Dodaj do ulubionych

spojrzcie!

17.01.07, 14:23
Jestem ciekawa gdzie była owulacja-jak sądzicie?
9dc-36,3
10dc--36,3
11dc-36,2
12dc-36,4
13dc-36,5
14dc-36,4
15dc-36,5
16dc-36,8
17dc-36,6
18dc-36,8
19dc-36,6
Z wykresu widać dwa skoki albo 11 dzień albo 14 teraz nie wiem w którym dniu
mogłabyć owulacja.Dodam że śluzl epki zaczął się 8dc a w 10-11 czulam ból
jajnika,śluzu rożciągliwego było mało,śluz lepki skończyl się 16dc.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: spojrzcie! 17.01.07, 15:20
      Ja tam widzę jeden skok, w okolicach 15 dc. A jak mierzysz temperaturę?
      • korniz Re: spojrzcie! 17.01.07, 17:14
        temp mierzę w ustach po przebudzeniu.
        • skrzynka3 Re: spojrzcie! 17.01.07, 21:49
          Czy pamietasz o tym ze pomiar musi byc zawsze w tym samym miejscu jamy ustnej,
          termometr zawsze pod tym samym katem, nie wolno otwierac ust w czasie pomiaru,
          a sam pomiar musi potrwac kilka minut zeby tempka w ustach sie ustabilizowala
          itp? (gdzies tu byl;y rady Jugora, ktory nawet microlifem polecal w ustach
          mierzyc dluzej)
          Kupilam ostatnio termometr owulacyjny i tam byl rozrysowany rozklad tempek
          wewnatrz jamy ustnej. Po obejrzeniu juz sie nie dziwie ze niektorym dziewczynom
          z pomiaru w ustach wychodza gory i doly. Wystarczy przesuniecie termometru
          troche w inne miejsce i juz tempka inna.

Skok tez widze tylko jeden.
          • nglka Re: spojrzcie! 17.01.07, 23:40
            I dodam do tego wszystkiego, ze o tej samej godzinie, co jest szalenie ważne. W
            godzinach od 4 do 8 rano.
            I jeszcze - jak długie masz cykle?
            • korniz Re: spojrzcie! 18.01.07, 10:25
              ostatni cykl miał 27 dni ,najbardziej cieszy mnie to że cykl jest owulacyjny,bo
              to znaczy że mój organizm doszedł do siebie po pigułkach.Temp mierzę prawie o
              tej samej godzinie w tym samym miejscu.
    • nglka Re: spojrzcie! 18.01.07, 15:52
      Tak, jak napisała horpyna4 - widać wyraźnie wzrost i skok - owulacja odbyła się
      w okolicach 15 dc, 16 dc masz pierwszą wyższą temperaturę, wszystkiedalsze
      znajdują ię nad linią pokrywającą - jest tak, jak powinno być. Trzecia wyższa
      temperatura potwierdziła zakończenie okresu płodnego, od 18 dc (wieczorem) masz
      już niepłodność.

"Prawie o tej samej godzinie" to tolerancja do 15 mnut w obie strony. Większa
      różnica powoduje, że pomiar jest zakłócony i nie bierze się go pod uwagę przy
      interpretacji, chyba, że stosujesz met. angielską wg której można sobie pozwolić
      na sporadyczne korekty temperatur.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka