Gość: jacobs Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.brda.net 08.04.06, 20:02 Nareszcie dobra wiadomość. Porządek musi być. Prymitywnym pracodawcom zatrudniającym na czarno już dziękujemy! Nareszcie krok w kierunku poszanowania ludzi pracy. Teraz jeszcze należy sprywatyzować majątek tych wszystkich, którzy uwłaszczyli się po 1989 r. z majątku PRL. Wszystkich, którzy robili przekręty na państwowym majątku i bogacili się w nieuczciwy sposób należy pozbawić obywatelstwa i dożywotnio zakazać złodziejom pobytu w Polsce. Gdyby nie tacy złodzieje, nasz kraj nie byłby teraz na szarym końcu listy krajów UE, jeśli chodzi o rozwój, zamożność i dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi donos to nie bedziesz miał gdzie pracować! :P 10.04.06, 02:32 Gdyby ludzie mieli szanse na normalną pracę nie godzili by się na pracę na czarno. kolejne działania pozorne, zamiast rozwiązać problem czyli rozwijać gospodarkę rząd podejmuje działania pozorne które tak naprawdę zwiększają biurokrację a co za tym idzie osłabiają jeszcze bardziej gospodarkę i zmniejsza ilosc miejść pracy. "jak se wybralismy tak se mamy!" ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: donos to nie bedziesz miał gdzie pracować! :P IP: *.brda.net 10.04.06, 12:48 truten.zenobi widze, ze jestes jeszcze jednym z tych, ktorzy chca ludzi zastraszyc. Przed toba bylo juz wielu takich cwaniaczkow, ktorzy straszyli. Jeszcze raz, zebys zapamietal: Wolnosc, to brak strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: donos to nie bedziesz miał gdzie pracować! :P 10.04.06, 22:05 widzisz trzeba myśleć i kierować sie realiami... Pewnie podobnie jak Ty chciałbym by każdy był mądry zdrowy piekny i bogaty ale wodróznieniu od Ciebie zdaję sobie sprawe że to nie realne. prawda jest taka (z mojego puktu widzenia) im większa biurokracja tym mniej miejsc pracy im miniej miejsc pracy tym wieksze bezrobocie im wieksze bezrobocie tym gorsze warunki pracy więc zamiast zwiększac biurokrację nalezy ją zmniejszać! i ciężko jest mi zrozumiec ludi którzy myślą że wystarczy wprowadzić więcej przywilejów do kodeksu pracy a bedzie lepiej. to tylko spowoduje wzrost zatrudnienia na czarno lub w "samozatrudnienu" jeżeli masz taką złą opinie o mnie to może zapooznaj sie z tym co pisałem o samozatrudnieniu na tym forum pare miesiecy temu a dopiero później mnie oczerniaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaplak Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 06:34 Tak właśnie powinno być. Znam przypadek gyd pracownik po 8mc pracy na czarno stanoł murem i chciał podpisać umowe to od ręki został wyrzucony. I z tego miał? 8mc bez składek, niskie zarobki i jakieś tam ryzyko. A pracodawdca? Czysty zysk !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fernando Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:05 Tak trzeba ich karać tych wyzyskiwaczy kapitalistów darmozjadów. Za jednego zatrudnionego na czrno 10lat więzienia za dwóch 25lat więzienia, a zaq trzech i więcej kara śmierci, konfiskata mienia w całości i spłata długów w drugim pokoleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 10.04.06, 15:07 Gość portalu: fernando napisał(a): > Tak trzeba ich karać tych wyzyskiwaczy kapitalistów darmozjadów. Za jednego > zatrudnionego na czrno 10lat więzienia za dwóch 25lat więzienia, a zaq trzech i > > więcej kara śmierci, konfiskata mienia w całości i spłata długów w drugim > pokoleniu. Ten tekst jest świetny, ale chyba mała przesada w drugą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.brda.net 10.04.06, 19:07 Karać należy tylko finansowo. Bo to jest najbardziej bolesne w kapitalizmie. Za pierwszym razem dotlikwa kara pieniężna. Dopiero za drugim przepadek mienia nieuczciwego pracodawcy oraz jego najbliższej rodziny. Tylko takie kary mogą zmusić niektórych ludzi do przestrzegania prawa. W całym rozwiniętym kapitalistycznym świecie stosuje się dotkliwe, a często bardzo kary finansowe za łamanie prawa podatkowego lub prawa pracy. Tylko z Polski po 1989 r. zrobiono zamiast państwa prawa dom publiczny, w którym cwaniaczki prymitywy pozwalają sobie na bezkarne wykorzystywanie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hapita Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa 10.04.06, 18:04 Tragedią POlski stała się sytuacja,gdzie donoszenie ma byc cnotą.Stąd podobają mi się mahometanie,którzy zdradę,donos karzą śmiercią,w myśl zasady koranicznej:"Bóg nie kocha zdrajców". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.brda.net 13.04.06, 15:31 To prawo, o którym piszesz, byłoby bardzo przydatne przy rozpoznawaniu prymitywnych polskich pracodawców. Człowiek bez dłoni wysiadający z samochodu? Prymitywny polski pracodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIEM ŻE ZYJE JAK G Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: 213.197.154.* 10.04.06, 18:36 NIECH MNIE FINANS POCAŁUJE W D.... JA NA SWOJEGO SZEFA NIGDY NIE DONIOSE.TERAZ WIEM ŻE ŻYJE W DOSTATKU NIECH KACZUCHY SIĘ Z RYDZYKIEM ROZLICZĄ Z KASY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlowiec Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: 85.128.57.* 10.04.06, 20:28 pracuję ok 8-10 h dziennie jako PH a oficjalnie na 1/4 etatu nie odkładają mi się składki na emeryturę, nie mam pełnych zwrotów podatków o ew. chorobowym nawet nie wspomnę... chorować mi się nie oplaci.... ana dodatek w mojej branży firmy zatrudniające w normalny sposób to rodzynki.... chętnie napiszę taki donos bo przynoszę szefowi 12-15tys pln zysku miesięcznie a on nie chce słyszeć nawet o zatrudniwniu mnie nawet na pełny etat i 890 pln w papierach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlowiec Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: 85.128.57.* 10.04.06, 20:36 pisałem że pracuję na 1/4 a naprawdę 8-10h... Ale moja propozycja oprócz uproszczenia donoszenia propponuję dać pracodawcom marchewkę w postaci chociaż drobnego obniżenia świadczeń np. o 3-5%. bO JEżELI chociaż 20% zacznie płacić składki liczone od prawdziwych dochodów to i tak pieniędzy w systemie będzie dużo więcej... Byłby wilk (państwo) syty i owce (my) całe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacobs Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.brda.net 10.04.06, 23:35 > drobnego obniżenia świadczeń np. o 3-5%. bO JEżELI chociaż 20% zacznie płacić Skoro nie są ścigani, to nie zaczną płacić, bo niby dlaczego mieliby nagle stać się uczciwi? Pracowników muszących z powodów egzystencjonalnych przyjmować obecne warunki i formy zatrudnienia jest tylu, że każdy zaślepiony zyskiem, kto nie zostanie zmuszony do uczciwości, nie będzie uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEZROBOTNY Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:01 ---TA WŁADZA CHYBA JUŻ KOMPLETNIE ZWARIOWAŁA.PROPONUJĘ DLA NIEJ ODDZIAŁ ZAMKNIĘTY W WARIATKOWIE.-PYTANIE JEST PROSTE JAK BUDOWA CEPA!?,ZA CO WY URZĘDASY Z BIUR PRACY,URZĘDÓW SKARBOWYCH,ZUS-ÓW,BIERZECIE PENSJE A NAWET NAGRODY???-RUSZCIE SWOJE ZATŁUSZCZONE DUPY I JAZDA KONTROLOWAĆ WSZYSTKO CO SIĘ DO TEGO NADAJE.NIE CZEKAJCIE AŻ WAM KAPUSIE PODSUNĄ POD MORDĘ DONOSY.POKAŻCIE LUDZIOM,ŻE NA COŚ WAS STAĆ.PORA JUŻ SKOŃCZYĆ Z TYM TOWARZYSTWEM WZAJEMNEJ ASEKURACJI!-NO DO ROBOTY GNOJE Z ZA BIUREK... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.it-austria.net 11.04.06, 13:34 Moja przyjaciolka, w wieku 51 lat, pracuje od 6 lat na czarno. Musiala by byc chora na glowe, zeby to robic dobrowolnie. Innej pracy nie dostanie, wiec moze w tej sytuacji sie odwolac tylko do pana Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ck Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:23 Nasi ministrowie maja wiele ciekawych pomysłów. Szkoda ,że przynoszą one więcej szkody jak pożytku. Pani Gilowska zaproponowała obniżkę kosztów w sumie o 18 zlotych. Życzę powodzenia tym którzy założą biznes. Dlaczego nie zabierzeciesię za fundacje, palace ZUS/ odsyłam do Wprost/. ZAIK-sy i inne krwiożercze instytucje. To pasożyty -okradające nas pracodawców. Młodym życzę powodzenia , ale za granicami tego chorego kraju chorego za udziałem i tych obecnie rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wianek Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 12.04.06, 21:29 to kolejny chwyt PiS i kolesiów cały czas próbują odwrócic uwagę od rzadzenia POLSKą robiąc drobne ruchy wokół: pseudoafer, wieziennictwa, sądownictwa, dziennikarzy, etyki, donosicielstwa - słowem państwo policyjne, donosicielskie jak za czsów stalinizmu. Niech wreszcie zajma sie obecna sytaacją kraju, gospodarki zamiast odwracać uwage od obecnej sytuacji - aferami sprzed wielu lat. To jest partia rewanżyzmu - bez ŻADNEJ wizji przyszłosci Róbcie wreszcie coś dla POLSKI anie tylko szum wokół siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:14 Ja pracowałam na czarno na umowę-zlecenie (którą obiecano mi, że podpiszę, ale jakoś do tego nie doszło), teraz, po dwóch miesiąćach nie widać ani umowy, ani kasy i co, nazwałbyś mnie "kablarą", bo chcę należne mi pieniądze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 00:08 Ale co ja mam zrobić?? Pracowałem i co ?? Ani umowy ani wypłaty ?? Co wy z żądu myślicie że my chcemy robić na czarno?? bez ubezpieczenia?? bez gwarancji na wypłate?? Ja osobiście nie dostałem umowy ani wypłaty ..... co mam zrobić ... boję sie o konsekwencje chociaż to nie moja wina że niechcieli podpisać ze mną umowy a do tego wogóle nie dostałem wypłaty ... to ku.. krzywdzenie zwykłych szarych i biednych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:34 Albo donieś,albo liż tłuste dupsko doropkiewiczom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arter1 Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 10:04 Witam. Jak doniosę na pracodawcę , że mnie zatrudnia na czarno, to stracę pracę i dostanę kaę to niesprawiedliwe, żeby osoba poszkodowana (pracownik nie mający opłacanych składek na ZUS)był jeszcze karany. to skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.187.249.66.ip.airbites.pl 24.04.07, 12:58 Ja pracowałam na czarno 2 miesiące dostałam umowe i okazało się,że jestem w ciąży a ponieważ umowa była tylko na miesiąc zostałam zwolniona i żadnych świadczeń gdybym od poczatku była zatrudniona teraz nie miała bym problemu.Pracowałam po 15 H dziennie jestem sama z 2 dzieci i nic z tego nie mam:(Realia Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: 57.66.197.* 07.05.07, 15:31 No wszystko dobrze, ale gdzie zglosisc doniesiienie?do kogo?jaka droga?? szukalam tego w necie np.urzad skarbowy i nigdzie o tym nie pisza!moze wy wiecie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.adsl.alicedsl.de 17.06.07, 22:17 salony urody jedrzejewskich w grudziadzu sa naj gorszym salonem w miescie. polowa personelu pracuje na czarno tzn bez zarejestrowania.ludzie tak nie mozna robic to sie nazywa wyzysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIC Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:10 No i co to da? Ja miałem problem z urzędem pracy i jego nadinterpretacji i teraz pracuję na czarno i jest OK. A urzędnikami niech sie zajmie Biladen bo w polsce na ich poczynania kary nie ma i dobrze jest. To idzie od góry. Władza na siebie bata nie wymyśli. A posłowie siedza na dupach i jak im sie kadencja skończy to beda narzekać na biurokrację. a zreszta 3/4 z nich pochodzi z biurokratów więc leją robola ile wlezie. A ja se wyjadę i niech ich szlag trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ACReXXNPiHSASQw Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.hsd1.pa.comcast.net 11.09.08, 11:21 b0nxqJ jcfsdtaftllj, judkrvfqltbz, [link=http://kyueuvqsylkf.com/]kyueuvqsylkf[/link], qmnxexkvuevq.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AjzVZMfWOmhKis Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: 69.205.96.* 11.09.08, 11:23 QuuNVY udsxljxbrcic, lphqdydvypxn, [link=http://dgmdopditdrj.com/]dgmdopditdrj[/link], wybmxhqtpclv.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perla praca na czarno IP: *.airmax.pl 23.09.08, 20:38 ja bym chciala doniesc na takiego goscia tylko nie wiem w ktore dzwi mam zapukac , nagminnie robotnicy uczestnicza z nim w alkoholowych libacjach , to szuja nie szef Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorcia kara za prace na czarno IP: *.chello.pl 27.01.09, 21:08 Akurat!!!Pozaplacie kary juz cie nikt nie zatrudni nie bedzie mial kasy.nie lepiej wprowawdzic nizsze podatki i zusy ,a nie placic zlodziejom!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: Pracujesz na czarno? Donieś na swego szefa IP: *.nowydwor.mm.pl 25.02.09, 10:19 A co zrobić,pracujesz na czarno ulegasz wypadkowi leczysz sie a potem dowiadujesz sie,ze na twoim miejscu jest ktoś inny Odpowiedz Link Zgłoś