale sporo się trzeba nauczyć żeby móc z
        tego wyżyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka