Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca - zapytanie

02.11.05, 08:42
    Witam

Powstaje mój mały biznes, oprócz niego jeszcze inny i stąd moje pytanie
    dotyczące tego drugiego.

Ile jesteście w stanie zapłacić jednorazowo za wykupienie konta ktore potem
    jest prowadzone, podliczane wasze dochody z tego biznesu itd?

Nie moge powiedzieć narazie co to jest ponieważ dopoki nie skończe prac
    niezdradze informacji, bo nie chce naobiecywać a potem jak coś sie posypie
    przepraszać.

Moja propozycja to 5zł i 1,22zł - pierwsza opłata to otworzenie i prowadzenie
    konta a druga to opłata za kod z SMS-a ktory staje sie identyfikatorem.

Pozdrawiam
    Mark
    gemic@interia.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: abc Re: Praca - zapytanie IP: *.chello.pl 02.11.05, 16:25
        o jakie konto ci chodzi??
        • Gość: Anka Też jestem ciekawa. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:56
      • Gość: Mark Re: Praca - zapytanie IP: 83.238.237.* 02.11.05, 18:39
        Witam

Chodzo o konto na serwerze. Stworzyłem system ktory umożliwi - uwaga mały szok -
        zarobek nie tylko mnie ale i współpracownikom.

Zazwyczaj jest tak ze szef połyka wszystko a reszta - resztki.

Pomyślałem ze jeżeli najlepszą motywacją do pracy są pieniądze czemu by nie
        wynagradzać pracowników uczciwie - wkońcu ten biznes jest testem mojego serwisu
        a jak zacznie prosperować:) przyniesie dosyć duże dochody. Nie mogę zdradzić
        pomysłu, moge tylko powiedzieć że jest warty próby - dlatego próbuję:).

Przychodząc z pracy piszę kolejne linijki kodu... Oprocz tego jeżeli dobrze
        pojdzie każdy zarejestrowany współpracownik będzie w tej kwocie miał komunikator
        taki jak gadu-gadu.

Rzeczą ważną jest to że jest jego tworcą od podstaw.
        Chcę wyposarzyć go w ciekawe GUI dzieki czemu zapomnieć można o tej systemowej
        nudnej ramce. Chcę go dobrze zaprojektować aby nie był nudny i będzie wkońcu
        bezpieczny:) Zaden wirus ani spamowy szpieg jak to ma pewnie miejsce w waszym
        gadu-gadu nie odczyta waszych poufnych danych:)

Jak myslicie dlaczego gadu-gadu czasami tak wolno chodzi? Pewne informacje i wy
        o tym pewnie nie wiecie trafiają tu i tam i potem na wasząskrzynke ląduje sterta
        reklam. Zauważcie czasem tak sie trafi że rozmawiacie o okularach a potem na
        maila przychodzi reklama optyka hehe.

Poprostu będzie trójwymiarowy, efektowny i prosty.
        Będzie łączył współpracowników i pozwalał zachęcać innych do pracy.

Praca będzie wykonywana w domu, osoby zarejestrowane będą posiadały:

- swoją stronę ktora je reprezentuje
        - login
        - hasło
        - numer identyfikacyjny w strukturze globalnej ktory każdy dostanie poprzez sms-a

- pomyślałem że to będzie świetnym zabezpieczniem co chodzi o włamania
        - teraz jeżeli haker dostanie się do kont na ktorych będą gromadzone środki
        współpracowników i zmieni a nawet skasuje całość. Nie wniesie nic do systemu.
        ( ja tylko po krotce streszczam sprawe...)

- system nie był nigdzie opisywany w internecie wiec ja jako tworca znam jego
        mechanizm ktory jest inteligentny i jest psychomanipulatorem dla hakera.
        Wiec on sie będzie głowił a ja sie będę śmiał:))

- chce dodać ze informatyką intereusję sie ponad 10 lat, pisałem programy od
        c-64 (basic, assembler), poprzez Amiga 600, 1200, 4000 no i na PC mam też wiele
        osiągnieć. Rownież dwie gierki komputerowe, program do interpolacji linearnej na
        dźwięku, pr. do zwiększania liczby obiektó, konwertery nazw.......

Rozpisałem sie bo chce przyciągnąć waszą uwagę i podyskutować.

Dlaczego to takie dla mnie ważne? Ponieważ moge płącić ludziom i sam dobrze na
        tym wyjde - poprostu nie jestem pazerny:)

Wygląda to mniej wiecej tak że pracujecie, wykonujecie poufne rzeczy opisane
        w wątkach po przystąpieniu. Kolejne działy typu Randki, Baza cv, Portfolia...
        Będą przygotowane dla tysięcy użytkowników. Chcę wnieść coś estetycznego i
        ciekawego (jestem grafikiem 2d, 3d:))

Serwisy będą proste, dadzą możliwość nie tylko osobom bezrobotnym ale także
        dadzą możliwość specjalistom w rożnych dziedzinach na zarabianie...

Dobra ide zjeźć kolacyjke i wracam do PHP:)

• Gość: KOT Re: Praca - zapytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 00:44
          A te 1,22 za sma,to jednorazowo do hasła,czy za każdym razem?? Nie wątpie w
          Twoje zdolności informatyczne, ale wydaje mi się,że hakerz są w stanie
          wszystko "złamać"-niestety:/ No,ale powodzenia życze:)
          • mtrack Re: Praca - zapytanie 03.11.05, 08:46
            Gość portalu: KOT napisał(a):

> A te 1,22 za sma,to jednorazowo do hasła,czy za każdym razem?? Nie wątpie w
            > Twoje zdolności informatyczne, ale wydaje mi się,że hakerz są w stanie
            > wszystko "złamać"-niestety:/ No,ale powodzenia życze:)

Tak opłata jest jednorazowa 5zł za utworzenie konta, profilu na stronie i
            prowadzenie całej obsługi finansów... 1,22 także jednorazowo w celu otrzymania
            identyfikatora ktory staje sie kluczem.

A co do hakera powiem ci tylko tyle ze to jest baza ktora działa na zasadzie
            psychomanipulacji - założmy że coś juz wiesz będąc hakerem robisz swoje mowiąc
            jakie to proste a to nie to.

Ktoś mi kiedyś powiedział nie zmontujesz na swoim komputerku filmu 3 godzinnego
            w rozdzielczości 720x576.

Zmontowałem i było dobrze nie dostałem pracy bo jakto u nas bywa, nie mogłem
            miec racji.

Wymyśliłem od podstwa alarm na laser współpracujący z telefonami i komputerem,
            to taki cichy alarm ktory informuje mnie przez telefon czy ktoś wszedł do domu.

Po dwoch latach testów i kolenym "nie zrobisz" - zbudowałem swoje kolumny
            głośnikowe - grają mi do dziś i nie sprzedam ich nigdy.

Potem zbudowałem tubę do samochodu, nikt sie nie zorientował że to własnej
            roboty - wygląd jak ze sklepu.

Wymyśliłem zapięcia do głośników aby się juz nigdy nie zrywały kable
            doprowadzające sygnał.

Na Amidze kolejne niemożliwe:

- zwiększyłęm liczbę wyswietlanych obiektów nie obciązając przy tym procesora,
            mało tego obiekty były w trybie HAM8 - w normalnych warunkach ten tryb robi że
            pozostają duże smug, wyeliminowałem to stosując odpowiednią technikę.

- pomyślałem czemu by sobie nie zrobić edytora video - no i sięudało, prosty ale
            skutecznie robił to czego brakowało mi w innych programach.

Moge wymieniać jeszcze długo ale nie chce juz być taką chwalipiętą.

Angol zaproponował od 15-30Ł na godzine, z cgtalk odedzwał sie reżyser z USA...
            A w Polsce? Kolejna beznadziejna rzesza buraków ktorzy najchętniej wdeptali by
            nas wszystkich bezrobotnych do ziemi.

Troche mnie poniosło:)
            A o tym że haker itd mowie celowo żeby takiego ściągnąć:)
            Nie ma to jak teścik:) hehe

Pozdrawiam
            Mark

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka