Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca pokojowki w DE, warto??

IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.06, 11:07
    witam, przyjechalam do DE i po kilku miesiecznym poszukiwaniu pracy dostalam
    angaz w 5,5 gwiazdkowych hotelu w duzym miescie w DE.Praca "Housekeeper
    assistant" 2 zmianowa po 8h,stala, dobra pensja plus napiwki.Hotel jest
    obrzydliwie drogi (prawie 500 EUR! za dobe).I ja sie pytam, czy warto???Moze
    ktos pracowal na tym stanowisku w DE lub innym kraju, w b.dobrym hotelu
    (wymogiem byla m.in BIEGLA znajomosc j.ang)??Waham sie i waham....:( Moze
    choc na chwile sie zaczepic, choc to nie byl szczyt moich zawodowych marzen?
    Obserwuj wątek
      • Gość: ruda kita Re: Praca pokojowki w DE, warto?? IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.06, 14:16
        up
      • Gość: Recruteur Re: Praca pokojowki w DE, warto?? IP: *.fbx.proxad.net 24.04.06, 17:37
        Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi.
        Czy Ty chcesz mieszkac w tym hotelu (Twoje oburzenie na wysokie ceny...) czy pracowac tam ?
        Biegla znajomosc angielskiego w hotelu ***** to standard. Zwykle trzeba znac dodatkowo dwa inne jezyki
        w stopniu dobrym.
        Jakie sa Twoje marzenia zawodowe ?
        Jakie masze kwalifikacje ?
        • Gość: Kacha Re: Praca pokojowki w DE, warto?? IP: *.chello.pl 24.04.06, 19:28
          a co to jest DE? Nie wstydzę się przyznać do swojej niewiedzy. A tak w ogóle to
          czegoś tu nie rozumiem. Parę miesięcy szukasz pracy i jak ją dostałaś to masz
          wątpliwości jakieś? Coś mi tu nie pasi)))
      • ritta27 Re: Praca pokojowki w DE, warto?? 25.04.06, 10:06
        DE znaczy Niemcy.Nie zrozumieliscie mnie, drodzy forumowicze.Po prostu szukam
        kogos kto pracowal na takiej pozycji w Niemczech lub innym kraju europejskim,w
        bardzo dobrym hotelu.Czy jest ciezko, jaka jest ta praca i czy da sie wytrzymac
        (fizycznie i przede wszystkim psychicznie), jak pisalam nie jest to szczyt
        moich marzen ale z pracä w DE nie jest wesolo:(
        • Gość: Iwik Re: Praca pokojowki w DE, warto?? IP: *.chello.pl 25.04.06, 12:02
          Dopóki nie sprawdzisz sama to wiedzieć nie będziesz. Wszystko zależy od ludzi z
          którymi przyjdzie pracować. Twierdzisz , że DE to Niemcy ... hmmm -D
          (Deutschland) to rozumiem a DE to skrót od czego przepraszam?
          • annajustyna Re: Praca pokojowki w DE, warto?? 25.04.06, 12:49
            To normalny skrot miedzynarodowy. De-80331 München - tak wyglada miedzynarodowy
            zapis kodu Monachium. Polska to PL, Belgia to B, Dania to DK....Tak samo w
            internecie np. www.derspiegel.de
            • annajustyna Blad, sorry... 25.04.06, 19:32
              Oczywiscie nie De-80331, tylko D-80331...Zapedzilam sie...
      • simplyblond Re: Praca pokojowki w DE, warto?? 25.04.06, 15:49
        Kochana, Ty sie nie zastanawiaj tylko bierz te prace! Ja skonczylam w PL
        studia, a taka prace z pocalowaniem reki bym wziela.
        Housekeeper assistant to troche wyzej niz pokojowka.
        Powodzenia!
        • pia.ed Re: Praca pokojowki w D 27.04.06, 14:17
          Skoro dostalas angaz, to przy BIEGLEJ ZNAJOMOSCI JEZYKA ANGIELSKIEGO
          moglas nie tylko zapytac sie, ale nawet przeczytac
          co bedzie nalezalo do Twoich obowiazkow.

Zapewniam Cie, ze przy podobnym zatrudnieniu istnieje
          dokladny spis CZYNNOSCI DO WYKONANIA.

A moze chcesz sie tylko pochwalic sie czytajacym, ze Ci sie tak swietnie udalo?
      • Gość: ruda kita Re: Praca pokojowki w DE, warto?? IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.06, 22:09
        O czym Ty piszesz kobieto? Czym mam sie pochwalic??Co mi sie udalo??
        Praca pokojowki to powod do dumy?Czy jak? Jezeli nie pracowalas na tym
        stanowisku, nie komentuj i daj sie wypowiedziec ludziom ktorzy na tem temat cos
        wiedza i napisza czy WARTO, bo takie bylo pytanie.
        • fojtho Re: Praca pokojowki w DE, warto?? 28.04.06, 01:18
          "czy WARTO, bo takie bylo pytanie."
          WARTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Teraz każda praca to powód do dumy(nieważne ,czy pokojówka czy dyrektor)
          i nie zadzieraj tak parapetu !
        • Gość: Recruteur Re: Praca pokojowki w DE, warto?? IP: *.fbx.proxad.net 28.04.06, 08:38
          W dalszym ciagu nic nie wiadomo o Twoim wyksztalceniu, Twoich kwalifikacjach, referencjach.

Dlatego zastanaiam sie,czy moj kolega slusznie zaproponowal Ci to stanowisko ...? Czy bylo warto ... ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka