Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

VALEO-praktyka/staż

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:48
    Witam, czy ktos z Was jest lub byl na stazu w Valeo.Prosze o info jaka szansa
    jest tam na zostanie na stale,czy staz jest platny, itp.Wszystkie info mile
    widziane:)Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: ILoveHR Re: VALEO-praktyka/staż IP: *.smstv.pl 02.05.06, 20:10
        Ubiegam sie wlasnie o praktyki, z tego co wiem sa platne, wyslalam swoje cv
        list motywacyjny i czekam....
      • alex.s Re: VALEO-praktyka/staż 09.05.06, 00:37
        Z tego co dowiedziałam się ze stronki portalu pracuj.pl, to mają chyba dość szeroką ofertę praktyk, więc to zależy pewnie jaki dział Cię interesuje. Jedynie mogę polecić zapoznanie się z : www.pracuj.pl/e-praktyki/ strona 93 w tym przewodniku.
        Pozdrawiam.
      • Gość: Leszek Re: VALEO-praktyka/staż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 18:36
        Wprawdzie nie byłem na praktyce w Valeo - miałem normalną umowę o pracę - ale
        zauważyłem, że Valeo zatrudnia wielu praktykantów mamiąc ich możliwością
        otrzymania umowy na czas nieokreślony, niestety tylko niewielki odsetek w końcu
        dostaje taką umowę. Myślę, że jest to około 1/10.

Najczęściej wygląda to tak :

W Valeo jest wiele prostej i żmudnej papierkowej roboty, którą może wykonywać
        byle kto. Większość tego typu prac może wykonywać osoba z podstawowym
        wykształceniem.

Valeo zatrudnia praktykantów, świeżo upieczonych absolwentów, pełnych nadziei
        zapału i chętnych do każdej pracy.

Przez rok harują po 12 godzin na dobę, a kadry obiecują im, że będzie dla
        nich etat może za 2-3 miesiące ( państwo dopłaca Valeo do tych praktyk)
        Po roku, gdy praktykant jest już zbyt sfrustrowany ciągłymi obiecankami i
        zaczyna zadawać coraz więcej pytań, zostaje zwolniony i przyjmuje się kolejnego
        białego murzyna do przekładania papierków i wklepywania danych do systemu MFG-
        Pro.

Szczerze nie polecam pracy w Valeo, a szczególności w oddziale Chłodnic w
        Skawinie - znam ten zakład od podszewki - to obóz pracy niewolniczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka