Gość: Jozio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:20 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jozio Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 22:32 Witam Mam taki problem. Mam 42 lata przez wiele lat prowadzilem własną firmę byl to handel ale niestety w wyniku 8 właman 12 kradzierzy i 1 napadu dokonanego na mojej osobie przez co straciłem 60 tysiecy złotych a żeby było malo od tego co mi złodzieje ukradli Urząd Skarbowy jeszcze podatek policzyl kolejne 20 tysiecy i go trzeba było zapłacić.Policja nikogo nie odnalazła albo odnaleść nie chciała. Nie ma takiej siły jeżeli traci sie w krotkim czasie 80 tysiecy żeby firma nie padła. Probowalem ratowac swoją firmę ale niewiele to dało a jeszcze pogorszyła sie koniunktóra i nie było juz szans na jej uratowanie. Obecnie jestem na bezrobociu od ponad 2 lat i nie mogę znaleść żadnej pracy gdyż wszędzie słyszę że nie potrzebują pracowników albo że jestem juz za stary. Starałem sie o dotacje w Urzędzie pracy na rozpoczęcie działalności gospodarczej ale mi odmowiono. Czy może mi ktoś coś poradzić co robic bo mi sie juz pomysły skończyły. Pomóżcie Jozio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szekla Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 20:47 nie mam żadnego pomysłu, nie wiem co doradzić, mogę jedynie spróbowac podtrzymać Cię na duchu. dobrze, że podczas napadu nic Ci sie nie stało. z własną firma czy bezrobotny, ważne że żyjesz i jesteś zdrowy. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Praca dla osób powyzej 40-stki 25.09.05, 21:35 A co umiesz robić? Jakie masz wykształcenie, predyspozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 21:44 Mam wyksztalcenie zawodowe. A co do tej pory robiłem przez 15 lat pracowalem w mleczarni a potem prowadziłem własną firme potem jak mnie zwolnili z mleczarni,resztę opisalem wcześniej. Na dzień dzisiejszy mam 2 pomysły. Ponownie zacząć to co wczesniej robiłem lub pracowac w handlu (najlepiej branza tytoniowa bo w tej branzy działałem). Jak by ktos miał chec ze mna porozmawiac to mozna do mnie napisac na Jozio1963@o2.pl lub na GG 128413 po 21.30 Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Praca dla osób powyzej 40-stki 25.09.05, 21:47 Proponuję odpowiedzieć na ogłoszenia typu "ghotowość do założenia własnej działalności gosp.". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:07 Tu bedzie ciezko gdyz wyjazd nie wchodzi w rachubę gdyz tu gdzie mieszkam to miasto wymierające takie mam wrazenie pozatym tu mam dach nad głową i gdybym wyjechal musialbym sie tułać tzn nie mialbym gdzie mieszkac a mieszkanie na dworcu lub pod mostem raczej mnie nie bawi i nie urządza. Jak bym mogł załatwic sobie dotacje na dzialalnosc lub zdobyc kapital na te dzialalnosc to by mnie urządzało. Tylko jak to zrobic oto jest pytanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Praca dla osób powyzej 40-stki 25.09.05, 22:13 Zrób dobry biznes plan i postaraj się o dotację z unii, urzędu pracy albo banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:20 Juz to przerabialem niestety nie udalo sie. :( Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Praca dla osób powyzej 40-stki 25.09.05, 22:33 No to pozostaje zarejestrować się jako bezrobotny i z tym statusem starać się o jakiś bezpłatny kurs, szkolenie z urzędu pracy. Zastanów się, co chciałbyś robić i marsz się doszkolić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:47 Jestem zarejestrowany jako bezrobotny od ponad 2 lat. Nawet sraralem sie o dotacje na rozpoczecie dzialalnosci ale mi odmowili. Natomiast co do kursów to przez te 2 lata nic takiego w tym urzedzie nie przeprowadzano przynajmniej ja nic o tym nie wiem. Dodam jeszcze ze przez ten czas nie dostalem zadnej propozycji pracy. I co ty na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Praca dla osób powyzej 40-stki 25.09.05, 23:04 No co ty, jest mnóswto kursów dla bezrobotnych np. projektowanie stron www, grafika komputerowa, przedstawiciel handlowy, bukieciarz, ogrodnik... Zastanów się, co chciałbys robić i do urzędu. Kursy są na bank. Darmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 08:47 Jak juz wczesniej pisalem nasz Urząd Pracy nic takiego nie organizuje podobno mial byc jeden kurs nie wiem na co ale z powodu zlego wypelnienia wniosku lub z jakiegos innego powodu zostal uniewazniony. Innaczej by mnie o tym powiadomiono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 22:34 Czyzby dyskusja na ten temat sie skonczyla??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clubbe Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.ko.com 27.09.05, 09:04 Bardzo mnie ten watek interesuje....... Ja mam 45 lat i w tej chwili jestem za granica. Mysle o powrocie do kraju ale czytajac te forum wnioskuje ze jesli sie jest starszym niz 30 lat i bez podyplomowych kwalifikacji nie ma nawet co mysleco o znalezieniu pracy w polsce. A szkoda bo ludzie po 40-tce maja duzo doswiadczenie i bylibi duzym assetem dla kazdej firmy. Pozdrowienia Juzio ........nie poddawaj sie clubbe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:23 Jak siedzisz za granicą i masz prace to tam zostac jak najdluzej ludzie po 40- stce maja w Polce marne szanse na prace wiec jak mozesz i masz tam prace i nie musisz wracac to zostan tam jak najdluzej mozesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.05, 13:26 Witam, jest jedna rzecz, jesli jestes pewien na 100% lub wiecej ze zarobisz prowadzac wlasna firme, a do tego masz wlasne mieszkanie, mozesz wziac pozyczke lub kredyt pod zastaw hipoteczny. Ale tylko wtedy, gdy jestes pewien ze beda z tego pieniadze na zycie i splate kredytu, w przciwnym razie stracisz mieszkanie, a to bedzie bardzo bolesne, tez nie wiem jakiego rzedu kwoty potrzebujesz. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:59 Juz to zrobilem i teraz spłacam ten kredyt. Wiec jak na razie drugiego nie dostane. Moze jeszcze jakis pomysl chcetnie go rozwaze. A potrzebuje na razie 20.000 zł. Tyle mi na początek wystarczy choc wolalbym jakoś dotacje zeby nie wchodzić w długi. Odpowiedz Link Zgłoś
sloooneczko Re: Praca dla osób powyzej 40-stki 28.09.05, 17:13 O jedynym dochodowym intersie do otworzenia o jakim słyszałam na ten czas to chyba lumpeks;).. ale..co do pieniedzy, to jakis czas temu oglądając tv słyszałam o jakiejś fundacji (czy czymś takim)założonej przez ludzi biznesu, których pomoc polega na tym,że ty masz pomysł a jeśli oni go podchwycą to wykładaja gotówkę.Pewnie coś tam musisz im później odpalić, czy spłacić..ale zawsze jest to jakis start. Podobno maja jakąś stonę www .. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Praca dla osób powyzej 40-stki 28.09.05, 17:50 załatwiosz kurs, i dalej bedziesz bezrobotnym glazurnikiem ,bukieciarzem po kursie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 19:55 Zgadzam sie z tobą całkowicie. Jak to ktos kiedys powiedzial: Człowiek po 40-stce jest na emeryture za młody na rente za zdrowy do pracy za stary. I jak tu zyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 19:53 Co do lumpexu to potrzeba 2 rzeczy. 1 Lokal z tym nie ma wiekszego klopotu. 2 Kasa a z tym to juz jest klopot. Jak masz inne jakies pomysly to chcetnie je rozwaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:21 Czyzby sie juz pomysły wam skończyły że nic nie odpisujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Praca dla osób powyzej 40-stki 29.09.05, 22:37 No to może Venture Capital Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:45 A mozesz jaśniej??? Odpowiedz Link Zgłoś
bez_mapy Re: Praca dla osób powyzej 40-stki 29.09.05, 23:07 www.nbportal.pl/common/Slownik.jsp?ncid=1481&letter=V&active=3082&nid=7078&ps=0 Venture Capital jest to kapitał finansujący przedsięwzięcia we wczesnej fazie funkcjonowania (start up) lub fazie ekspansji. Podmioty zapewniające tego typu środki, akceptując wysokie ryzyko, oczekują wysokiego zwrotu z inwestycji. Tzn. ty masz ponadprzeciętny pomysł na zysk (firmę) a oni, jeśli się im to spodoba, dają ci kasę. Jest sporo takich funduszy w Polsce: www.parp.gov.pl/publikacja05.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 00:04 Dziekuje za informacje żuce na to okiem choc nie o to mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Praca dla osób powyzej 40-stki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 23:21 No i propozycje sie skonczyly szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś