Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w PeKaO SA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 07:21
    witam,
    proszę o uwagi na temat pracy w tym banku w charakterze doradcy klienta,
    interesują mnie głównie zakres obowiązków, atmosfera w pracy, czy nie jest to
    praca nastawiona wyłącznie na sprzedaż produktów bankowych i jak kształtują
    się zarobki
    Obserwuj wątek
      • Gość: www Re: Praca w PeKaO SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 07:48
        doradca = sprzedawca w niektórych bankach nazwa jest fikcyjna bo "doradca" to
        np.kasjerka i kazdy pracownik oddziału...
        • Gość: henk Re: Praca w PeKaO SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:44
          no ok zwał jak zwał rozumiem że sprzedawca to ktoś kto oferuje klientom np
          mozliwości inwestowania jego pieniędzy lub kredyty czy też inne produkty
          bankowe. Ale może powie ktoś coś więcej na ten teamt tak jak w pierwszym poście
      • Gość: luc Re: Praca w PeKaO SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:06
        Sam jestem doradcą klienta więc powiem ci ze swojego doswiadczenia. Każdy bank,
        każda instytucja finansowa jest nastawiona na zysk, czyli na sprzedaż swoich
        produktów. Jest teraz taka konkurencja na rynku, że firmy walczą między sobą o
        klientów. Jako doradca klienta będziesz prawdopodobnie odpowiedzialny za
        oferowanie klientom produktów tj. kredytów, pożyczek itp. oraz podpisywanie z
        nimi umów. Zawsze są jakieś plany sprzedażowe ale tym sie nie przejmuj, bo jak
        nie wyrobisz planu to kierownik tam cos tylko powie i na tym sie skończy, no
        chyba,że bedziesz ostro sie obijał w pracy to wtedy wiesz... Zdarzy ci sie tez
        zadzwonic do kogos z ofertą itd. Mysle ze nie jest to zła praca, juz o wiele
        gorsza jest praca przedstawiciela handlowego.
        Pozdrawiam
        • Gość: henk Re: Praca w PeKaO SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:25
          a mozesz zdradzic jakie zarobki wchodza w gre i czy uzaleznione sa od ilisci
          sprzedanych produktów?
          • Gość: luc Re: Praca w PeKaO SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 15:17
            Ano widzisz, zarobki na takich stanowiskach są uzależnione od sprzedaży, w
            skład twojej ewentualnej pensji wejdzie płaca stała + prowizja. Musisz sie
            poprostu dowiedzieć jak stala pensja ksztaltuje sie w tym banku i ile %
            prowizji dostaniesz, bo kazdy bank jest inny i inaczej to sobie ustala. No
            chyba ze bedziesz dostawal tylko pensje stałą bez prowizji ale to watpliwe bo
            teraz wszedzie robia z tymi prowizjami. Jak juz sie dowiesz to sobie
            przeliczysz czy ci sie oplaca.
            Pozdrawiam
        • Gość: andzia Re: Praca w PeKaO SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 22:04
          Nie sądzę, aby praca w charakterze doradcy klienta była zajęciem
          atrakcyjniejszym niż przedstawiciela. Będąc przedtawicielem sam sobie dobierasz
          klientów, z którymi chcesz współpracować a będąc doradcą nie masz takiej
          możliwości. Mój mąż jest przedstawicielem medycznym i jest bardzo zadowolony
          Pozdrawiam
      • Gość: chiquita Re: Praca w PeKaO SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 21:35
        dobrze sie zastanów. Jest to normalna, nachalna akwizycja. Plany są mało
        realne, a jak trafisz na szefa z przerostem ambicji (normalka) to tylko
        piersiówka codziennie rano cię uratuje.
      • Gość: henk Re: Praca w PeKaO SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 17:00
        hmm no właśnie bo obecnie mam pracę w samorządzie ale ze względu na marne
        zarobki chciałbym ja zmieni i ztąd ten pomysł z bankiem i dlatego nie wiem czy
        warto sie przenosic bo praca w administracji to light ale z drugiej strony
        żałosne zarobki
        • Gość: miki Re: Praca w PeKaO SA IP: *.olsztyn.mm.pl 23.01.06, 15:22
          Nie zamieniaj samorządu na bank!!Do niedawna pracowałam w państwowej firmie
          pózniej zamieniałam ja na bank , który ma sie połączyć z PKO S.A.Brak słów,
          liczy się tylko akwizycja, a doradca nie zarabia kokosów jakby sie mogło
          wydawać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka