Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nie tylko wysokie obcasy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 16:36
    Czytałam na stronach Gazeta.pl że niektóre firmy wymagają żeby pracownice
    nosiły wysokie obcasy .
    W mojej firmie nie tylko kierowniczka wymaga żeby kobiety miały zołożoną nogę
    na nogę i to jeszcze tak ukośnie jak prezenterki telewizyjne .
    Wymagane są też spódnice spodnie są niemile widziane a nasze fotele i stoliki
    są tak ustawione żeby było widać nogi .
    Co o tym myślicie
    Obserwuj wątek
      • kadrowa3 Uwazam... 14.01.06, 16:44
        ... ze wasza firma robi bokami. W szanujacych sie firmach
        erotyki nie miesza sie z dzialalnoscia.
        Faceci nie zloza zamowienia tylko dlatego, ze widza
        odsloniete nogi. Nie nalezy ich az tak niedoceniac :).
        Osobiscie uwazam jednak, ze sukienki/spodnice sa wlasciwsze
        w pracy.
        • chelseaa nie tylko wysokie obcasy 14.01.06, 16:51
          A czy ta firma nie nazywa się przypadkiem Burdelle & Company ?
        • lilithh Re: Uwazam... 14.01.06, 23:31
          > Osobiscie uwazam jednak, ze sukienki/spodnice sa wlasciwsze
          > w pracy.

a dlaczego???

Ja rozumiem, że są pewne stanowiska i zawody (baletnica, chociazby:-) w które
          wpisany jest konkretny strój służbowy. Natomiast cała reszta IMHO powinna być
          ubrana po prostu stosownie do okoliczności. I nie widzę nic nagannego w damskim
          garniturze. A juz na pewo nie wymagam, aby w banku czy w samolocie obsługująca
          mnie pani koniecznie musiała pokazywać mi łydki.
      • Gość: agmaa Re: nie tylko wysokie obcasy IP: 80.48.73.* 14.01.06, 19:40
        Ja tam chodze do pracy w bojówkach;)
      • losiu4 Re: nie tylko wysokie obcasy 14.01.06, 22:32
        Gość portalu: ewa napisał(a):

> Czytałam na stronach Gazeta.pl że niektóre firmy wymagają żeby pracownice
        > nosiły wysokie obcasy .
        > W mojej firmie nie tylko kierowniczka wymaga żeby kobiety miały zołożoną nogę
        > na nogę i to jeszcze tak ukośnie jak prezenterki telewizyjne .
        > Wymagane są też spódnice spodnie są niemile widziane a nasze fotele i stoliki
        > są tak ustawione żeby było widać nogi .
        > Co o tym myślicie

ja tam - jako potencjalny klient - nie mam nic przeciwko :) no alem męska
        szowinistyczna świnia ;) a tak na poważnie: gdy widzę przerost formy nad
        treścia zazwyczaj rezygnuje z takiej roboty.

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: jacobs Re: nie tylko wysokie obcasy IP: *.brda.net 14.01.06, 23:55
        Ale numer. Wobec tego zrobmy rownouprawnienie. Panowie, pojutrze do pracy
        zakladamy szkockie spodnice i oczywiscie noga na nage :).
        Czy w takim biurze uciechy przynajmniej dobrze placa?
        Zycie juz dawno przeroslo kabaret.
        • nchyb Re: nie tylko wysokie obcasy 15.01.06, 09:36
          > Ale numer. Wobec tego zrobmy rownouprawnienie. Panowie, pojutrze do pracy
          > zakladamy szkockie spodnice i oczywiscie noga na nage :).
          ale jeżeli juz tak koniecznie chcesz naśladować Szkotów, to pamiętaj, że pod
          tymi kraciastymi kiltami oni nic innego nie noszą... :-)
          • Gość: Igor Re: nie tylko wysokie obcasy IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.06, 10:53
            a mnie wręcz drażni firma w cenrtrum Katowice panienki chyba muszą się kazdzego
            dnia ubierać, ba nawet czesać identycznie co widać przez szyby jak sie koło
            nich przechodzi, dla mnie wygląa okropnie; nawet za granicą ludzi trkatuje się
            jak ludzi i nie ingeruje się w ubióra aż tak, nie cięrpię gdy ludzie chodzą w
            sztywnych nudnych garniurach, albo szarych i granatowych garsonkach, i te buty
            od lat nudne klasyczne; zero inwencji własnej
      • Gość: lena Re: nie tylko wysokie obcasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:41
        U nas w pracy wisi zdięcie Stanisławy Ryster z Wielkiej Gry i na niej mamy się
        wzorować więc wiem co to znaczy prezentowanie nóg ale mi to nie sprawia kłopotu
        a w pracy noszę 14-to centymetrowe szpilki
        • Gość: agmaa Re: nie tylko wysokie obcasy IP: 80.48.73.* 15.01.06, 17:12
          Co to za praca?:>
          • Gość: ewa Re: nie tylko wysokie obcasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 20:13
            dział chandlowy
            • Gość: agmaa Re: nie tylko wysokie obcasy IP: 80.48.73.* 15.01.06, 21:00
              No tak, szpilki konieczne, bo ortografii nie znacie;)
              • Gość: jacobs Re: nie tylko wysokie obcasy IP: *.brda.net 15.01.06, 21:23
                Chwila, a moze ci super kierownicy fascynuja sie Młodą Polską i hasło chuć
                wybrali za motto dla pracownikow kierowanych przez siebie dzialow? To na pewno
                to. Jednak ich przodkowie nie wywodza sie od malp, jak mozna by sadzic oceniajac
                rozum.

Ham nad niemnem z chandlowego :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka