Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nadgodziny

IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 21.01.06, 15:03
    Jaka jest szansa wygrania sprawy na drodze sadowej z pracodawca o
    przepracowane nadgodziny? jak nalezy sie przygotowac? jakie dowody zebrac? na
    co zwrocic uwage?

pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: ktoś Re: nadgodziny IP: *.plk.vectranet.pl / 212.244.79.* 21.01.06, 20:44
        Panie Z PIP-u chętnie ci pomogą. Zależy w jakiej firmie pracujesz.
        Jeśli firma wykazuje tylko twoją obecność w pracy (bez podania godzin to
        pozostają jedynie świadkowie - imienni.
        • Gość: Marta Re: nadgodziny IP: 84.40.254.* 22.01.06, 10:16
          Może nie na temat ale czy mogę zapytać ile jest teraz procent za nadgodziny w
          niedzielę?
      • Gość: xyz Re: nadgodziny IP: *.chello.pl 22.01.06, 17:31
        a pracodawca kazal Ci pracowac po godzinach ? czy to byla twoja inicjatywa?
        • Gość: anka Re: nadgodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:31
          Ja pracuje w spółce z o.o. kilka oddziałów w Polsce, około 20-30 osób. Mamy
          listy obecnosci i wpisujemy w jakie soboty pracujemy, po dwie co 2 sobote. Teraz
          po 3 godz. ale przez rok po 4. Niedostajemy dni do odbioru ani dodatkowych
          pieniedzy. Kiedys napisałysmy list do Zarzadu czy moze nam zaproponować
          odbieranie tych godzin albo kase za nie, list został podarty i nieoficjalnie
          dowiedziałyśmy się, że mozemy zawsze zmienic prace. Z moich kolezanek, ktore go
          pisaly zostalam tylko ja one odeszly wiec swiadków brak, obecne Panie na pewno
          niczego nie potwierdza bo ida zaraz na emeryture....
          Czy ta lista obecnosci jest wystarczajacym dowodem na to, ze mam sprawe wygrana
          i na co moge liczyc?
          Dziekuje i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka