Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca zdalna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 09:27
    Niby wszędzie się trąbi o zdalnej pracy, a jakaś posucha. Nic nie można
    znaleźć, jeśli nie jesteś informatykiem, no czasem może i tłumacz coś
    dostanie, ale jest ogromna konkurencja. Serwisy się zachwycają pracą zdalną, 0
    kosztów, itp, itd., a ofert baaardzo mało.
    Obserwuj wątek
      • Gość: for Re: Praca zdalna IP: *.elk.mm.pl 12.11.05, 09:43
        Dokladnie! Ja szukam takiej pracy, ale żadnych ściem. formejster@o2.pl
        • Gość: jacobs Re: Praca zdalna IP: *.brda.net 12.11.05, 10:12
          Pozyjecie dluzej, to same stwierdzicie, ze to, o czym oficjalnie sie mowi, jest
          bardzo czesto fikcja. Pracodawcy nie sa zainteresowani ani przygotowani do
          wspolpracy w systemie zdalnym. Zapytajcie ich, to moze powiedza wam prawde,
          dlaczego tak jest.
      • Gość: ja Re: Praca zdalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 12:17
        Nawet w serwisach freelancerów ofert jest bardzo mało. Jak zwykle, nasi
        pracodawcy do tego nie dojrzeli. Idee jedno - fakty drugie.
      • Gość: Fregiel Re: Praca zdalna IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.13, 17:41
        Dziś - 8 lat później niestety nadal to samo...mam wysokie kwalifikacje w zakresie IT i finansów - średnio 3-4 razy w miesiącu pojawiają się oferty od rekruterów - moje pierwsze dwa pytania to:
        - możliwość rozliczenia na FV (mam firmę)
        - możliwość pracy zdalnej

99% Ofert to praca na umowę o pracę i oczywiście w miejscu u pracodawcy. Jednak powiem wam dlaczego tak jest, bo niestety ale nie szuka się pracownika a niewolnika, który poza swoją pracą zrobi jeszcze pracę 2-3 osób plus zastępstwa w okresie urlopowym czy "grypowym" - więc dajcie spokój.
        Co ciekawe oferty z zachodu zarówno współpracą na fakturę czy zdalnie są o wiele bardziej zainteresowane - dzieje się tak dlatego, bo firmy te faktycznie zainteresowane są współpracą - a nie poszukiwaniem pracownika, który ogarnie samodzielnie i zrobi pracę całego działu + nowy system rozliczeniowy - czyli po 12h dziennie...dziękuje...tylko co najlepsze (moja działka jest bardzo wąska) rektuterzy wręcz wypłakują się przez telefon dlaczego nikt nie chce umowy o pracę....i nie mogą znaleźć klientowi pracowników...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka