Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Do czego "służy" Urząd Pracy???

IP: *.it-net.pl 08.09.06, 10:17
    Powiedzcie mi kochani taką rzecz...3 lata temyu skończyłam sudia podczas
    których pracowałam na umowę zlecenie i tylko tyle, potem pod koniec studiów
    urodziłam dziecko, studia skończyłam i zajęłam się małym. Pracy nie szukałam
    bo chciałam być z dzieckiem, mąż pracował, byłam wiec ubezpieczona. Teraz zaś
    rozglądam się za pracą i czy rejestrowanie się w UP coś mi da??? Czy tylko
    stracę czas na comiesięczne wizyty aby się tam meldować???

Pozdrawiam cieplutko w popchmurny dzionek ;)
    Obserwuj wątek
      • poszukiwacz_pracy Re: Do czego "służy" Urząd Pracy??? 08.09.06, 10:27
        Urząd pracy to jakiś dziwny do niczego nie przydatny twór, no jedynie przydaje
        się do tego że opłaca składkę zdrowotną, ale pracy nie znajdzie niestety nikomu
        • Gość: iNgRiD Re: Do czego "służy" Urząd Pracy??? IP: *.it-net.pl 08.09.06, 10:31
          Drogi poszukiwaczu! Nie liczę, że mi znajdą pracę...o nie, ale moze jest
          jeszcze coś ważnego oczym nie mam pojęcia...no nie wiem...moze jednak jest coś,
          co moze mi się przydać będąc zarejestrowana...
          • Gość: dixi Re: Do czego "służy" Urząd Pracy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 10:51
            jeśli potrzebujesz ubezpieczenia zdrowotnego, a masz zerowe perspektywy zarobku
            to możesz sie tam zameldować. ja jednak osobiście odradzam. jest to zgraja
            nierobów, którzy za przeproszeniem pierdzą w stołek. pracy przez UP nie
            znajdziesz. zapomnij. spotkasz sie za to z pogarda i złoscią, że im sie pzerywa
            wewnętrzne urzędnicze życie i picie kawy. tak samo jest np. w urzędach gminy. to
            taka mentalnosć z minionej epoki.
            gdyby zlikwidować wszystkie UP i zmniejszyc równolegle koszty pracy to moze w
            naszym kochanym kraju bezrobocie by się zmniejszyło? a moze nie bo przecież
            wszystkie urzędaski z UP zalały by rynek pracy i już procenty skoczyłyby w górę.
            • Gość: iNgRiD Re: Do czego "służy" Urząd Pracy??? IP: *.it-net.pl 08.09.06, 11:13
              Własnie ubezpieczenia nie potrzebuję, mam je od dawna ponieważ mąż pracuje ;)
      • Gość: tomeczek "Jasiu, do czego jest dana rura?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 10:59
        "Dana rura jest do niczego, panie majster!"
        I to by było na tyle... :(
      • Gość: inwa Re: Do czego "służy" Urząd Pracy??? IP: *.chello.pl 08.09.06, 12:40
        wbrew pozorom można dzieki niemu czasem znaleźć pracę (mi raz się udało
        , a że za nią po jakimś czasie podziękowałem, to inna sprawa)
        - tylko trzeba pilnować ofert, bo na to, że zadzwonią do ciebie
        jak pojawi się coś odpowiadającego twoim kawalifikacją, to nie licz.
        W warszawie, jest o tyle łatwiej, że UP na swojej stronie wyświetla
        oferty, ale szczegółów przez telefon to ci nie podadzą, tylko musisz
        się osobiscie pofatygować.

A i czasem na jakieś szkolenia można sie załapać
      • Gość: shark Re: Do czego "służy" Urząd Pracy??? IP: *.acn.waw.pl 08.09.06, 12:42
        Gość portalu: iNgRiD napisał(a):
        > Teraz zaś
        > rozglądam się za pracą i czy rejestrowanie się w UP coś mi da??? Czy tylko
        > stracę czas na comiesięczne wizyty aby się tam meldować???

Sama sobie odpowiedziałaś.
        • Gość: urz. Re: Do czego "służy" Urząd Pracy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:05
          Dixi to możesz rzucisz mi to w twarz, że jestem nierobem? Ja wiem co zrobiłem i
          mogę to wykazać. Może wtedy będziemy inaczej rozmawiać. Nie lubię jak ktoś
          uogólnia sprawę nie znając realiów. PUP jest ok. 350 i żaden nie dziala
          podobnie do siebie.
          Co do tematu to jeżeli się jest zarejestrowanym na męża i chce się wybrać
          ciekawą pracę (nie każdą) to proszę sę rejestrować jako poszukujący pracy (nie
          będzie wtedy "głupich" wezwań itp.)
          Pozdrawiam
          P.S Sorry, że się wkurzyłem, ale miałem ciężkie spotkanie z bezrobotnymi.
      • losiu4 Re: Do czego "służy" Urząd Pracy??? 08.09.06, 14:00
        podczas złej pogody możesz się tam schronić. W godzinach urzędowania do środka
        (co ma tą zaletę, że będzie Ci ciepło), poza nimi (godzinami znaczy) zawsze pod
        daszkiem mozesz się skryć :)

Pozdrawiam

Losiu
      • walutka Re: Do czego "służy" Urząd Pracy??? 08.09.06, 14:14
        Jak cenisz sobie czas to niewarto się fatygowac na te comiesięczne wizyty. Za
        dużo nie pomogą a mogą nawet na dodatek zdołować tak jak to było w moim
        przypadku. Ale możesz mieć szczęście,że jakaś oferta dobra trafi Ci się,przede
        mną chowały co lepsze widocznie przetrzymując dla znajomych czy/i dla tych z
        kopertą(po jakimś zasie uparcie wyciągałam od nich info o tych ofertach o
        których stweirdziły że to nie dla mnie ,w efekcie okazywało się,że pasują do
        mojego profilu).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka