Gość: jfk IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 21.01.06, 15:03 Jaka jest szansa wygrania sprawy na drodze sadowej z pracodawca o przepracowane nadgodziny? jak nalezy sie przygotowac? jakie dowody zebrac? na co zwrocic uwage? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktoś Re: nadgodziny IP: *.plk.vectranet.pl / 212.244.79.* 21.01.06, 20:44 Panie Z PIP-u chętnie ci pomogą. Zależy w jakiej firmie pracujesz. Jeśli firma wykazuje tylko twoją obecność w pracy (bez podania godzin to pozostają jedynie świadkowie - imienni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: nadgodziny IP: 84.40.254.* 22.01.06, 10:16 Może nie na temat ale czy mogę zapytać ile jest teraz procent za nadgodziny w niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: nadgodziny IP: *.chello.pl 22.01.06, 17:31 a pracodawca kazal Ci pracowac po godzinach ? czy to byla twoja inicjatywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: nadgodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:31 Ja pracuje w spółce z o.o. kilka oddziałów w Polsce, około 20-30 osób. Mamy listy obecnosci i wpisujemy w jakie soboty pracujemy, po dwie co 2 sobote. Teraz po 3 godz. ale przez rok po 4. Niedostajemy dni do odbioru ani dodatkowych pieniedzy. Kiedys napisałysmy list do Zarzadu czy moze nam zaproponować odbieranie tych godzin albo kase za nie, list został podarty i nieoficjalnie dowiedziałyśmy się, że mozemy zawsze zmienic prace. Z moich kolezanek, ktore go pisaly zostalam tylko ja one odeszly wiec swiadków brak, obecne Panie na pewno niczego nie potwierdza bo ida zaraz na emeryture.... Czy ta lista obecnosci jest wystarczajacym dowodem na to, ze mam sprawe wygrana i na co moge liczyc? Dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś