Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ale jaja...

IP: *.chello.pl 26.04.06, 11:34
    Nieźle się dzisiaj uśmiałam. Jakiś czas temu pojawiło się w wyborczej
    ogłoszenie zamieszczone przez wydawnictwo Axel Springer dot. zatrudnienia
    dziennikarzy. wysłałam cv i dzwonię tam dziś do kadr zapytać, jak tam, czy są
    już wyniki tej rekrutacji itp. Odbiera nadęta paniusia, zdziwiona, nic nie wie
    o takiej rekrutacji, po czym przerywa mi i mówi "Ale Gazeta Wyborcza nie jest
    naszą gazetą proszę pani". Myślałam, że padnę. No eureka. No i wyszło na to,
    że to moja wina, że jej wydawnictwo zamiesciło ogloszenie w wyborczej. Niezła
    jazda...
    Obserwuj wątek
      • Gość: gaga Re: ale jaja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:50
        No widzisz, tak to jest. Jakaś nadęta niekompetentna paniusia dostała tam pracę
        po znajomości i musisz ją znosić. Tak samo klienci, interesanci itp....
        Szkoda gadać. Tylu debili pracuje a mądrzy ludzie nie mają pracy :(
        • Gość: Taska Re: ale jaja... IP: *.acn.waw.pl 27.04.06, 14:00
          znam to skads, bylam tam dzisiaj zaproszona na rozmowe o prace, ale w innym
          charakterze. Mialam powiedziane, zeby sie zglosic na I pietro do recepcji i
          powiedziec o co chodzi. No wiec przyszlam punktualnie a tu sie okazuje ze nikt
          nic nie wie, ale kiedy sie upieralam, ze to na pewno tutaj, to zaczely sie
          telefony, gonitwa po korytarzach no i w koncu wszystko sie wyjasnilo.
          Niemniej jednak brak kompetencji troche porazajacy
          • rraaddeekk Re: ale jaja... 27.04.06, 14:30
            Przyjaciółka znalazła kiedyś ogłoszenie dotyczące pracy w prasie lokalnej.
            Podany jako kontakt tylko nr telefonu.

Kobieta odbierająca telefon stwierdza, że musi zadać kilka pytań.... dłuższa
            przerwa...(chyba szukała kartki)... zadaje kilka pytań typu:

-jakie ma pani wykształcenie?
            -ile ma pani lat?
            -czy jest PANI MĘŻCZYZNĄ?
      • Gość: Krzyś Re: ale jaja... IP: *.os1.kn.pl 27.04.06, 14:35
        Jak chcesz więcej przygód to zapraszam do wzięcia udziału w rekrutacji we
        Wrocławiu do Cetelem banku - po 6 tyg. rekrutacji i dwóch rozmowach, nie mogłem
        doczekac sie odpowiedzi miała być w ciągu tygodnia ja czekałem 3:), poszedłem
        do Banku i co sie dowiedziałem - "Zapomnieliśmy o Panu":)
        To JEST PROFESJONALIZM I KULTURA - POLSKICH FIRM!!!
        I dziwią sie ze ludzie wyjeżdżaja?:)
        • Gość: baba-jaga Re: ale jaja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:48
          pocieszę Cię, że placówka Cetelem w Warszawie prowadzi identyczną politykę..
          chyba aż zadzwonię i pogratuluję im profesjonalizmu osobiście, no i oczywiście
          spójności polityki HR w ramach grupy ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka