Gość: iga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:16 Mam nadzieję, ze Urząd Pracy załatwi mi staż. Ile będę zarabiała? Czy ktoś może wie ile dostaje sie za staż załatwiony przezPUP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: An Re: staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:36 Dokładie tak ja jestem na takim stażu i dostaję 460 zl miesięcznie , ale za to po stażu mam zagwarantowaną pracę przez pracodawcę już za normalne pieniądze (1500 netto) na minimum rok, poza tym będąc na stażu z PUP nadal możesz szukać alternatywy, i z dnia na dzień rzucić ten staż jeśli ktoś inny podpisze z Tobą umowę, więc nie jest źle, lepiej coś robić niż siedzieć w domu i biadolić ze sie za 460 zł d... nie chce ruszyć. Pracując poznajesz więcej ludzi i masz więcej możliwości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekspercik Re: staż IP: 82.139.42.* 05.12.05, 15:44 przykro mi ale większość pracodawców niestety łamie zasadę zatrudnienia na stałe po maksymalnych 12 miesiącach przepracowanych przez stażystę. Na ogol po jednym stażyście przychodzi kolejny na to samo stanowisko. Wiem cos tym bo pracuję w UP i wiem jacy pracodawcy mają notorycznie podpisywane umowy stażowe i na jakie stanowiska oraz ile osób po zakończonym stażu zosataję zatrudniona- znikomy procencik. Prawda jest taka ze dyrektorzy UP przystają na takie łamanie prawa i dają pracodawcom za darmo pieniądze. Taki staż to chora instytucja - rozleniwia pracodawcow i krzywdzi pracujących stażystów! Może wpadnie ktoś w końcu na pomysl kontrolowania dyrektorów UP i umów podpisywanych przez nich! Odpowiedz Link Zgłoś