Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hewitt Associates - Kraków

IP: *.chello.pl 18.05.06, 21:15
    Dobry wieczór,
    Czy ktoś z Was pracuje w firmie outsourcingowej Hewitt Associates jako
    Client Service Associate?
    Chętnie poczytam jakie są Wasze opinie o poracy w tej firmie, na tym stanowisku.

pozdrawiam
    mufaska
    Obserwuj wątek
      • Gość: mufaska Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.chello.pl 19.05.06, 14:06
        up
      • gioseppe Re: Hewitt Associates - Kraków 20.05.06, 14:11
        podciągam bo jestem zainteresowana.
        rekrutacja, bardzo miła, choć trochę według mnie przesadzona no ale w
        dzisiejszych czasach chyba każda większa firma tak robi...

nikt nie pracuje w tej firmie?
        • pielach Re: Hewitt Associates - Kraków 20.05.06, 15:18
          poszukajcie w wyszukiwarce, pisalam juz na ten temat, ale wiecie, jak ktos jest
          zadowolony i pisze o miejscu pracy w samych superlatywach to sie mu na tym
          forum obrywa.. wiec nie chce mi sie powtarzac.
          • Gość: mufaska Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.chello.pl 20.05.06, 18:52
            no właśnie jest niewiele...
            • pielach Re: Hewitt Associates - Kraków 20.05.06, 20:42
              a jakie sa twoje konkretne pytania? tylko konkretnie, a nie pytanie o opinie
              prosze. opinia jest bardzo pozytywna.
              • gioseppe Re: Hewitt Associates - Kraków 20.05.06, 20:54
                czy możesz zdradzic na jakim stanowisku pracujesz? czy właśnie jako Client
                Service Associate? :)

jeśli tak to interesuje mnie jak ta praca wygląda w rzeczywistości.
                Wiem tylko, że odbiera się telefony (tylko w danym języku, np angielskim czy też
                po polsku?), maile, faxy - obsługuje się w ten sposób klientów, tak to wygląda?
                czy inaczej?

ktoś powiedział mi, że wygląda to nieco inaczej niz przedstawia sprawę
                rekrutujący...że rozliczają z telefonów,bo trzeba ileś tam dziennie wykonać do
                klientów... mnie skojarzyło sie to jedynie z telemarketingiem a z taką formą
                pracy nie chce mieć do czynienia dlatego wolę się upewnić.

I jeszcze jedno pytanie - w archiwum znalazłam informację, że zarobki to ok 2500
                brutto. Czy to prawda?

jeśli wolisz pisać na priv, bardzo proszę :)
                zresztą już o rekrutacji to chyba Ty mi właśnie pisałeś ;-)
                • pielach Re: Hewitt Associates - Kraków 20.05.06, 21:18
                  client service associates to ogolna nazwa stanowisk w tej firmie, niezaleznie w
                  ktorym zespole sie pracuje, jako ze jest firma outsourcingowa, to kazdy jej
                  pracownik swiadczacy dane uslugi dla klienta jest wlasnie client service
                  associates, junior jezeli jest to entry level, a senior jesli chodzi o
                  specjaliste.

wnioskuje ze chodzi o zespol: customer service. ich praca polega na zapewnieniu
                  pierwszego kontaktu dla pracownikow klienta: dzwoni jakis czlowiek bo ma jakis
                  problem, i ten zespol mu pomaga ten problem rozwiazac.

nie wykonuje sie zadnych telefonow do nikogo i nikt nikogo z niczego nie
                  rozlicza (tzn z jakosci wykonanej pracy pewnie tak...). jest stala pensja
                  miesieczna. zaden telemarketing.

• gioseppe Re: Hewitt Associates - Kraków 20.05.06, 22:10
                    dzięki za odpowiedź

> pierwszego kontaktu dla pracownikow klienta: dzwoni jakis czlowiek bo ma jakis
                    > problem, i ten zespol mu pomaga ten problem rozwiazac.

oczywiście odpowiedzi na wszystkie problemy a przynajmniej do większości można
                    dowiedzieć się podczas szkoleń? :)

a możesz podać przykładowy problem?:) już tak z czystej ciekawości pytam ;-)

> zaden telemarketing.

super :)
                    • pielach Re: Hewitt Associates - Kraków 20.05.06, 22:15
                      np dzwoni ktos zeby dowiedziec sie o mozliwosci swojego awansu, albo o
                      procedure zalatwiania urlopu.

wszystko powinno byc podane jak na dloni, zarowno szkolenia przed, jak
                      i 'sciagawki' w chwili rozmowy.
                      • Gość: gioseppe Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.chello.pl 20.05.06, 23:24
                        dzięki za wskazówki.
                        W końcu coś konkretnego zostanie w archiwum ;-)

pozdrawiam
        • Gość: xxx Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:19
          No ja tez miałam przyjemnośc byc u nich na testach i rozmowie, chyba w grudniu...
          Mieli odezwac sie najpóźniej do końca stycznia (w przypadku dezycji zarówno
          pozytywnej i negatywnej), a tu odzew zerowy!

Szkoda bo firma sprawiała wrazenie b. profesjonalnej, sądziłam ze w
          "wyśmienitych" firmach doradztwa personalnego feedback jest standardem :-(
          • dziamdzia Re: Hewitt Associates - Kraków 23.05.06, 18:28
            no niekoniecznie standard bo do mnie tez nie raczyli sie odezwac :-[
            • Gość: == Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.chello.pl 24.05.06, 18:19
              a długo czekaliście na odpowiedź?
              bo mi powiedzieli, 3 tygodnie wiec nie wiem czy sie nastawiac ;)
            • Gość: gość Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.krakow.pl / *.vrak.krakow.pl 24.05.06, 22:19
              a jak wygląda rekrutacja?
              • Gość: gioseppe Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.chello.pl 25.05.06, 10:03
                przede wszystkim trzeba powiedzieć, że rekruterzy sa bardzo kulturalni :)
                i ogólnie atmosfera jest OK

co do samej rekrutacji -
                1 filtracja CV ;-)
                2 assessment centre
                3 interview z HR
                • Gość: dziamdzia Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 23:52
                  Rekruterzy rzeczywiscie ok, w ogole bylo bardzo sympatycznie :-) dlatego pewnym
                  zgrzytem jest brak info zwrotengo...

najpierw dostalam zgrzewke testow do wpelnienia - w stosie dokumentow trzeba
                  bylo odnalezc wlasniwe pytania + krotkie streszczenie artykulu, a potem rozmowa
                  z pania manager
                  • Gość: joe Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 06:52
                    MOże ktoś z pracujących w tej firmie podzieli się wrażeniami?
                    pozdr
      • Gość: Tester Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:13
        Witam

Ja byłem na rozmowie na stanowisko Test Analyst - ale ile trzeba było wcześniej
        zachodu żeby się na rozmowę dostać - paranoja. Kilka razy przekładali termin
        romowy, trwała cała śmieszna rekrutacja chyba ze dwa miesiące, na rozmowie
        poszło mi dobrze, ale oczywiście się nie odezwali jak obiecali, sam dowiedziałem
        sie że projekt jes zawieszony i nie potrzebują na razie "białych murzynów" Poza
        tym słyszałem że bardzo słabo płacą.

Odradzam tą firmę

Pozdrawiam
        • Gość: sceptyk Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.net.autocom.pl 13.11.06, 19:13
          witam,
          dziwne ze wszyscy uciekaja z capa i innych centrow outsourcingwych do nich,
          jesli podobno malo placa... to kto placi duzo?
          • Gość: alina Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 08:35
            No wlasnie: ktos moze wie jak maja sie zarobki w Hewitt do tych z Capa? Czy sa
            porownywalne?
            • mufassa Re: Hewitt Associates - Kraków 28.11.06, 11:23
              ja podejrzewam, że nie brali mnie pod uwagę gdy usłyszeli, że chcę zarabiać 2000
              netto.

jakoś pan rekrutujący od razu zmienił tok rozmowy... jeszcze wciskał mi kit, że
              patrząc na moje cv może śmiało stwierdzić, że dużo zarabiam i na pewno długo u
              nich nie posiedzę :)

jaja jak wszędzie
              rekrutację o kant d... rozbić!
              • Gość: sceptyk Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.net.autocom.pl 15.02.07, 00:07
                jak mozna pisac takie glupoty. 2000 netto?!?! dla takiej korporacji? za
                duzo?!??! hehe. wiesz jak to sie nazywa? dysponas poznawczy... jestes po prostu
                lewy a teraz szukasz usperwiedliwienia dlaczego cie odrzucili. ja ci powiem...
                jestes po prostu lewy. i bedzie dalej zarabial 1500 netto (bo pewnie mowiac
                2000 to chciales sobie polepszyc).
                • Gość: Hehe Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.chello.pl 16.02.07, 00:16
                  A ch.. ci do tego frajerze czy one jest lewy czy nie...zajmij się lepiej swoją nędzą intelektualną. Znalazł się zakompleksiony koleś, który mierzy wszystkich swoja miarą.
                  • Gość: a Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.net.autocom.pl 21.03.07, 22:47
                    to zes sie popisal...
      • Gość: magda Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 12:45
        Hej a jak tam wogóle aplikowac bo na stronce w necie nic nie znalazłam :(
        Wysłałam im zapytanie z ogólnego formulaża. może ktoś ma jakiś kontakt do nich
        do biura w Krakowie??
        • Gość: bitubitu Re: Hewitt Associates - Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 22:28
          krakow.recruitment@hewitt.com
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka