Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Amplico Life

08.02.06, 12:11
    Witam
    Czy ktoś z Was pracował w tej firmie? Dostałam zaproszenie na rozmowę a
    niemal nic o nich nie wiem.
    Proszę o jakieś ... rady..... cokolwiek na ich temat...
    Obserwuj wątek
      • Gość: luc Re: Amplico Life IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:12
        Przecież o Amplico Life można znaleźć sporo w internecie, trzeba tylko
        poszukacć, a najlepiej wejść na ich strone www
        • marlenkamc Re: Amplico Life 08.02.06, 12:21
          Ja też jestem zaproszona na rozmowe :-)
      • wiki112 Re: Amplico Life 08.02.06, 12:21
        niby nie jest źle, ale to zależy na kogo trafisz i w jakim dziale będziesz
        pracował. odezwij się na priva to powiem coś więcej
        • Gość: Tomasz Psikuta Zobacz Archwium tu było sporo o tym IP: *.acn.waw.pl 08.02.06, 12:41
          Witam,

Moze na stanowisko agenta ubezpieczeniowego - min 4 umowy podpisane miesięcznie, wyciąganie danych adresowych od rodziny, umowa agencyjna, pensja może ok ale znajdż w ciągu 4 tygodni CONAJMNIEJ 4 OSOBY KTÓRE PODPISZA Z TOBA UMOWĘ. pozatym szkolenie tak trochę sekciarskie, pewnie projekt 606,505 lub 707 - polegający na ....pracach domowych- 10 adresów kumpli co tydzień, itp,

Akwizycja mi pachniało więc odeszłem szybko. Zadna praca polegająca na chodzeniu i sprzedawaniu (marketing bezpośredni patrz tirówki) czegoś poza sklepem nie jest rozwijające. Pozdrawiam
          • Gość: co za koleś:) Re: Zobacz Archwium tu było sporo o tym IP: *.kom / *.os1.kn.pl 08.02.06, 14:57
            "odeszłem" - burak:)
      • k.ibisz Re: Amplico Life 08.02.06, 15:06
        No, to już coś wiem. Dzięki wielkie.
      • k.ibisz Re: Amplico Life 10.02.06, 13:39
        Byłam, nie było tak zle. Kusi aby spróbować...
        • Gość: Adam Re: Amplico Life IP: *.pro-internet.pl 10.02.06, 15:48
          >Byłam, nie było tak zle. Kusi aby spróbować...

Kusi, tylko skąd brać klientów na ubezp. na życie, fundusze oraz II i III filar?
          "Życiówka" sprzedaje się w Polsce słabiutko, w fundusze inwestują tylko ci,
          którzy mają kasę, na III filar ciężko kogoś namówić, na zmianę II-go też...
          • k.ibisz Re: Amplico Life 10.02.06, 16:00
            No tak, ale co mi szkodzi spróbować. Przynajmniej zrobię licencję agenta
            ubezpieczeniowego, a to się przyda nawet jak zrezygnuję z amplico.

Minimum to 2 umowy na m-c, może dam radę...?
            • Gość: Adam Re: Amplico Life IP: *.pro-internet.pl 10.02.06, 16:19
              To jesteś z innego miasta. U nas jest min. 4 umowy/mc i do tego 3 umówione
              spotkania dziennie!
              • Gość: Psikuta rozmawia z Do Gość: co za koleś:) !!! IP: *.acn.waw.pl 10.02.06, 16:36
                Ej Cycu ty się nigdy niemyliśz. Twój post w tej dyskusji napradędała nam dużo informacji. Wracaj obsługiwać Klientów.
      • arfer Re: Amplico Life 11.02.06, 17:25
        Jeśli chcesz pracować w branży, wybierz inną firmę, jakąś multiagencję, albo
        firmę doradczą typu Goldenegg, czy OVB ( o ile trafisz tam na akurat etyczny
        oddział ).

Amplico bez marketingowego świrowania :

kiepskie ubezpieczenia, słabsze niż u konkurencji. Kluczowa i kreowana jako lek
        na całe zło umowa - SUperkapitał - jest gorsza niż co najmniej kilka umów
        konkurencji. Jest droższa, mniej elastyczna, i co najistotniejsze, buduje
        niższy kapitał w porównywalnej sytuacji.

OFE - ostatnio poprawiło wyniki inwestycyjne (początki - wstyyyd!), ale na
        rynku OFE bezdyskusyjnym królem jest ING Nationale-Nederlanden. Od dobrych
        kilku lat bije konkurencję na głowę, co widać po każdym rankingu, wypowiedzi
        ekspertów, symulacji emerytalnej itd.

AIG TFI - bardzo dobre wyniki, ale kiepski wybór zaledwie kilku funduszy. W
        sytuacji, gdy na rynku jest sporo firm trudniących się doradztwem typowo
        inwestycyjnym, a dla VIPów są w ogóle lepsze oferty niż polskie TFI.

Debiut. Wielkie halo. Ale pomyślcie, poczytajcie warunki - najpierw TY dajesz
        firmie kasę, potem cząstkę tej forsy firma Ci zwraca. Inaczej - nie masz
        odpowiedniej produkcji - nie dostaniesz ani grosza. A 4 polisy miesięcznie to
        spore osiągnięcie - w czołowych firmach ubezpieczeniowych średnio ilość na
        osobę wynosi ok.2 (średnio, czyli 1-2 osoby robią po 10, a reszta ... sama
        policz).

Będziesz pracować w firmie na wyłączność. Czytaj : Amplico jest najlepsze na
        świecie, Ci którzy sądzą inaczej są nierobami, wprowadzają złą atmosferę,
        mieszają w głowach tym "dobrze pracującym".

Jeśli chcesz zaczynać w zawodzie - i idziesz po dobre szkolenia, start - to
        ING. Szkolenia mają na wysokim poziomie.
        • k.ibisz Re: Amplico Life 13.02.06, 09:38
          Bardzo dziekuję, w końcu jakies konkrety. A już byłam prawie zdecydowana...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka