Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szkolenia z PUP

IP: 80.51.255.* 11.08.05, 17:49
    Zlozylam wniosek, lecz zostal odrzucony. Zastanawiam sie czy jest sens pisac
    odwolanie - i tak napisze bo zalezy mi na tym szkoleniu - nie wiem zabardzo
    czy to odpowiednia droga: czy pisac do PUP czy Starosty. CZy ktos moze ma
    jakies doswiadczenia ze szkoleniami i moglby cos doradzic.
    Dziekuje bardzo za wszelkie sugestie
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • avalon111 Re: Szkolenia z PUP 11.08.05, 20:17
        Gość portalu: menia napisał(a):

> Zlozylam wniosek, lecz zostal odrzucony. Zastanawiam sie czy jest sens pisac
        > odwolanie - i tak napisze bo zalezy mi na tym szkoleniu - nie wiem zabardzo
        > czy to odpowiednia droga: czy pisac do PUP czy Starosty. CZy ktos moze ma
        > jakies doswiadczenia ze szkoleniami i moglby cos doradzic.
        > Dziekuje bardzo za wszelkie sugestie
        > pozdrawiam

Za mało danych podajesz, jaka była przyczyna odrzucenia? Jesteś zarejestrowana
        jako bezrobotna? Bo z reguły PUP finansuje szkolenia zarejestrwanym bezrobotnym
        ( chodzi o poprawę statystyk). Dobrym uzasadnieniem dla obycia szkolenia jest
        także, zaświadczenie od potencjalnego pracodawcy, "...że po odbyciu tego
        właśnie szkolenia zostaniesz zatrudniona w jego firmie, bo takiego fachowca
        poszukuje". Zaświadczenie takie do niczego go nie zobowiązuje tzn. wcale nie
        musi Cię potem zatrudniać, bo w międzyczasie zmieni plany zatrudnienia. Ale Ty
        juz będziesz po szkoleniu:-).
        • Gość: menia Re: Szkolenia z PUP IP: 80.51.255.* 12.08.05, 01:58
          Jestem zarejestrowana jako bezrobotna bez prawa do zasilku. Heh przyczyny nie
          znam -chyba ze to iz bylo wielu chetnych a malo miejsc:)- to ze dowiedzialam
          sie ze nie bede na tym szkoleniu to i tak duzo (trudno sie czegos konkretnego
          dowiedziec,heh czlowiek czuje sie jak intruz czasem) - zawiadamiaja tylko tych
          co sie zakwalifikowali . Dlatego wole pisemnie sie 'wywiedziec', zreszta juz
          sama nie wiem czy robic zamieszanie.
          DZieki za odpowiedz i rade
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka