Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:16
    Mam nadzieję, ze Urząd Pracy załatwi mi staż. Ile będę zarabiała? Czy ktoś
    może wie ile dostaje sie za staż załatwiony przezPUP?
    Obserwuj wątek
      • Gość: kika Re: staż IP: *.eurocom.olkusz.pl 05.12.05, 12:54
        ok. 460 zł
        • Gość: iga Re: staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:12
          Jezu... :(
          • Gość: An Re: staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:36
            Dokładie tak ja jestem na takim stażu i dostaję 460 zl miesięcznie , ale za to
            po stażu mam zagwarantowaną pracę przez pracodawcę już za normalne pieniądze
            (1500 netto) na minimum rok, poza tym będąc na stażu z PUP nadal możesz szukać
            alternatywy, i z dnia na dzień rzucić ten staż jeśli ktoś inny podpisze z Tobą
            umowę, więc nie jest źle, lepiej coś robić niż siedzieć w domu i biadolić ze
            sie za 460 zł d... nie chce ruszyć. Pracując poznajesz więcej ludzi i masz
            więcej możliwości. Pozdrawiam
            • Gość: ekspercik Re: staż IP: 82.139.42.* 05.12.05, 15:44
              przykro mi ale większość pracodawców niestety łamie zasadę zatrudnienia na
              stałe po maksymalnych 12 miesiącach przepracowanych przez stażystę. Na ogol po
              jednym stażyście przychodzi kolejny na to samo stanowisko. Wiem cos tym bo
              pracuję w UP i wiem jacy pracodawcy mają notorycznie podpisywane umowy stażowe
              i na jakie stanowiska oraz ile osób po zakończonym stażu zosataję zatrudniona-
              znikomy procencik.
              Prawda jest taka ze dyrektorzy UP przystają na takie łamanie prawa i dają
              pracodawcom za darmo pieniądze. Taki staż to chora instytucja - rozleniwia
              pracodawcow i krzywdzi pracujących stażystów!
              Może wpadnie ktoś w końcu na pomysl kontrolowania dyrektorów UP i umów
              podpisywanych przez nich!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka