Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa

• Gość: jacobs Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.brda.net 08.04.06, 20:02
        Nareszcie dobra wiadomość. Porządek musi być. Prymitywnym pracodawcom
        zatrudniającym na czarno już dziękujemy! Nareszcie krok w kierunku poszanowania
        ludzi pracy.
        Teraz jeszcze należy sprywatyzować majątek tych wszystkich, którzy uwłaszczyli
        się po 1989 r. z majątku PRL. Wszystkich, którzy robili przekręty na państwowym
        majątku i bogacili się w nieuczciwy sposób należy pozbawić obywatelstwa i
        dożywotnio zakazać złodziejom pobytu w Polsce. Gdyby nie tacy złodzieje, nasz
        kraj nie byłby teraz na szarym końcu listy krajów UE, jeśli chodzi o rozwój,
        zamożność i dostatek.
      • truten.zenobi donos to nie bedziesz miał gdzie pracować! :P 10.04.06, 02:32
        Gdyby ludzie mieli szanse na normalną pracę nie godzili by się na pracę na
        czarno.

kolejne działania pozorne, zamiast rozwiązać problem czyli rozwijać gospodarkę
        rząd podejmuje działania pozorne które tak naprawdę zwiększają biurokrację a co
        za tym idzie osłabiają jeszcze bardziej gospodarkę i zmniejsza ilosc miejść
        pracy.

"jak se wybralismy tak se mamy!" ;P
        • Gość: jacobs Re: donos to nie bedziesz miał gdzie pracować! :P IP: *.brda.net 10.04.06, 12:48
          truten.zenobi widze, ze jestes jeszcze jednym z tych, ktorzy chca ludzi
          zastraszyc. Przed toba bylo juz wielu takich cwaniaczkow, ktorzy straszyli.
          Jeszcze raz, zebys zapamietal: Wolnosc, to brak strachu.
          • truten.zenobi Re: donos to nie bedziesz miał gdzie pracować! :P 10.04.06, 22:05
            widzisz trzeba myśleć i kierować sie realiami...
            Pewnie podobnie jak Ty chciałbym by każdy był mądry zdrowy piekny i bogaty ale
            wodróznieniu od Ciebie zdaję sobie sprawe że to nie realne.

prawda jest taka (z mojego puktu widzenia) im większa biurokracja tym mniej
            miejsc pracy im miniej miejsc pracy tym wieksze bezrobocie im wieksze
            bezrobocie tym gorsze warunki pracy
            więc zamiast zwiększac biurokrację nalezy ją zmniejszać! i ciężko jest mi
            zrozumiec ludi którzy myślą że wystarczy wprowadzić więcej przywilejów do
            kodeksu pracy a bedzie lepiej.
            to tylko spowoduje wzrost zatrudnienia na czarno lub w "samozatrudnienu"
            jeżeli masz taką złą opinie o mnie to może zapooznaj sie z tym co pisałem o
            samozatrudnieniu na tym forum pare miesiecy temu a dopiero później mnie
            oczerniaj!
      • Gość: czaplak Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 06:34
        Tak właśnie powinno być. Znam przypadek gyd pracownik po 8mc pracy na czarno
        stanoł murem i chciał podpisać umowe to od ręki został wyrzucony. I z tego
        miał? 8mc bez składek, niskie zarobki i jakieś tam ryzyko. A pracodawdca? Czysty
        zysk !!
      • Gość: fernando Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:05
        Tak trzeba ich karać tych wyzyskiwaczy kapitalistów darmozjadów. Za jednego
        zatrudnionego na czrno 10lat więzienia za dwóch 25lat więzienia, a zaq trzech i
        więcej kara śmierci, konfiskata mienia w całości i spłata długów w drugim
        pokoleniu.
        • sikorka68 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 10.04.06, 15:07
          Gość portalu: fernando napisał(a):

> Tak trzeba ich karać tych wyzyskiwaczy kapitalistów darmozjadów. Za jednego
          > zatrudnionego na czrno 10lat więzienia za dwóch 25lat więzienia, a zaq trzech
          i
          >
          > więcej kara śmierci, konfiskata mienia w całości i spłata długów w drugim
          > pokoleniu.

Ten tekst jest świetny, ale chyba mała przesada w drugą stronę
        • Gość: jacobs Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.brda.net 10.04.06, 19:07
          Karać należy tylko finansowo. Bo to jest najbardziej bolesne w kapitalizmie. Za
          pierwszym razem dotlikwa kara pieniężna. Dopiero za drugim przepadek mienia
          nieuczciwego pracodawcy oraz jego najbliższej rodziny. Tylko takie kary mogą
          zmusić niektórych ludzi do przestrzegania prawa. W całym rozwiniętym
          kapitalistycznym świecie stosuje się dotkliwe, a często bardzo kary finansowe za
          łamanie prawa podatkowego lub prawa pracy. Tylko z Polski po 1989 r. zrobiono
          zamiast państwa prawa dom publiczny, w którym cwaniaczki prymitywy pozwalają
          sobie na bezkarne wykorzystywanie ludzi.
      • hapita Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 10.04.06, 18:04
        Tragedią POlski stała się sytuacja,gdzie donoszenie ma byc cnotą.Stąd podobają
        mi się mahometanie,którzy zdradę,donos karzą śmiercią,w myśl zasady
        koranicznej:"Bóg nie kocha zdrajców".
        • Gość: jacobs Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.brda.net 13.04.06, 15:31
          To prawo, o którym piszesz, byłoby bardzo przydatne przy rozpoznawaniu
          prymitywnych polskich pracodawców. Człowiek bez dłoni wysiadający z samochodu?
          Prymitywny polski pracodawca.
      • Gość: WIEM ŻE ZYJE JAK G Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: 213.197.154.* 10.04.06, 18:36
        NIECH MNIE FINANS POCAŁUJE W D.... JA NA SWOJEGO SZEFA NIGDY NIE DONIOSE.TERAZ
        WIEM ŻE ŻYJE W DOSTATKU NIECH KACZUCHY SIĘ Z RYDZYKIEM ROZLICZĄ Z KASY.
      • Gość: handlowiec Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: 85.128.57.* 10.04.06, 20:28
        pracuję ok 8-10 h dziennie jako PH a oficjalnie na 1/4 etatu nie odkładają mi
        się składki na emeryturę, nie mam pełnych zwrotów podatków o ew. chorobowym
        nawet nie wspomnę... chorować mi się nie oplaci.... ana dodatek w mojej branży
        firmy zatrudniające w normalny sposób to rodzynki.... chętnie napiszę taki donos
        bo przynoszę szefowi 12-15tys pln zysku miesięcznie a on nie chce słyszeć nawet
        o zatrudniwniu mnie nawet na pełny etat i 890 pln w papierach...
      • Gość: handlowiec Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: 85.128.57.* 10.04.06, 20:36
        pisałem że pracuję na 1/4 a naprawdę 8-10h... Ale moja propozycja oprócz
        uproszczenia donoszenia propponuję dać pracodawcom marchewkę w postaci chociaż
        drobnego obniżenia świadczeń np. o 3-5%. bO JEżELI chociaż 20% zacznie płacić
        składki liczone od prawdziwych dochodów to i tak pieniędzy w systemie będzie
        dużo więcej...
        Byłby wilk (państwo) syty i owce (my) całe...
        • Gość: jacobs Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.brda.net 10.04.06, 23:35
          > drobnego obniżenia świadczeń np. o 3-5%. bO JEżELI chociaż 20% zacznie płacić
          Skoro nie są ścigani, to nie zaczną płacić, bo niby dlaczego mieliby nagle stać
          się uczciwi? Pracowników muszących z powodów egzystencjonalnych przyjmować
          obecne warunki i formy zatrudnienia jest tylu, że każdy zaślepiony zyskiem, kto
          nie zostanie zmuszony do uczciwości, nie będzie uczciwy.
      • Gość: BEZROBOTNY Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:01
        ---TA WŁADZA CHYBA JUŻ KOMPLETNIE ZWARIOWAŁA.PROPONUJĘ DLA NIEJ ODDZIAŁ
        ZAMKNIĘTY W WARIATKOWIE.-PYTANIE JEST PROSTE JAK BUDOWA CEPA!?,ZA CO WY
        URZĘDASY Z BIUR PRACY,URZĘDÓW SKARBOWYCH,ZUS-ÓW,BIERZECIE PENSJE A NAWET
        NAGRODY???-RUSZCIE SWOJE ZATŁUSZCZONE DUPY I JAZDA KONTROLOWAĆ WSZYSTKO CO SIĘ
        DO TEGO NADAJE.NIE CZEKAJCIE AŻ WAM KAPUSIE PODSUNĄ POD MORDĘ DONOSY.POKAŻCIE
        LUDZIOM,ŻE NA COŚ WAS STAĆ.PORA JUŻ SKOŃCZYĆ Z TYM TOWARZYSTWEM WZAJEMNEJ
        ASEKURACJI!-NO DO ROBOTY GNOJE Z ZA BIUREK...
      • Gość: hanka Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.it-austria.net 11.04.06, 13:34
        Moja przyjaciolka, w wieku 51 lat, pracuje od 6 lat na czarno. Musiala by byc
        chora na glowe, zeby to robic dobrowolnie. Innej pracy nie dostanie, wiec moze
        w tej sytuacji sie odwolac tylko do pana Boga.
      • Gość: ck Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:23
        Nasi ministrowie maja wiele ciekawych pomysłów.
        Szkoda ,że przynoszą one więcej szkody jak pożytku.
        Pani Gilowska zaproponowała obniżkę kosztów w sumie o 18 zlotych.
        Życzę powodzenia tym którzy założą biznes.

Dlaczego nie zabierzeciesię za fundacje, palace ZUS/ odsyłam do Wprost/.
        ZAIK-sy i inne krwiożercze instytucje.
        To pasożyty -okradające nas pracodawców.
        Młodym życzę powodzenia , ale za granicami tego chorego kraju
        chorego za udziałem i tych obecnie rządzących.
      • Gość: wianek Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 12.04.06, 21:29
        to kolejny chwyt PiS i kolesiów
        cały czas próbują odwrócic uwagę od rzadzenia POLSKą
        robiąc drobne ruchy wokół:
        pseudoafer, wieziennictwa, sądownictwa, dziennikarzy, etyki, donosicielstwa -
        słowem państwo policyjne, donosicielskie jak za czsów stalinizmu.
        Niech wreszcie zajma sie obecna sytaacją kraju, gospodarki zamiast odwracać
        uwage od obecnej sytuacji - aferami sprzed wielu lat.
        To jest partia rewanżyzmu - bez ŻADNEJ wizji przyszłosci
        Róbcie wreszcie coś dla POLSKI
        anie tylko szum wokół siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Lidka Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:14
        Ja pracowałam na czarno na umowę-zlecenie (którą obiecano mi, że podpiszę, ale
        jakoś do tego nie doszło), teraz, po dwóch miesiąćach nie widać ani umowy, ani
        kasy i co, nazwałbyś mnie "kablarą", bo chcę należne mi pieniądze???
      • Gość: AK Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 00:08
        Ale co ja mam zrobić?? Pracowałem i co ?? Ani umowy ani wypłaty ?? Co wy z żądu
        myślicie że my chcemy robić na czarno?? bez ubezpieczenia?? bez gwarancji na
        wypłate?? Ja osobiście nie dostałem umowy ani wypłaty ..... co mam zrobić ...
        boję sie o konsekwencje chociaż to nie moja wina że niechcieli podpisać ze mną
        umowy a do tego wogóle nie dostałem wypłaty ... to ku.. krzywdzenie zwykłych
        szarych i biednych ludzi
      • Gość: wojtek Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:34
        Albo donieś,albo liż tłuste dupsko doropkiewiczom
      • Gość: arter1 Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 10:04
        Witam. Jak doniosę na pracodawcę , że mnie zatrudnia na czarno, to stracę pracę
        i dostanę kaę to niesprawiedliwe, żeby osoba poszkodowana (pracownik nie mający
        opłacanych składek na ZUS)był jeszcze karany. to skandal.
      • Gość: Agnieszka Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.187.249.66.ip.airbites.pl 24.04.07, 12:58
        Ja pracowałam na czarno 2 miesiące dostałam umowe i okazało się,że jestem w
        ciąży a ponieważ umowa była tylko na miesiąc zostałam zwolniona i żadnych
        świadczeń gdybym od poczatku była zatrudniona teraz nie miała bym
        problemu.Pracowałam po 15 H dziennie jestem sama z 2 dzieci i nic z tego nie
        mam:(Realia Polski.
      • Gość: Ania Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: 57.66.197.* 07.05.07, 15:31
        No wszystko dobrze, ale gdzie zglosisc doniesiienie?do kogo?jaka droga??
        szukalam tego w necie np.urzad skarbowy i nigdzie o tym nie pisza!moze wy
        wiecie??
      • Gość: byly pracownik Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.adsl.alicedsl.de 17.06.07, 22:17
        salony urody jedrzejewskich w grudziadzu sa naj gorszym salonem w miescie.
        polowa personelu pracuje na czarno tzn bez zarejestrowania.ludzie tak nie mozna
        robic to sie nazywa wyzysk.
      • Gość: NIC Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:10
        No i co to da? Ja miałem problem z urzędem pracy i jego
        nadinterpretacji i teraz pracuję na czarno i jest OK. A urzędnikami
        niech sie zajmie Biladen bo w polsce na ich poczynania kary nie ma i
        dobrze jest. To idzie od góry. Władza na siebie bata nie wymyśli. A
        posłowie siedza na dupach i jak im sie kadencja skończy to beda
        narzekać na biurokrację. a zreszta 3/4 z nich pochodzi z biurokratów
        więc leją robola ile wlezie. A ja se wyjadę i niech ich szlag trafi.
      • Gość: ACReXXNPiHSASQw Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.hsd1.pa.comcast.net 11.09.08, 11:21
        b0nxqJ jcfsdtaftllj, judkrvfqltbz, [link=http://kyueuvqsylkf.com/]kyueuvqsylkf[/link], qmnxexkvuevq.com/
      • Gość: AjzVZMfWOmhKis Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: 69.205.96.* 11.09.08, 11:23
        QuuNVY udsxljxbrcic, lphqdydvypxn, [link=http://dgmdopditdrj.com/]dgmdopditdrj[/link], wybmxhqtpclv.com/
      • Gość: perla praca na czarno IP: *.airmax.pl 23.09.08, 20:38
        ja bym chciala doniesc na takiego goscia tylko nie wiem w ktore dzwi
        mam zapukac , nagminnie robotnicy uczestnicza z nim w alkoholowych
        libacjach , to szuja nie szef
      • Gość: dorcia kara za prace na czarno IP: *.chello.pl 27.01.09, 21:08
        Akurat!!!Pozaplacie kary juz cie nikt nie zatrudni nie bedzie mial
        kasy.nie lepiej wprowawdzic nizsze podatki i zusy ,a nie placic
        zlodziejom!!
      • Gość: TOMEK Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.nowydwor.mm.pl 25.02.09, 10:19
        A co zrobić,pracujesz na czarno ulegasz wypadkowi leczysz sie a potem
        dowiadujesz sie,ze na twoim miejscu jest ktoś inny
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka