Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Warszawa-Administracja-jakia placa

IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 30.01.06, 13:43
    Witam wszystkich,
    Jestem 30 latka z poltorarocznym dzieckiem i bez pracy od 2 lat i 3 miesiecy
    (zwolniona w ciazy wbrew wszystkim regulom :)
    Studia skonczone 5 alt temu - techniczne
    Doswiadczenie 3 lata:
    -2 lata jako Office Manager
    -potem Koordyantor Projektu (duzego :)
    -znajomosc komputera MS Office, Star Office, programy 2 magazynowe, troszk
    egraficznych- podstawy itp
    -jezyk angielski znajomosc komunikatywna (nie mam problemu z mowieniem), tyle,
    ze ostatnio nie uzywany juz dlugo, wiec troszke bardziej "sztywny"
    Zarobki wczesniejsze w okolicach 3tys netto

Szuakm pracy od listopada. Byalm na 4 rozmowach i to co oferuja za prace w
    Administracji firmy to smiech na sali jak dla mnie. JAk w Warszawie mozna
    palcic za prace biurowo-administracyjna (a takze BOK) w granicach 1000-1400zl?
    Dla takich pieniedzy to zal dziecko zostawiac z niania, z drugiej strony ile
    mozna byc na bezrobociu??? Co potem... :(
    Czy Wy tak macie, czy ja poprostu mam za wysokie wymagania, bo moze mnie
    wczesniej za ogrom pracy zbyt sowicie wynagradzali??
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Re: Warszawa-Administracja-jakia placa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:45
        Dokładnie tyle płacą.
        • Gość: SzukajacaPracy Re: Warszawa-Administracja-jakia placa IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 30.01.06, 13:48
          Tyle, ze mowiac o pracy w administracji to nie mowie o pracy typowej sekrtetarki
          do robienia kawy i odbierania telefonow i oczywiscie nie mowie o administracji
          panstwowej, tylko o prywatnych firmach.
          • kaaarolinkaa Re: Warszawa-Administracja-jakia placa 30.01.06, 13:50
            Sluchaj-taka jest srednia pensja-pewnie patrza na to ze masz dziecko i tam,
            gdzie daja duzo (bo sa takie firmy) nie chca zatrudniac mam :( a tam gdzie
            placa malo i trudno im kogos złowic to wezma i mame...
            • Gość: SzukajacaPracy Re: Warszawa-Administracja-jakia placa IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 30.01.06, 13:59
              Ale ja sobie nie wyobrazam za takie pieniadze faktycznie zaangazowac sie w dobro
              firmy. Czy wogole bedzie mi sie chcialo isc do pracy majac swiadomosc ze
              zarabiam tylko na nianie i bilet miesieczny?? Jak to pogodzic ze soba??
              ZAstanaiwam sie co robic? Szukac dalej szczescia, czy pracowac za taka kase,
              liczac na polepszenie warunkow??
              Ech dawniej nie mialam takiego problemu. Moja 1 praca na okresie probnym (zero
              pojecia o czymkolwiek zwiazanego z praca w administracja) - to bylo 1500zl na reke.
              A teraz doswiadczenie i tylko dlatego,z e mam dziecko to trzeba panszyzne
              odwalac? Ech ciezkie czasy. To nawet na bluzke czy buty do pracy mnie stac nie
              bedzie... :(
              • vanessa_io Re: Warszawa-Administracja-jakia placa 30.01.06, 14:05
                Witam w klubie :))
                Mam ten sam problem. Nie pracuję od dwóch lat z kawałkiem. Zwolnili mnie z
                powodu ciąży. Doświadczenia mam nieco ponad rok, ale nigdy nie zarabiałam tak
                mało! 2000 zł netto to było minimum. Załamana jestem, bo nie pójdę do pracy za
                1200-1400 zł. Samo przedszkole 700 zl kosztuje. Jakaś paranoja! Też jestm z W-wy
                i tez szukam pracy biurowej :))
                • kaaarolinkaa Re: Warszawa-Administracja-jakia placa 30.01.06, 14:08
                  wiem ze to okropne-ale moze ukryjcie fakt, ze jestescie mamami? :( bo jeszcze
                  te 1600 netto gdy sie jest samej z mezem to da rade sie utrzymac ale jak idzie
                  1300 zaplacic opiekunce+ kupic bilet to zostaje 100, 200 zł-a nie po to
                  czlowiek pracuje zeby nic z zycia nie miec!!!
                  • vanessa_io Re: Warszawa-Administracja-jakia placa 30.01.06, 14:09
                    Ale czy to dobrze tak ukrywać? Prędzej czy później wyjdzie na jaw.
                    • kaaarolinkaa Re: Warszawa-Administracja-jakia placa 30.01.06, 14:15
                      hmmm-a jak? tzn wiem, ryzyko jest spore ale jesli natomist wyjdzie po jakims
                      pol roku to co? szef zwolni, nie, chyba nie...pracowalam z dziewczyna ok roku i
                      dopiero po tym czasie dowiedzialam sie ze ma dziecko...wiem ze to nie ladnie,
                      ale jak nei mozecie znalezc pracy....stan cywilny: mezatka, na pyt czy
                      planujesz dzieci: nie (bo nie klamiesz, na razie nie planujesz...)
                • Gość: SzuakjacaPracy Re: Warszawa-Administracja-jakia placa IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 30.01.06, 14:10
                  No i dlatego tak mnie to boli. JA biore nianie, bo zlobek nie wypalil (caly czas
                  chora) No a to wydatek 1000-1200zł.Rece opadaja. A chcialabym zarobic chociaz
                  troche na siebie (pasowaloby mi sie troszke obkupic, bo przez te 2 lata szlo na
                  dziecko glownie), jakis kurs by sie przydalo zrobic, niemowiac ze ciagle
                  wynajmujemy mieszkanie, bo zdolnosci kredytowej nie bylo. Treaz jest ale
                  wolalabym pracowac biorac kredyt, bo co 2 pensje to nie jedna. No i te ponad 2
                  lata bez pracy, skaldek itp, tez nie rokuje dobrze na przyszlosc (choc ta
                  przyszlsoc emerytalna to bedzie mizerna)
                  • Gość: SzuakjacaPracy Re: Warszawa-Administracja-jakia placa IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 30.01.06, 14:14
                    Nie znosze klamac i nie znosze klamcow, oszustow i zlodziei.
                    Ale juz tez sie zastanawiam czy nie wykreslic informacji o dziecku z CV. Ale to
                    od razu wyjdzie na jaw, czy sie chce czy nie...
                    Kurcze ciezkie dylematy. No i jest szansa,ze moze dostane prace ale za 2000
                    brutto z koszmarnym godzinnym dojazdem (niby z mozliwoscia rozwoju- ale wiele
                    slyszalalm juz w zyciu niespelnionych obiecywanek)...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka