Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

właśnie straciłam prace

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:11
    Ze względu na reorganzicajcę stanowiska pracy... jakis koszmar... czuję się
    jak pies i nie wiem co począć... beznadzieja...
    Obserwuj wątek
      • Gość: jacobs Re: właśnie straciłam prace IP: *.brda.net 26.01.06, 00:24
        To, ze sie tak czujesz, to sila przyzwyczajenia. Jeszcze niejako z rozpedu nie
        dostrzeglas pozytywnych stron tej sytuacji. Gdy tylko je dostrzezesz, od razu
        poczujesz sie lepiej.
        • Gość: avocado Re: właśnie straciłam prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 00:34
          a niby jak? i co? to była praca moich marzeń
          • Gość: jacobs Re: właśnie straciłam prace IP: *.brda.net 26.01.06, 00:40
            OK. To teraz pomysl o realizacji innych marzen, te zwiazane z praca chyba nie
            byly jedynymi twoimi marzeniami.
            Poza tym jestes jedyna osoba, ktora znam marzaca o pracy, gdzie przeprowadza sie
            reorganizacje i gdzie sie te osobe zwalnia.
            • avocado29 Re: właśnie straciłam prace 26.01.06, 00:49
              ja też nie znam innej takiej osoby, ale uwierz mi jestem naprawde dobra w tym
              co robię. Dostanę referencje z pracy itp. ale padło na mnie... Osob, która
              została ma większe doświadczenie i tyle... Nie mam specjalnie innych marzeń, a
              jeśli to i tak wiążą się, niestety, z pieniędzmi...
              • Gość: jacobs Re: właśnie straciłam prace IP: *.brda.net 26.01.06, 01:00
                > została ma większe doświadczenie i tyle... Nie mam specjalnie innych marzeń, a
                > jeśli to i tak wiążą się, niestety, z pieniędzmi...
                Wobec tego na pewno lubisz rywalizacje, brrr koszmar, ale ty ja prawdopodobnie
                lubisz. Moze pamietasz, w czym ostatnio chcialas byc od kogos lepsza, czy to w
                pracy, czy na kursach, w dyskotece albo na forum gazeta.pl :) i faktycznie
                udowodnisz, ze jestes.
                Prosty przyklad. Wiele lat temu chcialem byc najlepszy w pisaniu na klawiaturze
                i jestem. Oczywiscie jestem jeszcze w paru innych rzeczach.
                Dlatego pojdz moze w kierunku czynnosci / umiejetnosci, w ktorych chcesz byc
                najlepsza. I pamietaj, najwazniejsze jest, aby to udowodnic.
                • avocado29 Re: właśnie straciłam prace 26.01.06, 01:08
                  chyba mnie nie rozumiesz, szkoda...
                  Generalnie czasem na układy nic nie zdziałasz i tyle.
                  Wiem, że może przechalanie się o sobie samej nie jest ok, ale jestem bardzi
                  uczciwą osobą, rzetelna i konsekwentną i jestemnajlepsza w tym co robię.
                  Nie znasz mnie więc nie mozesz wydawać opinii, a ja z kolei nie chcę podawać za
                  dużo szczegółów.
                  • Gość: jacobs Re: właśnie straciłam prace IP: *.brda.net 26.01.06, 01:19
                    > chyba mnie nie rozumiesz, szkoda...
                    To prawdopodobne.
                    > Generalnie czasem na układy nic nie zdziałasz i tyle.
                    To abecadlo w pracy.
                    > uczciwą osobą, rzetelna i konsekwentną i jestem najlepsza w tym co robię.
                    Jednak wiążac sie z praca w tak duzym stopniu popelnilas blad. I z tego bledu
                    wynika twoj pesymiz. No, moze jeszcze z krotkiego dnia i zimy. Najlepsza w tym
                    co robisz bedziesz dopiero wowczas, gdy drugi raz nie popelnisz w zyciu tego
                    samego bledu, czego szczerze ci zycze.
      • Gość: km Re: właśnie straciłam prace IP: *.chello.pl 26.01.06, 01:34
        Czasem jest tak, że przytrafia się nam coś negatywnego, co w przyszłości doprowadzi do rzeczy pozytywnej. Tak może być w tym przypadku i może wspomnisz moje słowa, gdy zdobędziesz jeszcze lepszą prace:) Pozdr.!
      • mbanaszk Re: właśnie straciłam prace 26.01.06, 06:54
        MYŚL POZYTYWNIE... W ostatniej firmie siedziałem 4,5 roku. Ostatni rok byłem
        menagerem średniego szczebla. Zarzynałem się po 10-13h dziennie. Po co ?
        Żeby na początku stycznia, zaraz po swietach usłyszeć, że nie ma we mnie
        obszaru, którego nie musiałbym poprawiać i że nie będę już dłużej seniorem.
        Spuścili mnie na niższy fotel za 50% niższe pieniądze ! Kto za mnie ? Dziewczyna
        z dośiadczeniem handlowym, ale nie z doświadczeniem pracy na tym specyficznym
        dziale, którego nie da się nauczyć w dwa tygodnie (bo tyle potra jej szkolenie)

Też na poczatku się łamałem. Ale dostrzegłem pozytywy i udało się - inną pracę
        znalazłem w tydzień

Uwierz w siebie, a napewno się uda.
        • Gość: avocado Re: właśnie straciłam prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:55
          dzięki, mam nadzieję, że się uda... na to liczę
      • woman_omen Re: właśnie straciłam prace 26.01.06, 13:45
        Ja stracilam prace, mimo, ze bylam najlepsza i przy zwolnieniu zaproponowano mi
        wspolprace zdalna -:) To byl wielki szok, czulam sie jak mebel, ktorego prezes
        moze wystawic za drzwi, bo przestal sie podobac. Przeszlo mi to, kiedy
        zrozumialam, ze mimo wszystko to ja jestem w porzadku, nie oni:) - ale to
        calkiem inna hostoria.
        Avocado, nie trac nadziei, beznadzieja zaczyna sie wtedy, kiedy czlowiek
        przestaje marzyc i wierzyc w siebie i swoje mozliwosci. Pozdrawiam, bedzie dobrze:)
        • Gość: avocado Re: właśnie straciłam prace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:46
          Dzięki, dokłądnie się tak poczułam jak mebel...
          Pewnie to zrozumiem za jakiś czas, ale póki co jets do bani wiadomo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka