Gość: elija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:05 WITAM tak jak w temacie interesuje mnie jakie maszyny posiadacie stebnówke,overlock, dwuigłówke?? i chciałam sie dowiedziec czy z tego szyia mozna troche zarobic czy nie warto szyc w domu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k.z Re: SZYJE KTOS CHAŁUPNICZO W DOMU? IP: *.chello.pl 16.09.05, 16:52 Ja szyłam 10 lat temu. Teraz to jest wyzysk człowieka przez człowieka. Wtedy to można było nieżle zarobić 50-100 dziennie, a teraz to grosze. Jak się odliczy prąd to zostanie na kajzerki, ale jak niema żadnej pracy to dobre i to( kasza manna z nieba nie spadnie).Chociaz jestem po szkole krawieckiej -to sprzątam narobić się ale wiedząc za ile(80 dziennie -po znajomości niestety).10 lat temu to wychowywałam dzieci niemiałam innego wyjścia. Ostatnio rozmawiałam z sasiadką opowiadała że przeż tydzień zarobiła 100zł.oczywiście szyjąc od rana do wieczora, aż łzy miał w oczach jak opowiadała. Tak jest w Warszawie, być może są tacy co więcej zarabiają. Wszystkie moje koleżanki już się przekwalifikowały pracują w innym zawodzie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś