Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

15 lat płatnych bumelek

IP: *.uz.zgora.pl 03.01.06, 12:12
    ach gdyby na mojej uczelni bylo to mozliwe... ;)
    Obserwuj wątek
      • rychu501 Re: 15 lat płatnych bumelek 03.01.06, 12:25
        No no niezły bumelant
        • Gość: right Re: 15 lat płatnych bumelek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 09:05
          takie zdarzenie mogło mieć miejsce tylko na państwowej uczelni
      • Gość: bezrobotny Re: 15 lat płatnych bumelek IP: *.chello.pl 03.01.06, 12:28
        jutro tam jadę, może mnie przyjmą ;-)
        • Gość: psiakrew! Za późno IP: 217.153.26.* 03.01.06, 13:20
          Już cię ktoś uprzedził.
          Zgadnij kto udał się tam z pierwszą (oficjalną) wizytą na konsultacje?

_
          Rok Psa.
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Na współpracę międzynarodową 03.01.06, 14:11
          Gość portalu: bezrobotny napisał(a):

> jutro tam jadę, może mnie przyjmą ;-)

Ja tam jadę w lutym.

→ → → → → → → → → → → →
          Nadchodzi Era Mohera!
          ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ←
      • Gość: U nas to samo Re: 15 lat płatnych bumelek IP: *.itam.zabrze.pl 03.01.06, 12:40
        U nas w Kraju jest to samo
        - do praktyki należą tzw. Martwe Dusze w Instytutach Naukowych.
        Nikt ich nigdy nie widział, pensję dostają co miesiąc na konto -
        wszyscy wiedzą że są ...
        Tak to wygląda moi mili ...
      • Gość: ssyfek1 Re: 15 lat płatnych bumelek IP: *.ghnet.pl 03.01.06, 13:56
        A jak było u nas za komuny?Znam ludzi,którzy po parę lat byli za granicą.Na
        tzw.bezpłatnym.Liczy to się im do emerytur i do rent jako 100%.Stracili tam
        zdrowie i są u nas ubezpieczeni!!!To są dopiero miliny złotych!Ale kto się tym
        w Polsce przejmuje.Głupcy tutaj zostawali i G... z tego mają.Jeszcze ich
        składki na nich idą!!!
      • Gość: gucio Re: 15 lat płatnych bumelek IP: *.tarman.pl / *.tarman.pl 03.01.06, 14:21
        Ten gość to mój IDOL - powinien napisać książkę na ten temat - jednak w naszym
        kraju takie coś jest na porządku dziennym - rozejrzyjcie się, a zobaczycie!
        Najpierw sejm, potem rząd itd. aż na dół do samorządów.
        • Gość: oui_non pensja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 14:46
          za 2777 euro miesiecznie...tez bym bumelował..:P

A u nas ile zarabia asystent?
          • Gość: j Re: pensja IP: *.chello.pl 03.01.06, 17:01
            za 2777 euro miesiecznie to ja mógłbym nawet i popracować.
          • Gość: greg0,75 Re: pensja IP: *.net.autocom.pl 03.01.06, 18:03
            > A u nas ile zarabia asystent?
            w sumie podobnie, tylko bez tych bezsensownych siedmiu euro na końcu ;)
            • Gość: ernie Re: pensja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 10:18
              Powiedziałbym raczej że bez tej bezsensownej dwójki na początku
      • Gość: IJ Re: 15 lat płatnych bumelek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 15:42
        Marszałek Województwa Zachodniopomorskiego Zygmunt Meyer też dostawał pieniądze
        z Polibudy Szczecińskiej i też nikt nie potrafił powiedzieć za co.
      • Gość: kane czemu ma coś oddawać - bezsens IP: *.compower.pl 03.01.06, 16:04
        Jak mają bajzel na uczelni i płacą za nic to ich problem. Werdykt sądu to jakaś
        kpina. Czemu ma oddać te 20 tysiaków, na jakiej podstawie? Dostawał wypłate i
        czemu niby miałby ją teraz oddawć :/
        • Gość: fazi a my w polsce płacimy od 17 lat 400 nierobom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:11
          i nikt ich nie pozywa do sądu!
          • Gość: niesamowite, co? I jeszcze sobie sami dają podwyżki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:52
            Płace osłów powinny być ustalane i zatwierdzane poprzez referendum.

Och, jakby to zmieniło podejście politykierów do obywateli.

Ale problem polega na tym, że klasa polityczna sama sobie napisała taką
            konstytucję, żeby być poza kotrolą wyborców.

To ja już wolę ustrój szwajcarski.
            • jorn Re: To ja już wolę ustrój szwajcarski. 04.01.06, 11:28
              No, rzeczywiscie, świetny ustrój - frajerzy (obywatele) głosują, a politycy
              mają to głęboko w dupie, bo i tak te same 4 główne partie sie dogadują i tworzą
              rząd razem bez względu na wynik wyborów. U nas to przynajmniej rząd po
              przegranych wyborach podaje się do dymisji.

Pozdrawiam
      • Gość: F.Y.M znam jednego związkowca który nic nie robi od 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:13
        lat dla zakładu pracy w którym jest zatrudniony a mimo to bierze pensję, ma
        kierowce i telefon kom. Niestety można mu skoczyć bo osobiscie zna pryamsa no i
        ma zdjęcie z papieżem - oczywiście z tym naszym
        • Gość: mg wawa Na miejscu właściciela firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 16:54
          bym zaproponował pracownikom, że między nich zostanie rozdzielona pensja tego
          darmozjada po zwolnieniu. Przecież wszyscy pozostali pracują na niego.
      • bopin słodko 03.01.06, 16:17
        Ach słodka Italio... jakżesz mi tęskno to twojego dolce farniente (o ile dobrze
        pamiętam pisownie).
        • Gość: j to nie italia IP: *.chello.pl 03.01.06, 16:59
          to sycylia
      • maciek9940 Re: 15 lat płatnych bumelek 03.01.06, 16:22
        Och gdyby tak nasi parlamentarzyści zechcieli działać o ile lepiej by się nam
        powodziło!!!
        • Gość: b Re: 15 lat płatnych bumelek IP: 217.153.91.* 03.01.06, 17:12
          Ciekawe, co robił na urlopach. A może ma zaległe i powinien się o nie upomnieć?
      • Gość: starycynik 16 lat płatnych bumelek IP: *.dyn.centurytel.net 03.01.06, 17:30
        1989-2006. Na polskich uczelniach wieloetatowosc to norma. Jest 14 tysiecy
        bumelantow z tytulem profesora belwederskiego, pomijajac dziesiatki tysiecy
        tych mniej utytulowanych.
        • Gość: E Re: 16 lat płatnych bumelek IP: 195.214.216.* 06.01.06, 12:14
          nienormowany czas pracy - zadnie ma wykonać, a nie siedzieć i czekać, że Pan
          Student przyjdzie
      • Gość: Maxs Tez tak bym chcial :) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.01.06, 18:57
        • Gość: Kinga Re: Tez tak bym chcial :) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.01.06, 01:13
          A w srodowisku lekarskim to niby jest inaczej ? - tu ... etat, tam... pol
          etatu , cwierc etatu ,dyzury w szpitalu, pogotowiu - wszystko na papierze
          spisane,i odpowiednio proporcjonalnie wyliczone pobory.A rzeczywistosc - na
          pelnym etacie ze 3 godzinki/pana doktora juz dzis nie bedzie/pol etatu z
          godzinke pracy,cwierc etatu-dzis p.doktor nie bedzi przyjmowal,albo jest na
          konferencji,naradzie ,szkoleniu ,wyjechal sluzbowo itd...itp...Moj sasiad -
          lekarz jak sobie kiedys popil to sie przyznal / bedac wtedy w wieku 57 lat / ze
          ma 59 LAT STAZU PRACY DO EMERYTURY.W pierwszej chwili myslalam ze sie
          pomylil,przejezyczyl,ale on udowodnil ze to prawda na papierze .W tej chwili
          jest juz na emeryturze i nasz kochany ZUS wszystko mu uznal i naliczyl
          emeryture.Dla mnie to bylo nie do pojecia ,jak mozna miec wiecej lat pracy niz
          zycia !A jednak w naszym "PRAWYM I SPRAWIEDLIWYM PANSTWIE "jest to
          mozliwe.Teraz bedac juz na emeryturze chce jeszcze pracowac jako konsultant
          ZUSU.A prawde mowiac nigdy sie nie przepracpowywal ,zawsze mial duzo czasu . "
          PRACOWAL "MALO" ALE TRESCIWIE >"
          • Gość: E Re: Tez tak bym chcial :) IP: 195.214.216.* 06.01.06, 12:16
            :))) niestety już tak dobrze nie jest
            mam 2 etaty, ale do emerytury policzą lata pracy, a składki po prostu więcej,
            echh, szkoda:)))))
      • Gość: markowsky 15 lat płatnych bumelek- no tak poludnie Wloch! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 07:31
        Sycylia!i wszystko jasne!na polnocy Wloch i w Polsce takie zdarzenie nie
        mialoby miejsca!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka