k.ibisz 08.02.06, 12:11 Witam Czy ktoś z Was pracował w tej firmie? Dostałam zaproszenie na rozmowę a niemal nic o nich nie wiem. Proszę o jakieś ... rady..... cokolwiek na ich temat... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luc Re: Amplico Life IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:12 Przecież o Amplico Life można znaleźć sporo w internecie, trzeba tylko poszukacć, a najlepiej wejść na ich strone www Odpowiedz Link Zgłoś
marlenkamc Re: Amplico Life 08.02.06, 12:21 Ja też jestem zaproszona na rozmowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wiki112 Re: Amplico Life 08.02.06, 12:21 niby nie jest źle, ale to zależy na kogo trafisz i w jakim dziale będziesz pracował. odezwij się na priva to powiem coś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Psikuta Zobacz Archwium tu było sporo o tym IP: *.acn.waw.pl 08.02.06, 12:41 Witam, Moze na stanowisko agenta ubezpieczeniowego - min 4 umowy podpisane miesięcznie, wyciąganie danych adresowych od rodziny, umowa agencyjna, pensja może ok ale znajdż w ciągu 4 tygodni CONAJMNIEJ 4 OSOBY KTÓRE PODPISZA Z TOBA UMOWĘ. pozatym szkolenie tak trochę sekciarskie, pewnie projekt 606,505 lub 707 - polegający na ....pracach domowych- 10 adresów kumpli co tydzień, itp, Akwizycja mi pachniało więc odeszłem szybko. Zadna praca polegająca na chodzeniu i sprzedawaniu (marketing bezpośredni patrz tirówki) czegoś poza sklepem nie jest rozwijające. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za koleś:) Re: Zobacz Archwium tu było sporo o tym IP: *.kom / *.os1.kn.pl 08.02.06, 14:57 "odeszłem" - burak:) Odpowiedz Link Zgłoś
k.ibisz Re: Amplico Life 10.02.06, 13:39 Byłam, nie było tak zle. Kusi aby spróbować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Amplico Life IP: *.pro-internet.pl 10.02.06, 15:48 >Byłam, nie było tak zle. Kusi aby spróbować... Kusi, tylko skąd brać klientów na ubezp. na życie, fundusze oraz II i III filar? "Życiówka" sprzedaje się w Polsce słabiutko, w fundusze inwestują tylko ci, którzy mają kasę, na III filar ciężko kogoś namówić, na zmianę II-go też... Odpowiedz Link Zgłoś
k.ibisz Re: Amplico Life 10.02.06, 16:00 No tak, ale co mi szkodzi spróbować. Przynajmniej zrobię licencję agenta ubezpieczeniowego, a to się przyda nawet jak zrezygnuję z amplico. Minimum to 2 umowy na m-c, może dam radę...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Amplico Life IP: *.pro-internet.pl 10.02.06, 16:19 To jesteś z innego miasta. U nas jest min. 4 umowy/mc i do tego 3 umówione spotkania dziennie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psikuta rozmawia z Do Gość: co za koleś:) !!! IP: *.acn.waw.pl 10.02.06, 16:36 Ej Cycu ty się nigdy niemyliśz. Twój post w tej dyskusji napradędała nam dużo informacji. Wracaj obsługiwać Klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
arfer Re: Amplico Life 11.02.06, 17:25 Jeśli chcesz pracować w branży, wybierz inną firmę, jakąś multiagencję, albo firmę doradczą typu Goldenegg, czy OVB ( o ile trafisz tam na akurat etyczny oddział ). Amplico bez marketingowego świrowania : kiepskie ubezpieczenia, słabsze niż u konkurencji. Kluczowa i kreowana jako lek na całe zło umowa - SUperkapitał - jest gorsza niż co najmniej kilka umów konkurencji. Jest droższa, mniej elastyczna, i co najistotniejsze, buduje niższy kapitał w porównywalnej sytuacji. OFE - ostatnio poprawiło wyniki inwestycyjne (początki - wstyyyd!), ale na rynku OFE bezdyskusyjnym królem jest ING Nationale-Nederlanden. Od dobrych kilku lat bije konkurencję na głowę, co widać po każdym rankingu, wypowiedzi ekspertów, symulacji emerytalnej itd. AIG TFI - bardzo dobre wyniki, ale kiepski wybór zaledwie kilku funduszy. W sytuacji, gdy na rynku jest sporo firm trudniących się doradztwem typowo inwestycyjnym, a dla VIPów są w ogóle lepsze oferty niż polskie TFI. Debiut. Wielkie halo. Ale pomyślcie, poczytajcie warunki - najpierw TY dajesz firmie kasę, potem cząstkę tej forsy firma Ci zwraca. Inaczej - nie masz odpowiedniej produkcji - nie dostaniesz ani grosza. A 4 polisy miesięcznie to spore osiągnięcie - w czołowych firmach ubezpieczeniowych średnio ilość na osobę wynosi ok.2 (średnio, czyli 1-2 osoby robią po 10, a reszta ... sama policz). Będziesz pracować w firmie na wyłączność. Czytaj : Amplico jest najlepsze na świecie, Ci którzy sądzą inaczej są nierobami, wprowadzają złą atmosferę, mieszają w głowach tym "dobrze pracującym". Jeśli chcesz zaczynać w zawodzie - i idziesz po dobre szkolenia, start - to ING. Szkolenia mają na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
k.ibisz Re: Amplico Life 13.02.06, 09:38 Bardzo dziekuję, w końcu jakies konkrety. A już byłam prawie zdecydowana... Odpowiedz Link Zgłoś