Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.ds.pg.gda.pl 01.06.01, 11:29
    Jestem w beznadziejnej sytuacji,właśnie straciłem fajną pracę i nie widzę szans
    na znalezienie równie dobrej.Jeśli ktoś z was wie jak można wyjechać do Anglii
    to będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje na ten temat.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Esther Re: Anglia IP: *.datamonitor.com 01.06.01, 11:54
        Czy myslisz ze w Anglii jest latwiej?
        To zalezy w jakim zawodzie pracujesz - moge podac ci pare stron agencji
        rekrutacyjnych. Pozwolenie na prace - troche trzeba sie zakrecic, ale jest do
        zalatwienia (ja mam paszport rodzinny EU, wiec nie musialam tego zalatwiac).
        Znam paru Polakow ktorzy to zrobili, po prostu wyszli z zalozenia ze im sie
        nalezy i maja prawo:))) Albo zostaja self-employed i pracuja na takich
        kontraktach, pracodawcom sie oplaca i mozna zrobic to legalnie.
        Wez jedno pod uwage - zalezy jaki zawod - w bankowosci, finansach, na przyklad -
        tutaj nie ma platnych nadgodzin. Przepracowane 60 godzin w tygodniu - co z
        tego, niektorzy robia wiecej. No i o polowe mniej swiat narodowych i
        religijnych niz w Polsce:)))
        Sporo ludzi tez mowi, ze jesli sie komus w Polsce nie udaje, to na Zachodzie
        tym bardziej. Nie chce cie straszyc ani nic takiego - ale nie licz na wiele
        jesli wyjedziesz do Anglii, szczegolnie z nastawieniem "w Polsce dobrej pracy
        nie znajde".
        Jezeli potrzebujesz jakichs konkretnych informacji - podaj maila. Niektore
        firmy zalatwiaja pozwolenia na prace. Angielski chyba znasz dobrze?
        Pozdrowienia,
        Esther
        • Gość: o. Re: Anglia IP: 194.203.162.* 01.06.01, 12:37
          Mysle, ze jesli pracujesz w odpowiednim zawodzie (np. finanse, IT),
          mozesz pochwalic sie ciekawym CV i potrafisz sie "sprzedac" to masz
          szanse. Oprocz tego powinienes znac angielski, miec troche sily przebicia
          i potrafic pracowac.
          Mozesz wtedy isc tutaj do szkoly zeby dostac wize (i automatycznie
          pozwolenie na prace). Potem musisz znalesc firme, ktora zatrudni Cie na
          pol etatu, a reszta zalezy tylko od Ciebie - jezeli przekonasz firme, ze warto
          starac sie o nowa (tym razem pracownicza) wize dla Ciebie to znaczy, ze
          Ci sie udalo...

Pozdrawiam i zycze powodzenia.
        • Gość: mirek Re: Anglia IP: *.ds.pg.gda.pl 01.06.01, 18:06
          Dzięki za odzew Esther,być może w twoim zdaniu jest trochę racji ale wątpię
          żebym znalazł w Polsce pracę za 2tys. miesięcznie a właśnie taką miałem.Moja
          sytuacja jest o tyle trudna że chcę się zatrudnić na 4 miesiące i właśnie to
          mnie przekreśla u pracodawców.Pozdrawiam i serdeczne dzięki za odzew.
          Mój mail : morfeus@hoga.pl
        • Gość: tomas Re: Anglia IP: 10.0.210.* / 212.191.188.* 25.06.01, 00:00
          CZesc tak jak ty jestem zainteresowany wyjazdem do angli mam kilka sposobow jak
          tam wyjechac lecz to troche kosztuje. Zostawiam imeila krzysiotom@poczta.fm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka