Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LIDL!!!!!!!!

22.11.05, 15:16
    W sobote mam rozmowe w Lidlu, aplikowałam na stanowisko zastępcy kierownika, czy ktos mógłby mi powiedziec jak wygląda rozmowa,
    czego sie spodziewac i czym mogą zaskoczyć? prosze prosze prosze !!! i czy wogóle mam szanse, mam 22 lata 10 miesieczne
    doswiadczenie zawodowe i obecnie jestem na ostatnim roku zarzadzania zasobami ludzkimi (zaocznie)
    Obserwuj wątek
      • Gość: tesot OMIJAJ z daleka IP: *.jmdi.pl 22.11.05, 17:34
        Nie przejmuj się rozmową. Na pewno dostaniesz tą pracę, bo fluktuacja personelu
        jest ogromna. Sama zresztą się przekonasz. Ja tam harowałam przez 1,5 miesiąca
        w czasie którego miałam 300 godzin NADGODZIN!!!!!!!! No, ale znajomość prawa
        pracy zaprocentowała i szkód finansowych nie poniosłam :)) Co innego z
        wyczerpaniem fizycznym. Regenerowałam się 2 miesiące. A w snach przeżywałam
        koszmary na temat pracy w Lidlu jeszcze dłużej. Dopiero harówka tam pozwoliła
        mi zrozumieć istotę pracy niewolniczej. Koszmar. Jak jesteś typem damulki,
        jeśli masz wypielęgnowane ręce i paznokcie i zależy Ci na wyglądzie to daruj
        sobie. Praca tam (zwłaszcza kierownicza) to : rozładowywanie palet (na czas),
        zapier... ze szmatami i szczotami itp. Kierownik musi robić wszystko to co
        szeregowi pracownicy + odpowiedzialność za obroty, sklep, utargi itp. Ciężka
        fizyczna praca.
        P.S. Też jestem po HRM.
        • Gość: Ov&Ot Re: OMIJAJ z daleka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.05, 06:48
          tzn. byłaś kierownikiem sklepu? ciekawi mnie jak wygląda praca kierownika rejonu, ostatnio
          takie ogłoszenie pojawiło się w gw, że szukają na terenie całeg kraju.
          • Gość: tesot Re: OMIJAJ z daleka IP: *.jmdi.pl 23.11.05, 17:35
            Tak, byłam kierownikiem sklepu. KRS (kierownik rejonu sprzedaży) to
            przechlapane maksymalnie. Biedacy muszą przejść 6 miesięczne szkolenie
            (najczęściej poza miejscem zamieszkania), czyli praca od podstaw. Najpierw
            praca szeregowego pracownika a z czasem poznawanie obowiązków kierownika i na
            koniec KRS.
            Profil idealnego kandydata do pracy w LIdlu (wszystkie stanowiska): -
            pochodzenie z rejonu Polski dotkniętego BARDZO wysokim bezrobociem, długotrwale
            bezrobotny, samotny, niewierzący we własne możliwości i przekonany o tym, że
            nigdzie indziej oprócz Lidla nie znajdzie pracy. Pamietam, że był tam taki
            jeden. Ciekawe, czy jeszcze dycha?
            Dla mnie praca w Lidlu to była trauma.
            • Gość: tesot Re: OMIJAJ z daleka IP: *.jmdi.pl 23.11.05, 17:38
              "tzn. byłaś kierownikiem sklepu? ciekawi mnie jak wygląda praca kierownika
              rejonu, ostatnio
              takie ogłoszenie pojawiło się w gw, że szukają na terenie całeg kraju."

ONI CAŁY CZAS SZUKAJĄ PRACOWNIKÓW. Ich ogłoszenia w GW są bardzo często.
        • misiam07 Re: OMIJAJ z daleka 24.11.05, 10:42
          Bardzo dziekuje ci za informacje, troche mnie nastraszyłas, tylko ze ja jestem w takiej sytuacji ze dopiero zaczynam :( bardzo wazne dla mnie jest teraz zbieranie doświadczenia, no i walsnie pewnie takie firmy na tym zerują ze młodzi chcą sie jakos wybic, no to ich wyciskają jak cytrynke i next, mam jeszcze pytanko, jak daleko od domu cie wyrzucili?pozdrawiam!!
          • Gość: tesot Re: OMIJAJ z daleka IP: *.jmdi.pl 24.11.05, 14:43
            Z Warszawy do Łodzi (ochydne miasto i źle mi się teraz kojarzy :( Po szkoleniu
            miałam dostać lepszą lokalizację w Warszawie, ale mój KRS o inicjałach P.W.
            robił wszystko, żeby mnie zadręczyć i niewywiązał się ze swojej obietnicy.
            Ciekawe czy tam jeszcze robi? Ciekawe czy pracuje siłaczka Karolina z Łodzi?
            Pewnie nie.
            Swoje przygody z Lidlem miałam latem w 2003 r. Pozdrawiam wszystkich, którzy w
            tamtym czasie pracowali w Lidlu w Łodzi i Warszawie - na Powstaców Śląskich
            • misiam07 Re: OMIJAJ z daleka 24.11.05, 15:34
              no to faktycznie troszeczke drogi jest, juz sama nie wiem co myslec, ale pojade, sama sprawdze, wkoncu czlowiek uczy sie na blędach, powiem ci, ze jestem zdesperowana, nie moge siedziec bezczynnie w domu, bo powoli na głowe dostaje, bardzo dziekuje za te wszystkie informacje, zycze pomyślności, pozdrawiam!
            • Gość: Sławek Re: OMIJAJ z daleka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 21:02
              Nie k...a, warszawka jest piękna.Sama jesteś paskudna kretynko!!!!!!!!
        • jikan33 Re: OMIJAJ z daleka 14.03.06, 19:39
          Tesot, odezwij się na mojego maila - TO BARDZO WAŻNE!!! Moja poczta: jikan33@gazeta.pl
          PILNE!!!
      • Gość: misie lidla odradzam!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 12:06
        tylko tyle i aż tyle.
        rotacja szybsza niż w żywcu.
      • Gość: Morgana Re: LIDL!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 01:48
        A jaka jest pensja na stanowisku z-cy kierownika sklepu, bo też tam kiedyś
        chciałam aplikować, i ile trwa szkolenie i gdzie trzeba je odbywać , jak to
        wygląda??????? Teraz pytam z ciekawości, bo chcem wiedziec ile zyskalam lub
        straciam?
      • Gość: lidl Re: LIDL!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 18:08
        ponawiam.....
        • Gość: miś Re: LIDL!!!!!!!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.03.06, 15:13
          główna nagroda - wąsy i broda:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka