Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szajka wykorzystująca polskich murarzy rozbita ...

05.12.05, 18:34
    Dobrze ze nie wykorzystywali polskich murarek.
    Obserwuj wątek
      • tbw1 Re: Szajka wykorzystująca polskich murarzy rozbit 05.12.05, 19:23
        Wykorzystuja nas niestety we wszystkich krajach gdzie pracujemy i to
        obojetnie ,czy legalnie czy nie.Co z tego ,ze w umowie mam 37 godzin tyg.i za
        tyle mi placa jak pracuje 12 zeby zrobic to co musze.Wiec przeliczyc moje
        rzeczywiste godziny po 6.12 to nawet za 1/3 nie mam zaplacone.Wszystko zgodnie
        z prawem.Dlaczego?Bo urodzilam sie Polka."Panie Boze dlaczego uczyniles mnie
        POlakiem"-pytal A.Bursa w "Modlitwie dziekczynnej z wymowka"
        • lungompa Re: Szajka wykorzystująca polskich murarzy rozbit 05.12.05, 21:59
          Nie wszedzie i nie wszystkich przyjacielu - ja nie narzekam mam dobra prace,
          super zarobki, pracuje juz od 14 lat w tej samej firmie i daj mi Boze drugie
          tyle...
          • Gość: andre Re: Szajka wykorzystująca polskich murarzy rozbit IP: *.net.ircam.fr 11.12.05, 15:07
            nie kazdy tak ma przyjacielu jedni szukaja pracy i nie moga ja znalejsc a jak
            ja znajda to klopot t pieniazkami
      • hatteras Ale my mamy radio maryja!!! 05.12.05, 20:54
        ...i Lichen wspanialszy od bazyliki sw Piotra,....a bedziemy mieli jeszcze
        wieksza i wspanialsza swiatynie opatrznosi... i wtedy wcale nie bedziemy
        musieli pracowac!
      • rs_gazeta_forum rozbita SZAJKA wykorzystująca polskich murarzy 06.12.05, 09:20
        Autor notatki nie zna poprawnego ideologicznie nazewnictwa?
        W Polsce twórców takich szajek nazywa się przedsiębiorcami.
        • Gość: Nikito Placa minimalna IP: *.fbx.proxad.net 06.12.05, 14:18
          Placa minimalna we Francji wynosi 8.03 euros za godzine a nie 6.21
      • Gość: Etranger X Re: Szajka wykorzystująca polskich murarzy rozbit IP: *.net.ircam.fr 09.12.05, 13:52
        >to co dzielo sie w Marsyli to drobny incydent w porownaniu z tym co sie dzieje
        >w Paris i to od wielu lat na masowa skale!Zobaczcie ilu rano czeka przy koscie-
        >le i to 2godziny przed msza codziennie,a w innych miejscach tez nieinnaczej?
        >najpierw szukaja poza biurami pracy apotem narzekaja ze to niewolnictwo!
        • Gość: aga Re: Szajka wykorzystująca polskich murarzy rozbit IP: 195.251.221.* 16.12.05, 11:35
          no coz tregedia...
          ale my robimy dokladnie to samo,
          wykorzystujac ukraincow, bialorusinow, rosjan
          ale widzimy tylko plska martyrologie
          jak ktos kalemu toi zle ale jak polaczek komus to juz co innego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka