Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Star Foods - zabrana premia ?!?!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 21:14
    Nie pracuję tu zbyt długo, ale zdązyłam się zorintować o tym ze czasami ktoś
    coś pisał nt. w.w Firmy na forum!
    Jak się ostatnio logowałam w moim banku - sobota rano; to na koncie była tylko
    "goła" podstawa !
    Co się dzieje - ASM twierdzi, że za styczen i luty PepsiCo nie wypłaci ani
    złotówki !!!????!!!

Jak tak - to ide na L4!
    Miały być zmiany "na lepsze" - a teraz:
    1. Brak uczciwie zarobionych premii, prowizji, bonusów, itd
    2. Plany wrzucenia nas /kobiet/ na Fordy Tranzity
    3. Likwidacja .... ?!?

Czy w waszych regionach jest podobnie?

Może wreszcie się zorganizujemy /nie tylko kobietki/.
    Może wtedy zaczną sięliczyć z nami?
    Wtedy przestaną wykorzystywać durny wpis "Premia Uznaniowa"
    Gdzie honor? Gdzie obietnice?
    Panie Prezesie /not a bene .. troszkę przystojny/:
    NIE ZMIENIA SIĘ ZASAD W TRAKCIE - A RACZEJ "PO" !!!!

Co proponujecie, jeśli okarze sie to prawdą ?

JD
    Obserwuj wątek
      • Gość: Dorota Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 22:33
        Coś na temat twojej firmy

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=28282528
        No cóż, czas na zmianę pracy - myślałaś o innej branży?

• Gość: tr Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 15.02.06, 20:07
          ludzie o czym w piszecie SF. to góra lodowa ona się topi a my toniemy
          a to dopiero początek minie kwartał i będą nas eliminować i nowymi celami nas
          uszczęśliwią pozostanie tylko podstawa a miało być tak super
      • Gość: Udajacy GREKA :))) ZLODZIEJE !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 17:58
        Spie..m stad
        a kierowcy juz dzis zapowiedzieli ze pracuja od 7 do 15 i ani minuty dluzej,
        wiec po jaki ... my mamy zapier*****?
        Na głupkowatych ASM czy "pieknego" Prezesika:)
        W poniedzialek biore "urlop" wtedy jeszcze bede mial na raty !
        a jak sie wszystko wyjasni to ... moze juz bede pracowal gdzies indziej!
        GREK
        • Gość: gdańsk kierowca IP: 213.25.101.* 24.02.06, 16:28
          gdzie pracować chca po 8 godzin gdańsk też chetnie sie przyłączy
          • Gość: Przedstawiciel Re: kierowca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:32
            chyba juz skaczyles - wic 16-ta i 15 godz to przesada:-)))
            a tak na serio - co u was - jak nastroje w nowym roku
            slyszalam ze maja zamykac niektore DEPA i "przytulac" nas do oddziałó PepsiCO?
            • Gość: gdańsk Re: kierowca IP: 213.25.101.* 25.02.06, 11:31
              kicha co dziennie po 14 godzin trzeba zmienić firme najlepiej bombe podłożyć w
              tej firmie
      • Gość: CZiPSY Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.chello.pl 20.02.06, 19:36
        ASM - czy.żby Czaruś P ?
        Ale takie zagrania to pewnie wymysł Rogu
        Załużcie związek zawodwy 15 osób i po sprawie
        • Gość: biedrona Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.85-237-175.tkchopin.pl 21.02.06, 19:35
          fajnie potraktowali nas jak biedakow orających za jałmuzne,to fakt miało byc
          lepiej a okazało sie ze jest do Du.. no cusz pewnie sie nie poprawi a wymagania
          jak za 3tys niech zejdą na ziemie " BO BIAŁY CZARNYM NIE BĘDZIE " pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.06, 10:28
      • Gość: związek zawodowy Star Foods - zwiazek zawodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:07
        Szanowni Państwo,

Żeby zalozyc organizację zwiazkową w Państwa zakładzie pracy
        /związek zawodowy/ potrzeba tylko 10 osob !
        Zapraszam do nas - kilka osob "od Państwa" sie juz z Nami skontaktowalo!
        A na dodatek - nie musicie Państwo zakładać sami związku -
        wystarczy zapisac sie do już istniejącego w PepsiCo /frito Lay/
        Wasza firma z naszych informacji już nalezy od pocz 2006 r do tego Koncernu,
        więc pozostały Państwu tylko formalności związane z wstąpieniem.
        Wtedy zdecydowanie łatwiej bedzie o ochronę Państwa praw pracowniczych.
        Tak a propos - wiemy już o ostatnich wykroczeniach związanych
        z terminem i formą wypłaty tzw. "premii uznaniowej".
        Nasi prawnicy są na etapie dokładnych badań i porad
        konkretnym osobom ze Star Foods!
        Jeśli zajdzie choćby najmniejsza szansa na skuteczne wyegzekwowanie
        od PepsiCo należnych Państwu pieniędzy - pomożemy z całej mocy!
        Zachęcamy również o kontakt osób - które chciałyby uczestniczyć -
        - całkowicie anonimowo, w nowo powstającej organizacji zwiazkowej w Star Foods!

Biuro Organizacji i Rozwoju KK NSZZ "Solidarność"
        tel. +48 58 308 42 22, 0501 692 884
        fax +48 58 308 42 43
        80-855 Gdańsk
        Wały Piastowskie 24

krzysiek@solidarnosc.org.pl
        katarzyna_mackiewicz@solidarnosc.org.pl

• Gość: PH Re: Star Foods - zwiazek zawodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 23:26
          Więc - tak jak myslałem!
          Jest nas więcej - porozmawiajmy o tym z naszymi kolezankami i kolegami.
          Nawet niech dotrze to do samej góry
          (po ost dzialaniach nawet moj ASM przestal cisnac!)
          Niech nawet oni dowiedza sie ze jest "troche" inaczej niz zapowiadali!!!
          Zorganizujmy sie wreszcie - Prawdziwych przyjaciol nie poznajemy przeciez w
          Bogactwie, lecz właśnie w takich sytuacjach jak Ta !
          Prosze o udzial wszystkich czytajacych - a wtedy inni zobacza, ze w nasjest
          prawdziwa sila!
          • Gość: kier Re: Star Foods - zwiazek zawodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:33
            wroclaw pracuje ponad 10 godzin
      • Gość: była klientka!! Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.centertel.pl 22.02.06, 10:48
        Ja może troszkę nie na temat (premii) ale i tak w związku z firmą star foods.
        Na stronie głównej firmy star foods pojawia się jakieś zakłamanie - i to nawet
        bardzo znaczące. Na temat pracowników widnieje informacja, że star foods
        zatrudnia wysoko wyspecjalizowanych i przeszkolonych pracowników - no większej
        głupoty nie słyszałam w ostatnich miesiącach - kto w takim razie zatrudnił
        asystentkę w biurze regionalnym w Gdańsku - niejaką Panią Bogumiłę S. -
        przecież ta kobieta jest bezczelna, niegrzeczna i psuje cały
        wizerunek "podobno" dokładnie wyselekcjonowanego personelu pracowniczego. Ta
        pani - jestem przekonana - selekcji nie przeszła. Nie lubię dzwonić do tej
        firmy i kontaktować się z biurem w Gdańsku bo z tą kobietą się nie da
        rozmawiać. Powinna przejść przeszkolenie conajmniej z profesjonalnej obsługi
        klienta, kontaktu telefonicznego itp. Ale z drugiej strony myślę, że nie da się
        z niej nic wykrzesać nawet po szkoleniach (o ile takie wogóle są organizowane w
        Star Foods - bardzo wątpliwe sądząc po tej pani). Dzięki niej firma traci
        klientów - wiem to z autopsji. Tak, że może ktoś przeczyta moją opinię na
        forum - ponieważ gdybym wysłała ten post do firmy star foods (to przeszedłby
        przez łapy Pani B.S i napewno by go usunęła) nie dotarłby do wyższych szczebli.
        Zatem proszę o dokładne i kompleksowe selekcjonowanie WSZYSTKICH pracowników a
        szczególnie takich, którzy mają kontakt z klientami. Przecież do tej kobiety to
        nawet Przedstawiciele Handlowi boją się dzwonić przy mnie - po traktuje ich jak
        śmieci. To żałosne i karygodne. Zwolnić tą panią bo tracicie klientów!! Na tym
        stanowisku powinna być osoba grzeczna, z miłą aparycją, inteligentna i przede
        wszsytkim KOMPETENTNA - znająca swoje obowiązki a nie zachowująca się jak Pani
        Prezes (lub jak za dawnych czasów kierowniczka sklepu mięsnego). "Pozdrawiam"
        władze SF.
      • Gość: gdańsk kierowca IP: 213.25.101.* 24.02.06, 16:03
        ccccchamstwo ile godzin możnadziennie robic 15 to zadużo za co
        • Gość: 1/4 ;) Star Fuks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 19:53
          Witam. Chcialbym poruszyc kilka nurtujacych mnie kwestii :))

Po pierwsze (1, I)- za jaki chu* pracujemy dziennie po 14 - 16 godzin
          dziennnie ?? Bo nedzna podstawa i tragi-komediowa premia przestala mnie juz
          bawic, tak samo jak komentarze, ze w domu jestem gosciem :/

Po drugie (2, II)- Kierownik (o ile tak go mozna nazwac) Transportu DEPO
          Swiecie chybal minal sie z powolaniem obejmujac w/w stanowisko. Jego zachowanie
          mozna potraktowac jako conajmniej zabawne - dam sobie reke uciac ze w szkole
          podstawowej i sredniej mial niejednego komisa z geografii, bo jak on przerobi
          trase po swojemu albo kaze jednemu kierowcy wziasc zwroty towaru od reszty to
          nie wiadomo czy siasc i plakac czy rozlozyc sie ze smiechu ;) (osobiscie
          jechalem z 13 punktami robiac przy tym niecale 400km) albo inna ciekawa
          sytuacja, mianowicie jechalem po jakims totalnym wygwizdowie i wg mapy mialem
          skrecic w jedna droge ktora w rzeczywistosci okazala sie polna (zima, mroz,
          sniegu po kolana, zaspy i w ogole przej***) no to mowie, albo jade tedy albo
          naokolo nadrabiajac conajmniej kilkanascie kilometrow, a ze bylo dosc pozno
          (19.00) to zalezalo mi na czasie, wiec wybralem droge na przelaj i tak jade,
          jade az droge zwezyla sie do szerokosci malego fiata ;) hehe no dobra - do
          szerokosci poloneza :) odbilo mnie od zaspy po lewej stronie i zsunalem sie do
          malego uskoku po prawej :/ wtedy to juz bylo po zawodach - najblizsza wioska na
          horyzoncie, srodek pola itp - no to co? to zadzwonilem do "kierownika" a on mi
          na to: (cytuje) "dobra to jak nie zrobisz trasy dzisiaj, to zostaw sobie na
          jutro, narazie, trzymaj sie" - BEZ KOMENTARZA !!!!!!!!!!

Po trzecie (3, III) - "szefowa" DEPO Swiecie - haha z nia sa najwieksze jaja ;)
          niejaka pani Katarzyna L. (podobno prawdziwe imie Stanislawa) ogolnie jest ok -
          ale jak sie wkurzy to z babka nie da sie pogadac :) a czego to wina ?? jej
          potrzeba chlopa !!!!!!!!!!!!!!!! bo jakby nie patrzec jest stara panna :))))))
          wtedy gwarantuje, ze cale DEPO pracowaloby inaczej :)))) wiec kierowcy, ktory
          wolny to zakrecic sie przy niej ;))) hehe (to byl oczywiscie zart, bo w pracy
          kierowcy wymagany jest dobry wzrok, a mysle ze kazdy ma i widzi jak
          wyglada "szefowa" <lol> ) - podsumowujac - Stacha jest OK, ale do czasu ;)

No i po czwarte (4, IV) - MAGAZYNIERZY a konkretnie kierownik zwany Mariusz
          alias Bleki :) koles ma przeje**** jak wartownik w zime - ma na siebie
          podpisany wyrok (chlopie dobrze radze - wybuduj sobie bunkier pod magazynem, bo
          jak wpadna co niektorzy, to bedzie naprawde nieciekawie...)

i to by bylo wszystko na dzien dzisiejszy, zobaczymy co przyniesie nowy
          miesiac ;) pozdrawiam wszystkich pracownikow Star Foods

P.S. jak zaloza zwiazek to chetnie zostane prezesem ;)))))
          • Gość: byli kierowcy Świe Star Foods IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 00:00
            Witamy wszystkich byłych i obecnych pracowników obozu* Star Foods. Chcemy potwierdzić wyzysk panujący w tej firmie oraz brak profesjonalizmu kierownictwa(rodzinka Państwa L.) depo Świecie.Co tu dużo pisać wszystko mobbing- to będzie właściwe słowo. Na koniec dodamy że pracowaliśmy tam od 1-5 ciu lat .Zwolniliśmy sie sami w okresie ok. 6 ciu miesięcy jest nas dziesięciu.To chyba świadczy że coś jest nie tak z tą firmą .Szkoła życia to jest to co gwarantuje Star Foods.Pozdrawiamy wszystkich kierowców z Bydgoszczy .
      • Gość: rumcajs łagry IP: 213.25.101.* 27.02.06, 15:17
        witam przedstawiciele pracuja społecznie za 1000 zł widocznie taka pensja ich
        zadowala zrobcie cos w tym kierunku aby było lepiej może sprzedawać tylko kapcie
        • Gość: Czarny Robotnik Grecki ŁAGR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:12
          My olewamy ich stałe wzrosty
          8 godz - a jak szef sie znow przywali /RSM, bo ASM to spoko gość, przeciez widzi
          co sie dzieje/
          to podam Star Fiuta do sądu - sami sobie bata zrobili ->GPS
          a u nas ....starsi szukają pracy
          my troche sie jeszcze zastanawiamy - wczesniej czy pozzniej tez stad spadamy
          ale brakuje nam jeszcze układów
          /a tylko tak mozna dzis zalatwic sobie cieplo posadkę/
          poważnie myslimy nad wyjazdem na wyspy
          tam moze i ciezko, ale ile kasy mozna przytulic
      • Gość: pracownik Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 22:04
        jak po komunikacie z planami i nowymi za*ebistymi Bonusami :)))))))))
        Prezesowi i reszcie zarzadu... dużo zdrowia bo "biedny" i niespelna rozumku
        czlowik!!!!!!
        Chyba, ze to nasz nowy-stary dyrektor Aleksander Wielki ma taki dobry humorek i
        dba o interesy swoich zasluzonych pracownikow
        DZIEKUJEMY !!!!!

Tylko wiecie co:
        mam kolege w laysach, pracuje on tam 6-7 lat i mowi, że nas zamykają!
        podsuchal swojego regionalnego jak rozmawial ze swoim dyrektoem!
        Po za tym, jezdza po naszych trasowkach - sam mi pokazywal i otwieraja co sie da
        jedyne problemy to "lewi" - nie moga ich znalesc - nie wiadomo dlazego:)

Sami sie pozwalniamy - nie beda musieli tego robic - czyli DOTRZYMAJA SLOWA -
        zadnych zwolnien

panowie - olejmy ten miesiac i tak nic nie zarobimy !!!
        1400 starczy :)))))))))))))
        • Gość: były kierowca Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 07:41
          Pracowałem jako kierowca w Gdańsku ( obecnie pracuje w innej firmnie) i zgodzę
          się co do tego że wielokrotnie pracowałem o wiele godzin za dużo , nie było to
          jednak zależne ani od tego jak ułożono trasę ( jeśli się dobrze oriętuję to są
          układane w Tomaszowie)ani od tego ile na niej było punktów . Jeden dzień szło
          lepiej drugi gorzej a związane to było z tym że Trójmiasto to ciężki rejon i
          byli tam ( nie wiem jak dziś ) bardzo wybredni klienci , i bardzo duża ilość
          sieciówek . Jestem w stałym kontakcie z kierowcą z Gdańska i o tym co dzieje
          się w tej chwili wypowiada się następująco: Ja to bym tych młodych gnoi
          powywalał , kurde trasę z 20 punktami w mieście po dwa albo trzy dni robią .
          To są osoby które powinny bruk układać a oni wielkich szoferów udają . Szkoda
          że stara paczka się rozsypała po tym jak grecy zabronili samochodami jeździć .
          Spokojnie sobie robiłem i 40 punktów a teraz to muszę po tych gnojach
          poprawiać .

Reasumując . ja znalazłem pracę która mnie zawsze fascynowała i dlatego nie
          pracuję już w Gdańsku . Nie wierzę w to co napisał któryś z gdańskich kierowcow
          na temat pracowników z Gdańska i Świecia bo zarówno ja jak i wiele innych osób
          otrzymywalem od tych ludzi pomoc w rozwiązaniu problemów .
          Najbardziej jednak dziwi mnie zachowanie tej osoby , bo jak można we własne
          gniazdo sr.. i ubliżać innym nie mając ku temu podstaw i odpowiednich
          umiejętności. Jak dalej nie dajesz sobie rady z 14 punktami dziennie to zmień
          pracę na składanie długopisów.
          • Gość: rumcajs trasy IP: 213.25.101.* 03.03.06, 13:09
            w świeciu pan kierownik miesza z trasami z tego co wiem w tej FIRMIE nigdy nie
            było dobrze pozdrawiam SPAWACZA byłego szofera <spawasz długopisami>
      • Gość: REP Malopolska PREMIA......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 12:21
        Czy u was tez zwalniaja PH
        u nas likwiduja etat i podobno kolejny w przyszlym miesiacu!
        Co sie dzieje:
        - nasza kase rąbią
        - zwalniaja PH
        - CO DALEJ - NIE DAJMY SIE !!!!!!!!!
        • Gość: rumcajs likwidacja IP: 213.25.101.* 06.03.06, 10:51
          likwduja 30% depo w polsce ponieważ jest za mała sprzedaż dążą do tego ponieważ
          LASY MAJA MOżLIWOść WIEKSZEGO RYNKU
      • kejbi1 [...] 07.03.06, 15:18
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: pracownik Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:19
          niech sie wpisza osoby ktore chca wstapic do zwiazku
          niech zobacza ilu nas jest !!!
          Wpis = jaka kolwiek odpowiedz np jako autor "1"
          • Gość: 1 Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:29
            Zdecydowanie TAK !!!!
            QTASY z PEPSI
          • Gość: 2 Prezes Związkow Zawodowych IP: 213.25.101.* 07.03.06, 21:49
            Gdańsk Snack auto czekam na dlaszych członków , formalności załatwie w
            Państwowej Inspekcji Pracy . Trzeba Działac !! OSZOŁOMY
            • Gość: 3 Re: Prezes Związkow Zawodowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:09
              i ja
              dobry pomysł z PIP'em
              moze tak zsynchronizujemy swoje dzialania
              co ty na to "1" i "2"
              ?
              • gosc41 Re: Prezes Związkow Zawodowych 08.03.06, 11:17
                Kościerzyna też się przyłącza.
                • Gość: 5 i 6 i 7 Re: Prezes Związkow Zawodowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:51
                  I my
                  cinajmniej 3 osoby
                  jakby co to nawet mozemy otwarcie zaprotestowac
                  /2 PH i kierowca/
                  • Gość: gosc 8 Re: Prezes Związkow Zawodowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:11
                    Ja tez!

Wie ktos moze ile nam w tym miesiacu zapier*ola?
                    Zrobiłem 2 cele + dystrybucje i jak nie zarobie 1500 premii to chcyba zaczne
                    zab ierac stojaki ze sklepow :-)
                    oczywiscie te niebieskie!
                    Tak na serio - slyszal ktos co?
                    ASM nic nie wie - jak zwykle!
          • Gość: ph bez premiiii!!! Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.localnet / *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 23:47
            ku..a gdzie nasza kasa za styczeń ?/mieli wyrównać.za luty też nie dostaliśmy
            wszystkiego....to już przegięcie...nasz "kiero" nam obiecał że dostaniemy tą
            kase ale on boi sie o swoją dupe i na pewno nie walczy o to "na górze".
            powiedzieli nam że bedzie nowy system naliczania premii.... ciekaw jestem co
            wymyślą?.....
          • Gość: wrocl Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:36
            autor 1
      • kejbi1 Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! 07.03.06, 15:28
        A tak na marginesie ciekawe czemu zadna inspecja nie dobrała im sie jeszcze nie
        dobrał do tyłków-czyzby korupcja??????
        • Gość: Marcin Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 22:00
          No to teraz bedziemy mieli swoich przedstawicieli do spraw współpracy z
          zarządem ,w poniedziałek mają być jakieś wybory takich osób .
          • kejbi1 Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! 10.03.06, 22:16
            szczerze zycze wam powodzenia ale moim zdaniem nic z tego nie wyjdzi bo kto
            zgodzi sie nadstawiac glowe.I jeszcze jedno GPS to ściema,a w PIP-ie nic nie
            zdzialacie bo oni nie biora sie za tak duze firmy.Ja Wam radze zachaczyć o
            telewizje.Program INterwencja albo Sprawa reportera to jedyny ratunek dla
            Was.Powodzenia.
            • Gość: Marcin Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:42
              To co teraz , wycofujesz się . Najpierw chciałaś tak mocno pomóc nam a zarazem
              i swojemu męzowi a teraz już koniec i piszesz o Uwadze czy Interwencji. Jako
              kierowca jestem zaskoczony Twoim postępowaniem i napewno razem z resztą ekipy z
              Gdańska postaramy się jakoś poprawić nasze warunki , choć napewno nie będzie
              łatwo
              • kejbi1 Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! 11.03.06, 12:07
                nie mysl ze nie chce wam pomoc ale wlasnie rozmawialam z pania ktora pracuje w
                PIP-ie.nic nie wskuracie,dlatego ze owszem wysylaja kontrole ale na tym sie
                konczy, bo takie firmy jak wasza maja dobrych prawnikow.oni wola wziasc sie za
                male firmy i biednych obywateli.mam nadzieje ze wam sie uda ale jednoczesnie
                sie boje ze walczycie z wiatrakami.Całym sercem jestem z wami ale nie moge
                patrzec spokojnie na to co sie dzieje.Przy okazji chcialabym przeprosic jezeli
                jakies osoby poczuly sie urazone moimi wypowiedziami.PRZEPRASZAM!Chłopaki glowa
                do gory!
                • Gość: Jestem Waszym Fanm Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.centertel.pl 17.03.06, 11:22
                  EJ!!! Program UWAGA w TVN to byłaby niezła jazda. Może pokażą co się wyprawia w
                  tej durnej firmie. Wyjdzie KILKA brudów na wierzch. Pani z Biedronki wystąpiła
                  w TV i wywalczyła swoje (za nadgodzinym, za wykorzystywanie kobiet w pracy itp.
                  i co?? Pieprz....a Biedroneczka (nie obrażając owadów) też miała super
                  prawników hehe ale przed TV nie da się przekupić kopertką pracowników PIPu
                  itd. - a teraz Pani z Biedronki jest posłem. TV ma swoją moc i myślę, że to
                  niezły pomysł. Oni się tam nie certolą - wyciągają syfy i może sie wreszcie
                  ktoś przestraszy i zaczna traktować pracowników jak ludzi a nie jak cholernych
                  wolontariuszy. A może ktoś pójdzie siedzieć... Przecież żyjemy w Państwie
                  prawa, co?? panowie z PiSu...??? Może ktoś się wreszcie zainteresuje
                  wykorzystywaniem, oszukiwaniem i OKRADANIEM pracowników przez jakichś nędznych
                  ZŁODZIEJI...?? ZAPRASZAMY TVN UWAGA!!!
      • Gość: GREK Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 13:37
        Co u was - w innych czesciach POLSKI
        dlaczego to forum prawie zamilkło !
        i dlaczego nikt => po za Pomorzem siew nie odzywa ?
        porozsylajmy sms po kolegach z innych czesci polski
        (mamy kontakty z Victorii, Heyetu, Magelana)
        albo inny łatwiejszy sposob:
        z tego co wiem, wszyscy mamy telefony - NUMERY: "po kolei"
        niech kazdy powysyła +/- 10 numerow w gore/w dół
        /moze byc nawet z netu/ INFO nt watku na tym forum
        Zobaczycie jak od razu frekwencja wzrosnie!
        • Gość: były kierowca Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 14:07
          Śmiać mi się chce z wypowiedzi wielkich kierowców z Gdańska ( tylko 2 z
          obecnego składu zasługuje na miano kierowcy) Sam zauważasz że jak jrździłem w
          firmie kilka lat to potrafiłem zrobić i 40 punktów. Tak jest do dziś czego
          dowodem jest Paweł i Oskar którzy tyle punktów potrafią zrobić. A wy młodzi
          jesteście osobami które mają prawo jazdy a nie fach kierowcy dostawcy w ręku.
          Potraficie tylko nażekać a dobrze niewiecie w którą stronę z Oliwskiej wyjechać
          aby do Satrogardu trafic. Jesteście słabi i nie potraficie się do tego
          przyznać , wolicie to zepchnąć na kogoś innego. Szkoda że stary skład się
          rozsypał bo w nim niebyło takich słabych "szoferzyn" jak wy.Apropo
          wynagrodzenia to napiszcie ile razy w lutym udało się wam zrealizować traskę w
          jeden dzień . Taką trasę która miała więcej niż 20 sklepów.

Nie wiem jak tam wygląda sytuacja w Kościerzynie ( nie znam nikogo) ale
          podejrzewam że jest podobnie jak w Gdańsku
          • Gość: PACYFIKATOR Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:04
            Posluchaj szanowny kolego - to ze potrafiles robic lekkim ch..em 40 punktow
            powinno wzbudzac podziw u nas i moze wzbudza - ale jak ktos z doslownie kilku
            miesiecznym stazem moze robic tyle, jak nie zna wszystkich punktow (do dnia
            dzisiejszego szukam, bladze i wydzwaniam bo nie moge znalezc punktu). I nie
            bron w tym momencie firmy narzekajac na nas, bo jakis czas temu mielismy podac
            info co do rejonow, ktore najlepiej sie nam robi. No i co z tego skoro i tak
            jezdzimy zupelnie gdzie indziej. A po drugie bo jezeli Ty uwazasz sie za
            wielkiego kierowce dostawce a nas traktujesz jak osoby majace tylko prawo
            jazdy, to powiedz mi jak mamy zdobyc doswiadczenie ???? Owszem przyznaje sie
            bez bicia - nie jestem jakims wymiataczem ze stukam sklep po sklepie, ale
            wszystko przychodzi z czasem, a niby jak Ty zaczynales ?? moge sie zalozyc ze
            nie raz dales snacki zamiast chipsow... i to nie w tym sklepie co trzeba...
            Co do realizacji tras to w miesiacu lutym bodajze 3 razy rozkladalem trase na 2
            dni a reszta realizowana w terminie, ewentualnie jakies przekladane faktury na
            nastepny dzien.
            Koscierzyny to lepiej nie oceniaj, bo napewno nigdy nie zrobiles 50 punktow do
            godz. 13.00 z tegoi co slyszalem, wiec respect dla chlopakow.
            Jezeli bedziesz stawal po stronie firmy wjezdzajac na nas to polecam nie
            wypowiadac sie na forum, bo z tego co widze masz problemy z czytaniem tekstu ze
            zrozumieniem - poczytaj co inni pisza...

Pozdrawiam
            • Gość: były kierowca Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 18:07
              Różnimy się tym że ja jak czegoś nie wiedziałem to potrafiłem się do tego
              przyznać. Jasne że nie odrazu robiłem po 40 punktów ale było mi obojętne gdzie
              pojadę bo na wszystkich rejonach trzeba dawać sobie radę . Obecnie jeżdże za
              granicę kraju i jakoś niewyobrażam sobie niedojechać do jakiegoś małego
              miasteczka gdzie muszę dostarczyć towar i powiedzieć szefowi że nie dojechałem
              bo nigdy tam nie byłem. I dlatego śmieszy mnie jak słyszę że kierowca z Gdańska
              nie wie gdzie są dane ulice w Gdańsku a takie sytuacje wśród Was są i to jest
              dla mnie niewyobrażalne. Kończę dusykusje z Wami bo prubójecie udowodnić swoje
              racje ich niestety niemając . Uczcie się panowie pracy a wasze zarobki i czas
              pracy napewno ulegnie zmianie. Mnie zawsze mobilizowało to że mam rodzinę na
              utrzymaniu i muszę zarobić . A Was kawalerów pewnie nie ma co zmobilizować bo
              tylko wiecznie wam mało i non stop marudzicie. Naprawdę zmieńcie pracę albo
              przestańcie stękać i wziąść się do roboty bo sam napisałeś że kierowca z
              Kościerzyny zrobił do 13 godziny 50 sklepów , więc pokazał że potrafi się
              sprężyć. Trzeba tylko chcieć a nie gadać że się nie da i nie uda.

Życzę Wam powodzenia w pracy i szybkiego dościa do większych umiejętności w
              pracy na stanowisku kierowcy dostawcy. I jeszcze jedno , nierozumiem dkaczego
              masz pretensje do wszystkich o to że błądzisz i szukasz sklepów. To chyba
              niczyja wina że nie potrafisz się zorganizować i pracować z mapą oraz robić
              sobie notatki o lokalizacjach poszczególnych klientów
              • Gość: PACYFIKATOR lol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 18:25
                akurat tak sie sklada, ze to ja jestem kierowca z gdańska, nie jestem zadnym
                taksiarzem zeby znac do ku.. nedzy wszystkie ulice w gdansku. Moze jakbym
                jezdzil tydzien tylko po gdansku na koksie albo sztynksie to wtedy bym wszystko
                poznal i zapamietal. I nie przypominam sobie, zebym narzekal, ze sie nie da i
                nie uda, owszem byly sytuacje, ze jak zobaczylem trase to wyzywalem itp ale to
                wszystko. Co do radzenia sobie w kazdym rejonie to jezeli jedziesz na mlynary,
                tolkmicko i milejewo i inne zasypane wypi..wia pierwszy raz w zyciu, bez mapy
                i zdany na siebie i przedstawiciela to ciezko dac sobie rade. Ale dalej nie
                rozumiem czemu pijesz do mnie - moze masz jakis problem ??
                I proponuje zmienic informatora, ktory sam ostatnio sie opie.. i woze jego
                zwroty
                • mariusz961 Re: lol 15.04.06, 17:25
                  pozdrowienia dla w WSZYSTKICH OBECNYCH jeszcze prracujących w starfoods a
                  głównie kierowców z gdańska przekretów daj mi tydzień a ciebie rozgryze nie
                  biedziej lub nie będzecie okradać firmy .Pozdraswiam równieź laski z depo
                  świecie oraz offic która dba owszystko pomyście i ile człowiek na glowie a wy
                  tylko macie 8 godzin i do domu.

• Gość: wroclaw Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 14:43
          od0506014592......
      • Gość: PH Galicja Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:15
        Hm,
        czytałem z zapartym rchem i oczy przecierałem!
        Wszyscy chca zmian i (....) siedza jak myszy pod miotła.
        Dlaczego się dajemy?
        Mam nadzieje że wreszcie znajdzie się ktoś /nie anonimowy/
        z dużą odwagą by przeciwstawić się bandzie oszolomow z PepsiCo
        ............
        Przeciez kazdy widzi, ze ostatnie ruchy z asortymentem dowoda ewidentnie
        zblizaniu sie wielkimi krokami VANSELINGU!
        Panowie /ups, Panie/
        Nie wiem, jak Wy, ale Ja nie mam zamiaru zapiepszac na Tranzicie!
        Kto odważny napisze jak zalozyc/wstapic do zwiazku zawodowego - gdzies byl
        watek na ten temat?
      • Gość: Frito Lays Koniec ???????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:12
        Czy ktoś słyszał o jakichś zwolnieniach
        byly jakies zebrania w DEPO i ktoś z PepsiCo rozmawiał
        napiszcie co tam bylo poruszane?
        A i z ostatnich plotek /ASM Frito Lay/
        1 VI lub VII przechodzimy na sam ciezarowe !!!
        Ostatnie krojenie plynnego i szklanego asortymentu to 1 z dowodów!
        • Gość: przyszły LAYS Re: Koniec ???????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:55
          Co kto słyszał....?
          Dlaczego na CIĘŻARÓWKI?
          Dlaczego 1 lipca?
          • Gość: misiek Plan akcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 16:05
            I co , zadowoleni jesteście po wczorajszych spotkaniach?
            0 bonusów (SF I zrobi może 20%).
            I jeszcze Leysiarze coraz bardziej wycinający nas z rynku..
      • Gość: Star Lays Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:21
        Idzcie pod H**j

Poje*any system - czytam w gazetce swieto :)
        pytam - JAKIE?
        Teraz to juz wszystko wiadomo - vanselling!!!
        (sa nawet ogloszenia: Lider w swojej branzy PILNIE szuka ...)

Olewam to tak jak moi koledzy - a menadzerowie to niech ich szlak trafi
        tych staych i tych "amerykanow" !!!!

• Gość: Jean'a Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:32
          Pozdro dla laluni....
          Asiu,
          Tobie to juz calkiem odpiepszyło!
          Nagle sie za robote wziela :-)
          Tylko juz przeginasz z tymi sms ... co 2 godziny "ile masz?"
          - bo nowi szefowie z Frito oczekuja wynikow!
          Moze zakreciłabys sie koło naszego prezesa i pusciła ..... oczko?
          Kiedys to ci nieprzeszkadzało, że czasmi wpadałaś do Depo, a teraz to mamy
          pracowac do min 17-ej!
          Daj zyc i odpusc - na razie dobrze radzimy!
          A jak nie - to jak w innych DEPach - i zobaczymy !
          • Gość: Bilobil Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 21:09
            Niektórzy szybko zapominaja
            Kolego - nie martw się, Rogu z Wawy też wziął się za "robotę"
            Nawigator aż czerwony ... hi hi hi.
            Ale co mi tam Rogu ... Lidka tez "tak jakby" wyjeżdza z Piaseczna.
            Panowie z Frito - GRATULUJEMY! Dajcie im polecenie, zeby sobie kat "C" wyrobili!
            Bo zdaje się, że niektórym menadżerom się przyda - my na pewno długo nie
            popracujemy!
            Odprawy - fikcja, lepiej dbamy o obibokow, niz oz kwiat kazdej z firm
            PH !!!!!
            • Gość: Lody na patyku Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 21:40
              E tam Lidia - ona juz przenosi sie .... do Leysow No i dobrze, ale Cezarego
              nie... stety tam nie-chcą!
              Może i dobrze, bo on potrafi tylko z*ebac to czego się się dotknie.
              Ale to prawda - wział sie do roboty,
              Huuaa Huuaa Huuaa Huuaa Huuaa - Bravo Panie Kierowniku,

Do boju ROGU&CZARUŚ
              • Gość: Wkurzony PH Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: 81.219.132.* 15.04.06, 20:48
                Hej czy to prawdza że od 1 czerca ma być zredukowanych 10 etatów PH? Czy ktoś
                coś wie? Pomocy!!!
                • Gość: Nowy SalesDyrektor Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 11:52
                  W jakim DEPO?
                  Ja słyszałem, że z 270 [tyle nas PH jest obecnie]
                  ma zostać 220 reszta rezerwowi :-))))))))))
                  te kutasy myślą, ze się damy nabrać - wychodzi po 2,5 na ASM
                  zakładając że ilość ASM się nie zmieni - a zmieni się na 100%
                  wtedy to nawet byłoby 3,5 na ASM - Ci z Frito to pojeby :-)))))
                  • Gość: Jahranka Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 18:40
                    To sobie znów popijemy - zeby tylko piwo nie było po terminie :-)
                    jak ostatnio w Hayet !!!
                    A co do rotacji, to słyszałem, ze wypiepszyli dyr. Personalnego i kilku
                    Regionalnych !!! Tylko pech chciał, że tych lepszych - przynajmniej w moim
                    przypadku! Słyszałem, ze ten nowy grubas, jest taki płytki jak Pilica /rz. w
                    Toamszowie/
                    Co do ASM "Umarł król - niech żyje Król", teraz to w ogole jest "fajnie" - tylko
                    szkoda, że pracujemy za friko :-(

A u Was - kto jeszcze "wypadł"?
      • Gość: DEPO Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 21:20
        Ludziki,

Szykują się zwolnienia!
        To wszystko niby zgodne z prawem, ale:
        DIABEŁ TKWI w SZCZEGÓŁACH !!!!
        Żadna firma nie moze ZGODNIE z PRAWEM NIKOGO zwolnić bez konsultacji z zwiazkami
        zawodowymi !!!!
        A takie już istnieją w strukturach PepsiCo w Polsce.
        Ale to nie jest takie łatwe.
        Żeby pomóc Prezesowi Star Foods musimy "coś" zrobić!
        Co prawda nie unikniemy zwolnien, ale możemy wytargować 2,3 a nawet 4 x wiecej!!!
        Tak, Panie i Panowie nawet i 5 x wiecej !!!
        To co dają to ochłapy - spójżcie na odprawy w innych "polskich korporacjach"
        że nie wspomnę o globalnych koncernach !
        Odprawy rzadko kiedy odpowiadają wczesniejszym poborom, a prawie zawsze
        uzaleznione jest od stażu !!!
        Jest to zawsze, powt. ZAWSZE kilkanaście lub kilkadziesiat pensji
        a nie jakieś 1,5 x za kazdy rok
        Smiechu warte !!!!

Ale wracając do tematu: to "coś" co uszczęsliwi laysiarzy to
        choćby 1 składka na solidarność - niezależnie gdzie wpłacona
        (w Warszawie,Płocku, Pcimiu Dln, Chełmie)
        Po takiej wpłacie - ok.10-15 zł i podpisaniu deklaracji (podajemy - tylko
        podajemy nazwe firmy) i NATYCHMIAST stajemy się
        członkami zw zaw Solidarność.
        Potem zgłaszamy to naszemu przełożonemu, on zgłasza to w kadrach i po ....
        Ochrona jest natychmiast po wpłacie i podpisaniu deklaracji - a nie po tych
        wszystkich formalnościach (przełożony, itd !!!)

Co nam to da?
        Ano to, że wtedy nasz kochany i umiłowany Gwiezdny Pracodawca musi konsultować
        wszelkie listy zwolnien grupowych z .... zwiazkiem zawodowym Frito Lay (PepsiCo)
        A dopiero potem zwalniac - jak zrobią inaczej kazdy sąd przywróci nas w max 1
        m-ąc do pracy!!!
        Jesli będą konsultować - automatycznie wydłużą procedurę, zwiazek coś wytarguje
        (nawet niech to będzie 1 m-ąc poborów więcej, dobre i 1 osoba) !!!
        Nie wiem, jak Wy - ale ja jutro podpisuję deklarację i wpłacam składkę - potem
        od razu zawiadamiam poleconym mojego pracodawcę i ...
        NIECH MNIE ZWALNIAJĄ - Zobaczymy

powodzenia i zapraszam innych do tego
        TO TYLKO kilkanascie złotych
        A ILE KORZYSCI DLA WSZYSTKICH !!!!!!!!!!

• gmx3 Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! 20.04.06, 18:22
        Witam kolezanki i kolegów,

Nie czytałem długo forum, ale wczoraj "przypomniałem" sobie i
        Nie do końca TAK jest, ale po kolei:

1. Wstąpienie do związku zawodowego nie daje absolutnie żadnej ochrony ;przed
        zwolnieniem !
        2. Pomaga, przy sprawnie działającej orgnizacji na dbanie o prawa pracownicze:
        nadgodziny, war. pracy, płacy, rozwiazywanie sporów zbiorowych, negocjowanie w
        imieniu praciwnika war ugody, rozwiazania umowy, itd,
        3. natychmiast po wstapieniu - wypełnieniu deklaracji (dostępna w każdej
        placówce NSZZ Solidarność każde miasto, newet takie małe) stajemy się członkami.
        Pełnym członkiem, z pełnymi prawami i obowiazkami jesteśmy dopiero po
        odpowiedniej uchwale Zakładowej Organizacji - zazwyczaj 1 raz na miesiac.
        Dopiero Wtedy "Oni", a nie my zgłaszaja pracodawcy, że wsrod załogi jest kolejny
        członek. Możemy być całkowicie anonimowi lub się ujawnić, tzn. swoje dane
        osobowe pozwolić, by pracodawca wiedzial, że jesteśmy w zwiazku !!!
        Co nam to daje?
        To, że nasza sytuacja diametralnie się zmieni, zaczną nas szanować przede
        wszystkim jako człowieka w pracy! A i w dobie zwolnień np. grupowych takich jak
        teraz pracodawca musi KONSULTOWAC ze zwiazkiem zasadność podejmowanych kroków.

Co do naszej sytuacji, nie musimy tworzyć nowej organizacji!
        Wytarczy zapisać się do istniejacej w Pepsico!

JA TAK ZROBIŁEM NA POCZ. KWIETNIA I CO WAŻNE ODWAŻYŁEM SIĘ UJAWNIĆ SWOJE DANE
        OSOBOWE! TZN MÓJ PRACODAWCA WIE, ŻE JA JESTEM W ZWIAZKU! I JAKBY CHCIAŁ, (ALE
        LUDZI ZE SRZEDAZY PODOBNO NIE ZWALNIAJĄ) MNIE ZWOLNIĆ, TO NAJPIERW MUSI TO
        SKONSULTOWAĆ ZE ZWIAZKIEM. KAŻDE INNE POSTĘPOWANIE JEST/BEDZIE NIEZGODNE Z PRAWEM!!!

JESTEM PRAWDOPODOBNIE 1-szym I JEDYNYM PRACOWNIKIEM STARFOODS, KTORY JUŻ JEST
        PEŁNOPRWNYM CZŁONKIEM ZWIĄZKU - Z PEŁNYMI TEGO FAKTU KONSEKWENCJAMI !!!

gmx3@gazeta.pl
        __________________________________________________________________________________________________

• Re: STAR FOODS IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Gość: Mariusz 19.04.06, 23:30 + odpowiedz

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=36688778&wv.x=2&a=40515106

Szykują się zwolnienia!
        To wszystko niby zgodne z prawem, ale:
        DIABEŁ TKWI w SZCZEGÓŁACH !!!!
        Żadna firma nie moze ZGODNIE z PRAWEM NIKOGO zwolnić bez konsultacji z zwiazkami
        zawodowymi !!!!
        A takie już istnieją w strukturach PepsiCo w Polsce.
        Ale to nie jest takie łatwe.
        Żeby pomóc Prezesowi Star Foods musimy "coś" zrobić!
        Co prawda nie unikniemy zwolnien, ale możemy wytargować 2,3 a nawet 4 x wiecej!!!
        Tak, Panie i Panowie nawet i 5 x wiecej !!!
        To co dają to ochłapy - spójżcie na odprawy w innych "polskich korporacjach"
        że nie wspomnę o globalnych koncernach !
        Odprawy rzadko kiedy odpowiadają wczesniejszym poborom, a prawie zawsze
        uzaleznione jest od stażu !!!
        Jest to zawsze, powt. ZAWSZE kilkanaście lub kilkadziesiat pensji
        a nie jakieś 1,5 x za kazdy rok
        Smiechu warte !!!!

Ale wracając do tematu: to "coś" co uszczęsliwi laysiarzy to
        choćby 1 składka na solidarność - niezależnie gdzie wpłacona
        (w Warszawie,Płocku, Pcimiu Dln, Chełmie)
        Po takiej wpłacie - ok.10-15 zł i podpisaniu deklaracji (podajemy - tylko
        podajemy nazwe firmy) i NATYCHMIAST stajemy się
        członkami zw zaw Solidarność.
        Potem zgłaszamy to naszemu przełożonemu, on zgłasza to w kadrach i po ....
        Ochrona jest natychmiast po wpłacie i podpisaniu deklaracji - a nie po tych
        wszystkich formalnościach (przełożony, itd !!!)

Co nam to da?
        Ano to, że wtedy nasz kochany i umiłowany Gwiezdny Pracodawca musi konsultować
        wszelkie listy zwolnien grupowych z .... zwiazkiem zawodowym Frito Lay (PepsiCo)
        A dopiero potem zwalniac - jak zrobią inaczej kazdy sąd przywróci nas w max 1
        m-ąc do pracy!!!
        Jesli będą konsultować - automatycznie wydłużą procedurę, zwiazek coś wytarguje
        (nawet niech to będzie 1 m-ąc poborów więcej, dobre i 1 osoba) !!!
        Nie wiem, jak Wy - ale ja jutro podpisuję deklarację i wpłacam składkę - potem
        od razu zawiadamiam poleconym mojego pracodawcę i ...
        NIECH MNIE ZWALNIAJĄ - Zobaczymy

powodzenia i zapraszam innych do tego
        TO TYLKO kilkanascie złotych
        A ILE KORZYSCI DLA WSZYSTKICH !!!!!!!
      • Gość: xxx Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.chello.pl 22.05.06, 18:48
        > 2. Plany wrzucenia nas /kobiet/ na Fordy Tranzity

slyszalas o rownouprawnieniu? to dziala w 2 strony

> Gdzie honor? Gdzie obietnice?

slyszals takie powiedzonko: obiecanki cacanki, a glupiemu radosc?

> NIE ZMIENIA SIĘ ZASAD W TRAKCIE - A RACZEJ "PO" !!!!

sama wyzej piszesz, ze to premia uznaniowa - wiec jaka zmiana zasad?
        • Gość: Audi A4 Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:34
          Gościu podejżewam że z wawy /IP: chello.pl/ Mr Dyk?
          > > Gdzie honor? Gdzie obietnice?
          >
          slyszals takie powiedzonko: obiecanki cacanki, a glupiemu radosc?

ZASADY SŁOWNE - tj JAK SIE OBIECUJE MA MITINGU ZE 1000 ZA TO I ZA TO - TO
          WŁASNIE MA BYC TAK NA KONIEC - a nie 1-szego "Tak" a 10-tego "nie-TAK"

• pc486 Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! 22.05.06, 21:22
            a jak ktos ci obiecuje na rozmowie kwalifikacyjnej wielkie szanse rozwoju,
            awansu itp i po paru latach nadal nic to co? tak wlasnie ma byc i koniec?
            • Gość: gnn Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:38
      • Gość: Darecki Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 22:40
        i jak zmiana tras - u mnie lipa
        jezdze /tzn bede/ po 300 km dziennie
        paranoja!
        Ale przynajmniej 1 taki, co mu szef /ciota/ pozwalał
        rozpoczynac o 9 i konczyc o 14 - bo 3 dzieci mial
        i pracuje 6 lat - teraz bedzie pracowal od switu do nocy
        /bo tez ma rozje..e trasy/
        pozdr inzynierow z Laxsow
        to chyba najlepsze cioty na swiecie
        • Gość: misiek Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:34
          Dsjcie spokój, rozp....li całą firmę tym podziałem.. Zgroza
        • Gość: bad Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: 81.219.217.* 26.05.06, 13:36
          Jakie nastroje panują w waszych Depo? Czy szukacie już pracy?
          SF zawsze było złodziejską firmą?

pozdrowienia
          • Gość: "Lublin" Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 15:28
            jakie nastroje - gowniane
            ale beda jaja -jak za 2 tyg 1/3 PH pójdzie na L4 !!!!
            moj kumpel tylko o tym mysli
            ASM tak podzielil trasy, ze chyba tylko 1 PH jest zadowolony
            ....
            ale wiem, dlaczego ASM to Pedzio, a PH to chyba przystojny
            wiec wszystko jasne
            reszte - czyli Nas Szlak trafia !!!!

pozdr wszystkich kowbojow :)
            do zobaczenia w jahrance

• Gość: Gość Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 11:24
              Witam wszystkich
              Co slychać w firmie Star Foods po zmianach?
              Jest lepsza kasa niż kilka miesięcy temu
              Pracowałwm w tej firmie przez kilka lat zawsze dużo
              obicywali,i każdego miesiąca można było dużo zarobić ale
              zawsze było jakieś ale cele z kosmosu itd.
              • Gość: Pele Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:46
                Chyba kpisz
                podstawa 1400 zł
                prowizja - 1%
                trasay tak rozje..e, ze ja mam 230 do 1 klienta !!!
                I te barany mwią, że tak lepiej, bo niby my generujemy mniejsze koszty niz
                tranzity !!!
                No tak 5 PH w 1 miejscu -> mniej niz 2 tranzity
                /które i tak musza tam jechac/
                BAŁWANY :)
                a i jeszcze: zapomnaiłbym o bonusie:)
                800 zł za słone /kg/ - aż czekam na cele - ale jak przegną to spie....
                i 200 za 20 zamówień !!!
                czyli max 2700 zl BRUTTO - ok 2000 na rękę
                Pe*sico = KUTASY !!!
              • Gość: Lays Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:27
                Czy jeszcze ktoś zyje?
                czy juz z Waszej firmy wszystkich zwolnili:)
                Bo u nas w DTS to niezła polewka ze "Starów"!
                Tego gówna to nawet mój chomik nie chce jeść !!!!
      • Gość: Hipopotam Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 22:53
        Witam koleżanki/kolegów
        Proszę Was o komentarze nt. ostatnich zmian: za i przeciw.

Moim zaniem, to dalej niepojęta gra na zwłokę - tylko po co ?
        niby jest "ciut" lepiej, ale ... nie tak jak miało być!
        W naszym regionie co prawda zmniejszyła się rotaja PH, sprzedaż wzrosła...
        ale jakoś dziwnie.
        ASM rzadziej jeździ z innymi PH - nawer można powiedzieć w ogóle!
        mówi, że teraz to "inna bajka"...
        Regioanlny ... starciłem rachubę kiedy oststni raz z nim rozmawiałem?

jak u Was?

HR
        • Gość: Paweł Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 21:25
          po staremu - towar jeździ jak chce - a dyspozytora podobno krew zalewa!
          Nas tez - ale KIEDY DO QRWY SIE TO SKACZY?
          Sprzedaż by nwet i była i co z tego, mój wysiłek idzie na marne!
          Jak zwykle - jak nie urok to sraczka!
          Ogolnie może troszke i lepiej, koledzy dostali podwyżkę /100zł/
          ale nerwowo jak kiedys
          Nara

• Gość: madmax Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.wroclaw.mm.pl 27.06.06, 23:33
          Witam wszystkich
          Właśnie staram się o pracę w tej firmie jako kierowca ale po przeczytaniu tej
          lektury zastanawiam się czy dobrze robię.poradzcie co robić???????!!!!!!!!
          • Gość: PH Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:35
            Znam kierowców ktoży pracują już bardzo dlugo w firmie i nie nażekają
            bardzo.Początki jak wiesz są zawsze trudne poznawanie trasówek (rejonów)ale jak
            chcesz pacować a nie nażekać itd. to będziesz pracował.Od stycznia jest nowy
            własciciel są już jakieś małe zmiany,w innych firmach kierowcy jeżdzą w soboty
            a u nas mają soboty wolne,
      • Gość: Kasjerka Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.09.06, 21:48
        No i co....
        kolejne zwolnienia tylko patrzec jak pozamiatają po nas!!!!
        W centrali głośno o masowych zwolnieniach - miejmy nadziej, że przynajmniej z
        odprawami takimi jak wczesniej !
        • Gość: romm Re: Star Foods - zabrana premia ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 20:54
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka