Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak pognębić wredną szefową?

11.02.06, 21:34
    Najpierw karze mi pisać do kogoś e-maila, że ma nam coś zapłacić. Ja do tej
    osoby już wcześniej pisałam, że ma to zapłacić i gtne ktoś nie odpowiedział,
    a potem się usprawiedliwiał, że nie zapłacił bo nie dostał faktur (o które
    mógł był wszak poprosić). Szefowa kazała mi tego e-maila wysłać do wiadomości
    kogoś jeszcze wyżej, co też uczyniłam. Następnie otrzymała od tej osoby
    odpowiedź żebym nie robiła takich "głupich" rzeczy jak pisanie do wiadomości
    kogoś wyżej bo to o nas źle świadczy. Poczułam się potraktowana okropnie,a
    moja szefowa....... wysłała facetowi piękne przeprosiny, że nie dostał faktur
    dając tym dośc wszak jednoznacznie do zrozumienia, że nie musi się przejmować
    tym co ja wypisuję.
    Dodaje, że jeszcze wcześniej kazała mi z tą samą firmą ustalić saldo za
    koniec roku (to nasza spółka siostrzana hiszpańska). Ja je ustalałam z taką
    kobietką z ich księgowości. W pewnym momencie ona sama usaliła saldo z tym
    gościem. mi o tym nie powiedziałą (oczywiście perfidnie poprosiła mnie o
    pomoc w tym, nie wiedziałam oczywiście że w tym pomagam. A ja jak idiotka
    wysłałam do tej babki potwierdzenie jeszzcze raz.
    Jak ją załatwić w takiej sytuacji? Proszę o ciekawe pomysły! Co mogłabym
    zrobić/napisać żeby jej dopiec?
    Obserwuj wątek
      • venesssa Re: jak pognębić wredną szefową? 13.02.06, 01:30
        Alez ty masz problemy.
        • Gość: biurowiec Re: jak pognębić wredną szefową? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:28
          Owszem, ma problemy z nierozsadna szefowa, ktora najwyrazniej ma kompleksy.
          Sluchaj, po co zleca komus cos, co sama wykonuje? chyba tylko po to, zeby sie
          wywyzszyc nad kims takim (podleglym pracownikiem) mowiac, ze sama to zrobila, i
          w ogole "dlaczego ci to tyle zajelo?". Moze sie nie ma przy kim wykazac, to
          wykorzystuje podwladnych. ZALOSNA baba.

Niestety nie widze jakiegos dobrego sposobu rozwiazania tego problemu.
      • Gość: JAA Re: jak pognębić wredną szefową? IP: *.aster.pl 17.02.06, 11:27
        Wysyłaj do jej wiadomości maile i pisz do kontrahenta, że robisz to zgodnie z
        dyspozycją szefowej.
        • Gość: DJ abeł zgrabna formułka IP: *.e-wro.net.pl 28.02.06, 10:19
          JAA dał dobrą radę. Ułóż sobie zgrabne formułki, którymi będziesz zaczynać
          takie e-maile do kontrahentów. Formę i styl sama wyczujesz/wypracujesz. Coś na
          kształt: "Realizując wytyczne mojego kierownictwa, pragnę Państwa poinformować
          że ...".

Możesz też przygotowywać maile i nich je wysyła szefowa. Tłumacz szefowej, że
          ty nie możesz reprezentować na zewnątrz firmy w tak ważnej sprawie lub że
          kontrahenci *na pewno* poczują się urażeni, gdy napisze do nich pracownik
          operacyjny.
      • asiula.b Re: jak pognębić wredną szefową? 22.02.06, 21:03
        Proś o polecenia na piśmie. A jak chcesz to możesz za każdym razem kiedy wyda
        Ci polecenie pytać czy aby na pewno masz to tak zrobić. Jak odpowie że tak to
        powtórz: "Ale na pewno???". Jak się zdziwi to powiesz, "żeby nie było tak jak
        ostatnio bo wychodzę na niekompetentną osobę".
        • Gość: mary Re: jak pognębić wredną szefową? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 11:49
          nienajlepsza ta rada. takie odszczekiwanie się szefowej może skończyć się
          wywaleniem z roboty.
          niestety sama nie widzę żadnego rozwiązania, :-( oprócz oczywiście zawiniecia
          ogona i poszukania sobie innego zatrudnienia

pozdrawiam

mary
          • jola261 Re: jak pognębić wredną szefową? 24.02.06, 15:28
            Mogę cie pocieszyć,jakbym czytała wątek o sobie i mojej szefowej.Hm, żałosne
            sa takie mało inteligentne szefowe ale i taki sie trafiają.Powodzenia w
            szukaniu nowej,lepszej pracy bo z doświadczenia wiem,że taka atmosfera w pracy
            raczej na długo pracownika nie przytrzyma.
          • asiula.b Re: jak pognębić wredną szefową? 25.02.06, 20:29
            No bo nie ma się odszczekiwać. Ma się UPEWNIAĆ zatroskanym tonem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka