Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Aparat ortodontyczny a praca

02.12.05, 22:26
    Szukam pracy w charakterze recepcjonistki, sekretarki, asystentki, wiadomo
    stanowiska reprezentacyjne.
    Nosze aparat ortodontyczny, metalowy i w zwiazku z tym mam pytanie, czy
    przyjelibyscie taka osobe do pracy ? prosze o szczere odpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • anula36 Re: Aparat ortodontyczny a praca 02.12.05, 22:51
        mysle ze na takie stanowisko jednak lepszy aparat przezroczysty - metalowy
        jednak chcac nie chcac rzuca sie w oczy. Ja bym przyjela ale pracodawcy maja
        teraz taki zestaw wymagan ze nie wiem czy sie uda.
        • pierzasta7 Re: Aparat ortodontyczny a praca 04.12.05, 23:13
          Mnie kilka osób z tego powodu nie przyjeło;(
      • Gość: Tomek. Re: Aparat ortodontyczny a praca IP: *.aster.pl 03.12.05, 08:26
        to zalezy od POZOSTAŁYCH kwalifikacji
      • Gość: ixsińska Re: Aparat ortodontyczny a praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 10:06
        Ja bym przyjęła.
        POza ty aparaty są teraz tredy i świadczą o chęci dbania o siebie.
        W przyszłym roku tez zakładam i jestes z Tobą ::):):::):
      • Gość: henkel Re: Aparat ortodontyczny a praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 10:39
        Nawet bym z tobą nie rozmawiał. Moja koleżanka też nosiła bo to właśnie trendy
        jak ktoś wspomniał, wyglądała obrzydliwie.
        • betsy10 Re: Aparat ortodontyczny a praca 03.12.05, 16:27
          dzieki henkel za szczerosc, mnie wprost powiedzialo dwoch potencjalnych
          pracodawcow, ze nie jest to mile widziane, pzdr
        • Gość: spineczkaa Re: Aparat ortodontyczny a praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 09:40
          Obrzydliwie?
          A z krzywymi zębami, ale bez aparatu to wyglądała cudnie?
          Ja bym to nazwała dyskryminacją...
          Ale, jak juz ktoś wspomniał na tym forum... dyskryminują Ci (nie podoba sie
          tym) co sami kompleksy mają i nie mogą znieśc, ze ktoś ze swoim kompleksami
          walczy w przeciwieństwie do nich samych :P
          tak, tak... z krzywymi zębami byś do pracy przyjął, ale z aparatem juz nie!
          Buhahahahaha! Paranoja! :)
      • marika4 Re: Aparat ortodontyczny a praca 03.12.05, 12:56
        Boże co ja czytam, sama nie wiem co o tym myśleć średniowiecze czy epoka
        kamienia łupanego.
        Słuchaj nie przejmuj się, głowa do góry.Ja sama mam aparat i to metalowy,na
        początku przez tydzień też myślałam jak ty.Ale wbrew pozorom dzięki aparacikowi
        nabrałam pewności siebie i w ogóle się nie przejmuję opiniami innych ludzi.
        Sama szukam pracy-aparat niedyskwalifikuję Cię-świadczy że o siebie dbasz.
        Pozdrowienia Ania
        • Gość: magda Re: Aparat ortodontyczny a praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 17:28
          przecież aparat nie jest na całe życie,najdalej po 2 latach już go nie ma,a potem powalisz każdego prostymi zębami a inni będą ci zazdrościc że miałaś odwage na taki krok
          • Gość: ewa Re: Aparat ortodontyczny a praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 19:11
            Aparat to wielki plus dla ciebie, bo widać, że o siebie dbasz. Lepiej pomęczyć
            się trochę z aparatem, niż prezentować krzywe zęby!
            Ja bym cię zatrudniła (oczywiście jeśli miałabyś odpowiednie kwalifikacje).
            A co do tych pracodawców, o których piszesz ... pewnie sami mają kompleksy na
            punkcie swoich zębów, a twój aparat by im o tym przypominał.
            Trzymaj się!
      • feminasapiens Re: Aparat ortodontyczny a praca 04.12.05, 22:35
        Betsy, jestem sekretarką z 10-letnim stażem, pracowałam w kilku firmach. Każdą
        pracę znajdowałam sama poprzez ogłoszenia i castingi. Co prawda nie mam
        aparatu, ale muszę Ci powiedzieć, że z powodu "drucików" Twoje szanse na
        zatrudnienie spadają.
        Powód jest prozaiczny i nie wiąże się wcale z dyskryminacją osób dbających o
        piękny uśmiech.
        Po prostu jeżeli na wakat stanowiska sekretarki/asystentki/recepcjonistki
        startuje 200 kandydatek, z czego nadaje się połowa, a co najmniej kilkadziesiąt
        nadaje się bardzo. To chyba jasne, że pracodawca mając kilkadziesiąt
        odpowiednich wykwalifikowanych kandydatek wybierze taką bez aparatu niż z
        aparatem, taką bez dziecka niż z dzieckiem, taką ładną niż taką brzydką. To
        smutne, ale takie są realia rynku pracy w naszym kraju.
        Moja rada: szukaj dalej pracy, nie przejmuj sie, w końcu znajdziesz. Tylko
        prezentuj się tak jakbyś nie miała aparatu, bądź miła, pewna siebie - wygrasz!
        • Gość: Warnet Re: Aparat ortodontyczny a praca IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.05, 20:36
          Polecam Ci w takiej sytuacji aparaty tzw. językowe lub lingualne - są
          całkowicie niewidoczne, prostują ząbki i niestety trochę więcej kosztują ( mimo
          to polecam ;-)sam taki noszę - nikt o tym w pracy nie wie.
      • Gość: gośka Re: Aparat ortodontyczny a praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 17:25
        No pewnie, sama pracuje w recepcji i będę musiała nosić aprarat ortodontyczny
        metalowy już od stycznia. Wszyscy o tym wiedzą i nikt sie temu nie dziwi. Teraz
        w ogole jest czas na poprawienie i korygowanie swoich wad. Ja się cieszę że
        będę miala aparat bo w koncu doprowadze do porzadku moje przednie zęby, które
        wygladaja okropnie. Głowa do góry, będzie super. Pozdrawiam, goska.
      • Gość: jacobs Re: Aparat ortodontyczny a praca IP: *.brda.net 13.12.05, 01:27
        Przyjalbym.
        • Gość: Marcycha Re: Aparat ortodontyczny a praca IP: *.dolsat.pl 28.12.05, 10:22
          Chyba racja ,ze są mniejsze szanse,ale spoko doczekasz sie swoich 5 min. po
          zdjeciu aparatu :) Co do tego aparatu lingualnego to-chyba sobie Pani zartuje?W
          życiu nie wydałabym takiej kasy na aparat. Robi to samo ,a kosztuje nawet do 4
          razy wiecej niz metalowy. Poza tym nie wszyscy pracodawcy reagują tak jak Ci
          wspomiani...
      • betsy10 Re: Aparat ortodontyczny a praca 28.12.05, 18:12
        zalamalam sie, wlasnie wrocilam z rozmowy kwalifikacyjnej ze znanej firmy
        spozywczej(stanwowisko:sekretarka) i pani na moje pytanie "czy aparat stanowi
        jakis problem ?" odpowiedziala: No wiem Pani u nas jest duzo pracownikow, ktorzy
        nosza aparat, no ale wiem pani, to jest wyjatkowo reprezentacyjne miejsce...
        Chce mi sie wyc, nienawidze tego aparatu
        • Gość: jacobs Re: Aparat ortodontyczny a praca IP: *.brda.net 28.12.05, 22:55
          Podaj nazwe firmy. Ci, ktorzy nie zgadzaja sie z tym podejsciem do sprawy, moga
          przestac kupowac jej wyroby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka