Gość: Aga IP: 195.117.158.* 27.07.06, 10:10 Skonczyłam technologię chemiczną nieorganiczną i od miesiąca szukam pracy - ile to jeszcze potrwa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Praca po technologii chemicznej IP: 195.117.158.* 27.07.06, 10:39 czy jest tutaj jakiś chemik, który mógłby opisać swoje poszukiwania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milenka Re: Praca po technologii chemicznej IP: *.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:19 Witaj! Ja jestem dopiero na 5 roku i się zastanawiam jak to będzie z pracą. A gdzie szukasz? Do jakich firm już wysłałaś CV? I z jakiego miasta jesteś? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Re: Praca po technologii chemicznej IP: *.stk.net.pl 01.08.06, 20:35 witam ja skonczylam technologie chemiczna na pwr wroc. mam dwu letnie doswiadczenie zawodowe ( w branzy scisle zwiazanej z zawodem chemika) i szukam nowej pracy juz 3 miesiace.wiec tez pytam -ile to jeszcze potrwa???niestety-o prace z prawdziwego zdarzenia trudno dla chemika.trzeba dla niej albo zmienic miejsce zamieszkania, przejsc kilkuetpaowe procesy rekrutacyjne itp-jesli oczywscie w dobrej firmie chce sie pracowac.bo babrac sie w pipidowach-sensu nie ma-czlowiek juz po 3 miesiacach w takiej pracy sie nie rozwija.chemik-to umysl analityczny, scisly i warto wykorzystac swoj potencjal w dobrych firmach -nawet szukajac ich 2 lata!!bo to zeby miec prace marzen.no coz.takie zycie.trudno.ewentulanie zawsze mozna sie przekwalifikowac na sp.ds sprzedazy "byle czego".zawod dla kazdego-pod warunkiem ze sie ma gadane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi7 Re: Praca po technologii chemicznej IP: *.csk.pl 06.08.06, 00:24 niestety-o prace z > prawdziwego zdarzenia trudno dla chemika.trzeba dla niej albo zmienic miejsce > zamieszkania A kto powiedział, że znajdziesz prace w miejscu swojego zamieszkania?? Np. we Włocławku jest fabryka i laboratorium farb znanej polskiej firmy (firma na literę "N", więcej nie powiem, bo znowu cenzura nie przepuści mojego tekstu). Chyba nie sądziłas, że znajdzisz prace 300 m od domu? Marzenie.... PS. Pozdrawiam cenzorów forum GW. Ile to trzeba sie naczytać, żeby wyłapać takie rzeczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Praca po technologii chemicznej 01.08.06, 22:02 pierwszą prace zaczęłam jeszcze przed obroną pracy dyplomowej - nie szukałam - zaproponowano mi ją; po zakończeniu tej pracy, nastepnej szukałam 1 miesiąc; teraz znów poszukuję pracy, ale mam większe wymagania, więc moja poszukiwania wciąż trwają :) wszystko zależy od tego czego szukasz, gdzie szukasz i jakie masz wymagania... jestem technologiem tworzyw sztucznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Praca po technologii chemicznej IP: *.echostar.pl 03.08.06, 21:44 kończyłam rok temu tech. chem na pwr - pracy szukałam miesiąc (ale nie we Wro- wyprowadziłąm się); najpierw 3 mce stażu, a teraz etat w koncernie międzynarodowym, dobra kasa i sporo satysfakcji w pracy :) pracuję w branży chemicznej, ale nie konkretnie w swoim zawodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milenka Re: Praca po technologii chemicznej IP: *.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 09:21 Hej! A możesz napisać jakiego rzędu są zarobki na początek? Czy wystarczające na zmianę miejsca zamieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Praca po technologii chemicznej IP: *.echostar.pl 04.08.06, 21:40 nie oczekuj, że podam Ci kwotę :) ale powiem - zdecydowanie wystarczające, szczeg. jeśli mowa o absolwencie z malutkim doświadczeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milenka Re: Praca po technologii chemicznej IP: *.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 09:25 Dzieki za odpowiedź, konkretna kwota nie jest ważna. Istotne czy da się samodzielnie wyzyć z niej w obcym mieście. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojnie Re: Praca po technologii chemicznej IP: 195.175.37.* 05.08.06, 10:53 da sie wyzywic, myska ryzu nie wiele kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Praca po technologii chemicznej IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.08.06, 11:09 a kto ci kazal to studiowac? no kto? Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Praca po technologii chemicznej 05.08.06, 11:57 :) a słyszałeś o czymś takim, jak pasja, powołanie?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milenka Re: Praca po technologii chemicznej IP: *.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 12:13 Wyobraź sobie, że to była moja własna inicjatywa. Studiuję to co lubie i to w czym jestem dobra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Praca po technologii chemicznej IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.08.06, 15:05 a pracy nie masz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milenka Re: Praca po technologii chemicznej IP: *.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 15:25 Czytaj ze zrozumieniem! Nie mam pracy bo studiuję dziennie... Odpowiedz Link Zgłoś