Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha

16.06.06, 18:52
    Śmiać mi się chce gdy słyszę takie brednie.Praca jest,tylko młodzi ludzie nie
    chcą pracować...Wymarzona praca polskiego studenta(i nie tylko studenta) to:
    1200-1500 na rękę,służbowa komórka,praca biurowa ofkoz i to taka zeby cały
    dzien mozna było przez gg nasuwać.Jak proponuję ludziom pracę w naszej
    firmie,gdzie zarobki są w 100% prowizyjne,a można zarobić bez problemu 3-4
    tys,to każdy zaczyna marudzić...Wśród młodych ludzi mamy przewagę leniwych
    piździaków ,którym wystarczy głodowa pensja, byleby tylko nie trzeba było nic
    robić.Nie ważny awans,nie wazny rozwój,byle było 1200 i zero
    odpowiedzialnosci i zero przemęczania sie..
    Myślałem ze znalezienie dobrych ludzi do pracy w naszym kraju to pikuś,a jest
    to naprawdę nie takie proste...w kraju z 20% bezrobociem...gdzie niby wszyscy
    chcą pracować,a pracy nie ma....jest to równie śmieszne,co żałosne.
    Info dla złośliwych- NIE, TO NIE JEST AKWIZYCJA
    Obserwuj wątek
      • Gość: qaz Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 18:56
        > Info dla złośliwych- NIE, TO NIE JEST AKWIZYCJA
        Napisz więc bliżej, co to za praca, bo prowizja kojarzy mi sie wyłącznie ze sprzedażą.
      • garraretka Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 16.06.06, 18:57
        buahahaha!

1200-1500 zł to wymarzona pensja? Chyba tylko wtedy gdy ma się wikt i opierunek
        u rodziców.
      • Gość: joasia Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.e-wro.net.pl 16.06.06, 19:04
        a dajesz umowę o prace ,świadczenia-bo sama prowizja to nie wszystko! łapanie
        pracy ,której wynagrodzenie opiera się na prowizji i tylko prowizji jest dla
        desperatów! czy uważasz,że ktoś kto np. ma rodzine może sobie pozwolić na
        powiedzmy 3 tyś jednego miesiąca a o zarobków kolejnego bo był chory? to takie
        oferty sa podejrzane i dziwne ,że tego nie rozumiesz? a jaką formę zatrudnienia
        oferujesz w tej super pracy?
        • Gość: qwerty thunderstruck1 możesz mi... IP: *.acn.waw.pl 16.06.06, 19:28
          StaRY tymi prowokacjami idź lepiej do onetu.
          Prowizja, 3-4 tysiące? ladnie. Tylko że ludzie nie są gupi. Nikt nie szuka pracy na miesiąc czy na dwa. Po co komuś prowizja? jak mozna miec normalną pensję. Jak słyszę kolejnego debila co proponuje prowizje to krew mnie zalewa.

Z prowizji na emeryturę nie zarobisz. Prowizja jest dobra dla kogoś kto nie ma żadnych kwalifikacji, a w dodatku nie chciało mu się żadnych studiów skończyć.

Chcesz prowizje ? to pracuj sobie sam. Mam już dosyć wciskania ludziom badziewia. Wynalazki typu: akwizycja, marketing bezpośredni czy też praca w młodym dynamicznym zespole. koński pytonie jeśli nie masz co robić nie loguj się tu. To przez was ludzie dostają zlecenia umowy na pracę która jest pracą de fakto stałą. Co to za nowy zawód inżynier sprzedaży? Jak mozna komuś proponować 1200-1400 brutto?

Dla wszystkich tego typu pracodawców - serdeczne s......ć!
          • Gość: joasia Re: thunderstruck1 możesz mi... IP: *.e-wro.net.pl 16.06.06, 19:55
            to chyba nie do mnie, a do zalożyciela wątku?
            • Gość: qaa Re: thunderstruck1 możesz mi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 22:43
              • Gość: elka Re: thunderstruck1 możesz mi... IP: *.wro.vectranet.pl / *.wro.vectranet.pl 16.06.06, 22:51
                po cholere chcesz przyjac te dwie osoby? sam zapieprzaj za prowizję to zarobisz
                6 tys :)
                • Gość: hanula Re: thunderstruck1 możesz mi... IP: *.e-wro.net.pl 16.06.06, 23:12
                  frajerów szuka....
      • amplicolife Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 16.06.06, 23:27
        mnie takze chce się smiac. W naszym kraju jest duzo pracy, tylko ludziom nie
        chce sie pracować. Brak im ambicji i determinacji i saodyscypliny. Tez pracuję
        w systemie prowizyjnym , zarabiam miedzy 6000 a 20000 zl, splacam kredyt
        mieszkaniowy, wychowuję samotnie córkę, jezdze na urlopy i nikogo nie musze
        prosic o 20 dni urlopu. w zeszlym roku bylam w sumie 3 miesiace na urlopie, w
        tym juz ponad miesiac. Ludzie sa stworzeni do narzekania. Kiedy pokazuję
        wydruki prowizyjne albo historię rachunku, to kazdy mowi, ja tyle nie chce,
        chce tylko 1500 na umowe o prace. rozumiem Cię.
        • garraretka ... 16.06.06, 23:31
          ...a gruszki na wierzbie rosną!
        • Gość: ania Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: 195.136.95.* 16.06.06, 23:58
          Wiesz co twoja opowieść jest z kategorii SF, bardzo zbliżona to opowiadań Lema.
          Wyobraź sobie ze znam wielu ludzi ambitnych, dyspozycyjnych itp (łacznie z tymi
          wszystkimi "walorami" o których opowiadzasz, ale jakoś nie udało im się takiej
          pracy zdobyć. Może podasz jakieś konkrety a nie tylko "bajki". Jestem gotowa
          podjąć się takiej pracy w tej chwili
          • amplicolife [...] 17.06.06, 00:11
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • zbinia Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:12
              oczywiscie juz odpisuje
            • Gość: qaz Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 00:23
              > napisz do mnie annam@op.pl w mailu podam ci telefon i umowimy sie na spotkanie.
              I pranie mózgu :)
              • amplicolife Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:30
                nie mam potrzeby prac komus mozgu, bo mam doczynienia z ludzmi znajacymi swoja
                wartosc
            • Gość: karina Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.e-wro.net.pl 17.06.06, 16:00
              pewnie działasz w piramidce, jak mnie wciągniesz to zasuwam na
              Ciebie......oj.....;-(
        • emelem1 Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:27
          amplicolife napisała:

> mnie takze chce się smiac. W naszym kraju jest duzo pracy, tylko ludziom nie
          > chce sie pracować. Brak im ambicji i determinacji i saodyscypliny. Tez
          pracuję
          > w systemie prowizyjnym , zarabiam miedzy 6000 a 20000 zl, splacam kredyt
          > mieszkaniowy, wychowuję samotnie córkę, jezdze na urlopy i nikogo nie musze
          > prosic o 20 dni urlopu. w zeszlym roku bylam w sumie 3 miesiace na urlopie, w
          > tym juz ponad miesiac. Ludzie sa stworzeni do narzekania. Kiedy pokazuję
          > wydruki prowizyjne albo historię rachunku, to kazdy mowi, ja tyle nie chce,
          > chce tylko 1500 na umowe o prace. rozumiem Cię.

tak bredzi każdy kierownik grupy lub dyrektor oddziału firm
          ubezpieczeniowych.tak ma kase tylko z tych prostych agentów
          ubezpieczeniowych,lata taki po rodzinie, znajomych itp. podpisze pare umów,
          dalej idzie mu kiepsko to rezygnuje ,a te prowizje z wpłat(cała obsługa umowy)
          przejmuje jego kierownik i wtedy sie chwali że ma np. 6000/miesiąc
          • amplicolife Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:29
            nie oceniaj jesli nie znasz sytuacji a grubo sie mylisz, bo prowizja o ktorej
            mowie jest wylacznie z mojej sprzedazy...
            • annajustyna To sprzedaz polis ubezp, na zycie etc... 17.06.06, 18:37
              Ludzie, zwroccie uwage na nicka: Amplico Life...
          • Gość: mika Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 15:25
            Zgadzam się. Jak miło, że o tym piszesz.
            Czuję się lepiej, bo tak mnie już z błotem mieszali, że taka nieambitna i
            niezaradna jestem. Dzieki.
        • Gość: ula Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.e-wro.net.pl 17.06.06, 19:31
          to sie śmiej! ja sie śmieje z takich przedstawivcieli ubezpieczeniowych, co
          znajomi przed nimi uciekaja a oni zarobia wszystko aby swe produkty wcisnąć bo
          inaczej są na zero-bo zyją z prowizji!
          • Gość: ula Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.e-wro.net.pl 17.06.06, 19:32
            to oczywiście do amplicolife, sorry,że pod annajustyna sie wklikało!
            • annajustyna Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 20:09
              Nie ma sprawy, mam doswiadczenie na forum, wiem, jak to nieraz z drzewkiem
              bywa;)))). Dla mnie osobiscie praca ubezpieczyciela jet na granicy moralnosci:
              przeciez bazuje sie (o ile nie zeruje) na ludzkich lekach o egzystencje,
              zabezpiecznie rodziny etc.
              • Gość: ;-) Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.e-wro.net.pl 17.06.06, 21:15
                zgadza się, tym bardziej nie jest fair,że taki "doraca" ma jedynie produkty
                swej firmy, więc dla mnie to akwizytor, prawdziwy doradca ma produkty wielu
                firm i dostosowuje je do potrzeb klienta lub mówi klientowi, aby sobie darował
                bo nic dla niego.....dobrze,że nie każdy sie na to nabiera,pozdrawiam
      • emelem1 Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:28
        thunderstruck1 napisał:

> Śmiać mi się chce gdy słyszę takie brednie.Praca jest,tylko młodzi ludzie nie
        > chcą pracować...Wymarzona praca polskiego studenta(i nie tylko studenta) to:
        > 1200-1500 na rękę,służbowa komórka,praca biurowa ofkoz i to taka zeby cały
        > dzien mozna było przez gg nasuwać.Jak proponuję ludziom pracę w naszej
        > firmie,gdzie zarobki są w 100% prowizyjne,a można zarobić bez problemu 3-4
        > tys,to każdy zaczyna marudzić...Wśród młodych ludzi mamy przewagę leniwych
        > piździaków ,którym wystarczy głodowa pensja, byleby tylko nie trzeba było nic
        > robić.Nie ważny awans,nie wazny rozwój,byle było 1200 i zero
        > odpowiedzialnosci i zero przemęczania sie..
        > Myślałem ze znalezienie dobrych ludzi do pracy w naszym kraju to pikuś,a jest
        > to naprawdę nie takie proste...w kraju z 20% bezrobociem...gdzie niby wszyscy
        > chcą pracować,a pracy nie ma....jest to równie śmieszne,co żałosne.
        > Info dla złośliwych- NIE, TO NIE JEST AKWIZYCJA
        czy to jest BURDEL?????????????
        • amplicolife Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:31
          wyobraz sobie ze uczciwa praca, a czym ty sie zajmujesz?
          • emelem1 Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:35
            nie piszę że nieuczciwa-zajmowałem sie ubezpieczeniami-dla mnie jest to
            wciskanie kitu bo wiem teraz z czym to sie je
            • amplicolife Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:38
              wciskales kit? w ktorym towarzystwie?
              • emelem1 Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:42
                w każdym się wciska,oby tylko podpisac umowę zainkasować prowizje i być
                pogłaskanym po główce przez kierownika-prosze nie pisać że w AIG tak nie jest
                • amplicolife Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:47
                  nie wiem jak jest w innych towarzystwach , bo ok kilku lat pracuje tylko dla
                  AIG, nie wciskam komus kitu, sprzedaję produkt dostowany do potrzeb klienta i
                  powiem ci, ze ani jedna polisa mi nie upadla. jesli sprzedajesz dla prowizji a
                  nie dla potrzeby klienta, ten klient nie da ci zadnych polecen ani sam cie
                  nikomu nie poleci. Nie nauczyles sie tego? stad sie biora agenci, ktorzy
                  pracuja kilka miesiecy i znikaja.
                  • emelem1 Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:58
                    Ty pracyjesz dla satysfakcji?tłumaczysz niejasności z warunków ogólnych,czy
                    pokazujesz tylko wykresy jaką to ktoś będzie miał wielką emeryturę?właśnie dla
                    tego nie sprzedaje tego badziewia
                    • Gość: qaz Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 01:23
                      Niejasności z warunków ogólnych się nie tłumaczy, tylko pomija lub przemilcza, a osoba o nicku "amplicolife" nie dość, że używa nazwy firmy bez jej zgody (za co o ile mi wiadomo grożą surowe konsekwencje), to intensywnie poszukuje klientów na forum - widocznie "lista 200" już się wyczerpała a i rodzina pewnie skrzętnie jej unika.
                  • Gość: qaz Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 01:05
                    Re: gdzie tu sprawiedliwość???
                    Autor: amplicolife
                    Data: 16.06.06, 00:39

proponuję zmienić prace a nie tylko narzekać, zrobilam do to rok temu a dzis
                    zarabiam ok 7000 zl.

> nie wiem jak jest w innych towarzystwach , bo ok kilku lat pracuje tylko dla
                    > AIG, nie wciskam komus kitu,

KLIENTÓW TEŻ TAK OKŁAMUJESZ JAK FORUMOWICZÓW?
                  • Gość: qaz Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 01:09
                    I jeszcze jedna Twoja "szczera" wypowiedź:

"Re: TU Allianz Polska S.A.-zarobki
                    Autor: amplicolife
                    Data: 16.06.06, 00:58
                    witam, ja pracuj e od prawie roku w amplico, zarabiam srednio ok 7000 zl, jesli
                    chcesz zarabiac tyle co ja lub wiecej, zapraszam annam@op.pl"
                    • amplicolife Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 01:33
                      obrazanie ludzi lezy w twojej naturze, wybacz ale nie rozumiem jak mozesz kogos
                      nie znac i obrzucac go blotem?
                    • amplicolife Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 01:33
                      nie rozumiem cytowanie odpowiedzi allianz
                      • Gość: qaz Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 21:16
                        > nie rozumiem cytowanie odpowiedzi allianz
                        Przecież to Twoja wypowiedź. Nie rozumiesz już swoich wypowiedzi?
                        • Gość: ula Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.e-wro.net.pl 17.06.06, 21:28
                          nie trzeba wiele rozumieć by robić prowizje;-)
          • swinka_morska Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:48
            to thunderjakmutam i reklama towarzystwa ubezpieczeniowego to jedna osoba???
            bo tak wynika...
            • amplicolife Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 17.06.06, 00:52
              nie
              • Gość: agent Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.ols.vectranet.pl 17.06.06, 09:56
                Mozna zarobić bardzo dużo i wcale nie na ubezpieczeniach życiowych.Niestety tak
                się składa że OC samochodowe jest obowiązkowe.Znajomy z którym współpracuje ma
                6 biur z takimi ubezpieczeniami,zatrudnia ponad 20 osób i ma sie baaaardzo
                dobrze.Ja w sumie też nie narzekam:) mimo że tylko dorabiam.
                • Gość: michał a gdzie autor watku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 14:22
                  • Gość: renata Re: a gdzie autor watku? IP: *.e-wro.net.pl 17.06.06, 19:15
                    wypowiada sie jako amplicolife-że niby ma zwolenników! ja byłam raz na rozmowie
                    w firmie ubezpieczeniowej-ale sie nie nabrałam, i nie brałam udziału w płatnym
                    szkoleniu wstępnym ze spisem 100 znajomych, którym na powitanie powinna wciskać
                    ich produkty!
      • Gość: takitam no i co ???? IP: *.pronet.lublin.pl 17.06.06, 15:33
        i po co wam to było zjechali Was i tyle :-(((

w głowach polaków tkwi jeszcze starokomunistyczne "mi sie należy bo ..." bo
        jestem górnikiem, bo jestem hutnikiem, bo jestem stoczniowcem, bo jestem ... etc
        własnie i tylko to, za to że "jestem" to już miód powinien płynąć ... a co umiem
        i co potrafię ... chyba tylko narzekać i atakować innych ... spędzać godziny na
        gg, forum itp bo przecież pracy nie ma ... a jak ktoś mówi, że praca jest to
        zaraz ze oszust. praca jest tylko trzeba pracować a nie leżec do góry brzuchem!!!
        aha mnie tez zjechali w jednym z wątków

• skorpionica11 ludzie chca pracowac ale za godziwa place 17.06.06, 16:38
          i miec umowe o prace oraz w przyjaznej atmosferze choc wiadomo ze zawsze w
          pracy jest jakis stres zwiazany z obowiazkami i tez chca zdobywac nowe
          doswiadczenia zyciowe
          tylko szkoda ze o taka prace w dzisiejszych czasach trudno
        • Gość: qaz Re: no i co ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.06, 21:30
          > i po co wam to było zjechali Was i tyle :-(((
          Wyobraź sobie, że ubezpieczyłem sie w Amplico Life w 1993 roku. Wybrałem to Towarzystwo spośród czterech innych, ponieważ ich oferta odpowiadała moim potrzebom i nie uświadomił mi tego żaden agent, tylko doszedłem do właściwych wniosków po analizie warunków ogólnych właśnie czterech towarzystw i to ja szukałem agenta Amplico, aby się ubezpieczyć a nie odwrotnie. Osoba podpisująca się nickiem "amplicolife" nie ma pojęcia czym sie zajmuje i na czym polega jej praca; prawdopodobnie oczy zasłoniła jej prowizja od umowy. Nie wspomnę, że nielegalnie używa nicku "amplicolife", gdyż trzeba mieć na to pisemną zgodę Towarzystwa. Być może nie zdaje sobie sprawy, że bardzo łatwo jest ją namierzyć z danymi osobowymi włącznie, a na dodatek jeszcze czuje się obrażona. Tak, że nie jest to żadne "zjechanie" tylko próba sprowadzenia tej osoby z obłoków na ziemię.
        • absolwencina młody gniewny 19.06.06, 21:49
          pozwolę sobie wtrącić parę słów, na wstępie zaznaczam, że nie podzielam zdania
          autora wątku;

w tym roku kończę 27 lat, dwa lata temu uzyskałem wyższe wykształcenie;

nie używam dla opisania swojej osoby banalnych, zbyt często używanych
          określeń typu : kreatywny, ambitny, asertywny, nieszablonowy, pracowity,
          wytrwały, , na kierowany na cel itd. , itp. , ponieważ potencjalny pracodawca
          nie traktowałby mnie poważnie;

zaręczam, że za godziwe wynagrodzenia i szacunek ze strony pracodawcy gotowy
          jestem ciężko pracować; paru moich znajomych z podobnym nastawieniem dawno
          już siedzi w Angli - ciężko pracują, za to są dobrze wynagradzani i szanowani;

ja zaryzykowałem i zostałem w Polsce; do tej pory nie spotkałem przedsiębiorcy,
          który by we mnie uwierzył, który by zaryzykował, zatrudniając absolwenta z
          niewielkim doświadczeniem zawodowym, który nie spędził studiów wyłącznie na
          imprezowaniu i wypadach na piwo z kumplami; odbyłem parę obiecujących rozmów
          kwalifikacyjnych, ale zawsze wygrywał kandydat z większym doświaczeniem;

parę razy zaproponowano mi formę współpracy , która miała polegać na
          pośredniczeniu w sprzedaży różnego rodzaju usług - finansowych, księgowych,
          ubezpieczeniowych; moje zadaniem byłoby wyszukiwanie klientów, od każdej
          podpisanej umowy dostawałbym określony procent, jak bym nie podpisał żadnej
          umowy, nie zarobiłbym nic, chociaż bym pracował nawet 12 godzin dziennie; nie
          skorzystałem z tego typu ofert - wolę swój zapał i energię spożytkować w inny
          sposób;
      • Gość: stormrider Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 11:22
        Zjezdzajcie buce z towarzystw ubezpieczeniowych!!
        Kiedys odpisalem na oferte pracy w branzy HR, a tutaj zaraz zadzwonili z syfu
        amplico ze tej pracy juz nie ma ale maja nna, lepszam genialna, no tylko brac i
        kokosy same beda lecialy. Super fucha, tylko chetnych brak. Puscilem malpe na
        drzewo, to i tak jeszcze wydzwaniala, wez pan te robote, mozna zarobic do 7
        tysiakow itd. Zalosne. Moze w 1991 roku to byloby dobre, takie wciskanie kitu
        ale dzisiaj kto sie na to nabierze?
        • Gość: ula Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.e-wro.net.pl 18.06.06, 11:28
          firmy ubezpieczeniowe ciągle szuka chętnych, nawet o mało się na to nie
          nabrałam, ale w porę mi znajomi wyjaśnili,żeby nie byc frajerem!
      • Gość: Michal Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.tu.kielce.pl / *.tu.kielce.pl 18.06.06, 19:41
        hej hej!!!! Szukam pracy.... Co to za praca i gdzie to sie na pewno zgłosze..
        Prosze na odp michal_k86@wp.pl
      • Gość: Janushek Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 19:12
        Po prostu szukasz frajera,na którego mogłbyś przerzucić koszty i ryzyko
        prowadzenia działalności gospodarczej.Swiadzy o tym propozycja 100% prowizji
        bez jakiejkolwiek podstawy.A poza tym to słownictwo "leniwe piździaki",też
        wiele mówi o twoim poziomie kultury.Firmę tworzą ludzie i pewnie też ona taka
        jest jak Ty,więc trudno się dziwić,że chętnych do pracy brakuje
        • Gość: Stachan Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 20:48
          A ja pracuje u thundersraka i bardzo sobie chwale. Jade juz drugi miesiac na
          prowizji i coraz lepiej mi idzie. Na razie jeszcze babcia mnie doklada na zycie,
          bo wyciaglem jakies 400 zeta, ale jest progres ponad 150% w stosunku do
          pierwszego miecha.
          Jak tak dalej pojdzie to juz za cztery lata bede jednym z najbogatszych ludzi
          swiata. Paste do zebow, karnety, zlote karty i inne fanty zenimy zdrowo po domach.
          Praca ciekawa, rozwija i duzo ludzi sie poznaje. A i kondycje mam coraz lepsza.
          Warszawe tez znam coraz lepiej, jakby na taryfie przyszlo siadac to juz mnostwo
          ulic i adresow mam obcykanych.
          A jak rano ekipa spiewa hymn naszej firmy to taki dreszcz po plerach idzie jak
          podczas hymny za nasza repre w Niemczech.
          Ogolnie fajowo jest i dziekuje bardzo panu thundersrakowi za umozliwienie mnie
          robienia kariery w stolycy.
          • Gość: stjopa Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.chello.pl 19.06.06, 22:37
            A ja pracuję w amplico. Co rano oglądamy kasety z przemówień naszego prezesa, po
            południu oglądamy kasety z wystąpień naszych kierowników terenowych. Taka mnie
            duma wtedy rozpiera, że pracuję w takiej super firmie. Mam już 7000 zł zarobione
            dla firmy , z czego uczciwie płacą mi 1% wartości. Zarobilem już 70zł, a dopiero
            19! Codziennie łapiemy się rano za rączki i tańczymy w kółeczku, śpiewając nasz
            wesoły hymn!
            • sum_tzw_olimpijczyk Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 19.06.06, 22:45
              Macie ofertę tego cwaniaka. Radzę uważać
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=695&w=43454510&a=43454510
      • krzysztofsf Paranoja 20.06.06, 08:29
        Na powyzsze i zblizone w watku wystarczy odpowiedziec:
        Jak to mozliwe, ze w kraju z prawie 20% bezrobociem sa miejsca "pracy", na ktore bierze sie z lapanki?
        Wszedzie gdzie to daje faktyczne korzysci, praca jest obsadzxana prze4z klany rodzinne i powiazane znajomymi, staje sie na glowie, zeby nie dopuscic do koryta ludzi z zewnatrz itp, itd.
        A tutaj takie eldorado i nikt nie chce.....

Moze dlatego, ze gro ewentualnych kandydatow albo juz mialo do czynienia z ubezpieczeniami, albo ma kogos takiego w rodzinie lub wsrod znajomych.
        Gdy wplatalem sie w powyzsza branze (krotka, wkurzjaca przygoda ze stratami wlasnymi czasowymi i finansowymi), to co 10-y zimny telefon wykonywalem do bylych agentow (jak sie identyfokowali po chwili rozmowy)
        • krzysztofsf Wstyd i oszustwo 20.06.06, 08:51
          Pamietam zaklopotanie 2 kolezanek, gdy po wcisnieciu znajomym super kart kredytowych (w ofercie byly ubezpieczenia+ produkty finansowe - taki eksperyment jednego z towarzystw), okazalo sie, ze na szkoleniu mowiono nam bzdury niezgodne z materialami informacyjnymi, po przeanalizowaniu ktorych okazalo sie, ze "karty kredytowe" sa w rzeczywistosci drogimi liniami kredytowymi, oprocentowanymi juz w dniu skorzystania, a nie po kikudziesieciodniowym (mowa byla o 50 dniach) okresie nieoprocentowanego korzystania z mozliwoscia bezkosztowej splaty do terminu granicznego.
          • Gość: na chwile Re: Wstyd i oszustwo IP: 82.210.154.* 20.06.06, 17:15
            no widzisz Krzysiu :)
            a moja koleżanka kiedyś sprzedawała (ale szybko się wycofała) złote karty klienta do restauracji, miał być stolik zawsze zarezerwowany, zniżki, musiała korzystać ze swojego telefonu i robić to z domu...
            okazało się, że te restauracje wcale takich wysokich zniżek nie oferowały (najpierw trzeba było zjeść na dużo dużo złotych), że nie było rezerwowanych miejsc
            ile ona się potem nasłuchała, musiała zmienić numery telefonów i wogóle ją ludzie ścigali, a firma się zmyła...
      • monnap Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha 20.06.06, 19:11
        No to fajnie, ze tak ciezko zasuwasz tylo zlosc pieknosci szkodzi i jak Ci z ta
        praca tak dobrze to co sie rzucasz? Ja zarabiam wiecej od Ciebie..3 razy i
        jestem...kobieta!Lepiej Ci teraz, czy moze wkurzyles sie jeszcze bardziej? Wez
        moze pod uwage, ze nie kazdy konczacy studia ma takie samo wyksztalcenie jak ty
        i nie takie same mozliwosci pracy.
        • Gość: glick Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.e-wro.net.pl 20.06.06, 23:39
          po co dodatek-jestem kobietą, sama siebie dyskryminujesz!
        • Gość: Kwiatek Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 08:07
          Super mu powiedziałaś.Niech sie tak nie rzuca,bo dostanie wrzodów na żołądku!!!
      • Gość: Kwiatek Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 08:01
        Chciałabym zobaczyć tą pracę!!!!!??????
      • mikrobyznesmen Jest praca! Znalezione w "Metrze" z 22.06.06: 22.06.06, 08:49
        Artykuł "Praca jest, nie ma chętnych" zawierający narzekania, że nie można
        znaleźć pracowników np. do branży gasgtronomicznej. Artykuł zapewne będzie na
        forum 'Metra' ale później, a ja tu tylko przytaczam fragmenty dotyczące braku
        pracowników do gastronomii:

(...) Jest 43-letnim menedżerem. Od ponad miesiąca szuka pracowników do jednej z
        krakowskich lodziarni. Bezskutecznie. Daję 900 zł na rękę za miesiąc. To
        niemało, ale wszyscy kręcą nosami - mówi.
        ++
        W jednej z gdańskich sieci szybkiej obsługi można wyciągnąć ok. 800 zł na rękę.
        ++
        Pracownik smażalni w Łebie prawie 1000 zł, a sprzedawca lodów na plaży w
        Jastarni - niecałe 900 zł

Nie podano w artykule, za jaki (dzienny) czas pracy te stawki, ale... kochani
        krakowianie, gdańszczanie, łebianie(?) i jastarnianie(?) - praca czeka na Was!
        • netus81 Re: Jest praca! Znalezione w "Metrze" z 22.06.06: 22.06.06, 09:51
          i dziwią się ,że ludzie wolą wyjechać.......
        • mikrobyznesmen Re: Jest praca! Znalezione w "Metrze" z 22.06.06: 22.06.06, 15:39
          Już jest całość:

serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3433181.html
        • Gość: korkix78 Daję 900 zł na rękę za miesiąc. To niemalo !!! IP: *.coopervision-uk.com 22.06.06, 16:04
          i wszyscy spiewamy refren

Daję 900 zł na rękę za miesiąc. To
          niemało !
          niemało !
          niemało !
      • Gość: pupciapussi Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 22.06.06, 16:08
        daj mi te prace,,,, bede pracowac na najnizsza krajowa!!!! nie boje sie
        pracy!!!!
      • Gość: sanyu Re: Nie ma pracy dla młodych ludzi??hahaha IP: *.elsnerow.waw.pl 22.06.06, 17:25
        człowieku co ty bredzisz? "piździaków"? co to za słówko? i ty jesteś
        pracodawcą? żatujesz sobie? ciekawe na jakiej podstawie przyjmujesz do
        pracy...hmmmm...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka