maciekzy 05.12.05, 18:34 Dobrze ze nie wykorzystywali polskich murarek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tbw1 Re: Szajka wykorzystująca polskich murarzy rozbit 05.12.05, 19:23 Wykorzystuja nas niestety we wszystkich krajach gdzie pracujemy i to obojetnie ,czy legalnie czy nie.Co z tego ,ze w umowie mam 37 godzin tyg.i za tyle mi placa jak pracuje 12 zeby zrobic to co musze.Wiec przeliczyc moje rzeczywiste godziny po 6.12 to nawet za 1/3 nie mam zaplacone.Wszystko zgodnie z prawem.Dlaczego?Bo urodzilam sie Polka."Panie Boze dlaczego uczyniles mnie POlakiem"-pytal A.Bursa w "Modlitwie dziekczynnej z wymowka" Odpowiedz Link Zgłoś
lungompa Re: Szajka wykorzystująca polskich murarzy rozbit 05.12.05, 21:59 Nie wszedzie i nie wszystkich przyjacielu - ja nie narzekam mam dobra prace, super zarobki, pracuje juz od 14 lat w tej samej firmie i daj mi Boze drugie tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre Re: Szajka wykorzystująca polskich murarzy rozbit IP: *.net.ircam.fr 11.12.05, 15:07 nie kazdy tak ma przyjacielu jedni szukaja pracy i nie moga ja znalejsc a jak ja znajda to klopot t pieniazkami Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Ale my mamy radio maryja!!! 05.12.05, 20:54 ...i Lichen wspanialszy od bazyliki sw Piotra,....a bedziemy mieli jeszcze wieksza i wspanialsza swiatynie opatrznosi... i wtedy wcale nie bedziemy musieli pracowac! Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum rozbita SZAJKA wykorzystująca polskich murarzy 06.12.05, 09:20 Autor notatki nie zna poprawnego ideologicznie nazewnictwa? W Polsce twórców takich szajek nazywa się przedsiębiorcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikito Placa minimalna IP: *.fbx.proxad.net 06.12.05, 14:18 Placa minimalna we Francji wynosi 8.03 euros za godzine a nie 6.21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etranger X Re: Szajka wykorzystująca polskich murarzy rozbit IP: *.net.ircam.fr 09.12.05, 13:52 >to co dzielo sie w Marsyli to drobny incydent w porownaniu z tym co sie dzieje >w Paris i to od wielu lat na masowa skale!Zobaczcie ilu rano czeka przy koscie- >le i to 2godziny przed msza codziennie,a w innych miejscach tez nieinnaczej? >najpierw szukaja poza biurami pracy apotem narzekaja ze to niewolnictwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Szajka wykorzystująca polskich murarzy rozbit IP: 195.251.221.* 16.12.05, 11:35 no coz tregedia... ale my robimy dokladnie to samo, wykorzystujac ukraincow, bialorusinow, rosjan ale widzimy tylko plska martyrologie jak ktos kalemu toi zle ale jak polaczek komus to juz co innego... Odpowiedz Link Zgłoś