Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Work & Travel

08.01.03, 18:49
    Chce wyjechac na program Work & Travel, albo cos podobnego na najblizsze
    wakacje do Irlandii albo UK. Kto byl? Jest taka firma FOSTER, W-wa, Pulawska
    100 i oni oferuja takie wyjazdy. Jezdzil ktos z nimi?

Obserwuj wątek
      • Gość: polok Re: Work & Travel IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 08.01.03, 22:04
        Zastanów się najpierw nad celem wyprawy: zarobkowy, czy coś szumnego jak
        np. "poznać obcą kulturę". Jeśli zarobkowy, to po prostu jedź na czarno, bo z
        programem... nic nie zarobisz. Jeśli wejdziesz na strony int. tych firm, to
        zobaczysz szumne hasła o poznwaniu świata i przyjaźniach.

W rzeczywistości wszystkie oferty w Polsce to przedstawicielstwa organizacji z
        Wlk. Brytanii, nastawione na zysk. Oj, trzepią tam na nas kasę. Ich podejście
        sprowadza się do "Zerżnąć klienta z kasy ile się da i zapomnieć o nim." Byłem
        parę razy na czarno, widziałem Polaków, którzy przyjeżdżali z programem i
        wyjeżdżali, gdy już wyszli na zero. Wielu rezygnuje po tygodniu pracy, a jak tu
        wyjechać z długiem na karku. Sam jestem w trakcie załatwiania programu, chociaż
        akurat nie z Foster. Jak im wpłaciłem już całą kasę, to już dzwoni ściemniacz z
        polskiego przedstawicielstwa nie dalej jak w poniedziałek i tak mówi "Wie Pan,
        przedłuży się trochę wydawanie dokumentów, bo firma w Londynie przechodzi
        reorganizację." Wyjazd się zbliża a ja jestem na lodzie.

Jeśli zamierzasz w ten sposób zarabiać dłużej to potraktuj pierwszy wyjazd jako
        czas na ustawienie się i nawiązanie kontaktów. Ja dopiero w drugim i trzecim
        roku zarobiłem naprawdę niezłe pieniądze. Dobre miejsca są obstawione, trzeba
        sobie najpierw wyrobić pozycję. I nie chodzi tu tylko o konkurencję wśród
        przyjezdnych, bo przecież miejscowi też tam szukają pracy, a nie ma niestety
        miejscówek "tylko dla Polaków".

Prześledź forum bo wątek wraca jak bumerang i naprawdę już chyba wszystko
        zostało powiedziane. Jest to opcja dla ludzi naprawdę zdeterminowanych i
        wytrzymałych.
      • Gość: agulla Re: Work & Travel IP: *.gisz.pl 10.01.03, 18:28
        JeZeli interesuje cie praca na farmie wejdź na strone www.columbusclub.pl,
        byłam w razie pytań www.agga_23@interia.pl
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka