Gość: Ptysia IP: *.starybrowar.pl 23.02.06, 18:11 Czesc, ktos przechodzil rekrutacje w VW Poznan do pracy w biurze, jak to wyglada - podobno jest Assesment - co tam robia i jak sie pracuje, jak oczywiscie zatrudnia? I jaka kasa? Dzieki Ptysia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mili Re: Volkswagen, Poznan IP: *.acn.waw.pl 23.02.06, 19:45 Volkswagen... Miłe czasy... W Poznaniu była fajna ekipa. Nie wiem jak jest teraz. Ale współpracę z nimi lubiłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptysia Re: Volkswagen, Poznan IP: *.starybrowar.pl 26.02.06, 19:20 Dzieki wielkie, ale moze jakis konkret. Moze jeszcze ktos cos wie. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebaw(at)interiapl Re: Volkswagen, Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 10:59 Na poczatku; testy sprawnosci manualnej --> grupa 4-6 kandydatow do pracy dostaje zadanie np. sklejenia z papieru boiska futbolowego. Kazdy z rekrutow dobiera sobie prace, w trakcie "sklejania" wylania sie koordynator - szef projektu.:) Oczywiscie pracy zespolowej przyglada sie dzial psychologow i HR. Osoby ktore przeszly ten etap kierowane sa na test znajomosci "DOJCZA":) Po jego zaliczeniu nastepuje rozmowa z szefem, a w przypadku apikowania na stanowisko tłumacza/asystentki nastepuje gadka-szmatka z "oryginalnym Niemcem". Jaki jest proces rekrutacji na stanowiska robotnicze ja nie znaju:) Generaluie atmosfera oki:) a JESZCZE COS - pierwsze 4 m-ce to okres probny (1200 netto), potem praktykant (1400-1600 netto).Po roku robisz sie pelnoprawnym volkswagenowcem:P:P 1800 netto :P Jesli masz chec czegos wiecej sie dowiedziec to ---> sebaw (malpa) interia pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Volkswagen, Poznan IP: *.internet.v.pl 01.03.06, 15:36 nie gadaj, że takie jaja za 1200 zł netto??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysia Re: Volkswagen, Poznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 19:47 Dzieki, ale takie hocki - klocki za 1200 na lape? Az dziw bierze, jak tam tyle placa, to kto tam tyra? Wymagania jak z kosmosu, przeciez z takimi kwalifikacjami (b. dobry jezyk, doświadczenie itd., itp.) to sobie mozna znalezc spoko robote za normalna kase. A Ty co tam robisz za te, no powiedzmy 1800 netto - nie szkoda czasu? Pozdro ptysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azx Re: Volkswagen, Poznan IP: *.icpnet.pl 05.03.06, 12:24 hej, "Oczywiscie pracy zespolowej przyglada sie dzial psychologow i HR" - trochę szumnie powiedziane. Assesment robią czsami praktykanci pod okiem nieco bardziej doświadczonych pracownków i na pewno nie psychologów no chyba że amatorów;)( o stażu dzisiaj już może 2-3 letnim ).Czasami wygląda to tak że osoby o mniejszym doświadczeniu oceniają bardziej doświadczonych kandydatów. Żadnego działu psychologów tam nie ma.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yxc Re: Volkswagen, Poznan IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 02.03.06, 01:57 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Volkswagen, Poznan IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.35.* 03.03.06, 09:12 z tymi zarobkami co podal Seba, to jakas lipa chyba, takie wymagania i takie grosze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VV Re: Volkswagen, Poznan IP: 72.232.31.* 06.03.06, 10:37 Widziałem jakies ofert chyba własnie VW - 3tys netto na calabora.pl. Wątpie aby VW płacił tak mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Volkswagen, Poznan IP: *.internet.v.pl 06.03.06, 13:07 wielkie dzięki, mi też się tak wydaje, heca z assesmentem, testem językowym a zarobki jak na głębokiej prowincji w firmie krzak. Pajacó by z siebie chyba nie robili. Zaraz sprawdzę tę stronę, jeszcze raz dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebaw(at)interiapl Re: Volkswagen, Poznan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 13:55 Witam Ponownie :) Widze, ze zarobki wysokosc ktorych podalem w ub. tygodniu nie stykaja. OK - tlumacz z dwuletnim stazem na Dziale Elektroplanowania ma 1800 netto. Asystentka szefa działu 2000-2100 netto, pracownik (tzw. talent) mający "namaszczenie" dyrekcji na objecie w przyszlosci posady kierowniczej to 3500 netto:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptysia Re: Volkswagen, Poznan IP: *.internet.v.pl 07.03.06, 09:30 Rozumiem, że to na start? A czy pod ten talent, to podpada bardzo dobre CV (tzn, studia podyplomowe, świetne doświadczenie w zachodnich koncernach? Bardzo Cię proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Volkswagen, Poznan IP: 66.9.161.* 07.03.06, 09:58 raczej dobre CV, studia podyplomowe i doświadczenie nie spowodują włączenia od razu do talentów, czasami wręcz jak to u nas bywa nie można być za dobrym bo będzie się mądrzejszym od kogoś innego. Poznałem paru talentów i były to osoby dla których VW był pierwszą pracą i raczej nic szczególnego sobą nie reprezentowały. Tak jak napisał sebar decyduje namaszczenie kierownictwa czyli nie koniecznie wiedza i doświadczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebaw(malpa)interi Re: Volkswagen, Poznan IP: *.icpnet.pl 07.03.06, 19:57 Witam ponownie:) Dodam, ze praca w VW P-ń to calkiem sympatyczne miejsce rozwijania kariery:) Szefostwo OK, chociaz trafiaja sie wyjatki - jak wszedzie:) Pensje moze nie powalaja, ale za to jest stablizacja i pewnosc :) - jak wszedzie:). Rotacja kadr jest duza a to z uwagi na "podkupywanie" pracownikow przez kooperanta fabryki. Z reguly niemieckie firmy realizujace zamowienie dla VW proponuja etatowemu volkswagenpracownikowi (podoba mi sie to okreslenie:P:) lepsze warunki pracy. Jest to tzw. rezydencja stala w fabryce w Poznaniu. :) Jak beda pytania na forum to postaram sie wyjasnic publicznie idee zjawiska "rezydentury":P:> Pozdrawiam z szerokim usmiechem !:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Volkswagen, Poznan IP: *.internet.v.pl 06.03.06, 10:35 a jakie są zarobki w biurze dla osób z kilkuletnim doświadczeniem w koncernie zachodnim? Stanowisko specjalisty. Czy też takie grosze? Ja mam obecnie 4 tys netto, ale pod koniec roku muszę się przeprowadzić do Poznania i zamierzam już coś szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Volkswagen, Poznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:40 Z ciekawości podbijam, bo może ktoś jeszcze napisze jak wygląda tam praca biurowa, atmosfera, finanse i inne (jak są) bonusy. Moze napisze jakaś osoba pracująca tam.....???? Czy warto tam się starać o pracę??? I co jest po tym assesment center i egzaminie z dojcza??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Volkswagen, Poznan IP: *.internet.v.pl 17.03.06, 21:19 to ile czasu mija zanim zatrudnią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludek Re: Volkswagen, Poznan IP: *.internet.v.pl 20.03.06, 10:44 ja tez mam podobne pytanie, konkretnie chodzi mi o pieniądze, ile zarabia się w biurze z tzw bardzo dobrym CV po roku pracy w VW?, teraz rozbudowują zaklad, to będą musieli przyjąć ludzi przynajmniej do administracji, HR i księgowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Volkswagen, Poznan IP: *.internet.v.pl 22.03.06, 11:55 ja tez podbijam, chodzi mi o poziom wynagrodzenia, bo atmosfere znam i jest ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Volkswagen, Poznan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:24 a ja dostalam tam kiedys prace i nie poszłam i czasami nie wiem wlasnie czy czegos zalowacto było dwa lata temu i proponowali mi 2500 zł brutto na stanowisku referenta w dziale sterowania produkcja ale w obecnej pracy mi dano rowniez podwyzke i zostałam i poki co czasami mysle ze zle zrobilam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 żałować!!! nie ma czego!!! IP: 66.9.161.* 04.05.06, 14:21 jest wiele firm, które zostały przerośnięte przez swój image!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: żałować!!! nie ma czego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 15:16 dzieki za pocieszenie :) tak samo powtarza mi moj chłopak:) poza tym wielka firm to wiecej ludzi co kopią pod sobą dołki :) moze nie zawsze ale większe szanse na to ze ktos pod tobą dołki kopie niz w małej firmie :) Odpowiedz Link Zgłoś