Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ADMINISTRACJA PUBLICZNA ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 14:18
    tyle sie mowi o nepotyzmie...jestem studentka piatego roku gospodarki
    przestrzennej, oststnio zauwazylam ogloszenie o wakancie na do urzedu miasta
    i gminy pewnej kilkunastotysiecznej miejscowosci, napisalam i juz po kilku
    dniach dostalam odpowiedz, wraz z zaproszeniem na rozmowe i wstepny egzamin,
    teraz jestem po kolejnych egzaminach, tym razem psychologicznych, takze chyba
    nie jest tak zle z ta nasza AP.... a moze sie myle..........
    Obserwuj wątek
      • Gość: __________X Re: ADMINISTRACJA PUBLICZNA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 14:22
        Mylisz się, ale powodzenia życzę
      • Gość: cramp Re: ADMINISTRACJA PUBLICZNA ? IP: *.derbynet.pl 16.02.06, 15:48
        Ojej jakiś promyk nadziei, jak się dostaniesz to koniecznie o tym napisz, bo po
        przeczytaniu tego postu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=36861528
        podobno szanse są znikome:((
      • Gość: Kaśka Re: ADMINISTRACJA PUBLICZNA ? IP: *.net / 82.160.62.* 16.02.06, 17:08
        A ja mam całkiem inne doświadczanie co do pracy w sektorze publicznym. Mieszkam
        w Myszkowie i o tym regionie mogę powiedzieć. Sama pracowałam w jednym z
        urzędów, praca jest owszem ale na czas ściśle określony a później i
        tak „grzecznie mówią spadaj”. Zostają tylko Ci, których rodzinka już pracuje. A
        więc jest np. tak, że mamusia w urzędzie miasta a synuś/córeczka w starostwie,
        policji itp. Nawet na staż ciężko się dostać jak nie załatwisz przez
        znajomości. Oferty pracy to czysta formalność, którą muszą spełnić a stanowisko
        jest już dawno zapewnione dla niby najlepszej osoby, cóż może kwalifikacje
        troszkę gorsze ale przecież to znajoma osoba lub cóż dobrze za nie zapłaciła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka