Gość: WisłaKrakówMP2007 te pytania są idiotyczne ! IP: *.pro.lama.net.pl 17.12.06, 17:55 i chodzi w nich o to aby zrobić przyszłym policjantą wode z muzgu a raczej z resztki mózgu bo trzeba być debilem aby pracować w policji ! A najśmieszniejsze jest to o subkulturze ! idiotyczne wręcz ! Ps. .. policje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komendant Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.metrolink.pl 17.12.06, 20:54 zdałem wszystko oprócz 28 ale pytania sa tak cienkie jak organy i ich przedstawiciele. Powinno być też pytanie o nazwisko i imie. Hej !!!!! lalalal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wátpliwy Mam watpliwosci co do pytania o szpitale IP: *.ipt.aol.com 17.12.06, 20:57 Moim zdaniem odpowiedz oznaczonma jako prawidlowa jest bledna. W szpitalu A rodzi sie dokladnie 10 razy tyle dzieci co w szpitaliu B. zatem podwojona liczba urodzin dziewczynek moze sie zdazyc w obu szpitalach. W przypadku szpitala B stosunek bedzie wynosil 8:4 W szpitalu A bedzie to 80:40 Zatem Odpowiedz D jest miom zdaniem prawidlowa a nie odpowiedz B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madox Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.chello.pl 17.12.06, 21:55 42 % to i tak dobrze jak na kogoś kto nie pobierał nauk w tym kierunku : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kaa-ann-roo Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta 17.12.06, 23:38 Doskonałe pytania do matury z WOSu xD.-70% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tataweroniki Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 12:57 Miałem 31 na 40, nieźle. W paru pytaniach (zawsze tak jest) zastanawiałem się na dobrą odpowiedzią i zaznaczałem złą :( Odpowiedz Link Zgłoś
minerva_mcgonagall 97% zgłosić się? 18.12.06, 13:07 Tylko ze sprawnością gorzej. No ale ten detektyw na wózku, jakze się on nazywa... Niedawno był wywiad z jego "twórcą" Akurat będzie reorganizacja w mojej pracy, czy jak powiem, ze z testu mam 97 to mnie przyjmą na "mózg komendy?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: git Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: 81.219.51.* 18.12.06, 17:59 zdalem na 80% ale wole pozostac złodziejem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CR Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 20:24 28. W szpitalu „A” rodzi się dziennie 120 dzieci a w szpitalu „B” 12. Średnio w każdym ze szpitali rodzi się tyle samo chłopców, co dziewczynek. Jednego dnia w jednym ze szpitali urodziło się dwa razy tyle dziewczynek, co chłopców. zdarzyło się to w szpitalu „A”, zdarzyło się to w szpitalu „B”, nie mogło się to zdarzyć, z jednakowym prawdopodobieństwem może się to zdarzyć w szpitalu „A” i szpitalu „B”. PRZECIEZ TO BEZ SENSU. MOGLO SIE ZDARZYC I W JEDNYM I DRUGIM. KWESTIA PRAWDOPODOBIENSTWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wg Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 22:04 Jestem ćwokiem i nieukiem, a zdobyłem 70 p. Jeżeli na policjanta trzeba było zdobyć 26, to pogratulować Państwu polskiemu i tej formacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wookie Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: *.r.kbt.pl 18.12.06, 22:46 Taaa....zupełnie jak ja...chociaż jeśli dobrze poszłaby mi teoria i testy psychologiczne, to kto wie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Freedom Figther Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.acn.waw.pl 19.12.06, 10:23 w obu szpitalach może być taki wynik z jednakowym prawdopodobieństwem. 8:4 w B i 80:40 w A. i nie gadajcie o rozkładach i odchyleniu standartowym, bo nie ma o tym mowy a jest o odstępstwie. tak poza tym to zdałbym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Will Kidd Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: 212.106.17.* 19.12.06, 11:32 Nie za prosty ten test? Wg. mnie powinien być trudniejszy, bo za mały przsiew kandydatów będzie. Może dla porównania zamieścić jakiś teścik dla kandydatów na wydział prawa? Obojętnie jaki. :>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narcyz Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.ftnet.pl 19.12.06, 12:22 po tym teście to aż się przeraziłem że taki niski poziom musi mieć policja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 15:11 Miałam jeden błąd - w 10... Co z tego, że bym zdała, jak: 1. Co to za pytania, np. o archaizmy? 2. Ze sprawnością mogłoby być zupełnie odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzypek pytanie szkola ewidentnie złe są tam odpowiedzi!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.08, 21:53 zgodzil bym sie z odpowiedzia B tylko wtedy gdyby brzmiala ona nast. "Prawdopodobniej stalo to sie w szpitalu B" poniewaz faktycznie prawdopodobienstwo ze stalo sie tam jest wieksze ale pytanie brzmi w ktorym konkretnie a konkretnie moglo to sie stać w jednym lub drugim szpitalu !!! zarowno w szpitalu A moglo byc 80/40 a poniewaz prawdopodobienstwo jest gra licz takze wszystko jest mozliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek Test zrobiłem w 5 minutw 35 poprawnych odpowiedzi IP: *.tsi.tychy.pl 19.12.06, 17:10 naprawde banalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Si6 Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 17:46 Dziekuje za takich strozow prawa... widze ze tak jak zawsze DNO kompletne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz swspiz Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 21:44 i co z tego, że ktoś zna odp na te pytania. a jak zatrzyma obcokrajowca i dostanie taki "policjant-patriota" pytanie typu: do you speak english / lub Sprechen Sie deutsch ? . ale za to wie kto powoluje rzecznika praw obywatelskich, jak nazywa sie pierwszy sekretarz itd, itp. moje gratulacje dla Autorów testu - mam nadzieje ze nie sa policjantami ! choc wcale by mnie to nie zdziwilo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinka Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: 80.51.122.* 20.12.06, 15:31 No co mam 16 punktów, a wiecie ile mam lat???-12, jestem komisarzem Zawadą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁukasZ Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 17:15 Tak jestem bystry wkońcu dostałem 30% i dałbym rade na 100% ale to narazie musi poczekać bo mama dopiero 16 LAt :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jogi Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.gemini.net.pl 20.12.06, 20:31 Wszystko w porządku, tylko niech ktoś mi wytłumaczy, dlaczego prawidłową odpowiedzią na pytanie 28: "W szpitalu „A” rodzi się dziennie 120 dzieci a w szpitalu „B” 12. Średnio w każdym ze szpitali rodzi się tyle samo chłopców, co dziewczynek. Jednego dnia w jednym ze szpitali urodziło się dwa razy tyle dziewczynek, co chłopców." jest odpowiedź "zdarzyło się to w szpitalu „B”", a nie "z jednakowym prawdopodobieństwem może się to zdarzyć w szpitalu „A” i szpitalu „B”". Czyżby w szpitalu "A" nie mogło się urodzić danego dnia 80 dziewczynek i 40 chłopców??? Odpowiedz Link Zgłoś
defetysta1 Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta 20.12.06, 20:44 wypelnialem na chybil trafil zeby sobie tylko zapisac tematy testu ale i tak wyszlo ze moge byc detektywem , jedyne co pamietam ze to Nie Ja porwalem Europe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoyler Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 00:22 Hyh... Policjantem i tak nigdy nie zostanę, nawet gdybym chciał (a nie chcę), bo mam nieodpowiednią naturę - nie zrozumcie mnie źle ale uważam że policjantem się człowiek rodzi. Do rzeczy. Miałem 85% poprawnych odpowiedzi, nie wiem czy to dużo, czy mało ale wiem napewno, że jestem poprostu omylny i mogę nie mieć racji... Szczerze mowiąc nie tyle wiedza (a w tym wzory) były w tym teście potrzebne, co zwykły pomyślunek i - nie oszukujmy się - dość podstawowa i ogólna wiedza z zakresu historii naszych rodziców i wiedzy o społeczeństwie. No tak, czyli pytanie 28., najbardziej ogólne i logicznie oczywiste wydaje się być najprostsze. Odpowiadając na nie myślałem sobie nawet (oczywiście z charakterystyczną dla mnie ironią), że w najgorszym wypadku przynajmniej jedną odpowiedź mam na pewno dobrze. Strasznie jestem leniwy wobec czego korzystam z mózgu tylko wtedy kiedy muszę. Jeżeli ktoś z Was zauważa rozbieżność pomiędzy "stwarzaniem pozorów posiadania mózgu" a mało powszechną i nie przez wszystkich odkrytą zdolnością "myślenia", rozumie o co mi chodzi. Probablistyka (rachunek prawdopodobieństwa) nigdy nie stanowiła dla mnie problemu - rzecz własciwego podejścia! Logika bywa pozornie tak "nielogiczna" (to chyba oksymoron jest :]), wręcz nienaturalna, aż trudna do zrozumienia i nauczenia. Emocje mnie poniosły i się rozpisałem a zmierzam cały czas do mojej interpretacji pytania 28., na które "prawidłowa" odpowiedź według jego twórców wywołała u mnie zespół uczuć, takich jak frustracja, brak wiary, irytacja... itp., przez które miałem ochotę pogryźć klawiaturę a policjantów za którymi uczciwie mówiąc nie przepadam zrobiło się żal. Może trochę przesadzam ale nie mogę obojętnie patrzeć, jako człowiek odpowiedzialny społecznie, na postepujące tu otępianie mas! Z mojej wypowiedzi zaczyna powstawać wypracowanie, dlatego po tym rozwlekłym wstępie w "dwóch" zdaniach rzeczowo rozwinę i zakończę myśl. Zupełnie za darmo podzielę się z Wami (a cenna to nauka!) umiejętnością rozumienia wszystkiego o czym sie tutaj rozwodzę. Otwórzcie umysły, nie czytajcie moich słów dosłownie i chwytajcie sens w zarysie. Sprawa banalnie prosta - proszę o maksymalne skupienie - zrozumieć nie znaczy "nauczyć się" tylko "czuć". To trochę jak namalowanie obrazu, który choć nie da się "matematycznie" zrozumieć, niepozbawiany jest sensu i w jakimś sensie rozumności. Ironia polega na tym, że należy myśleć jak ośmiolatek, akceptować najprostsze odpowiedzi (Geniusz a jednocześnie ekscentryzm Einsteina był wynikiem niebywałej otwartości umysłu w postrzeganiu świata. Podobno całe życie umysł Einsteina działał analogicznie do umysłu dziecka). Cóż więc jest kluczem do rozwiązywania problemów? Moim zdaniem polot i wyobraźnia. Tak własnie rozumując, jak to się mówi "na zdrowy chłopski rozum", pomijając wszelakie wzory, powiedzcie mi (nie zapominajmy, że w tym przypadku, jak i w każdym innym, przypuszczamy czysto hipotetycznie wystąpienie jakiegoś zjawiska a więc prawdopodobieństwo jest bardziej teoretycznie niż praktycznie przypuszczone. Na przykład: prawdopodobieństwo wylosowania dowolnej liczby, powiedzmy liczby 13 ze zbioru liczb rzeczywistych a zbiór ten jest nieskończony, wynosi z matematycznych wyliczeń... 0. Teoretycznie wygląda na to, ze niemozliwe jest abyśmy spośród wszystkich liczb wylosowali 13, lub jakąkolwiek inną założoną liczbę. Pytanie, czy w praktyce również jest to niemożliwe?) - czy prawdopodobieństwo, czyli teoretyczna szansa wystąpienia "x" jabłek i "y" gruszek w jednym koszyku jakkolwiek się zmieni, jeżeli wymienimy jabłka na większe? Jeśli "x" zmieni się w "10x" a "y" w "10y"? Wydaje się oczywiste, wystarczy odrobina wyobraźni i widać, że prawdopodobieństwo zależy tu od proporcji a nie ilości! Na przykład: szansa, że na 12 owoców w koszyku znajdą się 4 jabłka i 8 gruszek jest DOKŁADNIE TAKA SAMA jak szansa pojawienia sie 40 jabłek i 80 gruszek na 120 owoców!! Kto się nie zgadza? Ehhh! Wogóle dziwny jakiś jestem :P Nie wiem czy ktokolwiek to przeczyta, ale chyba głownie dla siebie musiałem to napisać, dla zasady! Mam nadzieję, że nikt nie odebrał mnie jako zarozumialca, megalomana tudzież niedorozwoja... Na prawdę mi zależało, żeby to wszystko wytłumaczyć, sam nie wiem dlaczego bo... nie rozumiem tego tylko czuję :) Pozdrawiam i zachęcam do częstszego myślenia!! Żebyście kiedyś nie usłyszeli: "Twój mózg jest jak Bóg! Naprawdę cięzko udowodnić, że istnieje" :D Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 21:57 hahahaha.....Jestem posterunkowy Cezary :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiets Re: Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta IP: *.tkdami.net 21.12.06, 01:11 Zdałem teorię z wynikiem 36 punktów na 40 możliwych, sprawnościowy także w naborze jesienią tego roku. Na psycho odpadłem ale dlaczego to się nigdy nie dowiem. Być może plecków nie miałem wystarczająco szerokich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łosiek Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.chello.pl 21.12.06, 17:31 dzieki temu testowi moge spokojnie próbowac :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jam_nick Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 22:30 Mój wynik: 27/40... zdałbym... mam 13 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Czy jesteś wystarczająco bystry na policjanta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:29 nie przyjeli mnie buuu :( moze test nie zdany ale ze sprawnoscia umnie duzo lepiej (wygrałem powiatowy konkurs policyjny ze sprawnosci i znajomosci broni i zarazem strzelania ) ale mi sie osobiscie podobało jak by nie ta reklama co zmiena strony to wyskakuje i nalezy ja zamknac do kur.. wizny doprowadzala Odpowiedz Link Zgłoś