Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

VOBIS DYSKRYMINACJA WIEKOWA

IP: *.alan.krakow.pl 21.08.05, 00:36
    witam,
    Dziękuję za perfekcyjną prezentację własnej osoby.
    Niestety niedoczytał Pan dokładnie mojego e-maila.
    Proszę o podanie Pana wieku. Wiek jest jednym z kryteriów procesu rekrutacji.

Pozdrawiam
    Arkadiusz Głąb
    Obserwuj wątek
      • Gość: DOS6 DYSKRYMINACJA WIEKOWA VOBIS DALEJ IP: *.alan.krakow.pl 21.08.05, 00:55
        W związku z naszymi kryteriami korporacyjnymi dotyczącymi procesu rekrutacji z
        przykrością muszę poinformować, iz niezakwalifikował się Pan do kolejnego
        etapu. Wiek kandydata to max. 35 lat.
        Pana energia i chęć pracy w naszej firmie naprawdę mnie zaintrygowała.

Życzę powodzenia w dalszym poszukiwaniu pracy.

Pozdrawiam
        Arkadiusz Głąb

• Gość: zoraida Re: DYSKRYMINACJA WIEKOWA VOBIS DALEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:22
          Do sądu z tym głąbem
          • Gość: Sebastian Re: DYSKRYMINACJA WIEKOWA VOBIS DALEJ IP: *.autocom.pl 21.08.05, 12:18
            Racja.
            Po co frajer pisał jakie sa powody odrzucenia kandydatury.
            Mógł wymyślec jakąś bezpieczną odmowę , a nie tak po prostu szczerze pisać.
            • Gość: rafal Re: DYSKRYMINACJA WIEKOWA VOBIS DALEJ IP: *.alan.krakow.pl 21.08.05, 13:20
              ciekawe , bo ogłoszeniu praca na www.vobis.pl , nie ma nic odnośnie wieku
              kandydatów, nie pisze że do 35 roku życia , co na to Pon PRezłes?
              • Gość: Sebastian Re: DYSKRYMINACJA WIEKOWA VOBIS DALEJ IP: *.autocom.pl 21.08.05, 13:45
                Ano to, że moze np VOBIS chciał zachować minimum poprawności politycznej w
                publicznym ogłoszeniu o pracę ale naiwnie pozwolił sobie na szczerośc w
                korespondencji prywatnej.

Oczywiście osobiście uważam, ze zawracanie głowy i ciąganie po rozmowach osób,
                których wcale się nie ma ochoty zatrudnić jest nie w porządku ale co z tego
                skoro tendencja jest taka, że wielu informacji w ogłoszeniu umieszczać nie
                wolno, więc patrząc obiektywnie trudno tak do końca miec o to pretensje.
                Pracodawca i tak zatrudni tego kogo zechce ale najwyzej kilku-, kilkunastu
                kandydatów straci trochę pieniędzy i czasu jeżdząc na takie rozmowy.
      • Gość: Richelieu* Re: VOBIS DYSKRYMINACJA WIEKOWA IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 21.08.05, 14:41
        Widział Cię ten Głąb czy tylko mailowo wymienialiście się uprzejmościami?
        Postawiłabym na młody wygląd, jeśli go masz, że wyglądasz na góra 30. Vobis
        pewnie sądzi, że młody klient będzie się krępował sprzedawcy w wieku swojego
        ojca, zwłaszcza jeśli wie, że jego ojciec na komputerach się kompletnie nie
        zna. Ot skojarzenie dojrzały=zramolały, bo dwudziestolatek, młody byczek wie
        wszystko najlepiej. Jasne, że to dyskryminacja, ale pomyśl właśnie o klienteli
        vobisa, a potem przekonaj Głąba (to jego prawdziwe nazwisko czy Twój
        kurtuazyjny zwrot na tę okazję ;)?), że jesteś nie tylko dymaniczny, ale i
        młody wyglądem ze świetnym kontaktem z młodzieżą. Może jakiś przykład tego
        świetnego kontaktu.
        • mk-80 Re: VOBIS DYSKRYMINACJA WIEKOWA 21.08.05, 19:15
          Zrob tak - najpierw napisz do niego ze takie postawienie sprawy jest conajmniej
          dziwne :-D Spórbuj jeszcze raz - jak nie to idz to sadu pracy - masz to w kieszeni.
          • Gość: DOS6 Re: VOBIS DYSKRYMINACJA WIEKOWA IP: *.alan.krakow.pl 21.08.05, 19:30
            Ciekawe , bo mam 40 a z wyglądu 30-32 (sport wyczynowy), nigdy poprzez to wieku
            nie podaję i nikt mnie o to nigdy nie spytał ,a to jego pradziwe nazwisko
            (www.vobis.pl).Dostał foto aktualne, zresztą komentarz zbyteczny . Mam zamiar
            faceta odwiedzić i go z wiedzy "przeegzaminować" najlepiej na oczach
            podwładnych, jakie ma marketingowe podejście do klienta ? CZy tylko pracuje tam
            bo "szwagier pół świnioka doł" ....
            • Gość: SG Re: VOBIS DYSKRYMINACJA WIEKOWA IP: *.crowley.pl 22.08.05, 02:11
              "miszczu", a jak ten egzamin miałby wyglądać ?
              coś mi to wygląda na puszenie się tylko
              jakbyś był taki dobry, jak mniemasz, przełknąłbyś tylko tą gorzką
              pigułkę "wiekową" i poszukał pracy w innej, lepszej firmie
              sposób, w jaki nagłaśniasz tą sprawę pokazuje tylko, że chyba nieświadomie
              dobrze ten gościu zrobił odrzucając twoją kandydaturę
              ja też nie zatrudniłbym kogoś z takim charakterem
          • Gość: SG Re: VOBIS DYSKRYMINACJA WIEKOWA IP: *.crowley.pl 22.08.05, 01:57
            masz troszkę małą wiedzę
            co ma sąd pracy do rekrutacji w prywatnej firmie ?
            kryterium wiekowe nie łamie żadnych praw i zasad, a tak naprawdę większość firm
            ma kryteria wiekowe
            jeśli nie wierzysz zrób rozeznanie wśród bezrobotnych po 40-tce i 50-tce
            równie dobrze może się poskarżyć nowemu papieżowi
      • siloc Hahaha - witaj w KLUBIE! 22.08.05, 08:18
        Od ponad roku szukam pracy. I wiesz dlaczego nie mogę? No wałśnie, albo wiek
        nie ten, albo za wysokie kwalifikacje! Koń by się uśmiał. Pamiętam, że na
        początku byłem w szoku, kiedy panienka powiedziała mi, że jestem "za dojrzały"
        hahahaha! Zapytałem się, dlaczego w takim razie mnie zaprosili, przecież na
        moim CV jest data moich urodzin (z której wynika, że mam 40 lat). Pnienka
        uśmiechnęła się i odpowiedziała: No wie Pan, taki mam system rekrutacji, ale z
        drugiej strony, gratuluję wyglądu, nigdy bym nie powiedziała, że ma pan aż 40
        lat!

Tak, tak! W wieku 40 lat, stajemy się emerytami, których wyrzuca się poza
        margines, na śmietnik. Mało tego, mają jeszcze pretensje o wysokie kwalifikacje!

Ten kraj jest chory! Teraz, kiedy mam doświadczenie, odpowiednią optykę
        patrzenia na wiele spraw i kwalifikacje, dowiaduję się, że jestem niepotrzebny
        i że to, co uważałem za swój atut, staje się przekleństwem!

Nic tylko tyłki skopać tym naszym politykom ... po 40! I skazać ich na banicję
        ze stawką 10 złotych na dzień!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka